ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Odoh majko i ja, Bosnu brani TI

Go down

Odoh majko i ja, Bosnu brani TI Empty Odoh majko i ja, Bosnu brani TI

Post by Hektorović 16/1/2020, 20:30

https://www.radiosarajevo.ba/metromahala/teme/sarajevo-gra/364277

Portal Sarajevska sehara je objavila je rezultate ankete koja je pitala da li bi građani Bosne i Hercegovine branili državu da se desi rat.
Navode da je u anketi učestvovalo oko 1500 ljudi, a da je 55 posto kazalo da ne bi učestvovalo u odbarni.

Većina učesnika koji ne podržavaju rat su muškarci do 35 godina starosi.
Ratovalo bi 45 posto učesnika, a za ovu opciju odlučio se veliki broj žena i starije populacije, piše Sarajevska sehara.
"Ako poslušamo glas većine, građani Sarajeva ne žele ratovati. Da li se svijest probudila u svijetu, da li je ništavost rata shvaćena, da li smo naučili da u ratu nema pobjednika, ne znamo sa sigurnošću, ali znamo da su sugrađani poslali jaku poruku političarima koji zveckaju oružjem, koja bi nekako zvučala ovako 'Ko će ba ratovati, imam ja pametnijih poslova'", napisali su.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Odoh majko i ja, Bosnu brani TI Empty Re: Odoh majko i ja, Bosnu brani TI

Post by RayMabus 16/1/2020, 21:07

Te ankete su ništa jer da se zapuca opet bi ih se masa odazvala posebno Bošnjaci jer nemaju druge države...mada iskreno sumnjam da će se tamo išta pucat , nije vjerovatno , previše toga je iselilo za neki ozbiljni rat tute.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by prckov 16/1/2020, 21:10

sad bi vecina na prve ozbiljne znake rata nabrala preko grane

prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by RayMabus 16/1/2020, 21:34

Cili Balkan je depopulacija , malo je vjerojatno tu neki rat a i kad bi ga bilo ne bi traja pet dana jer jednostavno nema ni oružja nit neke mase ljjudi voljne za neki rat. Više političari malo zveckaju time da pridobiju biračko tijelo.

Postoji imigrantska kriza pa je to trustan teren no to je onda šira tematika tj riječ je o balkanskoj ruti dakle nizu država plus krajnji efekt jačanje antiimigrantske desnice u Njemačkoj koja je izrazito islamofobna.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by YekeYeke 16/1/2020, 22:55

RayMabus wrote:Cili Balkan je depopulacija , malo je vjerojatno tu neki rat a i kad bi ga bilo ne bi traja pet dana jer jednostavno nema ni oružja nit neke mase ljjudi voljne za neki rat. Više političari malo zveckaju time da pridobiju biračko tijelo.

Postoji imigrantska kriza pa je to trustan teren no to je onda šira tematika tj riječ je o balkanskoj ruti dakle nizu država plus krajnji efekt jačanje antiimigrantske desnice u Njemačkoj koja je izrazito islamofobna.

Kako nema ?

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/ekonomija-i-finansije/foto-igman-iz-konjica-otvario-pogon-za-proizvodnju-pistoljske-municije-posao-za-nove-radnike-investicija-vrijedna-skoro-7-miliona-eura-438910

Muratbegović je, također, kazao da će se godišnje proizvoditi 50 miliona metaka, te da je izvoz municije unaprijed ugovoren tako da će se raditi punim kapacitetom.
- Radi će se u dvije smjene. Sve će ići u izvoz,a pištoljska municija 9x19 milimetara, istaknuo je Muratbegović.
https://avaz.ba/vijesti/bih/542450/kompanija-iz-konjica-rusi-sve-rekorde-igman-zaradio-142-9-miliona-km

. Mi već ove godine ulažemo novih 10,5 miliona eura u novi pogon, a rado se o municiji 7,62 milimetra - kaže Muratbegović.
YekeYeke
YekeYeke

Male
2019-05-13

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics