glupače
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: glupače
pa zašto? uštedit će na grijanju pošteno, ako je to negdje gdje se spušta i debelo ispod nuleLeviathan2 wrote:a budale jebateNoor wrote:da, stiropor...ekspandirani polistiren valjda...čim je na fasadiLeviathan2 wrote:jel ovo stiropor il kak se meni cini siporexT. wrote:Ovaj komotno može skinit ciglu kad završi izolaciju...debotoijusto wrote:
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
stiropor je smece koje atrofira, za par godina ce imat suplju fasadu, jos narocito ako mu po ljeti temperatura bude visokaNoor wrote:pa zašto? uštedit će na grijanju pošteno, ako je to negdje gdje se spušta i debelo ispod nuleLeviathan2 wrote:a budale jebateNoor wrote:da, stiropor...ekspandirani polistiren valjda...čim je na fasadiLeviathan2 wrote:jel ovo stiropor il kak se meni cini siporexT. wrote:
Ovaj komotno može skinit ciglu kad završi izolaciju...
stirodur je jedini od te sorte koji vrijedi stavit
a mogao j enapravit i zid od siporexa i to mu sranje uopce nebi trebalo
ma stiropor i stirodur...sve ti je to isti stiren, samo stiropor je ekspandirani polistiren (EPS), a stirodur ekstrudirani polistiren (XPS)Leviathan2 wrote:stiropor je smece koje atrofira, za par godina ce imat suplju fasadu, jos narocito ako mu po ljeti temperatura bude visokaNoor wrote:pa zašto? uštedit će na grijanju pošteno, ako je to negdje gdje se spušta i debelo ispod nuleLeviathan2 wrote:a budale jebateNoor wrote:da, stiropor...ekspandirani polistiren valjda...čim je na fasadiLeviathan2 wrote:
jel ovo stiropor il kak se meni cini siporex
razlika ti je samo u tome da stirodur može izdržati veće opterećenje
stirodur moze izdrzat vece opterecenje i jako mali postotak atrofije kroz godinu, trik j eu sastavu, sitnicaNoor wrote:ma stiropor i stirodur...sve ti je to isti stiren, samo stiropor je ekspandirani polistiren (EPS), a stirodur ekstrudirani polistiren (XPS)Leviathan2 wrote:stiropor je smece koje atrofira, za par godina ce imat suplju fasadu, jos narocito ako mu po ljeti temperatura bude visokaNoor wrote:pa zašto? uštedit će na grijanju pošteno, ako je to negdje gdje se spušta i debelo ispod nuleLeviathan2 wrote:a budale jebateNoor wrote:
da, stiropor...ekspandirani polistiren valjda...čim je na fasadi
ja ne kuzim ljudi zas zidaju ciglom i onda stavljaju jos jedan zid toga, jednostavnije siporexom, , gledam svicarce i po tirolu austrijance, siporex i njegove derivacije, dok talijani vi najradije od kamena radili il jebenog betona
neki više vole klasičnu gradnju, jer uz niz prednosti porobetonske gradnje ima ona i neke mane...kod nepreciznog zidanja može doći do toplinskih (hladnih) mostova na kojima se gubi toplina, a i mala toplinska akumulacijska masa zida, jer je pun zračnih mjehurića..pa ti se zbog manje akumulirane topline u njoj, konstrukcija brzo hladi...itdLeviathan2 wrote:stirodur moze izdrzat vece opterecenje i jako mali postotak atrofije kroz godinu, trik j eu sastavu, sitnicaNoor wrote:ma stiropor i stirodur...sve ti je to isti stiren, samo stiropor je ekspandirani polistiren (EPS), a stirodur ekstrudirani polistiren (XPS)Leviathan2 wrote:stiropor je smece koje atrofira, za par godina ce imat suplju fasadu, jos narocito ako mu po ljeti temperatura bude visokaNoor wrote:pa zašto? uštedit će na grijanju pošteno, ako je to negdje gdje se spušta i debelo ispod nuleLeviathan2 wrote:
a budale jebate
ja ne kuzim ljudi zas zidaju ciglom i onda stavljaju jos jedan zid toga, jednostavnije siporexom, , gledam svicarce i po tirolu austrijance, siporex i njegove derivacije, dok talijani vi najradije od kamena radili il jebenog betona
nego bajustelci i bajuštelke moje..ja nazalost lajik,a pitanje jest..koji je kuratz onai,Crni vrag ,jako tvrd i cvrst,koji lici na stiropor,i uz svabiji se stavlja umjesto dosadasnjeg stiropora..
