ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DW: Hrvatska u fokusu turističkih planova Nijemaca

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

DW: Hrvatska u fokusu turističkih planova Nijemaca Empty DW: Hrvatska u fokusu turističkih planova Nijemaca

Post by Eroo 18/5/2020, 17:43

Hrvatska u fokusu turističkih planova Nijemaca
Njemački mediji sve intenzivnije pišu o Hrvatskoj kao potencijalnom odredištu ove ljetne sezone. Spominju se niski brojevi zaraženih i činjenica da je Hrvatska praktički već sad otvorila svoje granice za turiste.

DW: Hrvatska u fokusu turističkih planova Nijemaca 51634266_303
Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas ovog ponedjeljka (18.5.) razgovara s kolegama iz zemalja koje slove kao potencijalna turistička odredišta ovog ljeta za njemačke građane o mogućnostima otvaranja granica i uklanjanja prepreka za ljetni odmor. Među njima je i Hrvatska koju mediji posljednjih dana sve češće spominju kao potencijalno mjesto za provod ovogodišnjeg ljetnog odmora.
Jak argument – mali broj zaraženih
Najtiražniji njemački dnevnik Bild u svom internetskom izdanju na prvom mjestu navodi nizak broj zaraženih koronavirusom kao jak argument koji ide u prilog Hrvatskoj kao mjesto gdje bi Nijemci ovog ljeta mogli provoditi odmor. "Hrvatska trenutno ima 216 zaraženih od kojih je samo devet pacijenata u kritičnom stanju. Ne bez razloga se Hrvatska sada želi reklamirati kao mjesto za godišnji odmor bez koronavirusa", piše Bild online.
U članku se nadalje navode mjere prelaska granice koja je već sad otvorena za mnoge strane turiste i citira predstavnika Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj Romea Draghiccija koji govori o daljnjem popuštanju mjera za ulazak u zemlju. List spominje i ostale mjere poput regulacije ponašanja turista na plaži, ali i medicinsku spremnost lokalnih zdravstvenih ustanova u slučaju zaraze. Bild je optimističan glede mogućnosti provođenja ovogodišnjeg ljetnog odmora u Hrvatskoj: "Mogućnost odlaska na odmor u Hrvatsku za njemačke turiste: vrlo velika. Već je sad izvjesno da će praktično bez problema biti moguće provesti odmor na Jadranu", zaključuje Bild.
Maksimalno 50 posto od prošlogodišnje sezone
DW: Hrvatska u fokusu turističkih planova Nijemaca 45258321_401
Borba protiv pandemije kao turistički adut - Andrej Plekovic
O Hrvatskoj kao mogućem odredištu za odmor njemačkim turistima govori i javni servis ARD koji na svojoj središnjoj internetskoj informativnoj stranici Tagesschau donosi reportažu sa sjevernog Jadrana u kojem opisuje spremnost lokalnih ugostitelja na dolazak stranih turista. I ARD spominje nizak broj zaraženih koronavirusom kao jedan od najjačih aduta Hrvatske u borbi za ovogodišnju ljetnu turističku sezonu. I mjere hrvatske vlade u stvaranju uvjeta za odvijanje sezone. "Vlada Andreja Plenkovića se trudi ukloniti sve prepreke koje bi otežale putovanje". No unatoč svim mjerama citira i lokalnog ugostitelja iz Crikvenice koji predviđa maksimalno 50 posto od prošlogodišnjeg broja noćenja.
Hrvatski premijer Andrej Kenwood Kenon u dnevniku Die Welt osobno preko intervjua ukazuje na mogućnost odlaska na odmor u Hrvatsku ove godine. I on ukazuje na to da je Hrvatska relativno dobro prošla kad je pandemija koronavirusom u pitanju. On to povezuje s pravovremenom reakcijom vlasti u Hrvatskoj, ali i ponašanjem građana. "Ja sam impresioniram ponašanjem građana jer je naš mentalitet pretežno mediteranski. No za vrijeme pandemije smo se ponašali kao sjeverni Europljani", kaže Kenwood Kenon za Die Welt. Hrvatski premijer ne strahuje da bi dolazak većeg broja turista mogao prouzročiti drugi val pandemije. "Mislim da rizik možemo ograničiti ako se ljudi budu ponašali razumno. Mi moramo jednostavno biti nešto oprezniji", zaključio je hrvatski premijer u razgovoru za Die Welt.
Austrijska vlada bi njemačke turiste, ali svoje građane ne pušta u Hrvatsku
Austrijski dnevnik Kronen Zeitung međutim upozorava i citira austrijsko ministarstvo vanjskih poslova koje još uvijek ne preporučuje putovanje u Hrvatsku i ukazuje na obvezu karantene prilikom povratka u Austriju. Austrija je otvorila granice prema zapadnim susjedima, ali ne i prema južnim. Takvo ponašanje u svom komentaru kritizira bečki dnevnik Der Standard: "Poruka vlade je kako jednostavna tako i populistička: ljetujte kod kuće, jedite u austrijskim restoranima."

