Ako vam je promaklo: U dijaspori je glasalo 100,00% (!) svih prijavljenih birača
Page 5 of 7
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Ako vam je promaklo: U dijaspori je glasalo 100,00% (!) svih prijavljenih birača
Zaključen je popis birača za predsjedničke izbore.
Evo koliko je birača s prebivalištem u Hrvatskoj, a koliko izvan RH
13.12.2019. u 16:59
Izvan Republike Hrvatske, odnosno u dijaspori i bez prebivališta u Hrvatskoj je 176.843 birača. Za prošle predsjedničke izbore broj birača bez prebivališta u Hrvatskoj koji se aktivno registrirao za izbore iznosio je tek 8328, ali s tom brojkom se ne može uspoređivati ovaj broj birača budući da se sada ti birači u dijaspori, koji imaju osobnu i nemaju prebivalište u Hrvatskoj, automatski stavljaju na popis birača, za razliku od prije kada su se morali sami aktivno registrirati.
Veliko povećanje broja birača u dijaspori bilo je vidljivo već na europskim izborima u svibnju, što je posljedica Zakona o registru birača koji je donesen u mandatu SDP-ove Vlade, a stupio je na snagu u listopadu 2015.
Glavna je novost u tome što hrvatski državljani s prebivalištem u inozemstvu više ne moraju fizički odlaziti u diplomatska predstavništva i tražiti da ih se unese u popis birača, nego Ministarstvo unutarnjih poslova sve punoljetne državljane koji imaju važeću osobnu iskaznicu s prebivalištem prijavljenim u inozemstvu automatski uvrštava u popis birača.
https://www.jutarnji.hr/izbori2019/ministarstvo-uprave-objavilo-zakljucen-je-popis-biraca-za-predsjednicke-izbore-evo-koliko-je-biraca-s-prebivalistem-u-hrvatskoj-a-koliko-izvan-rh/9744232/
Izvan Republike Hrvatske, odnosno u dijaspori i bez prebivališta u Hrvatskoj je 176.843 birača. Za prošle predsjedničke izbore broj birača bez prebivališta u Hrvatskoj koji se aktivno registrirao za izbore iznosio je tek 8328, ali s tom brojkom se ne može uspoređivati ovaj broj birača budući da se sada ti birači u dijaspori, koji imaju osobnu i nemaju prebivalište u Hrvatskoj, automatski stavljaju na popis birača, za razliku od prije kada su se morali sami aktivno registrirati.
Veliko povećanje broja birača u dijaspori bilo je vidljivo već na europskim izborima u svibnju, što je posljedica Zakona o registru birača koji je donesen u mandatu SDP-ove Vlade, a stupio je na snagu u listopadu 2015.
Glavna je novost u tome što hrvatski državljani s prebivalištem u inozemstvu više ne moraju fizički odlaziti u diplomatska predstavništva i tražiti da ih se unese u popis birača, nego Ministarstvo unutarnjih poslova sve punoljetne državljane koji imaju važeću osobnu iskaznicu s prebivalištem prijavljenim u inozemstvu automatski uvrštava u popis birača.
https://www.jutarnji.hr/izbori2019/ministarstvo-uprave-objavilo-zakljucen-je-popis-biraca-za-predsjednicke-izbore-evo-koliko-je-biraca-s-prebivalistem-u-hrvatskoj-a-koliko-izvan-rh/9744232/
Piglet- Posts : 1500
2016-02-24
Re: Ako vam je promaklo: U dijaspori je glasalo 100,00% (!) svih prijavljenih birača
sa prijavljenim prebivalištem. po tome dip bi trebao imat podatke. svi drugi se moraju ić' prijavit, bez toga nema glasanja. ono kaj i piše na linku kojeg sam stavio, kaj je nejasno?Piglet wrote:Zaključen je popis birača za predsjedničke izbore.
