Denkverbot
Page 20 of 50
Page 20 of 50 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 35 ... 50
Re: Denkverbot
Šteta što ja to za tebe ne mogu reći pa čak ni kao podjebavanje.mativka wrote:Napreduješ:)Ra wrote:Postoji. Za to i se uhvatila i toga se držiš.mativka wrote:Postoji li ništa?Ra wrote:Pa tebi je definitivno kralj.mativka wrote:Abene,
koji si ti kralj!
Svaka čast!:)
A zbog tvoje opsjednutosti njime nadrljasmo svi.
A on sad pun sebe čita i šuti k'o zadnja pizda.
Tuko. Stvarno si tuka.
Ne ide mi to podvlačenje ufino tako dobro kao tebi.
I dalje sam izravna (čitaj neženstvena)
Guest- Guest
Ogrubljuje ruke da pošteno odradi bračne dužnosti.Noor wrote:nema ga ni sada, možda vezuje armaturuebenica wrote:to je isto pička svoje vrste, šuti i pravi se nevidljiv svaki put jer mu imponira umjesto da to prereže u startu jer je toksično i ponavlja se kao plima i oseka.Noor wrote:svoju frustraciju mora riješiti s abenom
pička bez karaktera.
al, bolesno je to kako ona reagira kad bilo tko drugi diskutira s njim, jer joj eto uzurpira njen privatni prostor, a njemu oduzima dragocjeno vrijeme koje bi trebao provesti samo s njom, i onda iz očaja i nemoći počne nabacivati nesuvisle otrovne komentare, pri čemu laže i perfidno okreće pilu naopako i naravno, izglumi žrtvu.
Ona tepa njegovim noktićima, a on se makne i pusti je na vjetrometini da se prospe do kraja. To se njega ionako ne tiče. Šupak bodulski.
Guest- Guest
ja sam na internetu duže od svih vas skupa, među prvim generaciama kad je vladao IRC, kad se spajalo preko modema krššškljškkljkkkssdd, gledao sam svaki jebeni kurac: pojavu prvih foruma, googla, myspacea, facebooka, youtuba...i nikad na internetu nije bilo manje slobode nego što je ima danas. ljudi poput mativke su danas 90%-tna većina, ponašaju se kao da su vlasnici, kroje pravila, cenzuriraju i to sve pod izlikom da su žrtve, uškopili su društvo k'o da uškopljavaju svoju djecu. ljudi koji su pokrenuli sve ovo su na marginama, povukli su se, nema više karizmatičnih osebujnih likova, samo uniformiranost. to je jedan od razloga zašto ja ne volim mativku i forumaše te vrste, snobovske lažne ljubaznosti, i jedan od razloga zašto psujem. ljudi poput mativke ne bi preživjeli Irc a danas vladaju, ne može se vidjet cica na jubitou ili čut fuck a da nije cenzurirano a ratovi se uredno prenose. jebem ja mater svima.Noor wrote: izglumi žrtvu.
Guest- Guest
Osjecam to i ja. Zato sam se odlucila extra kontrolirat u ovom periodu ;-)night sky wrote:Maggie19 wrote:Da, draga..night sky wrote:
....... mo u skorp...... bit ce bolje.....sutra.....
:-)
.......glavno da se mars sto prije udalji....inace..... :| ......
Noor wrote:bitno je, jer armatura mora ostati na mjestu kad se u šalung ulije betonaben wrote:
e to, jel to veživanje omčon bitno, i ako je zoč je bitno?
zato osim vezivanja moraš voditi brigu i o razmaku između šipki i oplate
razmak držiš postavljanjem distancerana dnu šalunga i na bokovima, po čitavoj visini
riječ je o 45 centimetri nadožuntane visine, tu armatura nemo di pobignuti.
ali, obćenito, čini mi se da je beton dovoljno joki za nositi sun sebe i bez željeza, na nekin rasponima i visinami do dvo tri metra, el da?
ka sun ruši nanin vosik, to je bila kućica 3x3, plafon je bi debeli jedno 12 cm, bez željeza. slomi sun se dok sun ga kalivo. tuko sun macun celi dun, i sve ča sun mogo je okrhnjivati ga.
