Turci razbili Putina u Libiji
Page 1 of 1
Turci razbili Putina u Libiji
Turske bespilotne letjelice uništile sedam Pancira.
https://euractiv.jutarnji.hr/PiD/sigurnost/ruski-placenici-se-povukli-turska-ostvarila-pobjedu-u-bitki-za-tripoli-rat-se-u-libiji-nastavlja/10346488/
Sad Putin naoružava Haftara avionima , šest Mig 29 i dva Suhoj 24.
https://euractiv.jutarnji.hr/PiD/sigurnost/ruski-placenici-se-povukli-turska-ostvarila-pobjedu-u-bitki-za-tripoli-rat-se-u-libiji-nastavlja/10346488/
Sad Putin naoružava Haftara avionima , šest Mig 29 i dva Suhoj 24.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Turci razbili Putina u Libiji
Hrvatski mediji ...to je gomila debila
Odakle njima uopce ideja da Rusija nesto posebno podrzava Haftara.
Koliko se zna on je bio u egzilu u Americi.
Njega podrzava Egipat i jos neke zemlje I moguc je sukob Turske i Egipta.
Ako je Haftar imao ili ima Pancire, ne mora znaciti da ih je dobio od Rusije. Izgleda da su tu u pitanju stariji tipovi Pancira.
A placenici ratuju za novce. Prvo, nema definitivnih dokaza da su ti placenici uopce u Libiji, a ako i jesu to ne znaci da ih je poslala ruska vlada.
Ako su se povukli to moze znaciti da je Haftaru nestalo novaca.
Ima li Rusija razlog da podrzava Haftara onako kao Assada...ja toga razloga ne vidim.
Odakle njima uopce ideja da Rusija nesto posebno podrzava Haftara.
Koliko se zna on je bio u egzilu u Americi.
Njega podrzava Egipat i jos neke zemlje I moguc je sukob Turske i Egipta.
Ako je Haftar imao ili ima Pancire, ne mora znaciti da ih je dobio od Rusije. Izgleda da su tu u pitanju stariji tipovi Pancira.
A placenici ratuju za novce. Prvo, nema definitivnih dokaza da su ti placenici uopce u Libiji, a ako i jesu to ne znaci da ih je poslala ruska vlada.
Ako su se povukli to moze znaciti da je Haftaru nestalo novaca.
Ima li Rusija razlog da podrzava Haftara onako kao Assada...ja toga razloga ne vidim.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Koliko sam se na čita po internetu tih teorija da kada staviš pantsir i s 300 da si zatvorio zračni prostor protiv cijelog nato pakta
Pogotovo se srbi i ovi naši pale na te teorije
Bar 80% toga sto procitas na Internetu su budalastineAssadNaPodmornici wrote:Koliko sam se na čita po internetu tih teorija da kada staviš pantsir i s 300 da si zatvorio zračni prostor protiv cijelog nato pakta
Sto se Libije tice, Rusi tu uopce ne podrzavaju nikoga, bar ne aktivno
A trebali bi. Ovi sto ih Erdogaan gura pripadaju Muslimanskoj Braci. I zato Egipat podrzava Haftara.
Libija bi mogla biti dobra prilika da se Erdoganu i Turcima nanese zestok udarac i veliki gubici.
Tu bi se i Egipat trebao ukljuciti i Turcima se majke najebat. Erdogana je pun kurac mnogima.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
ko i vas jugoša i srba... tu ste si negdjeRingo10 wrote:Bar 80% toga sto procitas na Internetu su budalastineAssadNaPodmornici wrote:Koliko sam se na čita po internetu tih teorija da kada staviš pantsir i s 300 da si zatvorio zračni prostor protiv cijelog nato pakta
A trebali bi. Ovi sto ih Erdogaan gura pripadaju Muslimanskoj Braci. I zato Egipat podrzava Haftara.
Libija bi mogla biti dobra prilika da se Erdoganu i Turcima nanese zestok udarac i veliki gubici.
Tu bi se i Egipat trebao ukljuciti i Turcima se majke najebat. Erdogana je pun kurac mnogima.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Ringo10 wrote:Hrvatski mediji ...to je gomila debila
Nije Hrvatski, vec Sorosev, Hilari i ta ekipa Demokrata iz NYC...prodaju
opet banane okolo...
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
michaellcmacha wrote:ko i vas jugoša i srba... tu ste si negdjeRingo10 wrote:Bar 80% toga sto procitas na Internetu su budalastineAssadNaPodmornici wrote:Koliko sam se na čita po internetu tih teorija da kada staviš pantsir i s 300 da si zatvorio zračni prostor protiv cijelog nato pakta
Drzi se teme...
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Za koga smo? Turke, Katar, Italiju,.. ili Ruse, Saudijce, Francuze,...
Pravo pitanje.mutava baštarda wrote:Za koga smo? Turke, Katar, Italiju,.. ili Ruse, Saudijce, Francuze,...
Sad ce forunski internet ratnici zauzeti pozicije i udri:)
dijagram-
2015-08-09
Mi smo za Pravicu, Slavko Kolarmutava baštarda wrote:Za koga smo? Turke, Katar, Italiju,.. ili Ruse, Saudijce, Francuze,...
kad stavis drljave arape na enterprajz sto dobijes?AssadNaPodmornici wrote:Koliko sam se na čita po internetu tih teorija da kada staviš pantsir i s 300 da si zatvorio zračni prostor protiv cijelog nato pakta
I Turci imaju velike gubitke poprilično skupih dronova. No sve ovo ne financiraju niti Turci niti Rusi nego Katar i Emirati.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
isto je bilo u siriji, turci se zaletili s dronovima i na iznenadjenje razvalili SAAHektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:Koliko sam se na čita po internetu tih teorija da kada staviš pantsir i s 300 da si zatvorio zračni prostor protiv cijelog nato pakta
I Turci imaju velike gubitke poprilično skupih dronova. No sve ovo ne financiraju niti Turci niti Rusi nego Katar i Emirati.
onda SAA dovukla 3 buka i porokala dronove, drugi dan anulirali prednost turaka
u libiji je cirkus, jbte, dronovi im shetkaju po nebu kako im se hoce a operatori na pancirima koji su inace iz emirata su kurac
ove turske barjaktare skida i obicna strela
» Dr Nele Karajlić: Razbili su nam Jugoslaviju, sad nam razaraju mozgove
» U Srbiji tukli ženske aktivistice i razbili im aute
» Rusi razbili Evropu, a Poljake lišili smisla
» Razbili kombi švercerima ljudi
» Dr Nele Karajlić: Razbili su nam Jugoslaviju, sad nam razaraju mozgove
» U Srbiji tukli ženske aktivistice i razbili im aute
» Rusi razbili Evropu, a Poljake lišili smisla
Page 1 of 1