Guest- Guest
mućke
2014-04-16
Nije bilo tebi upućeno, samo podsjećam da je takav način obračuna glasova za inozemstvo uveo SDP. Ti slobodno dalje zaebaji hadezenjaru na ovoj temi.ebenica wrote:sa prijavljenim prebivalištem. po tome dip bi trebao imat podatke. svi drugi se moraju ić' prijavit, bez toga nema glasanja. ono kaj i piše na linku kojeg sam stavio, kaj je nejasno?Piglet wrote:Zaključen je popis birača za predsjedničke izbore.
Piglet- Posts : 1500
2016-02-24
Legendovich wrote:ja sam glasao za svapske predstavnike..postom sam dobio hrpu formulara koje sam morao popuniti..sve je pisalo transparentno i jasno..nish,kao ovo sto Marc trtlja..veleumno predmnijevam da i svapski drzavljani u inozemstvu moraju popuniti hrpetinu papira u tim drzavama da bi mogli glasati bil oza svoje,bilo za predstavnike te drzave..ebenica wrote:pa očito je da ima, a ti napiši kako je u usa pa nek onda bude tak.marcellus wrote:
inače to nigdje nema da se moraš registrirat deset dana unaprijed svugdje u svijetu
uglavnom,nish od toga,kako Marc kaze.."ja sam taj i taj i oču glasati"..
ti nisi švapski državljanin
u sad ti ne trebaju identifikacijski dokumenti, recimo
a većina eu država ima elektroničko glasovanje, mislim da sad već skoro svi osim nas
a većina eu država ima elektroničko glasovanje, mislim da sad već skoro svi osim nas
sitting_bull wrote:ima.marcellus wrote:
inače to nigdje nema da se moraš registrirat deset dana unaprijed [/size][/b]svugdje u svijetu lijepo dođeđ i glasaš i čak te u nekim zemljama niko ne pita dokumente jer u kompu se ionak vidi ak si glasao dvaput
u hrvatskoj.
gle vi ste taj zakon donijeli...
Svi koji su došli na biračka mjesta su i glasali... baš sumnjivo nema šta
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
inače evo zaključili smo da je u inozemstvu prijavljeno odnosno registrirano 176.000 birača a glasalo je 53.000 i to je po šitingu sto posto birača i sumnjivo... a zbunila ga je evidencija koju je njegova stranka uvela
kreten ostaje kreten
kreten ostaje kreten
Hektorović wrote:Svi koji su došli na biračka mjesta su i glasali... baš sumnjivo nema šta
gle u hrvatskoj je prosječni ajkju 92 a kod sdp i hdz botova i malo manji
marcellus wrote:inače evo zaključili smo da je u inozemstvu prijavljeno odnosno registrirano 176.000 birača a glasalo je 53.000 i to je po šitingu sto posto birača i sumnjivo... a zbunila ga je evidencija koju je njegova stranka uvela
kreten ostaje kreten
Dakle po njemu ljudi valjda dolaze na biračka mjesta da piju kavicu, malo da se druže pa poneko i glasa ...
Ili uopće nije skužio statistiku, a to bi značilo da ima IQ amebe
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
ko da gledam torrente-a, nemate kaj pa si drkate međusobno, pohvali me pa ću ja tebe pa ćemo ispast' skupa pametni i svi će znat da su glupi. majketibožje koji imbecili
Guest- Guest
recimomarcellus wrote:u sad ti ne trebaju identifikacijski dokumenti, recimo
Guest- Guest
ebenica wrote:bull vas je izasrao na ovoj temi k'o da vas nema, ovom olinjalom novinaru samo tjeme viri iz govana u koje je zaronio.
još se gurate s njim, valjda da budete teži i da što prije potonete. kaj nitko od vas ne voli sam sebe?
E mentalno zakinuti, odnesite si ispis ovih vasih postova u sjediste partije na Ibleru i nek' vam oni objasne. Nista vise.
Jebote idiota.
Guest- Guest
daj objasni kak uđeš s ceste i glasaš di hoćeš, onak marčevizmom kaj si ono ti? pandur ili vojni pandur? čisto da znam koliko si usrano glup.Sovak wrote:ebenica wrote:bull vas je izasrao na ovoj temi k'o da vas nema, ovom olinjalom novinaru samo tjeme viri iz govana u koje je zaronio.
još se gurate s njim, valjda da budete teži i da što prije potonete. kaj nitko od vas ne voli sam sebe?
