nelosa ideja
Page 1 of 1
nelosa ideja
NACIONALNA udruga ugostitelja poslala je prijedlog mjera za osobe u samoizolaciji i spašavanje radnih mjesta u ugostiteljstvu. Prijedlog koji potpisuje Marin Medak,predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja poslan je predsjedniku Milanoviću, vladi, ministarstvima turizma, policije i gospodarstva, Gradu Zagrebu te Hrvatskoj obrtničkoj komori i HGK.
Izdavanje dnevnih vrijednosnih voučera u iznosu od 20,00 kuna, ukupno 600,00 kn mjesečno, od strane državne i lokalne samouprave za sve stanovnike koji su u izolaciji i one starije od 60 godina sa prebivalištem u Republici Hrvatskoj za sufinanciranje dostave pripremljene, termički obrađene hrane iz ugostiteljskih objekata.Vrijednosnim voučerima se sufinancira dio računa do 20,00 kn, a razliku plaća naručitelj.
Voučeri su iskoristivi u naznačenom mjesečnom razdoblju, a ugostitelji će za njih kreirati posebnu ponudu do 30, 40 i 50kuna
Sugrađani u izolaciji i oni starije dobi su najrizičnija skupina i moramo im posvetiti posebnu brigu.
Dostavom hrane na kućni prag ćemo im pomoći da ostanu disciplinirani i minimalizirati potrebu za izlaganjem koronavirusu. Ova mjera će također omogućiti ugostiteljima zadržavanje dijela radne snage i poslovanje u minimalnom obujmu što će smanjiti val otpuštanja zaposlenika i propadanje tvrtki koji se spremaju obzirom na trenutne okolnosti. Sa subvencijama je nužno krenuti bez odgađanja kako bismo zadržali građane u samizolaciji i spriječili daljnje širenje koronavirusa.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/udruga-ugostitelja-vaucer-za-svakog-u-samoizolaciji-i-starije-osobe/2165076.aspx
Izdavanje dnevnih vrijednosnih voučera u iznosu od 20,00 kuna, ukupno 600,00 kn mjesečno, od strane državne i lokalne samouprave za sve stanovnike koji su u izolaciji i one starije od 60 godina sa prebivalištem u Republici Hrvatskoj za sufinanciranje dostave pripremljene, termički obrađene hrane iz ugostiteljskih objekata.Vrijednosnim voučerima se sufinancira dio računa do 20,00 kn, a razliku plaća naručitelj.
Voučeri su iskoristivi u naznačenom mjesečnom razdoblju, a ugostitelji će za njih kreirati posebnu ponudu do 30, 40 i 50kuna
Sugrađani u izolaciji i oni starije dobi su najrizičnija skupina i moramo im posvetiti posebnu brigu.
Dostavom hrane na kućni prag ćemo im pomoći da ostanu disciplinirani i minimalizirati potrebu za izlaganjem koronavirusu. Ova mjera će također omogućiti ugostiteljima zadržavanje dijela radne snage i poslovanje u minimalnom obujmu što će smanjiti val otpuštanja zaposlenika i propadanje tvrtki koji se spremaju obzirom na trenutne okolnosti. Sa subvencijama je nužno krenuti bez odgađanja kako bismo zadržali građane u samizolaciji i spriječili daljnje širenje koronavirusa.
- Odgoda plaćanja poreza (PDV, PNP, porez na dobit, porez na dohodak, prirez), naknada za terase i reklame, komunalnih naknada i zakupa poslovnih prostora na 24 mjeseca.
- Suspenzija svih parafiskalnih nameta.
- Suspenzija minimalne plaće za direktore i vlasnike obrta.