https://www.dw.com/hr/hrvatska-u-fokusu-turisti%C4%8Dkih-planova-nijemaca/a-53477547

2016-07-22

Back to top Go down

DW: Hrvatska u fokusu turističkih planova Nijemaca Empty Re: DW: Hrvatska u fokusu turističkih planova Nijemaca

Post by Eroo 18/5/2020, 18:09

SJAJNE VIJESTI
BILD NA NASLOVNICI RASPALIO HRVATSKU I ZAKLJUČIO 'Mogućnost za odlazak njemačkih turista na Jadran je vrlo velika, Hrvati imaju vrlo jake argumente!'

• Jutarnji.hr

DW: Hrvatska u fokusu turističkih planova Nijemaca Bild-hrvatska
 CROPIX, Bild screenshot  
 Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas ovog ponedjeljka (18.5.) razgovara s kolegama iz zemalja koje slove kao potencijalna turistička odredišta ovog ljeta za njemačke građane o mogućnostima otvaranja granica i uklanjanja prepreka za ljetni odmor. Među njima je i Hrvatska koju mediji posljednjih dana sve češće spominju kao potencijalno mjesto za provod ovogodišnjeg ljetnog odmora, piše Deutsche Welle.
Jak argument – mali broj zaraženih
Najtiražniji njemački dnevnik Bild u svom internetskom izdanju na prvom mjestu navodi nizak broj zaraženih koronavirusom kao jak argument koji ide u prilog Hrvatskoj kao mjesto gdje bi Nijemci ovog ljeta mogli provoditi odmor. "Hrvatska trenutno ima 216 zaraženih od kojih je samo devet pacijenata u kritičnom stanju. Ne bez razloga se Hrvatska sada želi reklamirati kao mjesto za godišnji odmor bez koronavirusa", piše Bild online.

