ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vaso se nadao snažnoj poruci zajedništva Hrvata i Bošnjaka u Sarajevu

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Go down

Vaso se nadao snažnoj poruci zajedništva Hrvata i Bošnjaka u Sarajevu Empty Vaso se nadao snažnoj poruci zajedništva Hrvata i Bošnjaka u Sarajevu

Post by Hektorović 14/5/2020, 13:19

[size=44]Vaso Brkić: U svibnju 1945. mnogi su osjetili slobodu, Hrvati su iskusili smrt i krv[/size]
Index VijestiPrije sat vremena
 308

Vaso se nadao snažnoj poruci zajedništva Hrvata i Bošnjaka u Sarajevu 1f93106a-0217-4abb-95b4-8fde5ffadd59
Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL, Screenshot: Facebook

HDZ-ov Milijan Vaso Brkić na Facebooku je komentirao 75. obljetnicu Bleiburga i prijepore koji su zbog toga ove godine izbili u BiH. Tamo će se, naime, u subotu održati komemoracija, a što je izazvalo nezadovoljstvo dijela tamošnje javnosti i političara.
Brkić piše da je Bleiburg najveća tragedija hrvatskog naroda. Dodaje da je tamo pobijeno "više desetaka, ako ne i stotina tisuća" ljudi. Nadalje, piše da su drugi narodi Europe u svibnju 1945. osjetili slobodu, a Hrvati su, piše, iskusili smrt, krv i suze.
Objavu prenosimo u nastavku
"[ BLEIBURG - KROZ ISTINSKI I ISKREN DIJALOG PRONAĐIMO MIR ]
Ove godine obilježavamo 75. obljetnicu BLEIBURGA, najveće tragedije hrvatskog naroda. Odajemo počast i iskazujemo pijetet više desetaka ako ne i stotina tisuća pobijenih na najpodmukliji način; hrvatske vojske koja se predala i njihovih obitelji, žena, djece i staraca. Bleiburg je prva postaja Križnog puta, tragedija koja nas je kao narod toliko ranila, osakatila i desetkovala. Simbol je i metafora svih hrvatskih stradanja od komunističkih pobjednika koji su uslijedili slijedećih mjeseci u zarobljeničkim logorima i na marševima smrti kroz Jugoslaviju.
Kao kršćani, katolici, dužni smo našim pobijenim precima i sunarodnjacima, ali i svim ostalim žrtvama komunističko-partizanskoga krvavoga pira nakon završetka Drugoga svjetskoga rata, iskazati najdublje poštovanje i pomoliti se za njih, jer time njegujemo, ne samo sjećanje na njihovu žrtvu, nego i simbol naše nacionalne patnje.

Nevjerojatan je linč na kojeg poziva dio bošnjačke javnosti protiv kardinala Vinka Puljića i Hrvata zbog najave održavanja mise zadušnice za bleiburške žrtve u Sarajevu. Dok su u svibnju 1945. godine mnogi europski narodi izborili i dočekali slobodu, Hrvati su iskusili smrt, krv i suze. Hrvati, ali i ne samo oni, su bili „oslobođeni“ tako što su ih „osloboditelji oslobodili“ života. Pijetet za mrtve i pokojne, a posebno nevine stradalnike, trebao bi biti civilizacijski minimum. Iskreno se nadam kako su ovi ispadi i histerija upereni protiv bosansko-hercegovačkih Hrvata i katolika tek nesretan pokušaj pojedinaca s ciljem skretanja pozornosti s niza ozbiljnih afera koje potresaju političko Sarajevo.
Ako je i jedan čovjek ubijen - previše je! Mrtvih, nažalost, imamo dovoljno i jedni i drugi iz nedavne i manje davne prošlosti, stoga nam je bolje da ne udaramo u najbolnije rane... i pokušamo naći osnovu za zajednički suživot barem u patnji i žrtvi koje smo kao narodi pretrpjeli. Snažna poruka zajedništva Hrvata i Bošnjaka u Sarajevu, pa i cijeloj BiH bila bi da i Islamska vjerska zajednica organizira komemoraciju za žrtve tragedije u kojoj su stradali i mnogobrojni nevini Bošnjaci, a tim više što je Islamska vjerska zajednica to redovito činila svih proteklih godina u Bleiburgu gdje je na komemoracijama redovito bio prisutan visoki predstavnik Islamske vjerske zajednice koji je predvodio molitvu i za poginule Bošnjake.
Nažalost, nakon 75 godina od tragedije postoje ljudi kojima smeta komemoracija za žrtve Bleiburga i Križnog puta, iako su počinitelji tih zločina već odavno mrtvi. Bez obzira na njihove prosvjede i šutnju ideološke braće - komunista, puna istina će se razotkriti i ugledat će svjetlo dana. Komemoracije i svete mise nastavit ćemo slaviti na spomen svih žrtava te ćemo se pomoliti i za duše onih koji su sudjelovali u zločinima i prikrivanju istih.
Žrtve Bleiburga, Križnog puta i povijesne činjenice ne mogu biti predmet konfrontacije mišljenja. Ogradimo se od politike raznolikih provokacija te kroz istinski i iskren dijalog pronađimo mir za sve!"

Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Vaso se nadao snažnoj poruci zajedništva Hrvata i Bošnjaka u Sarajevu Empty Re: Vaso se nadao snažnoj poruci zajedništva Hrvata i Bošnjaka u Sarajevu

Post by RayMabus 14/5/2020, 13:27

Ne zanima me mišljenje nekakvih Vasa Brkića koji su politički i moralno ništa.

Njegovo me mišljenje zanima :

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/plenkovic-u-uvodu-sjednice-vlade-govorio-o-obljetnici-bleiburga-pa-otkrio-pocele-su-isplate-naknada-poslodavcima-za-travanj/10307533/
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Vaso se nadao snažnoj poruci zajedništva Hrvata i Bošnjaka u Sarajevu Empty Re: Vaso se nadao snažnoj poruci zajedništva Hrvata i Bošnjaka u Sarajevu

Post by vili40 14/5/2020, 13:29

Marko Tomić
Vaso glupane primitivni,80% partizanskog pokreta su bili Hrvati
Ivana Tolnay
Tko je osjetio krv i zasto?Jebeno je kad te paranoja pegla
Simo Matavulj
Interesantno je kako Brkić, premda je notorni primitivac, glumi intelektualca i moralnu vertikalu. U principu barata činjenicama koje to nisu. Pretpostavljam da mu je to pričao njegov ćaća, a njemu njegov. I onda te seoske, sto puta prepričane priče koje su modelom pokvarenog telefona postale tragikomične, pokušava umotati u celofan nekakve pomirbe, tipa "vi komunisti ste nas ubijali, ali vam mi dobronamjerni ustaše, opraštamo".
Stanislav Sobota
Brkić izgleda nije bio u školi kad se učila povijest.
Kristofer Lidej
meni vise nije jasno, jeste vi proeuropska stranka ili pronacisticka stranka? jer temelj danasnje europske unije je donesen nakon blajburga s namjerom da se vise hitler i njegovi saveznici nebi ponovili. A plenki stalno tepe eu ovo, eu ono. sad sta ste vi?
Dražen Tenšak
Hrvati su 45. dočekali slobodu a fašisti i kvislinzi su želi kako su 5 godina sijali i točka

vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by RayMabus 14/5/2020, 13:33

Pet godina ?

Netko ne zna matematiku.

April 41 , svibanj 45.

1/2 41 , 42 , 43 , 44 , 1/2 45
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Ringo10 14/5/2020, 13:40

vili40 wrote:Marko Tomić
Ivana Tolnay
Simo Matavulj
Interesantno je kako Brkić, premda je notorni primitivac, glumi intelektualca i moralnu vertikalu. U principu barata činjenicama koje to nisu. Pretpostavljam da mu je to pričao njegov ćaća, a njemu njegov. I onda te seoske, sto puta prepričane priče koje su modelom pokvarenog telefona postale tragikomične, pokušava umotati u celofan nekakve pomirbe, tipa "vi komunisti ste nas ubijali, ali vam mi dobronamjerni ustaše, opraštamo".
Stanislav Sobota
Kristofer Lidej
meni vise nije jasno, jeste vi proeuropska stranka ili pronacisticka stranka? jer temelj danasnje europske unije je donesen nakon blajburga s namjerom da se vise hitler i njegovi saveznici nebi ponovili. A plenki stalno tepe eu ovo, eu ono. sad sta ste vi?
Dražen Tenšak
Hrvati su 45. dočekali slobodu a fašisti i kvislinzi su želi kako su 5 godina sijali i točka

PA te budale Hrvate vežu jedino za endehaziju i ustaše ... to je ono što nikako da sebi iz glave izbiju
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by RayMabus 14/5/2020, 13:41

Ringo10 wrote:
vili40 wrote:Marko Tomić
Ivana Tolnay
Simo Matavulj
Stanislav Sobota
Kristofer Lidej
Dražen Tenšak

PA te budale Hrvate vežu jedino za endehaziju i ustaše ... to je ono što nikako da sebi iz glave izbiju
Jel ti stvarno misliš da me zanima mišljenje ljudi koji ne znaju ni brojat do pet ?
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Ringo10 14/5/2020, 13:44

NAdao se zajedništvu Bošnjaka i Hrvata

PA Bože dragi odakle  ovakve budale izviru

Njima je vrijeme stalo 1941 i ne mogu da maknu dalje pa ga jebi

Nevjerojatno

Hrvati su u 2. sv ratu ratovali na dvije strane a oni koji su ratovali u formacijama NDH su samo jedna strana medalje

