Obilježena 75. obljetnica ubojstva 66. hercegovačkih franjevaca
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Obilježena 75. obljetnica ubojstva 66. hercegovačkih franjevaca
Ti meni nećeš popovat o BiH muslimanima koje poznajem ko svoj džep među kojima sam se rodio i sa kojima sam cijeli život živio dok nisam otišao u Australiju.Sora wrote:Ti Ringo imas dobre stavoveRingo10 wrote:Care, dok god se svi na Balkanu bave samo stratištima i ko je kad koga i kako ... ovdje sreće nema.Legendovich wrote:pa ne se ljutiti..samo mi ono 66 palo u oko..gledam Sema i Dina Winčestera,pa eto..povuklo me..
Povijest je puna takvih događanja i ne samo kod nas nego u cijelom svijetu. Zločini, odmazde i kontraodmazde ...
Čitam kako u industriji Singapura na 10 000 radnika radi preko 860 robota. I kako ljudi šalju satelite i prave razne planove o tehnološkim prodorima
Oni koji ne budu u stanju pratiti taj tempo osuđeni su na izumiranje i to u kratkom periodu. Mlade generacije ne zanimaju stratišta i one odlaze.
JAsenovac i endehazija, Blajburg, Stepinac, franjevci, Srebrenica, četnici i Foča 1942... sve to opterećuje narode bivše SFRJ toliko da nisu u stanju iz toga da izađu i neprestano se vrte u krug.
A svako malo dolaze nova i nova stratišta i nove i nove traume.
Pričao sam i sa muslimanima kad sam bio u Sarajevu. Velim - vi mislite da ćete nešto postići sa tom religijskom zaguljenošću i življenjem sa prošlošću i sa nekim likovima koji su živjeli prije 1500 godina.
Nema tu sreće a život i povijest su nemilosrdni suci.Oni koji nisu u stanju pratiti tempo razvitka moraju nestati. To je i Putin shvatio i nastoji svim silama ostvariti tehnološke proboje.
A mi na Balkanu ... da, na Balkanu koliko god se neki upinjali da negiraju nas na Balkanu i Balkan u nama, od nas nema ništa. Budućnosti nemamo, prisiljeni smo da živimo u prošlosti i u starim i novim stratištima koja se stalno iznova događaju.
I nestajemo, i to ne polako nego brzo. I Hrvati i Srbi i Bošnjaci ... svi
A možda tako i treba. Nikakva šteta.
Ne do kraja
Nas ne opterećuje proslost nego politizacija proslosti
Kad bi uspjeli tu proslost konacno rasvijetliti, onda bi bilo veliko za identitet nacije
Ali , Pogle samo Hrvate
Daju si srati po proslosti
Daju da im Hercegovci namecu fratre i majke bozje i lopove kod njih
Daju da im se oduzme bolja proslost u zamjenu za gori dio
Itd
A jos nesto Ringec . O MUSLIMSNIMA i njihovoj religijskoj zatupljenosti.
Seres. Ukratko. Svima je isti izlaz iz muka i strave poslijeratnih trauma - religija.
Svima.
Tak da ne seri.
Sve do posljednjeg rata oni su bili sekularni i vrlo tolerantni. Ali rat je i njih promijenio kao i sve ostale.
Tamo gdje oni drže vlast drugim narodima život je nepodnošljiv. Oni nalaze uzor u Osmanlijskim tradicijama kad je riječ o druga dva naroda.
Ali dobro, nisu oni ništa ni bolji ni gori od ostalih. Ali za razliku od Hrvata i Srba, oni fantastično lažu i foliraju međunarodne mamlaze o svojoj tobožnjoj demokratičnosti i merhametluku i tobožnjoj multietičnosti kao svome opredjeljenju a toga nema ni u tragovima.
Dolaze im gomile Arapskih islamista uz podršku SDA i Islamske Zajednice i uče ih ekstremnom Islamskom Fundamentalizmu. SDA ih naseljava po Bosni.
Hodže u BiH su strahovito radikalni i ekstremni.
SDA je ideološki nasljednik fundamentalističkog pokreta Mladih Muslimana a ovi opet vuku većinu svojih ideoloških premisa od ideja 13. SS divizije Handžar.
Dakle po onoj tadašnjoj paroli "Bosna od Trebinja pa do Brodskih vrata, u kojoj nema ni Srba ni Hrvata".
NAravno, Kiflari su zatupljeni ko kurac pa pojma o svemu tome nemaju.