2014-04-16
i jo sun od odma na internetu, i slobode imo jednoko.ebenica wrote:ja sam na internetu duže od svih vas skupa, među prvim generaciama kad je vladao IRC, kad se spajalo preko modema krššškljškkljkkkssdd, gledao sam svaki jebeni kurac: pojavu prvih foruma, googla, myspacea, facebooka, youtuba...i nikad na internetu nije bilo manje slobode nego što je ima danas. ljudi poput mativke su danas 90%-tna većina, ponašaju se kao da su vlasnici, kroje pravila, cenzuriraju i to sve pod izlikom da su žrtve, uškopili su društvo k'o da uškopljavaju svoju djecu. ljudi koji su pokrenuli sve ovo su na marginama, povukli su se, nema više karizmatičnih osebujnih likova, samo uniformiranost. to je jedan od razloga zašto ja ne volim mativku i forumaše te vrste, snobovske lažne ljubaznosti, i jedan od razloga zašto psujem. ljudi poput mativke ne bi preživjeli Irc a danas vladaju, ne može se vidjet cica na jubitou ili čut fuck a da nije cenzurirano a ratovi se uredno prenose. jebem ja mater svima.Noor wrote: izglumi žrtvu.
kako sun govori unda, tako govorin i sa.
ipak, ako bi moro odrediti ka je bilo više intervencije, reko bi- unda.
tada se lutalo, izmišljala su se svakakova glupa pravila tipa pisanje velikih slova je vikanje. unda moderatori, administratori, pa unda sveprisutna riječ baniranje... ljudi su tek učili da su slova na ekranu samo slova na ekranu. i još uču.
a danas smo napokon na privatnom terenu jednog libertarijanca, ki još samo ni izašo iz armeruna. zoto moremo pisati ča oćemo, iako svjesni da smo u konstantnoj opasnosti ako se po njegovoj ekskluzivnoj ocjeni pretjero, un jednostavno more sve ugasiti. moremo pisati čak i da na internetu nika ni bilo manje slobode.
2014-04-16
ono di ti roba visiHokage wrote:
armeruna?
danas je 6. godina postojanja ovog foruma
i dan kad je formirona naša država
2014-04-16
ebenica wrote:ja sam na internetu duže od svih vas skupa, među prvim generaciama kad je vladao IRC, kad se spajalo preko modema krššškljškkljkkkssdd, gledao sam svaki jebeni kurac: pojavu prvih foruma, googla, myspacea, facebooka, youtuba...i nikad na internetu nije bilo manje slobode nego što je ima danas. ljudi poput mativke su danas 90%-tna većina, ponašaju se kao da su vlasnici, kroje pravila, cenzuriraju i to sve pod izlikom da su žrtve, uškopili su društvo k'o da uškopljavaju svoju djecu. ljudi koji su pokrenuli sve ovo su na marginama, povukli su se, nema više karizmatičnih osebujnih likova, samo uniformiranost. to je jedan od razloga zašto ja ne volim mativku i forumaše te vrste, snobovske lažne ljubaznosti, i jedan od razloga zašto psujem. ljudi poput mativke ne bi preživjeli Irc a danas vladaju, ne može se vidjet cica na jubitou ili čut fuck a da nije cenzurirano a ratovi se uredno prenose. jebem ja mater svima.Noor wrote: izglumi žrtvu.
imamo dva Toma Bombadila, abena i ebenicu, tu su još otpočetka vremena!
internet je prvo bio igračka geekova, to je bio njihov kutak i zato je na određeni način bio kvalitetniji jer se radilo o ljudima koji su zanesenjaci za tehnologiju i vole raspravljati i stvarati jer osjećaju određenu fascinaciju prema tim stvarima, a ta fascinacija je dobrim dijelom sklonjena sa središta, jer je sad internet igračka svih ljudi i u središtu nije stvaranje novih i boljih medija, nego je u prvom planu marketing-samog-sebe, svog nosa-i guzice prije sveg-
i tu se sve derailalo dole.. u suštini na tome vidim da ni religija ni vlast nisu za narod, već za odabrane i posvećene.. tek ondadobivaju puni smisao.
Last edited by Hokage on 10/4/2020, 08:41; edited 1 time in total
aben wrote:ono di ti roba visiHokage wrote:
armeruna?
iz ormara? to zvuči gay
država, isto gay
iskreno, nikad nisam osjećao privlačnost ndh-aizmu, čak ni u školskim klupama kad postoji veliki appeal prema nacističkoj estetici, koja je i mene privukla priznajem, ali ndh, izgledali su mi jako nesposobni sveskupa, kao slijepo crijevo.
