Mrske im ustaške kune
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Mrske im ustaške kune
E ima kod nas i jedno jezero. Puno je šarana. I jenputa ja uzmem skuter,kantu od Jupola,dva štapa,konzervu kukuruza i odo ja na jezero.
Vraćam se ja nazad puna kanta šarana(babuške sam vraćao nazad u jezero),i nešto klena ,i sjeo ja iza zadruge na pivo-dvi,kad evo ti starog To...ća.
Da to smrdi,da to ni pas ne bi pojia, da to nikad domaći nisu lovili,da je to bljutavo i gnjecavo.
Ja zvao prijatelja Slavonca koji je donio još nešto ribe,pa smo pravili fiš,a nešto i spekli.
Evo dokle ide bodulska tvrdoglavost i gordost part two.
Vraćam se ja nazad puna kanta šarana(babuške sam vraćao nazad u jezero),i nešto klena ,i sjeo ja iza zadruge na pivo-dvi,kad evo ti starog To...ća.
Da to smrdi,da to ni pas ne bi pojia, da to nikad domaći nisu lovili,da je to bljutavo i gnjecavo.
Ja zvao prijatelja Slavonca koji je donio još nešto ribe,pa smo pravili fiš,a nešto i spekli.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
boduli ko boduli...sto nije njihovo ne valja... pogotovo vino...tu ako ih uvrijedis sikira ti ne ginejastreb wrote:E ima kod nas i jedno jezero. Puno je šarana. I jenputa ja uzmem skuter,kantu od Jupola,dva štapa,konzervu kukuruza i odo ja na jezero.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
E,tu smo se više puta dočekali na nož.vuksadinare wrote:
boduli ko boduli...sto nije njihovo ne valja... pogotovo vino...tu ako ih uvrijedis sikira ti ne gine
2014-04-22
jeo si fiš?aben wrote:jebiga, neko voli i da ga tuku...Noor wrote:fiš paprikaš je jako ukusno jeloaben wrote:nauka?Noor wrote:aj ti od saura ne pravi naukuaben wrote:
pa krajisnici hrvatima jesu stranci
ne zun, zoc bi zno?
vi znote za saur jer je to ukusna spiza, pametno je stremiti prema boljemu. a mi ne znomo za vasu gnjalu, zoc bi uopce stremili prema losijemu?
to je frigana riba, kakova crna nauka.
poanta je da je ukusno, za rozliku od rijecne gnjale, i zoto je ono ca je srbo nabrojo opskurno.
zato ja bas ne volim ici ljetovati na otoke...drzim se radije kraja...i tamosnjih obicaja..boduli su zatvoreni krug...tu tesko upadas jos teze izlazisjastreb wrote:E,tu smo se više puta dočekali na nož.vuksadinare wrote:
boduli ko boduli...sto nije njihovo ne valja... pogotovo vino...tu ako ih uvrijedis sikira ti ne gine
2015-09-08
No ima stvari koje su kod Bodula neprikosnovene.
Med od kadulje. Vrh vrhova.
Ovčiji sir. Također.
Janjetina nije loša,ali je daleko od onoga kako je uzdižu. Lička ili bosanska nisu niš lošije.
No vino su razvikali totalka.
Ona vrbnička žlahtina je po meni sasvim obična vinčuga. Niš posebno. Dalmatinska vina i žutina su mi puno bolje. Pa i neka slavonska.
Med od kadulje. Vrh vrhova.
Ovčiji sir. Također.
Janjetina nije loša,ali je daleko od onoga kako je uzdižu. Lička ili bosanska nisu niš lošije.
No vino su razvikali totalka.
Ona vrbnička žlahtina je po meni sasvim obična vinčuga. Niš posebno. Dalmatinska vina i žutina su mi puno bolje. Pa i neka slavonska.
2014-04-22
Gle. Boduli su na nekim sjevernodalmatinskim otocima postali manjina i oni su recimo sada kao Lala u Vojvodini.vuksadinare wrote:zato ja bas ne volim ici ljetovati na otoke...drzim se radije kraja...i tamosnjih obicaja..boduli su zatvoreni krug...tu tesko upadas jos teze izlazisjastreb wrote:E,tu smo se više puta dočekali na nož.vuksadinare wrote:
Na otocima sad prevladava dinarski elemenat i čak mladi Boduli govore bosanskim naglaskom,slušaju narodnjake,pa čak i šargije(koje ja mrzim). Od Bodula ih je čak 70% miješano(nisu 100% Boduli)
Ni Boduli više nisu što su bili,ali to je dobro,jer ovaj novi naraštaj Bodula je puno ratoborniji i otvoreniji nego njihovi oci i đedovi.
2014-04-22
Izuzetak je Vrbnik,koji je najzatvorenija sredina Krka,pa i Kvarnera.
2014-04-22
jastreb wrote:Jenputa sam ja uzeo štap,plastičnu kantu od jupola i krenem ja na more. Kad sretnem starog J...ića.
Da šta će mi štap,da sa tim love žabari,da ribu treba osjetit na palcu kako vuče,i na ruci kad je povlačiš i da štap nije za more i da riba vidi štap i slične bedastoće.
Onda vidi crva u kanti i da crcv je sranje,da je to govnar i da su to donijeli Talijani i Purgeri,da on ima staru srdelu...
Kad za par sati ja punu kantu arbunčića,par orada i jedna ovčica. Špareve sam baco nazad u more.
A on da je ulovio glavoča pločara koji je dobar za juhu i neke vukove i špariće. Hahahahahaha.
