Rusi ne zaboravljaju
Page 1 of 1
Rusi ne zaboravljaju
https://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:838853-Rusi-ne-zaboravljaju-zverstva-ustasa-Hiljade-Hrvata-i-bosanskih-muslimana-ratovalo-na-Istocnom-frontu-istakli-se-zlocinima-nad-civilima?utm_campaign=alo.contentexchange.me&utm_medium=referral&utm_source=alo.contentexchange.me
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Re: Rusi ne zaboravljaju
Budaletine. Umisto da su ostali doma utoplo oni išli gori.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Poanta jest da ne mogu opravdati niti ono sto su doma cinili,a di kad su za tudji interes isli na drugu drzau..
Guest- Guest
Ruski istoričari pišu da je posebno okrutan bio komandant hrvatskog legiona Ivan Markulj koga je kasnije zamenio Marko Mesić, rodjak bivšeg predsednika Hrvatske Stipe Mesića. Za ratovanje protiv Crvene armije Marko Mesić je kao artiljerijski oficir dobio u februaru 1942. nemački "gvozdeni krst". Inače, Marko Mesić je bio potpukovnik jugoslovenske kraljevske vojske i pred rat je službovao kao artiljerac u Nišu..
vreme Staljingradske bitke temperature su padale do minus 30. Krajem januara 1943. desetkovane ustaše su se predale Crvenoj armiji. Prema podacima istoričara od 4465 ustaša koji su ratovali na Istočnom frontu poginulo je skoro 90 posto.....
leto 1943. godine 106 zarobljenih ustaša bili su prebačeni u Suzdalj a zatim u Krasnogorsk gradić u Podmoskovlju gde je formirana posebna jedinica. Njeni vojnici su nosili uniforme Jugoslovenske kraljevske vojske. Jedinicom je rukovodio pukovnik Marko Mesić...
Jep, ovo je sigurno rođo.
vreme Staljingradske bitke temperature su padale do minus 30. Krajem januara 1943. desetkovane ustaše su se predale Crvenoj armiji. Prema podacima istoričara od 4465 ustaša koji su ratovali na Istočnom frontu poginulo je skoro 90 posto.....
leto 1943. godine 106 zarobljenih ustaša bili su prebačeni u Suzdalj a zatim u Krasnogorsk gradić u Podmoskovlju gde je formirana posebna jedinica. Njeni vojnici su nosili uniforme Jugoslovenske kraljevske vojske. Jedinicom je rukovodio pukovnik Marko Mesić...
Jep, ovo je sigurno rođo.
I sad bi kao ova "vest" trebala nekoga prepasti? Srbin iz ocaja i Grcku zove svojim morem.
omni-
2014-04-12
Ko zna ciji su sve rodjaci isli, samo cute ko Mesic, nece da se hvale
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Nisu. Bili zarobljeni, ponovno mobilizirani u NOVJ, pa od 1944. ratovali kao partizani i oni koji su prezivjeli dobili na kraju partizanske mirovine.pismejker wrote:Nadam se da su svi usraše tamo zagnojili..
Djaba si krecio.
Guest- Guest
ahhhh..prokleti Rusi...pokazali su se pravim zivotinjama,pa ih zato danas Hrvati i mrze...Sovak wrote:Nisu. Bili zarobljeni, ponovno mobilizirani u NOVJ, pa od 1944. ratovali kao partizani i oni koji su prezivjeli dobili na kraju partizanske mirovine.pismejker wrote:Nadam se da su svi usraše tamo zagnojili..
Djaba si krecio.
ono je bio samo lepak za eventualno zainteresirane...no tvoje perje se samo tako zalipilo..
Guest- Guest
pismejker wrote:ahhhh..prokleti Rusi...pokazali su se pravim zivotinjama,pa ih zato danas Hrvati i mrze...Sovak wrote:Nisu. Bili zarobljeni, ponovno mobilizirani u NOVJ, pa od 1944. ratovali kao partizani i oni koji su prezivjeli dobili na kraju partizanske mirovine.pismejker wrote:Nadam se da su svi usraše tamo zagnojili..
Djaba si krecio.
ono je bio samo lepak za eventualno zainteresirane...no tvoje perje se samo tako zalipilo..
Kaj ti gluposti pricas, to je cudo jedno.
Guest- Guest
Sovak wrote:Nisu. Bili zarobljeni, ponovno mobilizirani u NOVJ, pa od 1944. ratovali kao partizani i oni koji su prezivjeli dobili na kraju partizanske mirovine.pismejker wrote:Nadam se da su svi usraše tamo zagnojili..
Djaba si krecio.
Sovak wrote:pismejker wrote:ahhhh..prokleti Rusi...pokazali su se pravim zivotinjama,pa ih zato danas Hrvati i mrze...Sovak wrote:Nisu. Bili zarobljeni, ponovno mobilizirani u NOVJ, pa od 1944. ratovali kao partizani i oni koji su prezivjeli dobili na kraju partizanske mirovine.pismejker wrote:Nadam se da su svi usraše tamo zagnojili..
Djaba si krecio.
Kaj ti gluposti pricas, to je cudo jedno.
aha,ai si ipak tod...
Guest- Guest
max123 wrote:ljuljaaaaj...
sorry Maxo,ali se ovo ne tolerira,pa tak oode izvješće Onima Gori...ybtg..smanji dozivljaj,jerbo da forum fasuje radi tebe,nema smisla..
usput kad ghovna zakonom zabranjena velicas,budi moodonja pa se onda i potpisi svojim imenom i prezimenom..
Guest- Guest
ja samo da potvrdim
mene interesuju srbi i srbija
rusima zelim sve najbolje
nisu moja briga ni preokupacija
cao
mene interesuju srbi i srbija
rusima zelim sve najbolje
nisu moja briga ni preokupacija
cao
Guest- Guest