Ljubić: "Nacionalna" HRT ignorira teme koje se tiču političkog djelovanja bh. Hrvata
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Ljubić: "Nacionalna" HRT ignorira teme koje se tiču političkog djelovanja bh. Hrvata
https://poskok.info/zastupnik-u-hrvatskom-saboru-ljubic-hrt-ignorira-teme-koje-se-ticu-politickog-djelovanja-bh-hrvata/
ZASTUPNIK U HRVATSKOM SABORU LJUBIĆ: HRT ignorira teme koje se tiču političkog djelovanja bh. Hrvata
U Hrvatskom se saboru raspravljalo o izvješću tj. poslovanju Hrvatske radio televizije. Saborski zastupnik Božo Ljubić poseban je naglasak u svome izlaganju stavio na činjenicu o tome kako HRT tretira teme koje dolaze iz Bosne i Hercegovine.
HRT je kao javna televizija potreban Republici Hrvatskoj. Svi mi – i Sabor i Vlada i HRT trebamo učiniti sve da HRT odgovori svojim obvezama kao javna televizija na način da predstavi svu kompleksnost i različitost hrvatskoga društva. Pri tome ne treba smetnuti s uma da izvan granica Hrvatske živi jednako brojna izvandomovinska “Hrvatska”.Kada je riječ o programima i financiranju programa i emitiranju, ova činjenica mora biti uvažena i od HRT- a i od svih institucija Hrvatske, kazao je Ljubić dodajući kako je u protekle tri godine urađen značajan napredak u informiranju Hrvata izvan Republike Hrvatske, prenosi Jabuka.tv.
Hrvati u BiH, za razliku od druga dva konstitutivan naroda, nemaju svoj javni servis.
Srbi imaju RTRS u Banjoj Luci, Bošnjaci imaju Federalnu televiziju, a više-manje imaju i BHRT koji je zamišljen kao državni i javni servis. Hrvati stoga uglavnom gledaju HRT čak i onda kada ih ignorira, kazao je Ljubić.
Naveo je kako se ignoriraju teme, posebice one o političkom djelovanju Hrvata u BiH. Čak su i dopisništva otvorena u Sarajevu i Mostaru jedna vrsta alibi projekta.
U iznajmljenom prostoru u Sarajevu sjede dva čovjeka bez kamere i kamermana pa i nije čudno da iz Sarajeva, gdje su sve relevantne institucije, ne dolaze nikakve informacije. O materijalnoj opremljenosti ekipe u Mostaru govori i nepostojanje studija sličnog onom u npr. Splitu ili Šibeniku, naglašava saborski zastupnik Božo Ljubić.
Uredništvo, novinari i sugovornici ulože veliki napor da bi obradili teme. Onda se ta emisija emitira na HRT 4 u 23.40. Tko to može gledati u terminu dvadeset minuta prije ponoći, zapitao se Ljubić dodajući kako se ista emisija reprizira za tjedan dana u popodnevnim satima na HRT1 kada većina obrađenih tema uopće više nije aktualna.
Kada je u pitanju izvještavanje Hrvatskoga sabora ovdje je prije više od godine bila rasprava o Deklaraciji o položaju hrvatskoga naroda u BiH. Na HRT to nije bilo dostojno ni za temu dana, ni za Otvoreno, a da ne kažem da se nitko nije udostojio od novinara upitati o čemu mi to ovdje raspravljamo, naglasio je saborski zastupnik Ljubić dajući nekoliko primjera o nemaru HRT prema Hrvatima izvan Hrvatske.
Spomenut ću sjednicu Savjeta Vlade za Hrvate izvan Hrvatske održane prošle godine u Varaždinu. Tada je moj kolega Željko Raguž dobronamjerno iznio prijedloge. Predstavnik HRT tada je rekao: “Nismo mi ovdje da ispunjavamo želje slušatelja!” Nismo mi ovdje slušatelji, zaključio je Ljubić u svom izlaganju.
U kontekstu onoga što sam govorio, tj. činjenice da Hrvati u BiH nemaju svoj javni servis, potičem ravnatelja na uspostavljanje suradnje s RTV Herceg Bosne koju su uspostavile općine i gradovi u BiH s hrvatskom većinom.