Hokage wrote:ebenica wrote:ja sam na internetu duže od svih vas skupa, među prvim generaciama kad je vladao IRC, kad se spajalo preko modema krššškljškkljkkkssdd, gledao sam svaki jebeni kurac: pojavu prvih foruma, googla, myspacea, facebooka, youtuba...i nikad na internetu nije bilo manje slobode nego što je ima danas. ljudi poput mativke su danas 90%-tna većina, ponašaju se kao da su vlasnici, kroje pravila, cenzuriraju i to sve pod izlikom da su žrtve, uškopili su društvo k'o da uškopljavaju svoju djecu. ljudi koji su pokrenuli sve ovo su na marginama, povukli su se, nema više karizmatičnih osebujnih likova, samo uniformiranost. to je jedan od razloga zašto ja ne volim mativku i forumaše te vrste, snobovske lažne ljubaznosti, i jedan od razloga zašto psujem. ljudi poput mativke ne bi preživjeli Irc a danas vladaju, ne može se vidjet cica na jubitou ili čut fuck a da nije cenzurirano a ratovi se uredno prenose. jebem ja mater svima.Noor wrote: izglumi žrtvu.
imamo dva Toma Bombadila, abena i ebenicu, tu još otpočetka vremena!
internet je prvo bio igračka geekova, to je bio njihov kutak i zato je na određeni način bio kvalitetniji jer se radilo o ljudima koji su zanesenjaci za tehnologiju i vole raspravljati i stvarati jer osjećaju određenu fascinaciju prema tim stvarima, a ta fascinacija je dobrim dijelom sklonjena sa središta, jer je sad internet igračka svih ljudi i u središtu nije stvaranje novih i boljih medija, nego je u prvom planu marketing-samog-sebe, svog nosa-i guzice prije sveg-
i tu se sve derailalo dole.. u suštini na tome vidim da ni religija ni vlast nisu za narod, već za odabrane zanesenjake..
ali ne postoji nužda da internet ostane mesto isključivo za zanesenjoke. a i dovoljno je veliki da bude i za zanesenjoke.
to je u osnovi elititstčki zahtjev, feel good zahtjev.
2014-04-16
Hokage wrote:aben wrote:ono di ti roba visiHokage wrote:
armeruna?
iz ormara? to zvuči gay
država, isto gay
iskreno, nikad nisam osjećao privlačnost ndh-aizmu, čak ni u školskim klupama kad postoji veliki appeal prema nacističkoj estetici, koja je i mene privukla priznajem, ali ndh, izgledali su mi jako nesposobni sveskupa, kao slijepo crijevo.
kako ne bi zvučalo kad je to posuđena sintagma:)
ovo drugo, naravski,
ali neprijatelji naših neprijatelja su naši prijatelji, pogotovo ča više ne postoju. puno veći problijem od neke trenutne vlosti (ustaške) predstavlja revolucija. a to sa moremo vidi jasno kako dun- sva biomasa i građevine izgubljene u ratu, u hrvackoj ili u japanu svejedno, vrlo lako moru biti nadoknađeni. međutin, sve i da nijedun čovik ne pogine, i nijena zgrada se ne sruši, a provede se revolucija, nemo oporavka godinami.
2014-04-16
aben wrote:Hokage wrote:ebenica wrote:ja sam na internetu duže od svih vas skupa, među prvim generaciama kad je vladao IRC, kad se spajalo preko modema krššškljškkljkkkssdd, gledao sam svaki jebeni kurac: pojavu prvih foruma, googla, myspacea, facebooka, youtuba...i nikad na internetu nije bilo manje slobode nego što je ima danas. ljudi poput mativke su danas 90%-tna većina, ponašaju se kao da su vlasnici, kroje pravila, cenzuriraju i to sve pod izlikom da su žrtve, uškopili su društvo k'o da uškopljavaju svoju djecu. ljudi koji su pokrenuli sve ovo su na marginama, povukli su se, nema više karizmatičnih osebujnih likova, samo uniformiranost. to je jedan od razloga zašto ja ne volim mativku i forumaše te vrste, snobovske lažne ljubaznosti, i jedan od razloga zašto psujem. ljudi poput mativke ne bi preživjeli Irc a danas vladaju, ne može se vidjet cica na jubitou ili čut fuck a da nije cenzurirano a ratovi se uredno prenose. jebem ja mater svima.Noor wrote: izglumi žrtvu.
i tu se sve derailalo dole.. u suštini na tome vidim da ni religija ni vlast nisu za narod, već za odabrane zanesenjake..
ali ne postoji nužda da internet ostane mesto isključivo za zanesenjoke. a i dovoljno je veliki da bude i za zanesenjoke.
je, to je i meni palo na pamet dok sam pisao, neka interneta za sve-
ima dovoljno prostora da se i kvalitetni zanesenjaci sklone i naprave si svoj kutak, ali mislim da je taj neki dobri drive stvaranja izgubljen-
previše je zabavnog sadržaja, a onaj s izvorima se koristi ne radi učenja popunjavajući rupe u znanju i pretresući naše sumnje, dvojbe i nejasnoće, nego na način da napunimo šanžer i drugog pobijemo u vječnim rasprama..
i sam sudjelujem u tome na određeni način, većina ljudi u suštini koriste 5-10 istih web stranica samo, sve se jako suzilo--
Hokage wrote:aben wrote:Hokage wrote:ebenica wrote:ja sam na internetu duže od svih vas skupa, među prvim generaciama kad je vladao IRC, kad se spajalo preko modema krššškljškkljkkkssdd, gledao sam svaki jebeni kurac: pojavu prvih foruma, googla, myspacea, facebooka, youtuba...i nikad na internetu nije bilo manje slobode nego što je ima danas. ljudi poput mativke su danas 90%-tna većina, ponašaju se kao da su vlasnici, kroje pravila, cenzuriraju i to sve pod izlikom da su žrtve, uškopili su društvo k'o da uškopljavaju svoju djecu. ljudi koji su pokrenuli sve ovo su na marginama, povukli su se, nema više karizmatičnih osebujnih likova, samo uniformiranost. to je jedan od razloga zašto ja ne volim mativku i forumaše te vrste, snobovske lažne ljubaznosti, i jedan od razloga zašto psujem. ljudi poput mativke ne bi preživjeli Irc a danas vladaju, ne može se vidjet cica na jubitou ili čut fuck a da nije cenzurirano a ratovi se uredno prenose. jebem ja mater svima.Noor wrote: izglumi žrtvu.
je, to je i meni palo na pamet dok sam pisao, neka interneta za sve-
ima dovoljno prostora da se i kvalitetni zanesenjaci sklone i naprave si svoj kutak, ali mislim da je taj neki dobri drive stvaranja izgubljen-
previše je zabavnog sadržaja, a onaj s izvorima se koristi ne radi učenja popunjavajući rupe u znanju i pretresući naše sumnje, dvojbe i nejasnoće, nego na način da napunimo šanžer i drugog pobijemo u vječnim rasprama..
i sam sudjelujem u tome na određeni način, većina ljudi u suštini koriste 5-10 istih web stranica samo, sve se jako suzilo--
ali ni bitan razlog učenja, u vječnim raspravama učenje je unavoidable.
prosječan forumaš je u puno boljoj poziciji od prosječnog čovika. un prvo moro prečitati tuju misao, moro pokušati razumiti tuji argumenat, moro istrožiti temu, formirati kontraargumenat. to obični ljudi uopće ne moru. oni samo gljedaju vijesti.
2014-04-16
ne moraš me uvjeravati u prednost anonimnog-forumašenja, meni je to odlično uvijek bilo, naglasak je uvijek više bio na skillu, napisati dobar i pametan post, biti britak i pogoditi srž.. puno sam dobrih stvari pokupio s foruma, glazbe, knjiga, poznanstava, puno duhovitih i pametnih rasprava, i nešto tuge isto.. uglavnom kako je naglasak s ideja prelazio na forumaše, nekako je pala i kvaliteta svega ovog..
mativka- Posts : 5957
2018-08-07
dobro, vrtimo stari film stvarno.. htio sam spomenuti obljetnicu samo..
