Za najviše dve godine prestići ćemo Hrvatsku po BDP-u"
Page 5 of 5
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Za najviše dve godine prestići ćemo Hrvatsku po BDP-u"
Pa ne pokrivaju Kinezi bas sve. Evo jedan mali primjer, prosle godine sam upoznao lika iz Srbije koji pravi one turisticke vlakice, ima doma veliku halu opremljenu strojevima i ljudima koji to rade. Shema je uglavnom da kupi one stare IMT traktore, odradi kompletan servis na njima, potom na njih stavlja karoserije u obliku vlakica te vagone koje komplet prave sami i to po jako povoljnim cijenama. To je eto jedan primjer proizvodnje gdje ces tesko naci Kineze jer se radi o malom i specificnom trzistu radi cega se Kinezima ne isplati upustati u tu pricu.marcellus wrote:usto, na industrijskim je proizvodima jako teško ostvariti dobit i bit će svaki dan sve teže. Većinu stvari kinezi proizvode po cijenam po kojima se nama ne isplati palit mašinu.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
bogtejebo što tu sve pročitam zlo mi došlo.Radio sam do sada najviše u Njemačkoj,pa u Nizozemskoj,Italiji i Poljskoj a bio i u Češkoj i Austriji.I što sad?Ništa,budale sade ko mutavi i prerađuju pa imaju svojeg svega i piva i sira i kobasica i voća i povrća a sve su to mogli uvesti da nisu budale,budala sadi i dalje a lijepo bi im bilo pogledati nas,nas boli kurac kad imamo turizam pa ono šalji pare i ne moraš ni dolazit kad je ionako nesnosna gužva.I šalji hranu jer vas nemamo ni čime nahraniti majkuvam glupu kad sadite ko budale pa onda se i hranite,nećemo vas mi.Vozim se gore na posao a ono svaki metar zemlje obrađen,meni nije jasno što je tim budalama majkuimglupujebem.
vili40-
2015-08-02
Serbinho-3 wrote:Nicu likovi ko pecurke sa IT, vise ne idu na sportove da popune broj
po timovima, gde se vec zna unapred ko ce biti proguran i bacaju
se na IT.
Barem ce tu nesto videti.
Pravljenje video igara, softvera...
Mozes zaraditi bolje nego na Zapadu.
BDP raste.
darth_vader-
2014-04-17
Legendovich wrote:josh jedan detalj..Srbija nije u EU,da jeste,bila bi triput jaca u ekonomiji od RH..
darth_vader-
2014-04-17
Sve sami lideri u regiJonu. Ma šta u regiJonu, u Europi.
epikur37 wrote:Pirate wrote:
Treba nam tisucu i jedna stvar, a da bi to dobili potrebna je neka industrija koja ce sve to proizvesti kako bi mi mogli kupiti.
da ali za tu proizvodnju neće više biti potrebna radna snaga...to će raditi strojevi..
vebera moze zamijeniti obični stropj s običnim softverom, gnječa automatska hiltica kao i safeta na baušteli.
Vebera i Gnječa ne može... vas Safete, Joze, Steve bez problema... inžinjere strojarstva i elektrotehnike ne može nikakav stroj adekvatno zamijeniti, nikakva umjetna inteligencija ne može servisirati samu sebe...
darth_vader-
2014-04-17
Tako nekako.Pirate wrote:Nije u pravu.epikur37 wrote:Pirate wrote:Kad pocnes zivjeti ko Robinson Crusoe mozda ti i povjerujem. :Dmarcellus wrote:turizam je budućnost, indusrija je povijest.
Marc je u pravu.
Svijet je postao globalan a tehnologija i industrija napreduju do robotizacije i dalje.
Ove promjene su bespovratne.
Budućnost su usluge, specifična znanja....i ....vlasništvo-renta.
Kad govorite o industriji, odmah izbacite proizvodne trake i šljakere ...treba govoriti o inteligenciji, tehnologiji, automatizmu, resursima....
Industrija ce uvijek biti potrebna jer mi nismo zivotinje da hodamo okolo gologuzi i pasemo travu pa nam nista ne treba.
Treba nam tisucu i jedna stvar, a da bi to dobili potrebna je neka industrija koja ce sve to proizvesti kako bi mi mogli kupiti.
Pomalo mi je apsurdno da raspravljamo o ovome.
Slazem se da su buducnost usluge, specificna znanja i tako to ali svejedno temelj svega toga je industrija koja stvara dodatnu vrijednost koja se jos dodatno multiplicira kroz sektor usluga.
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Markovina izvalio biser godine pred kraj godine:'Duh bozica se najvise osjeti u - Sarajevu'
» Najviše doseljenih u Hrvatsku je iz BiH
» Iz BiH najviše ljudi odselilo je u Hrvatsku (do 2017.-e 394,146)
» Britanci će ovo leto najviše putovati u Hrvatsku, postoji i razlog
» Milanovicev ubod:'Hrvatsku su branili najvise mladici iz gradica najmanje oni iz centra Zagreba'
» Najviše doseljenih u Hrvatsku je iz BiH
» Iz BiH najviše ljudi odselilo je u Hrvatsku (do 2017.-e 394,146)
» Britanci će ovo leto najviše putovati u Hrvatsku, postoji i razlog
» Milanovicev ubod:'Hrvatsku su branili najvise mladici iz gradica najmanje oni iz centra Zagreba'
Page 5 of 5