Sretan pravoslavni Uskrs
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Sretan pravoslavni Uskrs
Nije prvi nego jedini.Speare Shaker wrote:dzango wrote:Jok bre. Pravoslavni Uskrs koji slave Pravoslavci oba kalendara,Speare Shaker wrote:Nije riječ o pravoslavnom Uskrsu nego onom po (tzv.) julijanskom kalendaru.
Prvi ga od pravoslavaca danas ne slave oni finski. Da neke druge primjere i ne spominjem.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Kada razmislimo o našim životima, o vremenu u kojem živimo, brzom tempu svakodnevice koji nam ne ostavlja puno prilika za dublje promišljanje, o nasilju među ljudima, ratovima, krizama, nesrećama, užasima terorističkih napada, uskršnje poruke mira i ljubavi izgledaju tako utopijske. Ali zar je u vrijeme kada je Isus hodao među ljudima bilo bolje? Zar on nije bio izdan, zatajen, mučen, ismijavan i na kraju razapet? Ako on nije izgubio ljubav i vjeru u ljude onda ne smijemo ni mi danas izgubiti vjeru u ono dobro što čuči u svakome od nas.
https://www.zgkult.eu/2019/04/28/hristos-voskrese/
https://www.zgkult.eu/2019/04/28/hristos-voskrese/
crvenkasti-
2014-04-17
Hvala.Maggie19 wrote:Sretan Uskrs!
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
dzango wrote:marcellus wrote:šta je danas? Ajde, sretan usrks. A jel stiglo onih sto eura ili to kasnije, iza uskrsa?
Predsednik Srbije Aleksandar Adem Vuchiqi najavio je da će po 100 evra građanima biti isplaćeno već od 11. maja.
"Smejali su mi se kada sam govorio o 'helikopter novcu' a svi to rade. Mislite da su glupi Donald Tramp i Šinzo Abe. Oni to dele. Japan daje po 850 evra građanima".
"Svi koji su najupešniji u svetu daju pare građanima u ovom trenutku, svi koji imaju pare - SAD, Japan, Singapur...", naveo je on i najavio da se punoletni građani Srbije mogu nadati uplati 100 evra na račun već od 11. maja.
Biće i za sendviče.
Što ga više ne ubijete, ne bi vam bio prvi
a ubijali ste i manje loše od njega
2017-10-06
marcellus wrote:dzango wrote:marcellus wrote:šta je danas? Ajde, sretan usrks. A jel stiglo onih sto eura ili to kasnije, iza uskrsa?
Predsednik Srbije Aleksandar Adem Vuchiqi najavio je da će po 100 evra građanima biti isplaćeno već od 11. maja.
"Smejali su mi se kada sam govorio o 'helikopter novcu' a svi to rade. Mislite da su glupi Donald Tramp i Šinzo Abe. Oni to dele. Japan daje po 850 evra građanima".
"Svi koji su najupešniji u svetu daju pare građanima u ovom trenutku, svi koji imaju pare - SAD, Japan, Singapur...", naveo je on i najavio da se punoletni građani Srbije mogu nadati uplati 100 evra na račun već od 11. maja.
Biće i za sendviče.
Što ga više ne ubijete, ne bi vam bio prvi
a ubijali ste i manje loše od njega
Mi ćemo poslati novog predsjednika Hrvata, a oni nas opet prime u svoju državu. Svi zadovoljni.
crvenkasti-
2014-04-17
Hvala!
Srecan Uskrs svima koji slave.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Legendovich wrote:hristos se rodi...puno srece svima..
Vaskrse, nesrećo. Vaskrse.
Rodio se na Božić.
Guest- Guest
A ja? Ja ga ne slavim danas u smislu da je meni danas Uskrs,ali sam opet pozvan kod kolega iz Bosne,koji zbog Korone ne mogu doma,pa su okrenuli prase. Najeo sam se ko prasac.Serbinho-3 wrote:Hvala!
Znači dal se to može odnositi na mene?
Tj.dal sam ja danas (pro)slavio pravosl.Uskrs?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
benti, pa nije BožićLegendovich wrote:hristos se rodi...puno srece svima..
dobro..bitno da se rodijo..ako je dvaput,to bolje...Noor wrote:benti, pa nije BožićLegendovich wrote:hristos se rodi...puno srece svima..
Guest- Guest
sretan i blagoslovljen Uskrs momcima tamo daleko... i nek ih Isus sačuva od pogibelji...
2015-08-08
Sretan Uskrs
2014-04-16
veber-
2014-12-30
Uskrs nadvisuje i štalicu i smrt na križu.veber wrote:Bolje Isus u štalici nego na križu.
Uskrs je pobjeda nad smrću.
Svi mi imamo svoje štalice i svoje križeve,ali samo je Isus pobijedio smrt.
Po njemu ćemo svi uskrsnuti.
Neki na vječni život,a drugi na vječnu propast.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
veber-
2014-12-30
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Page 2 of 3