Srbija ubedljivo prestigla ceo region: Rastemo 5,1%, a Hrvatska svega 0,4 odsto
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Srbija ubedljivo prestigla ceo region: Rastemo 5,1%, a Hrvatska svega 0,4 odsto
nisam ja stvoren za ugostitelja, prebio bih prvog gosta ali dobro živim od istih a njihovi robovi-radnici-većinom klinke ne žive dobro, na njima se štedi...iebeno je to.kaya wrote:A gle, ako misliš da je tu lova do krova otvori ga, vrlo jednostavno.ebenica wrote:ai nemoj, ispadaš tuka.kaya wrote:Oni sami, ti vlasnici imaju manju plaću nego radnici otprilike, osim ako sami ne rade..ja ti fino velim, na plaću radniku još jednu da državiebenica wrote:nisam ja u nikakvom filmu, živim u zagrebu i poznajem masu ugostitelja. nije to film. hoćeš kafić a nemaš za plaće? to je film u vašim glavama.kaya wrote:Ebenica je u filmu da je mali ugostitelj bogataš i izrabljuje radnu snagu.Smiješno, ovima kada dođe inspekcija i nađe 5 kuna više u kasi ostanu bez gaća. Na plaću radniku moraju dati još jednu državi i tako...
Guest- Guest
Re: Srbija ubedljivo prestigla ceo region: Rastemo 5,1%, a Hrvatska svega 0,4 odsto
E da, nije to razlog naravno, što bi prebio nekoga tko dođe i naruči piće ili hranu. Nisam ti rekla da otvoriš narodnu muziku.ebenica wrote:nisam ja stvoren za ugostitelja, prebio bih prvog gosta ali dobro živim od istih a njihovi robovi-radnici-većinom klinke ne žive dobro, na njima se štedi...iebeno je to.kaya wrote:A gle, ako misliš da je tu lova do krova otvori ga, vrlo jednostavno.ebenica wrote:ai nemoj, ispadaš tuka.kaya wrote:Oni sami, ti vlasnici imaju manju plaću nego radnici otprilike, osim ako sami ne rade..ja ti fino velim, na plaću radniku još jednu da državiebenica wrote:
nisam ja u nikakvom filmu, živim u zagrebu i poznajem masu ugostitelja. nije to film. hoćeš kafić a nemaš za plaće? to je film u vašim glavama.
Prvo se treba zadužiti , organizirati , raditi, voditi računa o inspekcijama i haračlijama, dužan si im prije nego otvoriš, radnicima, krađama, nedolascima. Al nisi lud, lakše je biti radnik ili ovako zagovornik potlačene radne snage koja nikakvu odgovornost nema .
Ima i loših poslodavaca ne kažem al u hrvatskoj, svakome tko nešto otvori medalju treba dati
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
ja ne volim ljude jel ti sad jasnije? 95% vas debila bih prebio kad usta otvorite. ne kužite se u jebeni kuratz a o svemu imate mišljenje i mišljenja su vam za kuratz i iz tog razloga mi se gadite.kaya wrote:E da, nije to razlog naravno, što bi prebio nekoga tko dođe i naruči piće ili hranu. Nisam ti rekla da otvoriš narodnu muziku.ebenica wrote:nisam ja stvoren za ugostitelja, prebio bih prvog gosta ali dobro živim od istih a njihovi robovi-radnici-većinom klinke ne žive dobro, na njima se štedi...iebeno je to.kaya wrote:A gle, ako misliš da je tu lova do krova otvori ga, vrlo jednostavno.ebenica wrote:ai nemoj, ispadaš tuka.kaya wrote:
Oni sami, ti vlasnici imaju manju plaću nego radnici otprilike, osim ako sami ne rade..ja ti fino velim, na plaću radniku još jednu da državi
Prvo se treba zadužiti , organizirati , raditi, voditi računa o inspekcijama i haračlijama, dužan si im prije nego otvoriš, radnicima, krađama, nedolascima. Al nisi lud, lakše je biti radnik ili ovako zagovornik potlačene radne snage koja nikakvu odgovornost nema .
Ima i loših poslodavaca ne kažem al u hrvatskoj, svakome tko nešto otvori medalju treba dati
sad ću ti ponovit sporije : JA od ugostitelja jako dobro živim jer oni meni daju novac za ono čime se bavim ne ja njima jer u kafiće ne idem i pozanjem ih hrpu i poznajem hrpu hrvatskih poslodavaca raznih profesija i ovo kaj ti kažeš spomenik ja kažem treba im jebat mater pokvarenu svakom prilikom koja se nađe. i kaj ej najsmiješnije hrpa njih točno zna kai ja mislim o njima jer ja to ne skrivam.
jel ti sad jasnije tuko?
