Zašto sam “pogriješio”?
Page 1 of 1
Zašto sam “pogriješio”?
Zašto sam “pogriješio”?
26. siječnja 2020
Kada sam u Dnevniku Televizije Herceg Bosne čestitao rukometnoj reprezentaciji Hrvatske na pobjedi nad Norveškom i plasmanu u finale Europskog rukometnog prvenstva- pogriješio sam. Rekao sam: “Herceg-Bosna je, pardon Hrvatska, u finalu Europskog rukometnog prvenstva…”. Umjesto strane (francuske) riječi “pardon”, trebao sam uporabiti hrvatsku- “ispričavam se” ili “oprostite”. Jezikoslovci, naime, preporučuju, kada god imate odgovarajuću riječ u vlastitom jeziku da bi ste iskazali neku misao, ne koristite tuđu, stranu.
Piše: Milan Šutalo, Hrvatski Medijski Servis
https://hms.ba/zasto-sam-pogrjesio-u-dnevniku-rtv-herceg-bosne/
26. siječnja 2020
Kada sam u Dnevniku Televizije Herceg Bosne čestitao rukometnoj reprezentaciji Hrvatske na pobjedi nad Norveškom i plasmanu u finale Europskog rukometnog prvenstva- pogriješio sam. Rekao sam: “Herceg-Bosna je, pardon Hrvatska, u finalu Europskog rukometnog prvenstva…”. Umjesto strane (francuske) riječi “pardon”, trebao sam uporabiti hrvatsku- “ispričavam se” ili “oprostite”. Jezikoslovci, naime, preporučuju, kada god imate odgovarajuću riječ u vlastitom jeziku da bi ste iskazali neku misao, ne koristite tuđu, stranu.
Re: Zašto sam “pogriješio”?
Eroo wrote:Zašto sam “pogriješio”?
26. siječnja 2020
Kaos i u zadruzi:
Odmah nakon rasprave za crnim stolom, Edis Fetić počeo je da ubeđuje Draganu Mitar u svoju stranu priče.
Naime, nakon što se potegla priča oko njihove iskrenosti u vezi, Edis je tvrdio da je njegova podrška i sestra, Dragani ispričale informacije koje je pogrešno razumela.
- Ja kažem da ti je moja sestra ispričakla, ali ti to nisi shvatila, to je laž što ti je ona ispričala. Nisi trebala da izneseš, zbog tebe ja ispadam... - pričao je Edis.
- Ti hoćeš da kažeš da si ti birao između gospođe i mene... Hoćeš zaštitu? Ja govorim sve transparentno, ali ja ne osuđujem tebe za to! Ja znam tvoj mozak, ja sam imala to kod kuće. Ti si sebičan - odgovorila je Dragana.
crvenkasti-
2014-04-17
A ocete li vi na opancima odnesti tu Herceg Bosnu u hrvatsku ?
23% ćemo velikodušno prepusti vama. Srbi se s ovim također slažu.Sora wrote:A ocete li vi na opancima odnesti tu Herceg Bosnu u hrvatsku ?
Similar topics
» Je li Putin gadno pogriješio?
» 'Pogriješio sam što sam u izbornoj noći odbio Plenkovića'
» Zasto mrzim Austriju i zasto ona nece biti moja Domovina
» Zašto Milanović neče dobiti izbore i zašto je propustio matirati HDZ?
» HDZ=SDP=SKH (ili zašto nema reformi, i zašto su bavimo -U- i partizanima)
» 'Pogriješio sam što sam u izbornoj noći odbio Plenkovića'
» Zasto mrzim Austriju i zasto ona nece biti moja Domovina
» Zašto Milanović neče dobiti izbore i zašto je propustio matirati HDZ?
» HDZ=SDP=SKH (ili zašto nema reformi, i zašto su bavimo -U- i partizanima)
Page 1 of 1