nego, pričao sam s jednim poznanikom nedavno, i rekao mi je jedan zanimljiv argument protiv promiskuitetnosti, naime postoje neke indicije da svatko s kim si spavao - nešto ostavi na epigenetičkoj razini u tebi, te tvoj neki budući potomak može dobiti nešto u nasljeđe od tih ljudi s kojima si možda samo jednom spavao..
mada stvarno ne znam koliko to daleko ide, ali kontakt u kojem se izmjenjuje genetički materijal, nije suludo da ostane neki trag nakon tog..
o čemu ti pričaš bokte :/aben wrote:
ipak, ako bi moro odrediti ka je bilo više intervencije, reko bi- unda.
tada se lutalo, izmišljala su se svakakova glupa pravila tipa pisanje velikih slova je vikanje. unda moderatori, administratori, pa unda sveprisutna riječ baniranje... ljudi su tek učili da su slova na ekranu samo slova na ekranu. i još uču.
Guest- Guest
Gnječ wrote:violator wrote:Gnječ wrote:možda bude zanimalo koga pa samo da stavim link nešto novo otkriveno ovih dana
We may have spotted a parallel universe going backwards in time
Strange particles observed by an experiment in Antarctica could be evidence of an alternative reality where everything is upside down
IN THE Antarctic, things happen at a glacial pace. Just ask Peter Gorham. For a month at a time, he and his colleagues would watch a giant balloon carrying a collection of antennas float high above the ice, scanning over a million square kilometres of the frozen landscape for evidence of high-energy particles arriving from space.
When the experiment returned to the ground after its first flight, it had nothing to show for itself, bar the odd flash of background noise. It was the same story after the second flight more than a year later.
While the balloon was in the sky for the third time, the researchers decided to go over the past data again, particularly those signals dismissed as noise. It was lucky they did. Examined more carefully, one signal seemed to be the signature of a high-energy particle. But it wasn’t what they were looking for. Moreover, it seemed impossible. Rather than bearing down from above, this particle was exploding out of the ground.
That strange finding was made in 2016. Since then, all sorts of suggestions rooted in known physics have been put forward to account for the perplexing signal, and all have been ruled out. What’s left is shocking in its implications. Explaining this signal requires the existence of a topsy-turvy universe created in the same big bang as our own and existing in parallel with it. In this mirror world, positive is negative, left is right and time runs backwards. It is perhaps the most mind-melting idea ever to have emerged from the Antarctic ice – but it might just be true. …
https://www.newscientist.com/article/mg24532770-400-we-may-have-spotted-a-parallel-universe-going-backwards-in-time/
Ukucaj "axis of evil" + cosmology
Nema veze s ovim, ali jako zanimljivo otkrice koje moze potpuno nastetiti teoriji Velikog praska, a moze biti - nista. Kozmicka osovina. Malo podsjeca i na "stablo zivota" mitoloskih prica razlicitih naroda
tnx. našao. budem pročitao možda ima neke veze s ovim.
Pa nisam sigurna da ima... Ali jednako je revolucionarno, ako pretpostavimo da su oba otkrica to sto se cini da jesu...
Kozmicka os dovodi u pitanje teoriju Velikog praska. Zato su je i nazvali "osovinom zla". :-/
----
"Plankov teleskop, kao najbolji do sada instrument za osmatranje pozadinskog zračenja, lansiran je 2010. godine. Nazvan i Plankova kosmološka sonda, po nemačkom fizičaru Maksu Planku, tri godine kasnije dao je zadivljujuće podatke. Mada je zabeležio fluktuacije koje su postojale u trenutku kad je Univerzum bio 370.000 godina star, one zapravo svedoče o stanju svemira mnogo ranije, i to bukvalno u hiljadito-milijardito-milijardito-milijarditom delu sekunde (10−30 s). Plankov teleskop je došao do preciznijeg saznanja o tome da obična materija čini 4,9 odsto mase svemira, tamna materija 26,8, a tamna energija 68,3 odsto. Izmerio je i da je svemir star između 13,761 i 13,835 milijardi godina, što je najtačnije utvrđena starost do sada."
------
PITANJE GAVRANA: Ispitujući mapu pozadinskog zračenja koju je snimio WMAP teleskop, astrofizičari Rudlof Šild i Karl Gibons su 2008. godine uveli pojam "osovina zla". U radu pod nazivom Goodness in the Axis of Evil, koji su Šild i Gibons objavili na ArXivsu uočili su prekid između manjih i većih toplotnih fluktuacija, kao i izuzetno visok temperaturni minimum. Ova linija prekida predstavlja osu koja se proteže kroz ceo donji deo nebeske sfere i koja se astrofizičarima današnjice nimalo ne dopada.