Guest- Guest
Plate ne smeju da se dizu u javnom sektoru a privatnici neka dele
sakom i kapom.
Visoke plate su promasaj, gde gresi i Vucici, trkajuci se sa ostalima
a ostali se zaduzuju, tipa CG.
Cene se mogu sniziti...
Kaze neko, snizili PDV, cene iste, OK, ocekivano...
Balkanski mentalni kompleks.
Juce bio u Merate jedno mesto, Auchan zatvorio, preuzeo Conad.
Ok.
Conad mi rece jedna, kako zastupa dve te proizvodjace, tipa
koperativa.
Znaci, okupe sve proizvodjace tikvica, krompira, malina, paprika i
slicno, nastupaju zajedno na trzistu, bez otkupljivaca, koji
iskoriscavaju i direktno plasiraju robu na trzistu.
Lako je otvoriti na vise lokacija prostor i ponuditi robu po nizoj ceni.
Onaj sa Balkanskim Mentalnim sklopom, sto nije snizio cenu nakon
snizenja PDV a parkirao SUV, ima da razmisli, kada vidi da ljudi odose
kod ovih drugih, sto kaze Joda, gde je 30-40% jeftinije.
To se zove organizacija, planiranje i pokretanje ekonomije.
Vise ljudi ce proizvoditi hranu i raditi, manje ce ici okolo da traze
posao, imaju plasman a drzava kroz vise transakcija i manjim
porezima, uzimace vise novca, nego sa visokim porezima,
mrtvom privredom, tj. malo transakcija.
Zatim sa niskim cenama ti se otvara 12 meseci turizam.
Italijanski penzioneri idu u Portugal, Bugarsku, gde mogu da zive
pristojnije sa penzijama, nego u Italiji.
Plus, dolazice i u HR kompanije da otvaraju pogone.
Visoke plate su smrt za jedno drustvo, jer su uglavnom bazirane
na zaduzivanju, Zapadni model i kasnije radis za dugove, koje je javni
aparat napumpao.
Privatnici su druga prica ponavljam.
sakom i kapom.
Cene se mogu sniziti...
Ok.
koperativa.
aparat napumpao.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
ali eto to s čime se ti baviš je tajna i od čega jako dobro živiš... pa ne mre nitko zaključit po kojoj im to osnovi jebeš materebenica wrote:ja ne volim ljude jel ti sad jasnije? 95% vas debila bih prebio kad usta otvorite. ne kužite se u jebeni kuratz a o svemu imate mišljenje i mišljenja su vam za kuratz i iz tog razloga mi se gadite.kaya wrote:E da, nije to razlog naravno, što bi prebio nekoga tko dođe i naruči piće ili hranu. Nisam ti rekla da otvoriš narodnu muziku.ebenica wrote:nisam ja stvoren za ugostitelja, prebio bih prvog gosta ali dobro živim od istih a njihovi robovi-radnici-većinom klinke ne žive dobro, na njima se štedi...iebeno je to.kaya wrote:A gle, ako misliš da je tu lova do krova otvori ga, vrlo jednostavno.ebenica wrote:
ai nemoj, ispadaš tuka.
sad ću ti ponovit sporije : JA od ugostitelja jako dobro živim jer oni meni daju novac za ono čime se bavim ne ja njima jer u kafiće ne idem i pozanjem ih hrpu i poznajem hrpu hrvatskih poslodavaca raznih profesija i ovo kaj ti kažeš spomenik ja kažem treba im jebat mater pokvarenu svakom prilikom koja se nađe. i kaj ej najsmiješnije hrpa njih točno zna kai ja mislim o njima jer ja to ne skrivam.
jel ti sad jasnije tuko?
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
ajde pojasni kako se cijene mogu sniziti... evo npr spominjao si povrće, može i voće...Serbinho-3 wrote:Plate ne smeju da se dizu u javnom sektoru a privatnici neka dele
sakom i kapom.
Cene se mogu sniziti...
Ok.
koperativa.
aparat napumpao.
2015-08-08
michaellcmacha wrote:ajde pojasni kako se cijene mogu sniziti... evo npr spominjao si povrće, može i voće...Serbinho-3 wrote:Plate ne smeju da se dizu u javnom sektoru a privatnici neka dele
sakom i kapom.