E mentalno zakinuti, odnesite si ispis ovih vasih postova u sjediste partije na Ibleru i nek' vam oni objasne. Nista vise.
Jebote idiota.
Guest- Guest
ebenica wrote:daj objasni kak uđeš s ceste i glasaš di hoćeš, onak marčevizmom kaj si ono ti? pandur ili vojni pandur? čisto da znam koliko si usrano glup.Sovak wrote:ebenica wrote:bull vas je izasrao na ovoj temi k'o da vas nema, ovom olinjalom novinaru samo tjeme viri iz govana u koje je zaronio.
Jebote idiota.
Pusti pricu. Samo odnesite ispis postova na Iblerov i neka vam oni objasne.
Guest- Guest
ja s iblerovim nemam veze isto kak ni s onim tvojima, al ti mi objasni kak se to vani uđe s ceste i samo glasaš, nema popisa nema ničega, ne treba ti niš...sviđa mi se marčevizam a vidim da si ti stručan.Sovak wrote:ebenica wrote:daj objasni kak uđeš s ceste i glasaš di hoćeš, onak marčevizmom kaj si ono ti? pandur ili vojni pandur? čisto da znam koliko si usrano glup.Sovak wrote:ebenica wrote:bull vas je izasrao na ovoj temi k'o da vas nema, ovom olinjalom novinaru samo tjeme viri iz govana u koje je zaronio.
Jebote idiota.
Guest- Guest
ebenica wrote:ja s iblerovim nemam veze isto kak ni s onim tvojima, al ti mi objasni kak se to vani uđe s ceste i samo glasaš, nema popisa nema ničega, ne treba ti niš...sviđa mi se marčevizam a vidim da si ti stručan.Sovak wrote:ebenica wrote:daj objasni kak uđeš s ceste i glasaš di hoćeš, onak marčevizmom kaj si ono ti? pandur ili vojni pandur? čisto da znam koliko si usrano glup.Sovak wrote:ebenica wrote:bull vas je izasrao na ovoj temi k'o da vas nema, ovom olinjalom novinaru samo tjeme viri iz govana u koje je zaronio.
Jebote idiota.
Dobro je. Duboko udahni i .... odjebi.
Guest- Guest
kak se top prevede s marčevizma? "ja sovak glup sam k'o 3 kurca a na ovoj temi k'o 3 i pol?"Sovak wrote:ebenica wrote:ja s iblerovim nemam veze isto kak ni s onim tvojima, al ti mi objasni kak se to vani uđe s ceste i samo glasaš, nema popisa nema ničega, ne treba ti niš...sviđa mi se marčevizam a vidim da si ti stručan.Sovak wrote:ebenica wrote:daj objasni kak uđeš s ceste i glasaš di hoćeš, onak marčevizmom kaj si ono ti? pandur ili vojni pandur? čisto da znam koliko si usrano glup.Sovak wrote:
Jebote idiota.
Dobro je. Duboko udahni i .... odjebi.
Guest- Guest
koji komp si ti vidio na biračkim mjestima pa ovdje ce se na parove razbrojse glasati sve dok postoji i najmanja šansa da se 1 glas može sjebatmarcellus wrote:ebenica wrote:https://gov.hr/moja-uprava/aktivno-gradjanstvo-i-slobodno-vrijeme/gradjani-u-politickom-zivotu/glasovanje-u-inozemstvu/1736marcellus wrote:ebenica wrote:kak onda to ide? dođeš s osobnom na dan izbora, pitaju te nekaj na hrvatskom pa ti odgovoriš da dokažeš da znaš hrvatski i glasaš? piši nam još, piši nam još....marcellus wrote:šiting je udba on bi da neko bilježi kad je neko iz irske ošo za njemačku (a ne znaš ni da je u irskoj jer kad neko ode iz hrvatske nije dužan policiji u RH prijavit gdje živi u dublinu, ni jel u dublinu ili u australiji ili nigeriji, to dip ne može znat)
vani to ide tako da kažeš dobar dan ja sam taj i taj i glasaš bilo gdje i ne trebaš bit upisan niti ti treba ikakav identifikacijski dokument, u SAD recimo...
kod nas ide tako da pokažeš važeću osobnu ili putovnicu u konzulatu i glasaš
nebi išlo bez prijave i najave unaprijed. tako da dip ipak može znat jel si u dublinu ili u nigeriji ako želiš glasat.
