Croatian swimming waters among cleanest in Europe
Page 1 of 1
Losinj, Croatia
ZAGREB, June 8 (Hina) – Croatia is one of the five European countries with the cleanest bathing water, the European Environment Agency said on Monday as borders are being reopened after the COVID-19 crisis and tourists are thinking about where to spend the summer holidays, dpa reported.
The cleanest bathing waters in Europe are in Cyprus, Austria, Malta, Greece, and Croatia, says a report by the European Commission and the EEA.
In those five countries, 95% or more of bathing waters were of excellent quality, the report says, adding that in Cyprus 99.1% of bathing waters were excellent.
Tourists who are afraid of contracting COVID-19 on the beach should follow the guidelines of national or local authorities, the EEA said. They should keep a physical distance and wash their hands sufficiently.
The EEA tested bathing waters at some 22,300 sea, river and lake beaches in the EU, plus the UK, Switzerland and Albania.
- by croatiaweek
- June 8, 2020
Losinj, Croatia
ZAGREB, June 8 (Hina) – Croatia is one of the five European countries with the cleanest bathing water, the European Environment Agency said on Monday as borders are being reopened after the COVID-19 crisis and tourists are thinking about where to spend the summer holidays, dpa reported.
The cleanest bathing waters in Europe are in Cyprus, Austria, Malta, Greece, and Croatia, says a report by the European Commission and the EEA.
In those five countries, 95% or more of bathing waters were of excellent quality, the report says, adding that in Cyprus 99.1% of bathing waters were excellent.
Tourists who are afraid of contracting COVID-19 on the beach should follow the guidelines of national or local authorities, the EEA said. They should keep a physical distance and wash their hands sufficiently.
The EEA tested bathing waters at some 22,300 sea, river and lake beaches in the EU, plus the UK, Switzerland and Albania.
Re: Croatian swimming waters among cleanest in Europe
Nikakva novost..plave zastave posvuda..josh da je netko pametan da svim tim upravlja
Guest- Guest
kakvih divnih uvala ima po otocima, bez betona i turista, divljina i nepatvorena ljepota
na primjer ti, ono menagerstvo ti u krvi, burze su propale kad si ti prestao trgovati zlatom a još ranije je puka sreća bila za nas kad si izašao iz specijalne policije, dobro da rat nismo izgubili zbog toga!Legendovich wrote:Nikakva novost..plave zastave posvuda..josh da je netko pametan da svim tim upravlja
snajperom bi gađao sve zagađivače, pa nek probaju ostavit smećetre wrote:na primjer ti, ono menagerstvo ti u krvi, burze su propale kad si ti prestao trgovati zlatom a još ranije je puka sreća bila za nas kad si izašao iz specijalne policije, dobro da rat nismo izgubili zbog toga!Legendovich wrote:Nikakva novost..plave zastave posvuda..josh da je netko pametan da svim tim upravlja
Sjećam se jednih lijepih uvalica -na Krku (Vrbnik), gdje sam kao student, s ovom mojom i malim princem, ljetovao.Noor wrote:kakvih divnih uvala ima po otocima, bez betona i turista, divljina i nepatvorena ljepota
Imali smo svoju uvalicu i drugi turisti su uvijek prošli, nisu nam smetali. Voda boje safira, kameni oblutki...
Spavali smo privatno, a jeli u jednoj podužoj prizemnici, s ravnom betonskom pločom kao krovom.
Nikad mi ni jedan hotel nije mogao ponuditi nešto slično. Uvijek se ovoga sjetimo.
kad bi vidjeli kako gađa cijea RH bi postala Jakuševac a da ne kažem da bi ih pola poumiralo od smijeha!Noor wrote:snajperom bi gađao sve zagađivače, pa nek probaju ostavit smećetre wrote:na primjer ti, ono menagerstvo ti u krvi, burze su propale kad si ti prestao trgovati zlatom a još ranije je puka sreća bila za nas kad si izašao iz specijalne policije, dobro da rat nismo izgubili zbog toga!Legendovich wrote:Nikakva novost..plave zastave posvuda..josh da je netko pametan da svim tim upravlja
pa polako ..Svako TI neces time upravljati..ili vam slijedi kolaps ili prodaja drzavnog zlata i platine,za kredit koji cete EVENTUALNO dobiti..tre wrote:na primjer ti, ono menagerstvo ti u krvi, burze su propale kad si ti prestao trgovati zlatom a još ranije je puka sreća bila za nas kad si izašao iz specijalne policije, dobro da rat nismo izgubili zbog toga!Legendovich wrote:Nikakva novost..plave zastave posvuda..josh da je netko pametan da svim tim upravlja
propao??..pa paraziti i niskoristi kao ti u sVABIJI ne mogu opstati,ostalo cista logika ,a pametnom dovoljno..tebi vjerovatno koja triska josh slijedi po pitanju teme..