- Za vrijeme izvanrednih okolnosti sufinanciranje 80 % troška plaće od strane države za radnike koji su definirani kao višak radne snage
- .Sigurnost i zdravlje pučanstva su nam na prvom mjestu.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/udruga-ugostitelja-vaucer-za-svakog-u-samoizolaciji-i-starije-osobe/2165076.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: nelosa ideja
dobro , skinuo sam cijeli internet u poslu mi sve stalo tako da imam vremena odradit stvari koje stalno guram pod tepih i razmisljat o novim poslovnim modelima nakon sto zavrsi posast ... i perem ruke 128x na danvuksadinare wrote:Debo kako ti je u karanteni
2014-04-12
naslov teme me podsetio
na vic o korona vir. i leskovcaninu.
doktor: na sta se zalite ?
pacijent : kasljem doktore
dok: kako ? suvo ili ?
pacijent: ma ne, s usta kasljem:)
na vic o korona vir. i leskovcaninu.
doktor: na sta se zalite ?
pacijent : kasljem doktore
dok: kako ? suvo ili ?
pacijent: ma ne, s usta kasljem:)
Guest- Guest
Nakon što završi pošast.debotoijusto wrote:dobro , skinuo sam cijeli internet u poslu mi sve stalo tako da imam vremena odradit stvari koje stalno guram pod tepih i razmisljat o novim poslovnim modelima nakon sto zavrsi posast ... i perem ruke 128x na danvuksadinare wrote:Debo kako ti je u karanteni
Tupko , neće nikad završit. Nema lijeka a virus se prenosi i kad nemaš simptome a proširio se po populaciji.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
pricas gluposti i siris paniku , kazna je 3 000 DM u kunskoj protuvrijednostiRayMabus wrote:Nakon što završi pošast.debotoijusto wrote:dobro , skinuo sam cijeli internet u poslu mi sve stalo tako da imam vremena odradit stvari koje stalno guram pod tepih i razmisljat o novim poslovnim modelima nakon sto zavrsi posast ... i perem ruke 128x na danvuksadinare wrote:Debo kako ti je u karanteni
Tupko , neće nikad završit. Nema lijeka a virus se prenosi i kad nemaš simptome a proširio se po populaciji.
2014-04-12
Sanjao sam da nas , mene i još jednoga vata policija pa smo pobili masu policije i neke dvi policajke koje su nas fermale , na kraju nas okružilo sa svih strana i pobilo ....pa sam se probudio i evo već pola ure mi se ne da izić iz kreveta jer sam pod dojmom sna.debotoijusto wrote:pricas gluposti i siris paniku , kazna je 3 000 DM u kunskoj protuvrijednostiRayMabus wrote:Nakon što završi pošast.debotoijusto wrote:dobro , skinuo sam cijeli internet u poslu mi sve stalo tako da imam vremena odradit stvari koje stalno guram pod tepih i razmisljat o novim poslovnim modelima nakon sto zavrsi posast ... i perem ruke 128x na danvuksadinare wrote:Debo kako ti je u karanteni
Prirpemi se na totalnu blokadu i kontrolu stanovništva. Nećeš se ovog virusa tek tako lako rješit pošto nema cijepiva.
2014-04-11
debotoijusto wrote:pricas gluposti i siris paniku , kazna je 3 000 DM u kunskoj protuvrijednostiRayMabus wrote:Nakon što završi pošast.debotoijusto wrote:dobro , skinuo sam cijeli internet u poslu mi sve stalo tako da imam vremena odradit stvari koje stalno guram pod tepih i razmisljat o novim poslovnim modelima nakon sto zavrsi posast ... i perem ruke 128x na danvuksadinare wrote:Debo kako ti je u karanteni
"I want you to panic"...
Morat ćete se naviknit na korona doba. Više ništa neće biti kao prije.
Dok ne otkriju cijepivo a neće ga tako lako otkrit. Priče o toplijem vremenu su glupost jer to brzo prođe i dođe jesen i opet pandemija.
Dok ne otkriju cijepivo a neće ga tako lako otkrit. Priče o toplijem vremenu su glupost jer to brzo prođe i dođe jesen i opet pandemija.
2014-04-11
Similar topics
» ideja
» Kic, pazi, ideja!
» GOLICA GA IDEJA...
» “print and share” vrhunska ideja :D
» Večernji: Karamarku je treći entitet glupa ideja
» Kic, pazi, ideja!
» GOLICA GA IDEJA...
» “print and share” vrhunska ideja :D
» Večernji: Karamarku je treći entitet glupa ideja