U članku se nadalje navode mjere prelaska granice koja je već sad otvorena za mnoge strane turiste i citira predstavnika Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj Romea Draghiccija koji govori o daljnjem popuštanju mjera za ulazak u zemlju. List spominje i ostale mjere poput regulacije ponašanja turista na plaži, ali i medicinsku spremnost lokalnih zdravstvenih ustanova u slučaju zaraze. Bild je optimističan glede mogućnosti provođenja ovogodišnjeg ljetnog odmora u Hrvatskoj: "Mogućnost odlaska na odmor u Hrvatsku za njemačke turiste: vrlo velika. Već je sad izvjesno da će praktično bez problema biti moguće provesti odmor na Jadranu", zaključuje Bild.
Maksimalno 50 posto od prošlogodišnje sezone
O Hrvatskoj kao mogućem odredištu za odmor njemačkim turistima govori i javni servis ARD koji na svojoj središnjoj internetskoj informativnoj stranici Tagesschau donosi reportažu sa sjevernog Jadrana u kojem opisuje spremnost lokalnih ugostitelja na dolazak stranih turista. I ARD spominje nizak broj zaraženih koronavirusom kao jedan od najjačih aduta Hrvatske u borbi za ovogodišnju ljetnu turističku sezonu. I mjere hrvatske vlade u stvaranju uvjeta za odvijanje sezone. "Vlada Andreja Plenkovića se trudi ukloniti sve prepreke koje bi otežale putovanje". No unatoč svim mjerama citira i lokalnog ugostitelja iz Crikvenice koji predviđa maksimalno 50 posto od prošlogodišnjeg broja noćenja.
Hrvatski premijer Andrej Kenwood Kenon u dnevniku Die Welt osobno preko intervjua ukazuje na mogućnost odlaska na odmor u Hrvatsku ove godine. I on ukazuje na to da je Hrvatska relativno dobro prošla kad je pandemija koronavirusom u pitanju. On to povezuje s pravovremenom reakcijom vlasti u Hrvatskoj, ali i ponašanjem građana. "Ja sam impresioniram ponašanjem građana jer je naš mentalitet pretežno mediteranski. No za vrijeme pandemije smo se ponašali kao sjeverni Europljani", kaže Kenwood Kenon za Die Welt. Hrvatski premijer ne strahuje da bi dolazak većeg broja turista mogao prouzročiti drugi val pandemije. "Mislim da rizik možemo ograničiti ako se ljudi budu ponašali razumno. Mi moramo jednostavno biti nešto oprezniji", zaključio je hrvatski premijer u razgovoru za Die Welt.
Austrijska vlada bi njemačke turiste, ali svoje građane ne pušta u Hrvatsku
Austrijski dnevnik Kronen Zeitung međutim upozorava i citira austrijsko ministarstvo vanjskih poslova koje još uvijek ne preporučuje putovanje u Hrvatsku i ukazuje na obvezu karantene prilikom povratka u Austriju. Austrija je otvorila granice prema zapadnim susjedima, ali ne i prema južnim. Takvo ponašanje u svom komentaru kritizira bečki dnevnik Der Standard: "Poruka vlade je kako jednostavna tako i populistička: ljetujte kod kuće, jedite u austrijskim restoranima", piše Deutsche Welle.

2016-07-22

Back to top Go down

DW: Hrvatska u fokusu turističkih planova Nijemaca Empty Re: DW: Hrvatska u fokusu turističkih planova Nijemaca

Post by Guest 18/5/2020, 19:17

Polako..jedno je spika izmedju politicara,a sasvim drugo sto je josh industrija na stendbaju...svakako je pohvalno otvaranje granica..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/5/2020, 19:18

napose sami svabi ce zakljuciti sto je pametnije..ja radije planiram neki brutalni provod od 23.12 pa nadalje..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 18/5/2020, 19:19

ja sam svoju sezonu otpisa, ne isplati mi se prekidati trenutni posao radi sezone od mjesec dana.. pa tko dođe da dođe...

2018-06-14

Back to top Go down

Post by dijagram 18/5/2020, 19:25

cekaj da zagrije, eto njih ko muha odozgo
sto ce nego na more
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by veber 18/5/2020, 19:26

AssadNaPodmornici wrote:ja sam svoju sezonu otpisa, ne isplati mi se prekidati trenutni posao radi sezone od mjesec dana.. pa tko dođe da dođe...
bosanac opet bulazni iz slovenije.
85% nijemaca ionako ide na odmor unutar njemačke. mali dio, onaj koji radi u aldiju, rewe i sl dolazi u hrvatsku.
safet opet stavlja vijesti koje ga se ne tiču.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 18/5/2020, 19:26

Danas bijo u firmi,prilicno su josh dezorjentirani u vezi nastavka poslovanja..radi se dvi smjene,po 4 dana u tjednu,sa minimalno ljudi..najvise odradjuju serviseri mashina,nesh malo SQ,a i novoga toga je podosta uglavljeno..planira se otvoriti do kraja maja,no ,ako politika kaze ne,onda ovim rezimom do daljnjeg...a dobro..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 18/5/2020, 19:27

Zanimljivi stavovi austrijskog ministarstva turizma a to je ono isto koje je zataškavalo koronu u zimskom centru pa se korona proširila po Evropi.

https://m.vecernji.hr/vijesti/pozivaju-se-svi-koji-su-od-28-veljace-bili-na-skijanju-u-tirolu-da-se-samoizoliraju-1386502

