YouTube
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Psihologija
Page 7 of 50
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Re: YouTube
wow! ke lipe bičve...i postoli...takovu metlu iman i ja doma. ali bičve...niman...
Guest- Guest
Re: YouTube
Čak mi ni hladnoća nije problem, to što šuti je prednost, ali sjeveru nedostaje svjetlo.violator wrote:Ra wrote:Li, ti baš voliš te sjeverne krajeve. :) Meni je nekako draža toplina juga.
Jedino što bih stvarno željela vidjeti na sjeveru je polarna svjetlost.
Jest. Predivni kulning. :) Nekoc sam voljela toplinu juga. Sad me gusi sama pomisao na ljeto. Mislim da mi Sjever vise odgovara. Mojem raspolozenju, razmisljanjima i... Ima toga.
"'Razmišljam o Sjeveru. Sjever šuti. Jer ne mora progovoriti ni riječi da bi bio magnetičan. Šarm juga je u buci, vici. Sjever se tajanstveno osmjehuje, pokazuje zube od savršenog leda. Mudrost permafrosta dublja od mudrosti sekvoja. Na sjeveru vladaju zaoštrene metafore prirode; dani i noći prevrnuti, kao prvi čamac svijeta. Polarni dani i noći, crni dani i bijele noći…..Dan ne gleda, kao u nas, na dva oka, jedno crno drugo bijelo, već je jednook. Sjeverni dan svom silom svoju svjetlost upire i u ponoćne šetače, a kad je noć, nema ni munje da je poslijepodne rasvijetli. To je istinska jasnoća, radikalnost svjetla i mraka, bespoštedna priroda kojoj čovjek nije ni u perifernom vidu.'
Dorta Jagic
Guest- Guest
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Psihologija
Page 7 of 50