Split: sezona je katastrofa i svi ćemo, ako nam se ne pomogne, pocrkat
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Split: sezona je katastrofa i svi ćemo, ako nam se ne pomogne, pocrkat
To je 75 milijardi kn,koliko od tog novca završi u proračunu ?AssadNaPodmornici wrote:Prihod turizma nije 11 milijardi kn nego bliže toliko euraסמאל wrote:Onda tu nešto ne štima.Ako je cjelokupna Hrvatska u deficitu na razini industrijske robe,gdje uvoz debelo premaši izvoz a ukupni prihod od turizma prošle god bio oko 11 milijardi kuna.
Pa taj prihod nije komplentan završio u proračunu,već neka je četvrtina,to je negdje oko 3,5 do 4 milijarde kuna,koliko od toga ide lokalnim zajednicama a koliko državi.
Nemoguće je da 3-4 mjeseca turizma hrani cijelu državu godinu dana.
Hrvatska platna bilanca (razlika ukupnog izvoza i uvoza, sa svim stavkama) je radi turizma bila čak i 15ak milijardi kn u plusu
U prijevodu tvoja sumnja je točna kada ubaciš točne brojke da prihod turizma nije 11 milijardi kuna, nego iz glave cca 10ak milijardi eura
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
A slušaj to su sada procjeneסמאל wrote:To je 75 milijardi kn,koliko od tog novca završi u proračunu ?AssadNaPodmornici wrote:Prihod turizma nije 11 milijardi kn nego bliže toliko euraסמאל wrote:Onda tu nešto ne štima.Ako je cjelokupna Hrvatska u deficitu na razini industrijske robe,gdje uvoz debelo premaši izvoz a ukupni prihod od turizma prošle god bio oko 11 milijardi kuna.
Pa taj prihod nije komplentan završio u proračunu,već neka je četvrtina,to je negdje oko 3,5 do 4 milijarde kuna,koliko od toga ide lokalnim zajednicama a koliko državi.
Hrvatska platna bilanca (razlika ukupnog izvoza i uvoza, sa svim stavkama) je radi turizma bila čak i 15ak milijardi kn u plusu
U prijevodu tvoja sumnja je točna kada ubaciš točne brojke da prihod turizma nije 11 milijardi kuna, nego iz glave cca 10ak milijardi eura
Moja procjena između 40-60%
Možda bliže 60 % jer udio RH u ekonomiji je oko 60% i mislim da je tek jučer bio dan porezne slobode kada ljudi prestaju raditi za partiju, hdz i počinju raditi za sebe
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Turizam je sve samo ne lagana para.
To je marvenje po najgorem vremenu.
Da, zarada je dobra.
To je marvenje po najgorem vremenu.
Da, zarada je dobra.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Dobro,neka onda ide recimo 50% to bi bilo oko 37 milijardi kn.Pa jebo te,to nije dovoljno da pokrije stavku izdvajanja iz proračuna za mirovine.AssadNaPodmornici wrote:A slušaj to su sada procjeneסמאל wrote:To je 75 milijardi kn,koliko od tog novca završi u proračunu ?AssadNaPodmornici wrote:Prihod turizma nije 11 milijardi kn nego bliže toliko euraסמאל wrote:Onda tu nešto ne štima.Ako je cjelokupna Hrvatska u deficitu na razini industrijske robe,gdje uvoz debelo premaši izvoz a ukupni prihod od turizma prošle god bio oko 11 milijardi kuna.
Možda bliže 60 % jer udio RH u ekonomiji je oko 60% i mislim da je tek jučer bio dan porezne slobode kada ljudi prestaju raditi za partiju, hdz i počinju raditi za sebe
Uh,valjat će izgradit još hotela i apartmana na obali da bi smo preživili.
2015-07-23
A tako neštoסמאל wrote:Dobro,neka onda ide recimo 50% to bi bilo oko 37 milijardi kn.Pa jebo te,to nije dovoljno da pokrije stavku izdvajanja iz proračuna za mirovine.AssadNaPodmornici wrote:A slušaj to su sada procjeneסמאל wrote:To je 75 milijardi kn,koliko od tog novca završi u proračunu ?AssadNaPodmornici wrote:Prihod turizma nije 11 milijardi kn nego bliže toliko euraסמאל wrote:Onda tu nešto ne štima.Ako je cjelokupna Hrvatska u deficitu na razini industrijske robe,gdje uvoz debelo premaši izvoz a ukupni prihod od turizma prošle god bio oko 11 milijardi kuna.