Cene se mogu sniziti...
Ok.
koperativa.
aparat napumpao.
Njegove ekonomske misli se mogu opisati kao zagovaranje koncepta putem deflacije do gospodarskog rasta.
Genijalno, zar ne.
Guest- Guest
ovo u vezi modela otkupljivanja je bezvezarija... italija ima 150 veletržnica i njihov model otkupa je doslovno osmišljen da bi se u otkupljivanju dvostruko pa i peterostruko zaradilo... evo za komparaciju jedna engleska ima 25 veletržnica ili jedna francuska 23. španjolci mislim da imaju 30-tak veletržnica... jedino što može drastično sniziti cijene je drastično povećanje proizvodnje i veća ponuda od potražnje a upravo to ne odgovara proizvođačima... uglavnom serbinjo ti uopće ne kužiš na kojim principima se zasniva i formiranje cijena i kakvi su interesi proizvođača... o toe sam davno pisao kako je austrijanac viktor SCH upućivao seljake na udruživanje i poučavao ih kako da na svojim parcelama imaju višestruko veće prinose, međutim niti zadrugarima niti pojedincima njegove ideje nisu bile zanimljive kad su se išli zbrojiti...
2015-08-08
on nema blage veze s vezom... u svakom slučaju bi bilo dobro kad bi npr mi u hrvatskoj bili manje ovisni o uvozu, ali jednostavno ne postoji mehanizam koji će proizvođače jabuka natjerati da proizvode 100% više nego do sada jer u tom slučaju bi im sadašnja otkupna cijena od 2 kune pala na kunu a troškovi do isporuke ee udvostručili... i tako redom... plus da ne govorimo o situaciji gdje te tržište ukoliko i imaš značajne viškove ignorira i onda su ti ti viškovi čisti minus jer još moraš potrošiti novac na zbrinjavanje, kompostiranje... zavisi o čemu se radi...Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:ajde pojasni kako se cijene mogu sniziti... evo npr spominjao si povrće, može i voće...Serbinho-3 wrote:Plate ne smeju da se dizu u javnom sektoru a privatnici neka dele
sakom i kapom.
Cene se mogu sniziti...
Ok.
koperativa.
aparat napumpao.
Njegove ekonomske misli se mogu opisati kao zagovaranje koncepta putem deflacije do gospodarskog rasta.
Genijalno, zar ne.
2015-08-08
michaellcmacha wrote:on nema blage veze s vezom... u svakom slučaju bi bilo dobro kad bi npr mi u hrvatskoj bili manje ovisni o uvozu, ali jednostavno ne postoji mehanizam koji će proizvođače jabuka natjerati da proizvode 100% više nego do sada jer u tom slučaju bi im sadašnja otkupna cijena od 2 kune pala na kunu a troškovi do isporuke ee udvostručili... i tako redom... plus da ne govorimo o situaciji gdje te tržište ukoliko i imaš značajne viškove ignorira i onda su ti ti viškovi čisti minus jer još moraš potrošiti novac na zbrinjavanje, kompostiranje... zavisi o čemu se radi...Speare Shaker wrote:
Genijalno, zar ne.
On je rijetko neuk i glup, čak i za standarde ovog foruma.
Kad već govoriš o tome, ne postoji samo jedna varijabla odgovorna u domaćoj proizvodnji praktički bilo čega, pa eto recimo i jabuka, čijom bi se korekcijom stanje popravilo bilo za kupce, bilo za proizvođače bilo za otkupljivače. Postoji masa njih, a njihovo međudjelovanje je praktički nemoguće točno predvidjeti, a pogotovo ne izračunati. Ali ukupni negativni efekti se ipak jasno vide.
Za početak bi se proizvođači mogli udružiti, povećati svoj utjecaj na tržištu, a onda još i tako okrupnjeni preći na preradu proizvedenog, jer će im inače otkupljivači, da ne upotrijebim drugi manje dobroćudan izraz, nastaviti krojiti kapu.