Kurtzu da sam izasao,i hvala Bogu,steta da nisam otperjao vanka i zgrto lovu,a gluposti izmedju vas i srba ,u sustini nije moj problem..
Guest- Guest
možda plaža Kozica? :)Eroo wrote:Sjećam se jednih lijepih uvalica -na Krku (Vrbnik), gdje sam kao student, s ovom mojom i malim princem, ljetovao.Noor wrote:kakvih divnih uvala ima po otocima, bez betona i turista, divljina i nepatvorena ljepota
Imali smo svoju uvalicu i drugi turisti su uvijek prošli, nisu nam smetali. Voda boje safira, kameni oblutki...
Spavali smo privatno, a jeli u jednoj podužoj prizemnici, s ravnom betonskom pločom kao krovom.
Nikad mi ni jedan hotel nije mogao ponuditi nešto slično. Uvijek se ovoga sjetimo.
Od Vrbnika prema jugu vodi upravo takva staza nekamo gore, na brdo. Ispod su bile jedna za drugom male uvalice, a iznad borova šuma.Noor wrote:možda plaža Kozica? :)Eroo wrote:Sjećam se jednih lijepih uvalica -na Krku (Vrbnik), gdje sam kao student, s ovom mojom i malim princem, ljetovao.Noor wrote:kakvih divnih uvala ima po otocima, bez betona i turista, divljina i nepatvorena ljepota
Tada je u Vrbniku bila samo jedna "gradska" plaža, tamo se nismo kupali. Gore sam zaboravio spomenuti poslugu u onom objektu; dvije mlade djevojke i dva starija gospodina. Stali su kao stubovi na 4 različita mjesta i promatrali da gostima šta ne nedostaje. Sjećam se da sam zapalio zadnju cigaretu...isti minut mi je stigla nova škatlica. I što me posebno iznenadilo, beštek sam uvijek dobio u svom platnenom etuiju, a bocun vina, koje nismo popili do kraja, drugi dan sam dobio na stol, ohlađen, naravno.
Last edited by Eroo on 8/6/2020, 18:49; edited 1 time in total
ma jok, zato stalno potenciraš kako si ti gore a mi dolje, uopće te ne žulja to što si u pm tamo gdje si otišao, ne vidi se iz aviJona.Legendovich wrote:pa polako ..Svako TI neces time upravljati..ili vam slijedi kolaps ili prodaja drzavnog zlata i platine,za kredit koji cete EVENTUALNO dobiti..tre wrote:na primjer ti, ono menagerstvo ti u krvi, burze su propale kad si ti prestao trgovati zlatom a još ranije je puka sreća bila za nas kad si izašao iz specijalne policije, dobro da rat nismo izgubili zbog toga!Legendovich wrote:Nikakva novost..plave zastave posvuda..josh da je netko pametan da svim tim upravlja
propao??..pa paraziti i niskoristi kao ti u sVABIJI ne mogu opstati,ostalo cista logika ,a pametnom dovoljno..tebi vjerovatno koja triska josh slijedi po pitanju teme..
Kurtzu da sam izasao,i hvala Bogu,steta da nisam otperjao vanka i zgrto lovu,a gluposti izmedju vas i srba ,u sustini nije moj problem..
Svele jadan si, ali baš jadan sa svojim bijednim pokušajem ocrnjivanja i Hrvata i Hrvatske
Ovo na slici su Valdarke, iza ove kucice na cosku ima jedna mini spiljica za drpanje a desno su stijene sa ravnim plocama, idealne za suncanje i skakanje. Sama uvala je zanimljiva jer ima par vrela u moru odakle izvire slatka voda, zato tu inace oko tih vrela more zna biti osjetno hladnije.Eroo wrote:Croatian swimming waters among cleanest in Europe
- by croatiaweek
- June 8, 2020
Losinj, Croatia
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
Similar topics
» World’s Best Awards: Croatian islands among TOP 5 in Europe
» Croatian Klapa Singing Samoans to Tour Europe in the Summer
» Roger Waters na Ukrajinskoj crnoj listi
» First of 5 Iranian Tankers Enters Venezuelan Waters
» odličan nastup Roger Waters-a u Zagrebu, nikad bolji
» Croatian Klapa Singing Samoans to Tour Europe in the Summer
» Roger Waters na Ukrajinskoj crnoj listi
» First of 5 Iranian Tankers Enters Venezuelan Waters
» odličan nastup Roger Waters-a u Zagrebu, nikad bolji