Za sve ljubitelje nevidljive ruke tržišta: GMO losos u prodaji neće biti niti obilježen kao takav
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Za sve ljubitelje nevidljive ruke tržišta: GMO losos u prodaji neće biti niti obilježen kao takav
http://disinfo.com/2015/11/genetically-ennot-be-labeled/
Kermit-
2014-04-17
Re: Za sve ljubitelje nevidljive ruke tržišta: GMO losos u prodaji neće biti niti obilježen kao takav
Genetically Engineered Salmon Will Not Be Labeled
by Majestic on November 20, 2015 in News
Here’s some unwelcome news: not only has the US FDA approved genetically engineered salmon to be sold into the human food supply, but the producers won’t even have to label it, reports the New York Times:
by Majestic on November 20, 2015 in News
Here’s some unwelcome news: not only has the US FDA approved genetically engineered salmon to be sold into the human food supply, but the producers won’t even have to label it, reports the New York Times:
Consumers wanting to avoid genetically engineered salmon, if it eventually reaches grocery stores, might have a hard time being sure. That is because the Food and Drug Administration said on Thursday that the salmon would not have to be labeled as genetically engineered.
That is consistent with the F.D.A. stance on the widely eaten foods made from genetically modified corn, soybeans and other crops. The F.D.A. on Thursday rejected two petitions from groups asking for required labeling of genetically engineered foods.
Agency officials explained on Thursday that the law required labeling of “material” aspects of food, and that use of genetic engineering per se is not material. A significant change in the nutritional content of a food would be an example of a material change, and that altered nutritional profile would have to be on the label, but not the fact that it was produced by genetic engineering. (In the case of the salmon, the agency said there were no material differences between the genetically engineered salmon and a conventional counterpart.)
Still, the F.D.A. on Thursday issued draft guidance for voluntarily labeling salmon and final guidance for voluntarily labeling foods made from bioengineered crops.
Few or no companies want to voluntarily label their products as being genetically engineered since that might hurt sales, and many have lobbied heavily against mandatory labeling. But as consumer pressure for transparency about ingredients grows, an increasing number of companies are labeling their nonengineered products.
The labeling issue is heading for a showdown…
Kermit-
2014-04-17
Re: Za sve ljubitelje nevidljive ruke tržišta: GMO losos u prodaji neće biti niti obilježen kao takav
Mljac, GMO losos
Guest- Guest
Baš me gabri. Losose i onako ne jedem.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Pa jedeš nešto, a ne znaš što. Ili je sve iz osobnog vrta?
Guest- Guest
Nevidljiva ruka je glupost, najbolja je partijska ruka koja vodi ekonomiju
Guest- Guest
Faruk sa 4 razreda osnovne +preživljavanje 4 godine ratovanja i jedući mladi šumski luk u antifašistćkoj borbi, normalno da on ima puno više životnog iskustva nego neka "nevidljiva ruka", pa on određuje cijene na tržištu..
Odredi da je minimalna cijena rada, ili minimalna plaća 8000 kuna, i onda odredi da je maksimalna cijena noćenja u apartmanu 5 € mjesečno tako da radnička klasa nakon 1 mjeseca rada može zbog komesara Faruka živjeti 11 mjeseci na godišnjem
Odredi da je minimalna cijena rada, ili minimalna plaća 8000 kuna, i onda odredi da je maksimalna cijena noćenja u apartmanu 5 € mjesečno tako da radnička klasa nakon 1 mjeseca rada može zbog komesara Faruka živjeti 11 mjeseci na godišnjem
Guest- Guest
hu ker...ionako ne jedem ribe...smrduuuu...
Guest- Guest
Bože moj, pa nema bolje od ribe, osim toga kao da će stati na lososubogomdani wrote:hu ker...ionako ne jedem ribe...smrduuuu...
