ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrvatska će morat masovno useljavat radnu snagu u turizmu

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Hrvatska će morat masovno useljavat radnu snagu u turizmu Empty Hrvatska će morat masovno useljavat radnu snagu u turizmu

Post by RayMabus Wed 1 Jan - 12:56

Nestalo radne snage

https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/biznis/clanak/id/641123/hrvatsko-cudo-sve-teze-dise-godinu-za-nama-hrvatski-turizam-pamtit-ce-po-suocavanju-s-istinom-i-konkurencijom-neumjerenost-je-donijela-prve-naplate-a-pravu-cijenu-tek-bismo-mogli-platiti
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Hrvatska će morat masovno useljavat radnu snagu u turizmu Empty Re: Hrvatska će morat masovno useljavat radnu snagu u turizmu

Post by AssadNaPodmornici Wed 1 Jan - 13:10

ponavljam 100puta na forumu.. naše poslodavce

kod jednog radija.. kao 20kn sat(što je mizerija al aj).. odradim ja taj mjesec preko 220 sati.. tipa taj mjesec sam imao možda 1-2 dana slobodna i još došao par puta u drugu smjenu.. as daje 3800kn, i kaže da "nema pojma".. pitam ga za prijavu, "moraš ti zaslužiti prijavu".. taj as par puta kuka u slobodnoj dalmaciji, "da nema kvalitetne radne snage, da je on spreman platiti".. a izlevatio je sve radnike koji su došli tamo.. 

drugi slučaj, odem ja na "probni rad" u jedan hotel na braču, kao upoznam vlasnike, povratnici iz USA (zanimljivo i ovi gore su bili povratnici iz jedne zapadne zemlje, to mi je fenomen ti povratnici još najveća gamad a tako im se nebi palo napamet ponašati u USA ili drugdje).. mene frend dovukao tamo, "fali im jedan dođi nije loše , preporučio sam te bla bla bla".. 
prvo ja dođem , svi tračaju vlasnika.. frend mi radi 12h dnevno, dakle frend kao bio majstor za popravke u hotelu, trči as 12h gore-dolje, miša malter, krpi silikonom fuge, brusi roštilj, pitura ogradu, obrezuje grmlje oko hotela.. a dolazi iz splita na brač.. dakle diže se u 5ujutro, na trajket u 6h, pa onda nazad na trajekt u 18h , pa je u splitu u 19h i ide leć u 21 00, da bi se probudio u 5ujutro. i opet tako.. 
kaže mu taj as nakon dva tjedna probnog rada(a ja vidio da ovaj leti 12h ),. ."nisi zadovoljio, evo ti 1500kn za tih 15dana"(dakle satnica 8kn na crno) ali ako oćeš možeš ostatit raditi za 3000kn svaki dan :D ovaj ga skoro ugušio..  ja sutra ovome poruku "ne hvala" nisam zainteresiran za posao.. 

onda sam radio u jednom drugom hotelu , aj prema meni je gazda bio OK, nije neka plaća, ali barem se drža dogovora(ja sam ionako puno više zarađiva online, a trebao sam imati godišnje par mjeseci staža radi prijave i drugih gluposti pa sam radio 2 posla ), ali as vrijeđa čistačice, neke druge radnike itd.. za 3000kn.. ekipa mu utekla vanka, recimo njegovi roditelji kažu "nesviđa nam se ovaj momak na recepciji" - i onda ovaj as mom frendu dao otkaz , a ovaj mu godinama radi za 3000kn uredan.. naravno ovaj se snerva, ali kasnije as našao posao 7000kn + mancha koja je 5000-6000kn za 8h , i ovaj ga zove nakon dva mjeseca oće li se vratiti :D - a da mu otkaz jer roditeljima se nije svidio :D 
 mislim prema meni je bio OK , ali otišao sam jer iden na bolje.. evo sada čujem as gradi apartmane za radnu snagu iz srbije i bosne.. zapošljava dicu za 5000kn iz srednje škole a njih boli ona stvar. 

inače krećem se među radničkom klasom , dalmacija je dno dna, ovo lito ja u Milni na braču(poslom, fala kurcu sam svoj gazda sam praktički, dakle iman svoj obrt liti i dnevnicu nije bitno šta , ionako vjerojatno većina zna ), dolazi jedna cura sa flyerima od gazdinog restorana .. ja vidim priča ona "srpski".. ona makedonka.. "kako ti je".. kaže on "super i lažni osmjeh". .ja kažem aj reci iskreno.. okrene se ona, vidi da nitko ne gleda "ajme nisam znala da će biti ovako loše, mislila sam vi ste ipak EU"  -- -ja kažem postoji razlog zašto je 400 000 Hrvata uteklo u EU u 10ak godina.. 

mislim nije svugdje loše, ali eto :D
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Hrvatska će morat masovno useljavat radnu snagu u turizmu Empty Re: Hrvatska će morat masovno useljavat radnu snagu u turizmu

Post by AssadNaPodmornici Wed 1 Jan - 13:16

inače problem je u mentalitetu naših radnika.. ekipa se navikne da za nekoga crnče za 3000kn , za 4000kn, i slušaju sranja i uvrede.. i ne žele dati otkaz, strah ih je otkaza, traženja drugog posla.. koliko sam ja ljudi nagovorio da daju otkaz.. virujte mi svi mi zahvaljuju danas..

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 1 Jan - 13:18

Da , a najjači su mi sa šemom : Ako nećeš ti ima tko oće.

Gledan jučer neke podatke za Bosnu , u godinu dana nezaposlenost pala s 18 na 15% a to je zato jer in je u 2018 uteklo 50 tisuća mladih.

Dakle rezime : prođe jedna godina ovima nezaposlenost padne 3% radi iseljavanja a standard gori od hrvatskog a Njemačka ih sisa dakle to pada na 7% a onda nu ovo :

Hrvatska će morat masovno useljavat radnu snagu u turizmu 2Q==
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 1 Jan - 13:21

AssadNaPodmornici wrote:inače problem je u mentalitetu naših radnika.. ekipa se navikne da za nekoga crnče za 3000kn , za 4000kn, i slušaju sranja i uvrede.. i ne žele dati otkaz, strah ih je otkaza, traženja drugog posla.. koliko sam ja ljudi nagovorio da daju otkaz.. virujte mi svi mi zahvaljuju danas..
Sad će se to prominit jer ove nove generacije znaju da mogu ić radit u EU pa ga za četiri tisuće kuna neće nit pogledat
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Wed 1 Jan - 13:21

kurac šta će stranci ovdje. naši će im dati 600€ plaću, kao ona 3 pakistanaca, mislili EU, ono dobiju 500-600€ plaću, stanarina sa režijama 200 po glavi€ , spiza 200€ , autobus(dakle ništa auto) 50€ , obuća, šamponi itd, 100€mjesečno, izađeš koji put vanka itd :D :D :.. morali im iz pakistana slati pare

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Guest Wed 1 Jan - 13:25

tRPAJ..!!! kozojebe i camuge... cheers cheers cheers
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 1 Jan - 13:28

AssadNaPodmornici wrote:kurac šta će stranci ovdje. naši će im dati 600€ plaću, kao ona 3 pakistanaca, mislili EU, ono dobiju 500-600€ plaću, stanarina sa režijama 200 po glavi€ , spiza 200€ , autobus(dakle ništa auto) 50€ , obuća, šamponi itd, 100€mjesečno, izađeš koji put vanka itd :D :D :.. morali im iz pakistana slati pare
Pa nek uvoze Nepalce za rad u turizmu. Basketball

Znaš di je problem kad radnu snagu ne moš nać u regionu ?

1. Ne pričaju jezik

2. Tri mjeseca je malo a moraš platit put

3. Ćim on/ona nije iz regiona ....pa i u Italiji je isto lito ko i na cijeloj sjevernoj polutki , zašto bi netko iša kod tebe ?
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Wed 1 Jan - 13:29

jebe me se iskreno , diga sam ruke od čardaka, sva sreća da imamo EU papire, da danas sutra mogu odjebati čardak i otić gdje me volja ako bi se bude dalo

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Guest Wed 1 Jan - 13:29

tRPAJ..!!! kozojebe i camuge...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Wed 1 Jan - 13:31

pismejker wrote:tRPAJ..!!! kozojebe i camuge...
:tu
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Guest Wed 1 Jan - 13:36

AssadNaPodmornici wrote:jebe me se iskreno , diga sam ruke od čardaka, sva sreća da imamo EU papire, da danas sutra mogu odjebati čardak i otić gdje me volja ako bi se bude dalo
Koji kuratz cekas??..evo Austrija unlockana..slobodno trazi posa.. :cleanteeth
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Wed 1 Jan - 13:39

pismejker wrote:
AssadNaPodmornici wrote:jebe me se iskreno , diga sam ruke od čardaka, sva sreća da imamo EU papire, da danas sutra mogu odjebati čardak i otić gdje me volja ako bi se bude dalo
pa meni je dobro ovdi , snaša sam se..  .. da nisam uteka bi vanka
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Guest Wed 1 Jan - 13:40

AssadNaPodmornici wrote:
pismejker wrote:
pa meni je dobro ovdi bog te, snaša sam se .. da nisam uteka bi vanka
Pa dobro,ali ne znas sto donosi sutra...vanka mozes i staviti kesh sa strane a i pemzije su sigurnije...doli...uffff... No
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 1 Jan - 13:41

Pa normalno. Ja ne radin tri godine jer jednostavno neću dok in sve ne krahira tako da me mole na kolinima oću li in doć radit. Normalno da neću. Ne pada mi na pamet. Samo in se rugan. Jbte nisu znali dignit plaću pesto kuna nego ono šema ti tu dugo radiš dakle ne triba ti ništa.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest Wed 1 Jan - 13:42

Longi zivi kao Velmoža... :rasta :rasta :rasta lol! lol! lol!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Wed 1 Jan - 13:54

pismejker wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
pismejker wrote:
pa meni je dobro ovdi bog te, snaša sam se .. da nisam uteka bi vanka
Pa dobro,ali ne znas sto donosi sutra...vanka mozes i staviti kesh sa strane a i pemzije su sigurnije...doli...uffff... No
gle meni bi čak i odgovaralo da je država siromašnija u dosta segmenata,

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Wed 1 Jan - 13:54

pismejker wrote:Longi zivi kao Velmoža... :rasta :rasta :rasta lol! lol! lol!
longi ima nekretnina i nasljedstva i boli ga kurac. druga je stvar da je gladan onda bi trča raditi
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Counter-Strike Wed 1 Jan - 13:55

longi ce biti gradonacelnik Zadra

2018-03-12

Back to top Go down

Post by Guest Wed 1 Jan - 13:58

Longija za Premijera...nek ukine Ustav i uvede Nostradamusova prorocanstva pa po njima.. cheers cheers cheers
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top

- Similar topics