ZASTUPNIK U HRVATSKOM SABORU LJUBIĆ: HRT ignorira teme koje se tiču političkog djelovanja bh. Hrvata
U Hrvatskom se saboru raspravljalo o izvješću tj. poslovanju Hrvatske radio televizije. Saborski zastupnik Božo Ljubić poseban je naglasak u svome izlaganju stavio na činjenicu o tome kako HRT tretira teme koje dolaze iz Bosne i Hercegovine.
HRT je kao javna televizija potreban Republici Hrvatskoj. Svi mi – i Sabor i Vlada i HRT trebamo učiniti sve da HRT odgovori svojim obvezama kao javna televizija na način da predstavi svu kompleksnost i različitost hrvatskoga društva. Pri tome ne treba smetnuti s uma da izvan granica Hrvatske živi jednako brojna izvandomovinska “Hrvatska”.Kada je riječ o programima i financiranju programa i emitiranju, ova činjenica mora biti uvažena i od HRT- a i od svih institucija Hrvatske, kazao je Ljubić dodajući kako je u protekle tri godine urađen značajan napredak u informiranju Hrvata izvan Republike Hrvatske, prenosi Jabuka.tv.
Hrvati u BiH nemaju javni servis
Većina emisija, njihov format i programi na kojima se emitiraju, je namijenjena informiranju Hrvata izvan Republike Hrvatske o onome što se događa u Hrvatskoj. Trebali bi također biti informirani o tome što se događa izvan Hrvatske, govori Ljubić dodajući kako je Hrvatima u BiH posebno potreban HRT.Hrvati u BiH, za razliku od druga dva konstitutivan naroda, nemaju svoj javni servis.
Srbi imaju RTRS u Banjoj Luci, Bošnjaci imaju Federalnu televiziju, a više-manje imaju i BHRT koji je zamišljen kao državni i javni servis. Hrvati stoga uglavnom gledaju HRT čak i onda kada ih ignorira, kazao je Ljubić.
Naveo je kako se ignoriraju teme, posebice one o političkom djelovanju Hrvata u BiH. Čak su i dopisništva otvorena u Sarajevu i Mostaru jedna vrsta alibi projekta.
U iznajmljenom prostoru u Sarajevu sjede dva čovjeka bez kamere i kamermana pa i nije čudno da iz Sarajeva, gdje su sve relevantne institucije, ne dolaze nikakve informacije. O materijalnoj opremljenosti ekipe u Mostaru govori i nepostojanje studija sličnog onom u npr. Splitu ili Šibeniku, naglašava saborski zastupnik Božo Ljubić.
Emisija “Pogled preko granice” u apsurdno kasnom terminu
Kada je u pitanju emisija “Pogled preko granice” tu je situacija poprilično apsurdna.Uredništvo, novinari i sugovornici ulože veliki napor da bi obradili teme. Onda se ta emisija emitira na HRT 4 u 23.40. Tko to može gledati u terminu dvadeset minuta prije ponoći, zapitao se Ljubić dodajući kako se ista emisija reprizira za tjedan dana u popodnevnim satima na HRT1 kada većina obrađenih tema uopće više nije aktualna.
Kada je u pitanju izvještavanje Hrvatskoga sabora ovdje je prije više od godine bila rasprava o Deklaraciji o položaju hrvatskoga naroda u BiH. Na HRT to nije bilo dostojno ni za temu dana, ni za Otvoreno, a da ne kažem da se nitko nije udostojio od novinara upitati o čemu mi to ovdje raspravljamo, naglasio je saborski zastupnik Ljubić dajući nekoliko primjera o nemaru HRT prema Hrvatima izvan Hrvatske.
Spomenut ću sjednicu Savjeta Vlade za Hrvate izvan Hrvatske održane prošle godine u Varaždinu. Tada je moj kolega Željko Raguž dobronamjerno iznio prijedloge. Predstavnik HRT tada je rekao: “Nismo mi ovdje da ispunjavamo želje slušatelja!” Nismo mi ovdje slušatelji, zaključio je Ljubić u svom izlaganju.