Guest- Guest
slažem se da se tu radi o većem broju varijabli ali ja sam išao krajnje pojednostaviti, ali je još i sindrom vjerovanja u samodostatnost tako da ne postoji nikakvo jedinstvo proizvođača bilo čega, i oni imaju svoje partikularne interese a i veliki ne žele da se uz njih šlepaju mali, jer svaki veliki u svojoj domeni poduzima sve što može da ostane veliki a malog ko jebe...... s jedne strane, a s druge strane sjeti se banaka gdje vrše utjecaj na poluge vlasti (konkretno pravosudne) kako bi ishodovale povoljan ishod postupka... isto je i po pitanju ove problematike... evo ovaj slučaj sa Rimčevom gdje sa državne razine se izravno ide na štetu stočarima prenamjenom pašnjaka u građevinsko zemljište, plus što se investitorima ide na ruku i na način da ne moraju platiti davanja iz kojih bi opet dio novca išao istim tim stočarima... znači dvostruko ih se šteti... i plus na sve to hrvati u određenoj mjeri nisu baš skloni velikom odricanju, nisu od neke velike radne discipline, nisu voljni poštivati zakonske regule ukoliko imaju prostora za eskivažu i tako ima tu svašta nešto... da ne spominjemo shemu kukuruz, pšenica, uljana i šećerna repica i šlus, sve ostalo jebo to tu ima pun kurac posla... a ovo nabrojano, uzori ujesen duboka brazda, preori u proljeće, potanjuraj, pobrnaj i posij... 2 puta pošpricaj i prst u uho do kombajniranja... što si pobrao preuzima ti žitozajednica u svoje silose i plus poticaji na table od po par stotina hektara gdje maksimalni poticaj može biti i do 2800kn/haSpeare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:on nema blage veze s vezom... u svakom slučaju bi bilo dobro kad bi npr mi u hrvatskoj bili manje ovisni o uvozu, ali jednostavno ne postoji mehanizam koji će proizvođače jabuka natjerati da proizvode 100% više nego do sada jer u tom slučaju bi im sadašnja otkupna cijena od 2 kune pala na kunu a troškovi do isporuke ee udvostručili... i tako redom... plus da ne govorimo o situaciji gdje te tržište ukoliko i imaš značajne viškove ignorira i onda su ti ti viškovi čisti minus jer još moraš potrošiti novac na zbrinjavanje, kompostiranje... zavisi o čemu se radi...Speare Shaker wrote:
Genijalno, zar ne.
On je rijetko neuk i glup, čak i za standarde ovog foruma.
Kad već govoriš o tome, ne postoji samo jedna varijabla odgovorna u domaćoj proizvodnji praktički bilo čega, pa eto recimo i jabuka, čijom bi se korekcijom stanje popravilo bilo za kupce, bilo za proizvođače bilo za otkupljivače. Postoji masa njih, a njihovo međudjelovanje je praktički nemoguće točno predvidjeti, a pogotovo ne izračunati. Ali ukupni negativni efekti se ipak jasno vide.
Za početak bi se proizvođači mogli udružiti, povećati svoj utjecaj na tržištu, a onda još i tako okrupnjeni preći na preradu proizvedenog, jer će im inače otkupljivači, da ne upotrijebim drugi manje dobroćudan izraz, nastaviti krojiti kapu.
2015-08-08
Ne kužim se baš u ekonomiju doduše al znam da je u italiji parmezan 1 kg možda 7,8 eura a tu duplo, voda litra 50 centi ovdje 1,5 euro mala, onaj prašak dush 5 kg jedno 5 eura, ovdje 15 i tako, jeftiniji su ali i bolje proizvode imaju, nisu samo jeftiniji.
A ebenicu izgleda lokali i vladnici lokala trebaju da im otčepi wc i to plaćaju.
On jako ružno o njima misli ali njih baš briga, dok god dolazi promptno.
Mislim da je to...
A ebenicu izgleda lokali i vladnici lokala trebaju da im otčepi wc i to plaćaju.
On jako ružno o njima misli ali njih baš briga, dok god dolazi promptno.
Mislim da je to...
2015-08-15
Ako još staviš majicu na chea ja ću umrijeti od straha.ebenica wrote:
ja ne volim ljude jel ti sad jasnije? 95% vas debila bih prebio kad usta otvorite.