Kermit-
2014-04-17
zaebajem se...Obozavam Fiš-paprikas ali ga nisam jeo pravog 100 godina,kao i srdelice na grillu,i rizoto od škarpina..naravno oslic isto...asilovski wrote:Bože moj, pa nema bolje od ribe, osim toga kao da će stati na lososubogomdani wrote:hu ker...ionako ne jedem ribe...smrduuuu...
Guest- Guest
Uz svu kemiju, hormone, antibiotike, pesticide, herbicide, konzervanse i umjetne boje preživjet ćemo i tog GMO lososa. Meni je najbolji norveški.
Guest- Guest
Što se tiče kontrole, sigurnije je meso jer se mora pregledati svaki komad. Kad ribari istresu mrežu s nekoliko tisuća riba, samo nekoliko ih se uzme za uzorak. Pa ti vidi.asilovski wrote:Bože moj, pa nema bolje od ribe, osim toga kao da će stati na lososu
Guest- Guest
hahaha sigurnije je meso, stvar je u tome da to nije losos, osim toga sa GMO lososom se uništava priordni losos jer GMO dolazi u prirodu, osim toga koji kurac imap provjeravati ribu iz mora? naravno ako ne ribariš pored Fukušime ili Kaštelsnkom zaljevu. Međutim čak niti sve to nij eproblem već označavnje, naime pročitaj naslov...hvaladudette wrote:Što se tiče kontrole, sigurnije je meso jer se mora pregledati svaki komad. Kad ribari istresu mrežu s nekoliko tisuća riba, samo nekoliko ih se uzme za uzorak. Pa ti vidi.asilovski wrote:Bože moj, pa nema bolje od ribe, osim toga kao da će stati na lososu
Kermit-
2014-04-17
Molim, i drugi put.
Guest- Guest
Priča o GMO-u me podsjeća na priču o umejrenim islamistima u Siriji koja se širila iz svih medija, "stručnjaka" doli jednog dana kada isti poečeše jesti ljude, odrubljivati glave a bilo je tako divno i tako topla priča o maldim revolucionarima....znači bit je u označavanju pa ti sestro jedi "sigurnog" GMO lososa a ja ću preskočiti ako nema "običnog" :)dudette wrote:Molim, i drugi put.
Kermit-
2014-04-17
Ja jedem samo i jedino norveškog lososa. Možda je i švedski, tko će znat.
Guest- Guest
ne znam od kada sam vidio da bojaju meso lososa držim se onoga što ulove krivolovcidudette wrote:Ja jedem samo i jedino norveškog lososa. Možda je i švedski, tko će znat.
Kermit-
2014-04-17
Ovako počinju horor filmovi ili filmovi katastrofe. Izmisle nekakvu genetski medificiranu beštiju pa je pustu u prirodu, ne računajuči baš na sve moguće posljedice, a sve iz dobre namjere, u ovom slučaju želje za profitom.
Srećom pa tu "deliciju" ionako zaobilazim u širokom luku...jebena lokarda i srdela su jedno pet razina iznad te bljutave ribetine, a da ne govorim o konkretnijim vrstama...
darth_vader-
2014-04-17
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Milanović otkrio kakva će biti inauguracija, neće biti skoro nitko
» Doznajemo: U vladi će biti 6 ministarstava manje, ovi ljudi više neće biti ministri
» HDZ neće podržati takav prijedlog jer se kosi s temeljnim pravom na rad, odnosno Zakonom o radu
» Na Američkom nosaču aviona 2/3 zaraženih nema simptome(niti fibru niti kašalj niti išta)
» Macron : Francuska neće izbrisati niti jedno ime iz svoje povijesti
» Doznajemo: U vladi će biti 6 ministarstava manje, ovi ljudi više neće biti ministri
» HDZ neće podržati takav prijedlog jer se kosi s temeljnim pravom na rad, odnosno Zakonom o radu
» Na Američkom nosaču aviona 2/3 zaraženih nema simptome(niti fibru niti kašalj niti išta)
» Macron : Francuska neće izbrisati niti jedno ime iz svoje povijesti
Page 1 of 4