Evo dokle ide bodulska tvrdoglavost i gordost.
ako oces gustati, lovi se na tunju. ako oces dobre ribe, lovi se na samice, panulu ili parango. ako oces puno ribe, brcis mrize.
ne zun na ca boduli lovu, ali otocani lovu na crva, ako ga znaju capati. kupiti jesku za 160kun po kilu ti vode niko ne ce uciniti, osin ako ne gre pecati.
ini kaseta arbunov ni glavocu do gleznjo
2014-04-16
neNoor wrote:jeo si fiš?aben wrote:jebiga, neko voli i da ga tuku...Noor wrote:fiš paprikaš je jako ukusno jeloaben wrote:nauka?Noor wrote:
aj ti od saura ne pravi nauku
poanta je da je ukusno, za rozliku od rijecne gnjale, i zoto je ono ca je srbo nabrojo opskurno.
2014-04-16
kako znaš da nije ukusno?aben wrote:neNoor wrote:jeo si fiš?aben wrote:jebiga, neko voli i da ga tuku...Noor wrote:fiš paprikaš je jako ukusno jeloaben wrote:
nauka?
kako znun da bljutava riba sakrivena iza ljutih paprik ni ukusna?Noor wrote:kako znaš da nije ukusno?aben wrote:neNoor wrote:jeo si fiš?aben wrote:jebiga, neko voli i da ga tuku...Noor wrote:
fiš paprikaš je jako ukusno jelo
isto kako znun ni da ni ugodno da me neko nabaketo, ekstrapolacija
2014-04-16
to je tocno, u bodulima je sve vise i vise bosancov.jastreb wrote:Gle. Boduli su na nekim sjevernodalmatinskim otocima postali manjina i oni su recimo sada kao Lala u Vojvodini.vuksadinare wrote:zato ja bas ne volim ici ljetovati na otoke...drzim se radije kraja...i tamosnjih obicaja..boduli su zatvoreni krug...tu tesko upadas jos teze izlazisjastreb wrote:E,tu smo se više puta dočekali na nož.vuksadinare wrote:
Na otocima sad prevladava dinarski elemenat i čak mladi Boduli govore bosanskim naglaskom,slušaju narodnjake,pa čak i šargije(koje ja mrzim). Od Bodula ih je čak 70% miješano(nisu 100% Boduli)
Ni Boduli više nisu što su bili,ali to je dobro,jer ovaj novi naraštaj Bodula je puno ratoborniji i otvoreniji nego njihovi oci i đedovi.
ko nos je drukcija prica, jedini bosanci ki ces sresti kod nos su naslonjeni na lopatu
2014-04-16
aben wrote:kako znun da bljutava riba sakrivena iza ljutih paprik ni ukusna?Noor wrote:kako znaš da nije ukusno?aben wrote:neNoor wrote:jeo si fiš?aben wrote:
jebiga, neko voli i da ga tuku...
nije samo crvena paprika, ide još, evo:
bijelo vino
luk
češnjaka
ulje
slatka crvena paprika
ljuta papričica
sol
papar
a evo i brudet:
4 rajčice ili veća konzerva pelata
1 luk
3 češnja češnjaka
2 dl vina
lovorov list
3 listića kadulje
manja grančica ružmarina
par listića bosiljka
sol
papar
mirodija za sakrivanje ko u priči :)
Aben:Jo za uhljebevuksadinare wrote:fiš je zakon
2015-09-08
jo brudet nika nis iNoor wrote:aben wrote:kako znun da bljutava riba sakrivena iza ljutih paprik ni ukusna?Noor wrote:kako znaš da nije ukusno?aben wrote:neNoor wrote:
jeo si fiš?
nije samo crvena paprika, ide još, evo:
bijelo vino
luk
češnjaka
ulje
slatka crvena paprika
ljuta papričica
sol
papar
a evo i brudet:
4 rajčice ili veća konzerva pelata
1 luk
3 češnja češnjaka
2 dl vina
lovorov list
3 listića kadulje
manja grančica ružmarina
par listića bosiljka
sol
papar
mirodija za sakrivanje ko u priči :)
2014-04-16
pa kakav si ti bodul? jedeš ćevape?aben wrote:
jo brudet nika nis i
boduli su ti inace janjeca brigada...vise jedu janjetinu nego ribu...Noor wrote:pa kakav si ti bodul? jedeš ćevape?aben wrote:
jo brudet nika nis i
2015-09-08
tvrdoglavost i gordost.aben wrote:
ako oces gustati, lovi se na tunju. ako oces dobre ribe, lovi se na samice, panulu ili parango. ako oces puno ribe, brcis mrize.
ne zun na ca boduli lovu, ali otocani lovu na crva, ako ga znaju capati. kupiti jesku za 160kun po kilu ti vode niko ne ce uciniti, osin ako ne gre pecati.
ini kaseta arbunov ni glavocu do gleznjo
2014-04-22
inace boduli imaju najvise nacina pripreme janjetine...dapace najmanje je jedu sa raznja...osim svecarskih prigoda...
2015-09-08
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Razlog za dodatne dvije kune?
» Marić : Cigarete će poskupiti dvije kune
» Kako su nam ukrali Kune i uvalili Eure
» Nekidan im pljeskali a sad su 'pičke ustaške'
» Hrvatska uvodi Euro umjesto Kune po ubrzanom postupku
» Marić : Cigarete će poskupiti dvije kune
» Kako su nam ukrali Kune i uvalili Eure
» Nekidan im pljeskali a sad su 'pičke ustaške'