Postojala je i druga strana ali ovi idioti to niti znaju niti priznaju
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Hektorović 14/5/2020, 13:49

Ringo10 wrote:NAdao se zajedništvu Bošnjaka i Hrvata

PA Bože dragi odakle  ovakve budale izviru

Njima je vrijeme stalo 1941 i ne mogu da maknu dalje pa ga jebi

Nevjerojatno

Vaso intelektualac

Inače sa ovim se samo isprovociralo i Bošnjake i Srbe... A Hrvatska pozicija u BiH je relativno slaba ukoliko se ta dva naroda dogovore kako je potrebno odstraniti Hrvate kao poltiički subjekt iznad razine općina i mjesnih zajednica  (a jedina prepreka tome je trenutno Dodik).

Nije bilo razloga što se misa nije održala u Zapadnom Mostaru, gdje ovakvih problema nebi bilo, niti bi kome smetalo... no ovi su izgleda stvarno očekivali simpatije od Bošnjaka (valjda su mislili zbog zajedništva kontra Srba), potpuno autistični na njiihovo političko raspoloženje.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by vili40 14/5/2020, 13:50

nek bude sretan što je bilo partizana jer da su rusi to pohvatali danas ne bi bilo ni vase ni takvih
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by RayMabus 14/5/2020, 13:51

Šta je iduće kad masama prodaš mit da je rat na ovim prostorima te NDH i drugi ssateliti koje je formirala nacistička Njemačka skupa sa Mussolinijevom fašističkom Italijom te drugim silama koje su napale i raskomadale kraljevinu Jugoslaviju trajao pet godina ?

Ako im možeš to prodat a riječ je o matematičkom brojanju do pet onda je sve moguće.

Npr da je u Jasenovcu pobijeno 700 tisuća ovih i onih.

Ne znaju brojat do pet pa kako bi do 700 tisuća.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Ringo10 14/5/2020, 13:53

RayMabus wrote:Šta je iduće kad masama prodaš mit da je rat na ovim prostorima te NDH i drugi ssateliti koje je formirala nacistička Njemačka skupa sa Mussolinijevom fašističkom Italijom te drugim silama koje su napale i raskomadale kraljevinu Jugoslaviju trajao pet godina ?

Ako im možeš to prodat a riječ je o matematičkom brojanju do pet onda je sve moguće.

Blajburg ti je prenapuhan ko i Jasenovac
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Ringo10 14/5/2020, 13:55

vili40 wrote:nek bude sretan što je bilo partizana jer da su rusi to pohvatali danas ne bi bilo ni vase ni takvih
Rusi 

PA ako baš Hrvati hoće da obilježavaju ta stradanja kvislinških formacija onda neka uče od Kozaka kako se to radi

I Kozaci obilježavaju te događaje i stradanja Kozaka koji su ratovali na strani nacista ...

Ali Kozaci to rade lijepo i na pravi način ... a ne da poistovjećuju sve Kozake sa tim koji su išli na pogrešnu stranu i ne koriste to za povijesni revizionizam i pokušaje prekrajanja povijesti kao što to Hrvati rade

Last edited by Ringo10 on 14/5/2020, 13:55; edited 1 time in total
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by vili40 14/5/2020, 13:55

alaj smo bogati,ne prođe ni jedan datum bez neke obljetnice naše prebogate povjesti svega lošeg i malo jako jako malo dobrog i sve se svodi na ratatatatatata ustaše partizani,srbi,tito i partija.Nas je bog posebno nagradio jako malim mozgom i ogromnim paunovim perjem.
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by RayMabus 14/5/2020, 14:05

Ringo10 wrote:
RayMabus wrote:Šta je iduće kad masama prodaš mit da je rat na ovim prostorima te NDH i drugi ssateliti koje je formirala nacistička Njemačka skupa sa Mussolinijevom fašističkom Italijom te drugim silama koje su napale i raskomadale kraljevinu Jugoslaviju trajao pet godina ?

Morat ćeš shvatiti da ja jednostavno ne držim do mišljenja ljudi koji ne znaju brojat do pet.