2015-08-15
Mi trebamo veće poreze za koje se istovremeno zalaže i antifašist ebenica i neki random HDZ domoljub, jer bitno je da pomoću tih većih poreza država omogući Josipi Rimac da kupi 16 nekretninu, glavno da prljavi hrvatskih poduzetnik ne otvori kafić ili da slučajno Švabe nebi otvorio tvornicu jer mu nije isplatio
A antifašist ebenica je za još malo veće poreze? ...pametan momak vidi se iz avionaAssadNaPodmornici wrote:Mi trebamo veće poreze za koje se istovremeno zalaže i antifašist ebenica i neki random HDZ domoljub, jer bitno je da pomoću tih većih poreza država omogući Josipi Rimac da kupi 16 nekretninu, glavno da prljavi hrvatskih poduzetnik ne otvori kafić ili da slučajno Švabe nebi otvorio tvornicu jer mu nije isplatio
2015-08-15
on mrzi njemačke investitore koji bi otvorili tvornice, i domaćeg kapitalista koji bi otvorio neku birtiju ili restoran, on želi da država RH ima glavni utjecaj na ekonomiju , i on vjeruje Hrvatskoj državi i njezinoj birokraciji - HDZovcima, ali mu smeta što Rimac, Žalac, Marić, Krstičević sa tom lovom koju smo popljačkali od ljudi iz privatnog sektora kupuju sebi 16imovinu, a privatnom sektoru ostaje 4000kn plaće i najveći porezi u Europi.. jer neki domoljub mora imati 16ti stankaya wrote:A antifašist ebenica je za još malo veće poreze? ...pametan momak vidi se iz avionaAssadNaPodmornici wrote:Mi trebamo veće poreze za koje se istovremeno zalaže i antifašist ebenica i neki random HDZ domoljub, jer bitno je da pomoću tih većih poreza država omogući Josipi Rimac da kupi 16 nekretninu, glavno da prljavi hrvatskih poduzetnik ne otvori kafić ili da slučajno Švabe nebi otvorio tvornicu jer mu nije isplatio
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Nadasve zdravo razmišlja.AssadNaPodmornici wrote:on mrzi njemačke investitore koji bi otvorili tvornice, i domaćeg kapitalista koji bi otvorio neku birtiju ili restoran, on želi da država RH ima glavni utjecaj na ekonomiju , i on vjeruje Hrvatskoj državi i njezinoj birokraciji - HDZovcima, ali mu smeta što Rimac, Žalac, Marić, Krstičević sa tom lovom koju smo popljačkali od ljudi iz privatnog sektora kupuju sebi 16imovinu, a privatnom sektoru ostaje 4000kn plaće i najveći porezi u Europi.. jer neki domoljub mora imati 16ti stankaya wrote:A antifašist ebenica je za još malo veće poreze? ...pametan momak vidi se iz avionaAssadNaPodmornici wrote:Mi trebamo veće poreze za koje se istovremeno zalaže i antifašist ebenica i neki random HDZ domoljub, jer bitno je da pomoću tih većih poreza država omogući Josipi Rimac da kupi 16 nekretninu, glavno da prljavi hrvatskih poduzetnik ne otvori kafić ili da slučajno Švabe nebi otvorio tvornicu jer mu nije isplatio
2015-08-15
kaya wrote:Ako još staviš majicu na chea ja ću umrijeti od straha.ebenica wrote:
ja ne volim ljude jel ti sad jasnije? 95% vas debila bih prebio kad usta otvorite.
može posudit od vulina
Serbinho-3 wrote:Ne treba 500€, trebaju niske cene...
je da mercedes i ford će spustit cijene auta i arapi cijenu nafte da bi vi s 400 eura plaće imali dobar standard. Kinezi tehnike i odjeće, i tak...
kaya wrote:Ako još staviš majicu na chea ja ću umrijeti od straha.ebenica wrote:
Danas je na zidicu pocugal ''kjupek'' budget pivo i odmah jebe k'o Hektor i mlati k'o Herkules.
Trebalo bi ga zmislit da ga nema.
Guest- Guest
marcellus wrote:kaya wrote:Ako još staviš majicu na chea ja ću umrijeti od straha.ebenica wrote:
može posudit od vulina
Joj jebote ... peceju me oci ... upickumaterinu!
Guest- Guest
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Vučic četvrti put obmanjuje javnost : Srbija nije prestigla BiH po prosječnim plaćama
» "Srbija može da računa na Rusiju u zaštiti, pre svega KiM"
» Konačna potvrda da je Hrvatska napustila region - Euroson part 2.
» SRBIJA MORA ODBITI I OVAJ NAPAD NEMAČKE, ON JE OPASNIJI OD SVEGA
» Hrvatska I ...... Srbija IV
» "Srbija može da računa na Rusiju u zaštiti, pre svega KiM"
» Konačna potvrda da je Hrvatska napustila region - Euroson part 2.
» SRBIJA MORA ODBITI I OVAJ NAPAD NEMAČKE, ON JE OPASNIJI OD SVEGA
» Hrvatska I ...... Srbija IV
Page 3 of 4