Guest- Guest
Jel' ovaj?Legendovich wrote:nego bajustelci i bajuštelke moje..ja nazalost lajik,a pitanje jest..koji je kuratz onai,Crni vrag ,jako tvrd i cvrst...
grafitni polistiren...ima 20-30% bolja izolacijska svojstva i potrebna je manja debljina izolacije fasadnog ovoja zgradeLegendovich wrote:nego bajustelci i bajuštelke moje..ja nazalost lajik,a pitanje jest..koji je kuratz onai,Crni vrag ,jako tvrd i cvrst,koji lici na stiropor,i uz svabiji se stavlja umjesto dosadasnjeg stiropora..
Noor wrote:grafitni polistiren...ima 20-30% bolja izolacijska svojstva i potrebna je manja debljina izolacije fasadnog ovoja zgradeLegendovich wrote:nego bajustelci i bajuštelke moje..ja nazalost lajik,a pitanje jest..koji je kuratz onai,Crni vrag ,jako tvrd i cvrst,koji lici na stiropor,i uz svabiji se stavlja umjesto dosadasnjeg stiropora..
se to isplati ili ne? Mislim da sam gledao da nije puno skuplji od stiropora, u biti da je za istu razinu izolacije cijena cca ista samo je ovo malo tanji sloj...
Kužim kad tema skrene u ustaše i partizane, ali kako ste s umjetnih noktiju na stirodur prešli, svaka čast...
darth_vader-
2014-04-17
;-Djasambrend wrote:Kužim kad tema skrene u ustaše i partizane, ali kako ste s umjetnih noktiju na stirodur prešli, svaka čast...
Ma jeben ti plastiku i svastiku! Moj je did Markan pokrivo kuću raženom slamom. Zimi toplo, ljeti nikad vruće, a kamoli kap kiše da bi procurila Environment friendly 1000 %Noor wrote:grafitni polistiren...ima 20-30% bolja izolacijska svojstva i potrebna je manja debljina izolacije fasadnog ovoja zgradeLegendovich wrote:nego bajustelci i bajuštelke moje..ja nazalost lajik,a pitanje jest..koji je kuratz onai,Crni vrag ,jako tvrd i cvrst,koji lici na stiropor,i uz svabiji se stavlja umjesto dosadasnjeg stiropora..
ima dosta tehničkih ugradbenih prednostimarcellus wrote:Noor wrote:grafitni polistiren...ima 20-30% bolja izolacijska svojstva i potrebna je manja debljina izolacije fasadnog ovoja zgradeLegendovich wrote:nego bajustelci i bajuštelke moje..ja nazalost lajik,a pitanje jest..koji je kuratz onai,Crni vrag ,jako tvrd i cvrst,koji lici na stiropor,i uz svabiji se stavlja umjesto dosadasnjeg stiropora..
se to isplati ili ne? Mislim da sam gledao da nije puno skuplji od stiropora, u biti da je za istu razinu izolacije cijena cca ista samo je ovo malo tanji sloj...
str. 105 na dalje
https://www.jub.hr/sites/www.jub.si/files/documents-hr/other/jub_cjenik_2018_web1.pdf
sveto našao zajednički nazivnik - plastika :)jasambrend wrote:Kužim kad tema skrene u ustaše i partizane, ali kako ste s umjetnih noktiju na stirodur prešli, svaka čast...
hehe, to je prva liga..i kvalitativno i estetskiOh_Femder wrote:Ma jeben ti plastiku i svastiku! Moj je did Markan pokrivo kuću raženom slamom. Zimi toplo, ljeti nikad vruće, a kamoli kap kiše da bi procurila Environment friendly 1000 %Noor wrote:grafitni polistiren...ima 20-30% bolja izolacijska svojstva i potrebna je manja debljina izolacije fasadnog ovoja zgradeLegendovich wrote:nego bajustelci i bajuštelke moje..ja nazalost lajik,a pitanje jest..koji je kuratz onai,Crni vrag ,jako tvrd i cvrst,koji lici na stiropor,i uz svabiji se stavlja umjesto dosadasnjeg stiropora..
ima i danas slamnatih krovova, radi ih jedan meštar u Svetom Martinu na Muri
skupo je to, jer ima jako puno finog ručnog rada, cijena oblaganja ide od cca 350-500 kn / m2
npr za moju kuću sam gledala, došlo bi me oko 220 000 kn, jer imam i lučne mansarde, pa sam odustala i uzela Gerard s posipom mljevenog kamena i uštedila 70 000 kn
Da stvarnojasambrend wrote:Kužim kad tema skrene u ustaše i partizane, ali kako ste s umjetnih noktiju na stirodur prešli, svaka čast...