Šta je problem sa "osom zla"? Naime, ona se izrazito dobro poklapa sa projekcijom ekliptike na nebesku sferu. To praktično znači da bi, u opštoj slici zračenja koja dolazi iz celog svemira, ovaj prekid mogao biti povezan sa položajem i kretanjem planete Zemlje oko Sunca, kao i položajem Sunčevog sistema, iz koga uostalom svi naši teleskopi gledaju u dubinu kosmosa. Ako je raspored toplotnih fluktuacija ranog Univerzuma povezan sa mestom sa koga se one posmatraju, to znači da nešto nije u redu sa slikom koju dobijamo. Nalaz Plankovog teleskopa je pokazao da ovaj prekid nije greška instrumenta, već da on postoji sistemski.
------
Pojava ekliptike na otisku ranog Univerzuma nije prijatna pojava. Ona liči na zagonetke poput eksperimenta sa dva otvora, Majkelsonovim eksperimentom ili Keplerovim osmatranjima planeta. Pojava posmatrača u rezultatu eksperimenta još uvek je kao gavran teorije na umoru. I što su merenja preciznija, gavran postaje sve življi. Da li je "osa zla" takav simptom na inflatornoj teoriji Velikog praska? Za sada imamo samo skup neprijatnih pitanja. Da li nas "osa zla" vodi u sasvim novu kosmologiju? U jedan nov svet gde istoriju Univerzuma ne možemo da posmatramo i spoznamo drugačije do na način koji je karakterističan za naše prisustvo u svemiru? Da li to znači da posmatrači iz drugih delova Galaksije vide jednu sasvim drugačiju evoluciju svemira? Gde čitav svet nastaje samo za onoga koji ga gleda? Zastrašujuće.
------
Guest- Guest
Hokage wrote:
ne moraš me uvjeravati u prednost anonimnog-forumašenja, meni je to odlično uvijek bilo, naglasak je uvijek više bio na skillu, napisati dobar i pametan post, biti britak i pogoditi srž.. puno sam dobrih stvari pokupio s foruma, glazbe, knjiga, poznanstava, puno duhovitih i pametnih rasprava, i nešto tuge isto.. uglavnom kako je naglasak s ideja prelazio na forumaše, nekako je pala i kvaliteta svega ovog..
je, ali ne postoji vremenski odredjen deterioration, u smislu da je prije bilo bolje. možda jedino u omjeru
2014-04-16
poveži ti armaturu, paljena žica ni skupaaben wrote:Noor wrote:bitno je, jer armatura mora ostati na mjestu kad se u šalung ulije betonaben wrote:
e to, jel to veživanje omčon bitno, i ako je zoč je bitno?
zato osim vezivanja moraš voditi brigu i o razmaku između šipki i oplate
razmak držiš postavljanjem distancerana dnu šalunga i na bokovima, po čitavoj visini
riječ je o 45 centimetri nadožuntane visine, tu armatura nemo di pobignuti.
ali, obćenito, čini mi se da je beton dovoljno joki za nositi sun sebe i bez željeza, na nekin rasponima i visinami do dvo tri metra, el da?
ka sun ruši nanin vosik, to je bila kućica 3x3, plafon je bi debeli jedno 12 cm, bez željeza. slomi sun se dok sun ga kalivo. tuko sun macun celi dun, i sve ča sun mogo je okrhnjivati ga.
pa nekad se beton i nije armirao, zato mu je bila manja izdržljivost i trajnost, veća podložnost deformacijama
puna ploča se armira (FERT isto tako), jer će inaće doći do momenata savijanja i progiba ploče, a onda i pucanja
ako ti je skupo željezo i nemaš etaže iznad, napravi strop u obliku kupolastog svoda :)
ili riskiraj.
sfernu oplatu možeš napraviti i sam, alata imaš, vremena isto....
i dodatno ćeš ogrubiti ruke, pa će ženi biti još veći užitak kad je njima miluješ
Page 20 of 50 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 35 ... 50
Page 20 of 50