Probaj zamisliti državu bez turizma, morali bi tih 35milijardi kn naći negdje drugdje
Znaš kolika je to svota?
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Zamišljam,evo Srbija,BiH,Kosovo.AssadNaPodmornici wrote:A tako neštoסמאל wrote:Dobro,neka onda ide recimo 50% to bi bilo oko 37 milijardi kn.Pa jebo te,to nije dovoljno da pokrije stavku izdvajanja iz proračuna za mirovine.AssadNaPodmornici wrote:A slušaj to su sada procjeneסמאל wrote:To je 75 milijardi kn,koliko od tog novca završi u proračunu ?AssadNaPodmornici wrote:
Prihod turizma nije 11 milijardi kn nego bliže toliko eura
Probaj zamisliti državu bez turizma, morali bi tih 35milijardi kn naći negdje drugdje
Znaš kolika je to svota?
Ja opet kažem,još uvijek mi predobro živimo,sve dok možemo financirat sve te silne županije,općine.
Realno gledano,šta nama treba,gradonačelnik Hrvatske i aj bok.
Korona je pokazala kako se sve može digitalizirat,te da se može,kad se ima volje,reducirat i stvorit mala,ali učinkovita javna uprava.
Isto tako smatram da se u Hrvatskoj odlično živi sve dok možemo milijarde izdvajat za crkvu,pa onda koje kakve političke stranke,udruge.
Za Hrvatsku najbolja stvar koja bi se mogla dogodit,bankrot kao u Argentini,te resetiranje sustava.
2015-07-23
kako Češka može?U zadnjih 8 godina im porasle plaće za 85% i ima ih za 250 tisuća više jer nisu morali iseljavati.A imaju i dosta veće plaće od nas uz to 20-30% jeftiniju hranu i režije.Gdje je problem,u mojoj pokojnoj babi?AssadNaPodmornici wrote:A tako neštoסמאל wrote:Dobro,neka onda ide recimo 50% to bi bilo oko 37 milijardi kn.Pa jebo te,to nije dovoljno da pokrije stavku izdvajanja iz proračuna za mirovine.AssadNaPodmornici wrote:A slušaj to su sada procjeneסמאל wrote:To je 75 milijardi kn,koliko od tog novca završi u proračunu ?AssadNaPodmornici wrote:
Prihod turizma nije 11 milijardi kn nego bliže toliko eura
Znaš kolika je to svota?
vili40-
2015-08-02
https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/zadar/fotoreport/dir-po-gradu-za-vrijeme-vruce-subotnje-spice-korona-kao-da-je-davna-proslost-1030400?fbclid=IwAR0KK4mTkHCLGL8t5XxF7QN2jKMpzqJT-1xZfWJWSqn77pPbkoulYCBrTB0
Zadar dobro, ipak smo mi bliži Europi i Zapadu od vas dolje :)
Zadar dobro, ipak smo mi bliži Europi i Zapadu od vas dolje :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
U Jugi su za to krivili Beograd.סמאל wrote:Gdje su sad oni koji kažu,,treba odjebat Zagreb'' sva lova od turizma ode u Zagreb.
More radi Beograd se gradi.
Evo i dokaza da se turizam nikako ne smije ustoličiti za glavnu,a kamo li za jedinu,privrednu granu u nekoj zemlji.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Kruzeri bježe iz Dalmacije, izgubit ćemo milijune: što to ima mali crnogorski gradić, a Dubrovnik i Split nemaju?
» Plenki usrecio Puljka i Split!.Split ima koncesiju na plazu Znjan
» U Italiji će pocrkat miljon i dvjesto tisuća ljudi
» Aplauz za Trumpa u Varšavi: 'Suočit ćemo se s terorizmom i pobijedit ćemo'
» Petrov: Za četiri dana ćemo otkriti jamstva koja ćemo tražiti od drugih stranaka
» Plenki usrecio Puljka i Split!.Split ima koncesiju na plazu Znjan
» U Italiji će pocrkat miljon i dvjesto tisuća ljudi
» Aplauz za Trumpa u Varšavi: 'Suočit ćemo se s terorizmom i pobijedit ćemo'
» Petrov: Za četiri dana ćemo otkriti jamstva koja ćemo tražiti od drugih stranaka
Page 2 of 2