A ti si gospoja SORA jako kritična prema hrvatskom a ponekad i srpskom nacionalizmu... eee al kad su muslimani u pitanju onda sva tvoja kritičnost ispari bez traga.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Re: Obilježena 75. obljetnica ubojstva 66. hercegovačkih franjevaca
Mda..istina Dude..ziva istina..VEC SADA su vidljivi ti detalji oko tehnoloshkog jaza..prije par godina kad sam odradjivao praktikum,bacili me u jednu firmu,gdje su posijani roboti,prilicno brutalni u svakom smislu,veliki,jako kompliciranih glava,brojni...roboti cu cak nadhebali broj ljudi..ljudi se sveli na opsluzivanje robota,sto opet nije jednostavno jer moras kontrolirati rad njiov preko kompjuterskih panela i znati sto treba napraviti,ako se sustav iz nekog vraga zaustavi..a ti sad zamisli koji sve uzroci mogu biti..zestoki haj teh,...koda stojis u hali nekog svemirskog broda..camuge i tu i tamo koji arab,trckaraju tamo vamo i doguravaju vagene sa materijalom za sklapanje ili obradu..to vrijeme je vec pocelo Ringec..Ringo10 wrote:Care, dok god se svi na Balkanu bave samo stratištima i ko je kad koga i kako ... ovdje sreće nema.Legendovich wrote:pa ne se ljutiti..samo mi ono 66 palo u oko..gledam Sema i Dina Winčestera,pa eto..povuklo me..
Povijest je puna takvih događanja i ne samo kod nas nego u cijelom svijetu. Zločini, odmazde i kontraodmazde ...
Čitam kako u industriji Singapura na 10 000 radnika radi preko 860 robota. I kako ljudi šalju satelite i prave razne planove o tehnološkim prodorima
Oni koji ne budu u stanju pratiti taj tempo osuđeni su na izumiranje i to u kratkom periodu. Mlade generacije ne zanimaju stratišta i one odlaze.
JAsenovac i endehazija, Blajburg, Stepinac, franjevci, Srebrenica, četnici i Foča 1942... sve to opterećuje narode bivše SFRJ toliko da nisu u stanju iz toga da izađu i neprestano se vrte u krug.
A svako malo dolaze nova i nova stratišta i nove i nove traume.
Pričao sam i sa muslimanima kad sam bio u Sarajevu. Velim - vi mislite da ćete nešto postići sa tom religijskom zaguljenošću i življenjem sa prošlošću i sa nekim likovima koji su živjeli prije 1500 godina.
Nema tu sreće a život i povijest su nemilosrdni suci.Oni koji nisu u stanju pratiti tempo razvitka moraju nestati. To je i Putin shvatio i nastoji svim silama ostvariti tehnološke proboje.
A mi na Balkanu ... da, na Balkanu koliko god se neki upinjali da negiraju nas na Balkanu i Balkan u nama, od nas nema ništa. Budućnosti nemamo, prisiljeni smo da živimo u prošlosti i u starim i novim stratištima koja se stalno iznova događaju.
I nestajemo, i to ne polako nego brzo. I Hrvati i Srbi i Bošnjaci ... svi
A možda tako i treba. Nikakva šteta.
Kaio si reka,doli josh primitivna plemena se klanjaju nekim duovnim relikvijama,grizu se izmedju sebe i povremeno zaratuju,malo si prorjedjujuci brojke..kad se rat smiri,opet onda obozavaju i klanjaju se ..nekima...necemu....ludilo..do izumiranja ili asimilacije u stranim drzavama..samo njtvrdokoriji ostaju,sijuci svoj genetski materijal,za buduca pokoljenja klanjalaca i povremenih ratnika..docim,oni kreativniji i umniji se uspnu na vlast pa vladaju plemenima,podjele ih na dvi grupe i pobacaju koske izmedju da se ovi imaju cime baviti u medjuvremenu..prestrasno..
Guest- Guest
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Obilježena stota obljetnica završetka Prvog svjetskoga rata
» Obilježena 25. obljetnica Počasno-zaštitne bojne i Dan vojne kapelanije „Sveti Valentin“
» U DUBROVNIKU OBILJEŽENA 25. OBLJETNICA OBRANE 'Branitelji su taj dan pokazali da želja za slobodnom Hrvatskom može nadvladati neprijatelja'
» Obljetnica:27 obljetnica zaustavljanja tenkova JNA u Pologu kod Širokog Brijega
» EU umoran od neispunjenih bosansko-hercegovačkih obećanja
» Obilježena 25. obljetnica Počasno-zaštitne bojne i Dan vojne kapelanije „Sveti Valentin“
» U DUBROVNIKU OBILJEŽENA 25. OBLJETNICA OBRANE 'Branitelji su taj dan pokazali da želja za slobodnom Hrvatskom može nadvladati neprijatelja'
» Obljetnica:27 obljetnica zaustavljanja tenkova JNA u Pologu kod Širokog Brijega
» EU umoran od neispunjenih bosansko-hercegovačkih obećanja
Page 2 of 2