U kontekstu onoga što sam govorio, tj. činjenice da Hrvati u BiH nemaju svoj javni servis, potičem ravnatelja na uspostavljanje suradnje s RTV Herceg Bosne koju su uspostavile općine i gradovi u BiH s hrvatskom većinom.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Ljubić: "Nacionalna" HRT ignorira teme koje se tiču političkog djelovanja bh. Hrvata
Ok , u pravu je.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: Ljubić: "Nacionalna" HRT ignorira teme koje se tiču političkog djelovanja bh. Hrvata
Naravno,kad je ta HRT protiv svake suradnje Hrvata i Srba iz BIH.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Kad je Most ušao u vladu vidjeli smo kako je Metković dobio i studio
Mostar ga nema.
Mostar ga nema.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Šta će Mostaru studio kad ima rtv HB ? Valjda je Sarajevo glavni grad ako Hrvati iz Hrvatske žele pratit vijesti iz susjedne države !!!
2014-04-11
Pravi studio košta a onda ako je to za Hrt onda se njima ispalti samo glavni grad a to je Sarajevo jer tamo su politkčka pitanja svaki dan.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Television_studio#
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Television_studio#
2014-04-11
A za ovo imaju dnevnik Al Jazere koji je objektivan pa nema ni za tim potrebe. Prekriži hrt studije u susjednoj državi. Jedino da pomaže tv studiju u Mostaru i to može al svoje studije ne.RayMabus wrote:Šta će Mostaru studio kad ima rtv HB ? Valjda je Sarajevo glavni grad ako Hrvati iz Hrvatske žele pratit vijesti iz susjedne države !!!
2014-04-11
Dok god BiH Hrvati čekaju podršku od Kifle i Kiflara ... mogu samo još gore najebat
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
A da se vi dogovorite šta vi oćete u BiH ?Ringo10 wrote:Dok god BiH Hrvati čekaju podršku od Kifle i Kiflara ... mogu samo još gore najebat
Očekuješ od mene nešto a meni je savršeno jasno da mi triba koridor cijelom dužinom i da mi ne pada na pamet komadanje Bih nego normala.
2014-04-11
S kim da se dogovorim ... što se vi niste sa Miloševićem dogovorili kad ste tako pametniRayMabus wrote:A da se vi dogovorite šta vi oćete u BiH ?Ringo10 wrote:Dok god BiH Hrvati čekaju podršku od Kifle i Kiflara ... mogu samo još gore najebat
Očekuješ od mene nešto a meni je savršeno jasno da mi triba koridor cijelom dužinom i da mi ne pada na pamet komadanje Bih nego normala.
Šta ja da od vas očekujem.
Pa očekujem da prestanete da prešutno podržavate Osmanlije ... ako već nećete da podržite nas
Ili da se gonite u pizdu materinu i da se ne petljate gdje vam nije mjesto i da prestanete da nas maltretirate i pritiskate kad želimo da radimo nešto po svojoj volji ... kao na primjer koaliciju sa Dodikom
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ja o tv a ti o Dodiku. Ne tribaju nam tv studiji hrt u BiH. Točka.
U Mostaru ima tv studio rtv hb i to je dovoljno. Šta će mi paralelni tv studio za ništa ?
Ljubić očito ne kuži šemu programa tv studija i zašto služe.
U Mostaru ima tv studio rtv hb i to je dovoljno. Šta će mi paralelni tv studio za ništa ?
Ljubić očito ne kuži šemu programa tv studija i zašto služe.
2014-04-11
Popis tv kuća u BiH
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Television_in_Bosnia_and_Herzegovina
Šta će HRTu studio u Mostaru il Sarajevu. Šta bi sad mi u Hrvatskoj svaki dan tribali gledat Županijsku panoramu iz Bosne. Ma da ne bi.
Napravi dokumentarac , sportsku emisiju pa onda se to može prikazat i na HRTu u nekom terminu.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Television_in_Bosnia_and_Herzegovina
Šta će HRTu studio u Mostaru il Sarajevu. Šta bi sad mi u Hrvatskoj svaki dan tribali gledat Županijsku panoramu iz Bosne. Ma da ne bi.
Napravi dokumentarac , sportsku emisiju pa onda se to može prikazat i na HRTu u nekom terminu.