Hrvatski državljani bez prebivališta u Republici Hrvatskoj - birači s e-osobnim iskaznicama ne moraju se aktivno registrirati za izbore.
Birači bez prebivališta u RH, koji su podnijeli zahtjev za e-osobnom iskaznicom, po službenoj dužnosti će se aktivno registrirati i uključiti u popis birača (prema adresi prijavljenog prebivališta u inozemstvu) za predstojeće izbore.
dip te ne vodi nigdje ak si vani niti može
inače to nigdje nema da se moraš registrirat deset dana unaprijed svugdje u svijetu lijepo dođeđ i glasaš i čak te u nekim zemljama niko ne pita dokumente jer u kompu se ionak vidi ak si glasao dvaput
2014-04-15
n_razbojnik wrote:koji komp si ti vidio na biračkim mjestima pa ovdje ce se na parove razbrojse glasati sve dok postoji i najmanja šansa da se 1 glas može sjebatmarcellus wrote:ebenica wrote:https://gov.hr/moja-uprava/aktivno-gradjanstvo-i-slobodno-vrijeme/gradjani-u-politickom-zivotu/glasovanje-u-inozemstvu/1736marcellus wrote:ebenica wrote:
kak onda to ide? dođeš s osobnom na dan izbora, pitaju te nekaj na hrvatskom pa ti odgovoriš da dokažeš da znaš hrvatski i glasaš? piši nam još, piši nam još....
vani to ide tako da kažeš dobar dan ja sam taj i taj i glasaš bilo gdje i ne trebaš bit upisan niti ti treba ikakav identifikacijski dokument, u SAD recimo...
kod nas ide tako da pokažeš važeću osobnu ili putovnicu u konzulatu i glasaš
nebi išlo bez prijave i najave unaprijed. tako da dip ipak može znat jel si u dublinu ili u nigeriji ako želiš glasat.
Hrvatski državljani bez prebivališta u Republici Hrvatskoj - birači s e-osobnim iskaznicama ne moraju se aktivno registrirati za izbore.
Birači bez prebivališta u RH, koji su podnijeli zahtjev za e-osobnom iskaznicom, po službenoj dužnosti će se aktivno registrirati i uključiti u popis birača (prema adresi prijavljenog prebivališta u inozemstvu) za predstojeće izbore.
dip te ne vodi nigdje ak si vani niti može
inače to nigdje nema da se moraš registrirat deset dana unaprijed svugdje u svijetu lijepo dođeđ i glasaš i čak te u nekim zemljama niko ne pita dokumente jer u kompu se ionak vidi ak si glasao dvaput
e građanin kurac palac, na internetu ti piše idi na općinu i daj 60 kuna biljega... sad to doznaš iz fotelje a prije si moro prvo na općinu da ti kažu kolko biljega
Similar topics
» Rusko-četnički povjesničar: kaos i rat svih protiv svih
» IZVEŠTAJ CIA, NA BALKANU PRETI RAT SVIH PROTIV SVIH
» Ogroman odziv u dijaspori,redovi u Srbiji
» Komši u Chikagu, u državničkoj posjeti muslimanskoj dijaspori :D
» U ime obitelji saborskom povjerenstvu: Ministarstvo kulture je 88% novca dodijelilo 12% prijavljenih portala
» IZVEŠTAJ CIA, NA BALKANU PRETI RAT SVIH PROTIV SVIH
» Ogroman odziv u dijaspori,redovi u Srbiji
» Komši u Chikagu, u državničkoj posjeti muslimanskoj dijaspori :D
» U ime obitelji saborskom povjerenstvu: Ministarstvo kulture je 88% novca dodijelilo 12% prijavljenih portala
Page 5 of 7