To mi dođe isto ko da odem u centar za retardirane osobe i centar za osobe u poteškoćama u razvoju i s njima idem pričat o ....ne znam ni ja čemu al očito nema smisla.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 14/5/2020, 14:23

vili40 wrote:nek bude sretan što je bilo partizana jer da su rusi to pohvatali danas ne bi bilo ni vase ni takvih
ti voliš s vremena na vrijeme ispast "pametan" ko i ringo... rusi koji su imali razloga ako ćemo gledat na broj poginulih što civila što vojnika su ostavili na životu više nego značajan broj svojih ratnih neprijatelja... velikosrpska jugo-komunistička vojska koja je u razdoblju kraja rata masovno popunjavala svoje korpuse razoružanim ili razvojačenim četnicima i ostalim pripadnicima srbijanskih otadžbinskih jedinica nisu imali nikakvog vojnog razloga za bezobzirnu odmazdu, pogotovo ne nad pripadnicima domobranskih postrojbi i pogotovo ne nad civilima. u osnovi vrlo slabo prikrivaš svoje likovanje nad tim pokoljem i zato nemam riječi kojom bih opisao što mislim o tebi i o svima sličnima tebi... za četnike s ovu ili onu stranu drine mogu i razumjeti ali za nekog tko se izjašnjava hrvatom ne... taj rezon u hrvatskom korpusu mogu imati samo likovi poput manolića, boljkovca i ljudi koji su kao pripadnici komunističke partije i ovj sudjelovali u masovnim ubojstvima desetaka tisuća ljudi i mučenju bar 200 000 ljudi....
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 14/5/2020, 14:24

RayMabus wrote:
Ringo10 wrote:

Morat ćeš shvatiti da ja jednostavno ne držim do mišljenja ljudi koji ne znaju brojat do pet.

To mi dođe isto ko da odem u centar za retardirane osobe i centar za osobe u poteškoćama u razvoju i s njima idem pričat o ....ne znam ni ja čemu al očito nema smisla.
to ti dođe i kad pričaš sa ringom....
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by vili40 14/5/2020, 14:30

michaellcmacha wrote:
ti voliš s vremena na vrijeme ispast "pametan" ko i ringo... rusi koji su imali razloga ako ćemo gledat na broj poginulih što civila što vojnika su ostavili na životu više nego značajan broj svojih ratnih neprijatelja... velikosrpska jugo-komunistička vojska koja je u razdoblju kraja rata masovno popunjavala svoje korpuse razoružanim ili razvojačenim četnicima i ostalim pripadnicima srbijanskih otadžbinskih jedinica nisu imali nikakvog vojnog razloga za bezobzirnu odmazdu, pogotovo ne nad pripadnicima domobranskih postrojbi i pogotovo ne nad civilima. u osnovi vrlo slabo prikrivaš svoje likovanje nad tim pokoljem i zato nemam riječi kojom bih opisao što mislim o tebi i o svima sličnima tebi... za četnike s ovu ili onu stranu drine mogu i razumjeti ali za nekog tko se izjašnjava hrvatom ne... taj rezon u hrvatskom korpusu mogu imati samo likovi poput manolića, boljkovca i ljudi koji su kao pripadnici komunističke partije i ovj sudjelovali u masovnim ubojstvima desetaka tisuća ljudi i mučenju bar 200 000 ljudi....
to mi ispalo onako jer mi je sve ovo bez veze.Da ja sad idem za drugima što su sve napisali ne bi bilo kraja,ali i ovako ga izgleda ne bude još sljedećih bar sto godina.Svaki dan tu po forumu bar deset naslova o jednom te istom,za mene previše pa se predajem.
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by RayMabus 14/5/2020, 14:38

Meni su zanimljive reakcije a sama misa mi nije nešto bitna tema. 

Reakcije nisu drugi svijetski rat nego neštl drugo a to je geopolitika.

Ja sam u umu napravio četiri fascikle za četiri izvora odakle dolaze kritike i samo memoriram i po tome ću im raditi tehniku ogledala.

Last edited by RayMabus on 14/5/2020, 14:40; edited 2 times in total
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 14/5/2020, 14:38

vili40 wrote:
michaellcmacha wrote:
to mi ispalo onako jer mi je sve ovo bez veze.Da ja sad idem za drugima što su sve napisali ne bi bilo kraja,ali i ovako ga izgleda ne bude još sljedećih bar sto godina.Svaki dan tu po forumu bar deset naslova o jednom te istom,za mene previše pa se predajem.
ajde neka, ispalo ti je da hrvati, trebaju biti sretni što im je netko tko im je bio neprijatelj od uspostave prve jugoslavije, formirao posebne odrede za klanje i ubijanje, poubijao možda i 100 000 hrvata od kojih su možda neki i bili zločinci ali svih 100 000 zasigurno ne... ali tebi je to ok što su poubijani... živ ti meni bio, volio bih da smo se sreli tamo negdje 90-tih pa da si isto tako zborio... i još bih neke ovdje volio da sam imao prilike sresti onomad... reko si da si imao birtiju... probaj samo zamisliti u kojem dijelu birtije prije nego bi ti ju satrali završila ta pogana bezobzirna i beskrupulozna gubica... ili bolje nemoj...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 14/5/2020, 14:41

dobro smo mi i prošli kad samo sagledamo koliko je ološara koji se predstavljaju hrvatima...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics