Plenkovic se zadužio 15 miljardi kuna do izbora
Page 1 of 1
Plenkovic se zadužio 15 miljardi kuna do izbora
Valutna zamjena
https://www.jutarnji.hr/komentari/donosimo-pet-razloga-zasto-je-valutni-swap-velika-vijest-plenkovic-i-vujcic-osigurali-su-novac-u-visni-trecine-iznosa-paketa-za-spas-ekonomije/10211878/
Do prosinca ih mora odkupit nazad dakle do prosinca drži vodu. Premazan je svim mastima. Ako izgubi izbore Bero će ih morat vraćat.
https://www.jutarnji.hr/komentari/donosimo-pet-razloga-zasto-je-valutni-swap-velika-vijest-plenkovic-i-vujcic-osigurali-su-novac-u-visni-trecine-iznosa-paketa-za-spas-ekonomije/10211878/
Do prosinca ih mora odkupit nazad dakle do prosinca drži vodu. Premazan je svim mastima. Ako izgubi izbore Bero će ih morat vraćat.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Plenkovic se zadužio 15 miljardi kuna do izbora
valutni swap, koji je ovo kurac. vidim velimir šonje napisao članak o tome, moran proučiti šta je valutni swap detaljnije
Kupiš eure za kune i ne moraš za isti iznost smanjivat međunarodne rezerve.AssadNaPodmornici wrote:valutni swap, koji je ovo kurac. vidim velimir šonje napisao članak o tome, moran proučiti šta je valutni swap detaljnije
Novčana zamjena. Ti imaš državu i određenu količinu novca i desi ti se nešto šta ti poljulja ekonomiju toliko jako da će ti valuts otić u inflafiju npr kod nas neće biti turista i onda određena količina novca na tržištu postaje masa koja sad stvara inflafiju jer je ponuda novca veća od potražnje i onda ti uskoči netko tko ti kupi ogromne količine tvog novca na xy period uz određenu proviziju kako ti se ne bi desila inflacija.
Pošto smo mi vezani uz euro i oćemo u eurozonu onda evropska banka to tj tu tranksakciju daje jer nam vjeruje.
No do prosinca se mora vratit il se može i produžit al pod novim stavkama ( tečaj neće biti isti vjerovatno ).
U suštini ovo odgovara sad i evropskoj banci jer se euro manje troši i sad su ubačene još dvije miljarde eura u opticaj do prosinca.
Pošto smo mi vezani uz euro i oćemo u eurozonu onda evropska banka to tj tu tranksakciju daje jer nam vjeruje.
No do prosinca se mora vratit il se može i produžit al pod novim stavkama ( tečaj neće biti isti vjerovatno ).
U suštini ovo odgovara sad i evropskoj banci jer se euro manje troši i sad su ubačene još dvije miljarde eura u opticaj do prosinca.
2014-04-11
proučit ću kasnije :D ali imamo dosta deviznih rezervi pa ono... imamo deviznih rezervi pun kurac milijardi € .. mislim da 15ak ovako iz glave..Eroo wrote:Kupiš eure za kune i ne moraš za isti iznost smanjivat međunarodne rezerve.AssadNaPodmornici wrote:valutni swap, koji je ovo kurac. vidim velimir šonje napisao članak o tome, moran proučiti šta je valutni swap detaljnije
iako sam izračuna iz glave ako prdne i iduća turistička sezona(dakle iduće godine) - ostajemo bez deviznih rezervi, a onda upadamo u ekonomsku situaciju između onoga bankrota grčke i venezuele
ali to je nacrniji scenarij, ja vjerujem da ćemo vjerojatno uskoro svi preći na švedski model..
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
http://arhivanalitika.hr/blog/ecb-stao-iza-hnb-a-sto-je-valutni-swap
da obična zamjena kune za eure bez diranja deviznih rezervi
ovako iz glave "rizik" preuzima ECB, mi praktički nemamo šta izgubiti , dakle rekao sam i prije na nekoj drugoj temi, da će nas ECB spašavati ... još jedan od prednosti što smo dio EUa
da obična zamjena kune za eure bez diranja deviznih rezervi
ovako iz glave "rizik" preuzima ECB, mi praktički nemamo šta izgubiti , dakle rekao sam i prije na nekoj drugoj temi, da će nas ECB spašavati ... još jedan od prednosti što smo dio EUa
A šta ti znači točno : iduće godine prne sezona ? Neće ti bit ko 2019 al ne bi tribala bit ni ko 2020 jer će se već epidemija malo i suzbit itd pa šte se tiče korone ova sezona je usrana.AssadNaPodmornici wrote:proučit ću kasnije :D ali imamo dosta deviznih rezervi pa ono... imamo deviznih rezervi pun kurac milijardi € .. mislim da 15ak ovako iz glave..Eroo wrote:Kupiš eure za kune i ne moraš za isti iznost smanjivat međunarodne rezerve.AssadNaPodmornici wrote:valutni swap, koji je ovo kurac. vidim velimir šonje napisao članak o tome, moran proučiti šta je valutni swap detaljnije
iako sam izračuna iz glave ako prdne i iduća turistička sezona(dakle iduće godine) - ostajemo bez deviznih rezervi, a onda upadamo u ekonomsku situaciju između onoga bankrota grčke i venezuele
ali to je nacrniji scenarij, ja vjerujem da ćemo vjerojatno uskoro svi preći na švedski model..
Ne uzimajući u obzir navalu kozojeba sezona 2021 će bit bolja od 2020 koje uopće neće biti.
2014-04-11
RayMabus wrote:A šta ti znači točno : iduće godine prne sezona ? Neće ti bit ko 2019 al ne bi tribala bit ni ko 2020 jer će se već epidemija malo i suzbit itd pa šte se tiče korone ova sezona je usrana.AssadNaPodmornici wrote:proučit ću kasnije :D ali imamo dosta deviznih rezervi pa ono... imamo deviznih rezervi pun kurac milijardi € .. mislim da 15ak ovako iz glave..Eroo wrote:Kupiš eure za kune i ne moraš za isti iznost smanjivat međunarodne rezerve.AssadNaPodmornici wrote:valutni swap, koji je ovo kurac. vidim velimir šonje napisao članak o tome, moran proučiti šta je valutni swap detaljnije
Ne uzimajući u obzir navalu kozojeba sezona 2021 će bit bolja od 2020 koje uopće neće biti.
odakle si ovu procjenu izvukao??
Guest- Guest
Danas je umrlo 1500 ljudi u Francuskoj , 170 u Švedskoj.Legendovich wrote:RayMabus wrote:A šta ti znači točno : iduće godine prne sezona ? Neće ti bit ko 2019 al ne bi tribala bit ni ko 2020 jer će se već epidemija malo i suzbit itd pa šte se tiče korone ova sezona je usrana.AssadNaPodmornici wrote:proučit ću kasnije :D ali imamo dosta deviznih rezervi pa ono... imamo deviznih rezervi pun kurac milijardi € .. mislim da 15ak ovako iz glave..Eroo wrote:Kupiš eure za kune i ne moraš za isti iznost smanjivat međunarodne rezerve.AssadNaPodmornici wrote:valutni swap, koji je ovo kurac. vidim velimir šonje napisao članak o tome, moran proučiti šta je valutni swap detaljnije
odakle si ovu procjenu izvukao??
Do idućeg lita neće biti smrtnih slučajeva il će ih biti jako malo.
Nema ljudi = nema ni virusa.
2014-04-11
dVi faktora si zaboravio..viruz se VRACA i na one koji su ga preboljeli,i opet se siri na nezarazene..a "tek" je 2 miljuna zarazeno..ostaje josh oko 8 miljardi???
i drugi i treci val,a mozda i nadalje..nisi ti gledo onaj moj video o spanjlskoj groznici...scenarij je ovdje jako slican,bar dosada..
i drugi i treci val,a mozda i nadalje..nisi ti gledo onaj moj video o spanjlskoj groznici...scenarij je ovdje jako slican,bar dosada..
Guest- Guest
Pa vratit će se na jesen i potamanit ostatak. Šta ti nije jasno ? Ne znaš godišnja doba ili riječ sljedeće.Legendovich wrote:dVi faktora si zaboravio..viruz se VRACA i na one koji su ga preboljeli,i opet se siri na nezarazene..a "tek" je 2 miljuna zarazeno..ostaje josh oko 8 miljardi???
Sljedeće ljeto.
2014-04-11
ne ide on nikuda,samo ce malo se primiriti u podrucjima toplijima,pa se opet vratiti,dotle ce haraciti,tamo gdje dosad nije bitno,i gdje telad ponovno,nakon sto je pregurala paniku,izidje bauljati po ulicama..RayMabus wrote:Pa vratit će se na jesen i potamanit ostatak. Šta ti nije jasno ? Ne znaš godišnja doba ili riječ sljedeće.Legendovich wrote:dVi faktora si zaboravio..viruz se VRACA i na one koji su ga preboljeli,i opet se siri na nezarazene..a "tek" je 2 miljuna zarazeno..ostaje josh oko 8 miljardi???
Sljedeće ljeto.
Guest- Guest
Samo gledaj kako ih tamani. Kad to pročisti nema više pritiska na bolnice i staračke domove , opada smrtnost i zaraznost.Legendovich wrote:ni sljadece ljeto..pisi propalo..
2014-04-11
Od rezervi koje imate možete(ako uopće ne radite) godinu dana isplaćivat 1,000€ neto plaće svakom državljaninu. Odprilike.AssadNaPodmornici wrote:proučit ću kasnije :D ali imamo dosta deviznih rezervi pa ono... imamo deviznih rezervi pun kurac milijardi € .. mislim da 15ak ovako iz glave..Eroo wrote:Kupiš eure za kune i ne moraš za isti iznost smanjivat međunarodne rezerve.AssadNaPodmornici wrote:valutni swap, koji je ovo kurac. vidim velimir šonje napisao članak o tome, moran proučiti šta je valutni swap detaljnije
Legendovich wrote:dVi faktora si zaboravio..viruz se VRACA i na one koji su ga preboljeli,i opet se siri na nezarazene..a "tek" je 2 miljuna zarazeno..ostaje josh oko 8 miljardi???
Nemati druge nego da preseliš u sibir.
Similar topics
» Bandić tajno zadužio Holding za 2,3 milijarde kuna
» HEP poništio natječaj, prihvatio veću cijenu, unaprijed isplatio 737 milijuna kuna i na kraju se zadužio
» Plenkovic više nema izbora : Mora ići u rezove odmah
» Zabrana rada nedjeljom pokazuje koliko je Plenkovic očajan zbog izbora
» Plenković se ipak boji prijevremenih izbora pomalo panično nudi HNS-u sve što je držao MOST
» HEP poništio natječaj, prihvatio veću cijenu, unaprijed isplatio 737 milijuna kuna i na kraju se zadužio
» Plenkovic više nema izbora : Mora ići u rezove odmah
» Zabrana rada nedjeljom pokazuje koliko je Plenkovic očajan zbog izbora
» Plenković se ipak boji prijevremenih izbora pomalo panično nudi HNS-u sve što je držao MOST
Page 1 of 1