2014-04-11
rekao bi , ovako na prvu , da smo bar 3x do sad dali lovu za A/V opremu
zastupnik HR sabora trebao bi pitati di su pare , po meni
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
jeboteRayMabus wrote:A za ovo imaju dnevnik Al Jazere koji je objektivan pa nema ni za tim potrebe. Prekriži hrt studije u susjednoj državi. Jedino da pomaže tv studiju u Mostaru i to može al svoje studije nRayMabus wrote:Šta će Mostaru studio kad ima rtv HB ? Valjda je Sarajevo glavni grad ako Hrvati iz Hrvatske žele pratit vijesti iz susjedne države !!!
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
pa de vako na prvu reci kome ste to tocno dalidebotoijusto wrote:rekao bi , ovako na prvu , da smo bar 3x do sad dali lovu za A/V opremu
2014-04-19
I jel neko donosio u cekovima
2014-04-19
ako ovi covic sto sazidjao osnovnu skolu i nazvao domom od stoljeca 7 vodi taj ogranak ...moguce njemuprckov wrote:pa de vako na prvu reci kome ste to tocno dalidebotoijusto wrote:rekao bi , ovako na prvu , da smo bar 3x do sad dali lovu za A/V opremu
2014-04-12
cuj moguce njemu, to ste vi lovu poslali dimnim signalima pa ko ugleda uzmedebotoijusto wrote:ako ovi covic sto sazidjao osnovnu skolu i nazvao domom od stoljeca 7 vodi taj ogranak ...moguce njemuprckov wrote:pa de vako na prvu reci kome ste to tocno dalidebotoijusto wrote:rekao bi , ovako na prvu , da smo bar 3x do sad dali lovu za A/V opremu
2014-04-19
pusti tu pricu , zna se koliko love koja svrha i kome , to se saborski zastupnik treba pitatiprckov wrote:cuj moguce njemu, to ste vi lovu poslali dimnim signalima pa ko ugleda uzmedebotoijusto wrote:ako ovi covic sto sazidjao osnovnu skolu i nazvao domom od stoljeca 7 vodi taj ogranak ...moguce njemuprckov wrote:pa de vako na prvu reci kome ste to tocno dalidebotoijusto wrote:rekao bi , ovako na prvu , da smo bar 3x do sad dali lovu za A/V opremu
da hoce radit i slati sliku o polozaju BIH hrvata mogu mobitelom snimat i montirat na kompu od 500€ s besplatnim programima te vodit neki podcast gledljiv vise od HRT4 u 2 jutri
2014-04-12
ne pitam te todebotoijusto wrote:pusti tu pricu , zna se koliko love koja svrha i kome , to se saborski zastupnik treba pitatiprckov wrote:cuj moguce njemu, to ste vi lovu poslali dimnim signalima pa ko ugleda uzmedebotoijusto wrote:ako ovi covic sto sazidjao osnovnu skolu i nazvao domom od stoljeca 7 vodi taj ogranak ...moguce njemuprckov wrote:pa de vako na prvu reci kome ste to tocno dalidebotoijusto wrote:rekao bi , ovako na prvu , da smo bar 3x do sad dali lovu za A/V opremu
da hoce radit i slati sliku o polozaju BIH hrvata mogu mobitelom snimat i montirat na kompu od 500€ s besplatnim programima te vodit neki podcast gledljiv vise od HRT4 u 2 jutri
niste valjda kad ste poslali lovu naslovili sa nepoznata osoba I nepoznata adresa
ili jeste pa otislo sa dimom
2014-04-19
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» SDA usvaja rezoluciju... Bosanski jezik je svih građana... cilj političkog djelovanja je unitarna Republika BiH
» Božo Ljubić: Dejtonski sporazum je narušen na štetu Hrvata u BiH
» koje bi teme zabranili na vip-u..
» Da nema Hrvata smisao Suljinog političkog i svakog drugog smisla bi bio bespredmetan
» 3 riječi koje najbrže izazivaju bijes u Hrvata
» Božo Ljubić: Dejtonski sporazum je narušen na štetu Hrvata u BiH
» koje bi teme zabranili na vip-u..
» Da nema Hrvata smisao Suljinog političkog i svakog drugog smisla bi bio bespredmetan
» 3 riječi koje najbrže izazivaju bijes u Hrvata
Page 1 of 2