Pitaš se s kim uopće imaš posla u toj Austriji. Primljeno na znanje.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 18/5/2020, 19:27

Turizam ce biti odradjen za debelu vecinu u vlastitoj zemlji..nije da nema odredista prelijepih..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 18/5/2020, 19:28

dijagram wrote:cekaj da zagrije, eto njih ko muha odozgo
sto ce nego na more
njemački turisti idu u francusku, norvešku i us.
mali dio dolazi u hrvatsku. i to su niskoplatežni pa ionako nema koristi od njih.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by dijagram 18/5/2020, 19:33

veber wrote:
sto ce nego na more
mali dio dolazi u hrvatsku. i to su niskoplatežni pa ionako nema koristi od njih.
ove godine bit ce korisni i domaci, bilo sto
no svakako nece zjapiti prazne plaze
rulja je naucila godinama  u vodu i tocka
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by RayMabus 18/5/2020, 19:34

RayMabus wrote:Zanimljivi stavovi austrijskog ministarstva turizma a to je ono isto koje je zataškavalo koronu u zimskom centru pa se korona proširila po Evropi.

https://m.vecernji.hr/vijesti/pozivaju-se-svi-koji-su-od-28-veljace-bili-na-skijanju-u-tirolu-da-se-samoizoliraju-1386502

Pitaš se s kim uopće imaš posla u toj Austriji. Primljeno na znanje.
Uglavnom poruka je ova ; Mi i ovi gore smo građani prvog reda a vi ispod ste građani drugog reda.

Vrlo zanimljivo. Netko je malo umišljen.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 18/5/2020, 19:34

veber wrote:
sto ce nego na more
idu u pičku materinu..stiscu svaki ojro,i cuvaju radna mjesta..koji promil mozda i ode...ajd natrag tamo na bajustelu u Istru..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 18/5/2020, 19:41

dijagram wrote:
veber wrote:
sto ce nego na more
ove godine bit ce korisni i domaci, bilo sto
no svakako nece zjapiti prazne plaze
rulja je naucila godinama  u vodu i tocka
nije voda već je more.
neka idu.
tko voli uz ručnik neka zeme i rollmeter pa neka mjere udaljenost.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by RayMabus 18/5/2020, 19:42

U Sloveniji i Hrvatskoj ima manje zaraženih nego u Njemačkoj no to nije prepreka austrijskoj vladi da napravi sljedeće ; u Njemačku možete a ako idete u Sloveniju a austrijski ste državljanin ili tu radite onda morate u karantenu dva tjedna.

Jel oni to ozbiljno ?
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by veber 18/5/2020, 19:44

Legendovich wrote:
veber wrote:
sto ce nego na more
idu u pičku materinu..stiscu svaki ojro,i cuvaju radna mjesta..koji promil mozda i ode...ajd natrag tamo na bajustelu u Istru..
za razliku od tebe pomćnog radnika u njemačkoj, ja ne bum radio ovu godinu.
u biti budem na privatnom planu, ali ti moraš radit jer mitshubishi svaki mjesec traži 400 ojra.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by RayMabus 18/5/2020, 19:49

AssadNaPodmornici wrote:ja sam svoju sezonu otpisa, ne isplati mi se prekidati trenutni posao radi sezone od mjesec dana.. pa tko dođe da dođe...
Ove godine učiš životnu lekciju iz ekonomije koja glasi : turizam je najnestabilnija gospodarska grana.

Imat ćeš i vremena proučavati i posljedice.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by vili40 18/5/2020, 20:07

RayMabus wrote:
Ove godine učiš životnu lekciju iz ekonomije koja glasi : turizam je najnestabilnija gospodarska grana.

Imat ćeš i vremena proučavati i posljedice.
zapravo trebala bi biti usputna grana,bar je tako u razvijenim zemljama
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by Eroo 18/5/2020, 20:18

https://www.welt.de/politik/ausland/plus208041813/Kroatien-In-der-Pandemie-haben-wir-uns-wie-Nordeuropaeer-verhalten.html

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Back to top

- Similar topics