Nema teme bez ustasa s foruma
I sad se nesto usrase ...
Ništa to mog dida nije koštalo, ako ne računamo oranje i sijanje, a trebalo je i požet (jesi li vješta sa srpom i znaš li pomusti kravu? ). Ovo dolje na gumnu vršim ječam, ali raž se morala tući (obično su se skinula vrata s kuće pa se lupalo snopovima po njima i češljalo kroz grablje). Vidiš kako je lijepo složena otraga u stog za kad zatreba za popravku krova. Prirodnijeg i boljeg od toga nemaNoor wrote:hehe, to je prva liga..i kvalitativno i estetskiOh_Femder wrote:Ma jeben ti plastiku i svastiku! Moj je did Markan pokrivo kuću raženom slamom. Zimi toplo, ljeti nikad vruće, a kamoli kap kiše da bi procurila Environment friendly 1000 %Noor wrote:grafitni polistiren...ima 20-30% bolja izolacijska svojstva i potrebna je manja debljina izolacije fasadnog ovoja zgradeLegendovich wrote:nego bajustelci i bajuštelke moje..ja nazalost lajik,a pitanje jest..koji je kuratz onai,Crni vrag ,jako tvrd i cvrst,koji lici na stiropor,i uz svabiji se stavlja umjesto dosadasnjeg stiropora..
skupo je to, jer ima jako puno finog ručnog rada, cijena oblaganja ide od cca 350-500 kn / m2
npr za moju kuću sam gledala, došlo bi me oko 220 000 kn, jer imam i lučne mansarde, pa sam odustala i uzela Gerard s posipom mljevenog kamena i uštedila 70 000 kn
fasaderi su zakon
obicno je to ekipa kojoj ne idu zidarski,
tesarski, armiranobetonski, armiracki , krovopokrivacki
ili jednostavno receno gradjevinski radovi:)
nije da je pravilo ali....
dijagram-
2015-08-09
je, nije ga koštalo, jer je sam sijao..ali ni danas materijal za slamnati krov nije skup, očajno skup je rad. ali, tvoj djed je i to znao sam, nekad su ljudi to znali, ali taj običaj, pa i zanat je umro, odnosno izumro...ima svega par ljudi koji to kod nas znaju raditi. Benelux je pun tih divnih krovova, ne samo na starim zdanjima, nego i na novogradnjama.Oh_Femder wrote:Ništa to mog dida nije koštalo, ako ne računamo oranje i sijanje, a trebalo je i požet (jesi li vješta sa srpom i znaš li pomusti kravu? ). Ovo dolje na gumnu vršim ječam, ali raž se morala tući (obično su se skinula vrata s kuće pa se lupalo snopovima po njima i češljalo kroz grablje). Vidiš kako je lijepo složena otraga u stog za kad zatreba za popravku krova. Prirodnijeg i boljeg od toga nemaNoor wrote:hehe, to je prva liga..i kvalitativno i estetskiOh_Femder wrote:Ma jeben ti plastiku i svastiku! Moj je did Markan pokrivo kuću raženom slamom. Zimi toplo, ljeti nikad vruće, a kamoli kap kiše da bi procurila Environment friendly 1000 %Noor wrote:grafitni polistiren...ima 20-30% bolja izolacijska svojstva i potrebna je manja debljina izolacije fasadnog ovoja zgradeLegendovich wrote:nego bajustelci i bajuštelke moje..ja nazalost lajik,a pitanje jest..koji je kuratz onai,Crni vrag ,jako tvrd i cvrst,koji lici na stiropor,i uz svabiji se stavlja umjesto dosadasnjeg stiropora..
eh, stogovi...ko klinci smo kod bake na selu obožavali se pokušat popeti na njega do vrha, pri čemu smo ga naravno očerupali i raskupusali, pa kad je djed vidio..igrala je "kanđija"
srpom znam baratati...ali mužnja mi je teško išla, a nije da nisam trenirala
dijagram wrote:fasaderi su zakon
darth_vader-
2014-04-17
ovo moram uokviriti kao definiciju iz matematikeLeviathan2 wrote:stiropor je smece koje atrofira, za par godina ce imat suplju fasadu, jos narocito ako mu po ljeti temperatura bude visokaNoor wrote:pa zašto? uštedit će na grijanju pošteno, ako je to negdje gdje se spušta i debelo ispod nuleLeviathan2 wrote:a budale jebateNoor wrote:da, stiropor...ekspandirani polistiren valjda...čim je na fasadiLeviathan2 wrote:
jel ovo stiropor il kak se meni cini siporex
imamo žbuku, ali uvijek može zatrebati
immortal-
2014-04-16
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Page 2 of 3