Nestalo prasetine
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Nestalo prasetine
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/odojka-bi-ovih-blagdana-moglo-manjkati-svinja-nema-a-cijena-zive-vage-i-dalje-raste/9763021/
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: Nestalo prasetine
Hahaha. HDZ će oživjeti hrvatsko selo i ,kako su rekli,hrvatskog farmera.
A vi i dalje glasajte za njih i bavite se Brenom.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Evo svi trče da se bave poljoprivredom a Njemačkoj triba šest miljona radnika do 2030 godine ...a Austrija će sad otvorit tržište rada za hrvatske državljane. Mladi nemaju pametnijeg posla nego da se bave uzgojom prasadi.jastreb wrote:Hahaha. HDZ će oživjeti hrvatsko selo i ,kako su rekli,hrvatskog farmera.
2014-04-11
Španjolska proizvede tri i pol miljona tona svinjetine a Hrvatska 80 tisuća tona.
https://www.agroklub.com/prehrambena-industrija/nijemci-glavni-proizvodaci-svinjetine/16088/
To je zato šta to nije poljoprivreda nego industrijska grana i onda oni imaju svinjske farme po tisuću svinja i dovedu Nepalce da im tu rade. Zato se nama uopće neisplati tako šta poticat nego slobodno tržište pa ako će se koji privatnik bavit industrijom ok fino izgradi tvornicu pa radi.
Poanta je da ne postoje hrvatske svinje na taj način nego jedino ako kupiš odojka kod nekoga pa znaš da nije industrija nego seoska proizvodnja.
Zato se najviše isplati poticat proizvodnju autohotnih svinja jer to su sve odreda svinje koje pasu dakle slobodan uzgoj , meso im je kvalitetno i skuplje 20% zbog čega je traženo i izvozi se na zapad.
Crna slavonska svinja i mangulica.
Turopoljska svinja je tek u fazi zaštičene i da joj se digne broj a kakva je na tržištu to se još mora vidit no čim je na ispaši ima tržište na zapadu.
https://vijesti.hrt.hr/424227/sredstva-iz-europskih-fondova-za-opstanak-turopoljske-svinje
https://www.agroklub.com/prehrambena-industrija/nijemci-glavni-proizvodaci-svinjetine/16088/
To je zato šta to nije poljoprivreda nego industrijska grana i onda oni imaju svinjske farme po tisuću svinja i dovedu Nepalce da im tu rade. Zato se nama uopće neisplati tako šta poticat nego slobodno tržište pa ako će se koji privatnik bavit industrijom ok fino izgradi tvornicu pa radi.
Poanta je da ne postoje hrvatske svinje na taj način nego jedino ako kupiš odojka kod nekoga pa znaš da nije industrija nego seoska proizvodnja.
Zato se najviše isplati poticat proizvodnju autohotnih svinja jer to su sve odreda svinje koje pasu dakle slobodan uzgoj , meso im je kvalitetno i skuplje 20% zbog čega je traženo i izvozi se na zapad.
Crna slavonska svinja i mangulica.
Turopoljska svinja je tek u fazi zaštičene i da joj se digne broj a kakva je na tržištu to se još mora vidit no čim je na ispaši ima tržište na zapadu.
https://vijesti.hrt.hr/424227/sredstva-iz-europskih-fondova-za-opstanak-turopoljske-svinje
2014-04-11
Tržište industrijske svinjetine će se samo regulirat. Evo Srbija ukinila neku mjeru zbog čega 30 godina nije mogla izvozit na tržište EU al će morat čekat četiri do šest godina da EU to pusti tj izvrši provjere i da zeleno svjetlo.
https://www.nezavisne.com/ekonomija/trziste/Srbija-ce-na-izvoz-svinjetine-u-EU-cekati-cetiri-do-sest-godina/574537
Općenit tko se drži veterinarskih propisa pa može izvozit na tržište EU onda je to sve jedna zona pa kao i u svakoj proizvodnji ako si konkurentan a jesi ako imaš velike farme od po tisuću svinja onda je to to ; proizvodiš i prodaješ.
https://www.nezavisne.com/ekonomija/trziste/Srbija-ce-na-izvoz-svinjetine-u-EU-cekati-cetiri-do-sest-godina/574537
Općenit tko se drži veterinarskih propisa pa može izvozit na tržište EU onda je to sve jedna zona pa kao i u svakoj proizvodnji ako si konkurentan a jesi ako imaš velike farme od po tisuću svinja onda je to to ; proizvodiš i prodaješ.
2014-04-11
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Ja ću francusku salatu za Božić. Nisan neki pretjerani ljubitelj mesa. Ovo sa nestašicom prasetine se dijelom nadovezuje na one čvarke i šta in je cijena odletila u nebo.
Ok je svinjetina za Božić i zimske praznike. Taman malo masnoće.
Ok je svinjetina za Božić i zimske praznike. Taman malo masnoće.
2014-04-11
Farma svinja u Županji , nikidan otvoreno
https://vijesti.hrt.hr/554224/gradiste-otvorena-najmodernija-farma-svinja-krmaca-i-prasadi
7 miljuna kuna vrijednost projekta.
https://vijesti.hrt.hr/554224/gradiste-otvorena-najmodernija-farma-svinja-krmaca-i-prasadi
7 miljuna kuna vrijednost projekta.
2014-04-11
Ova južina će mi ujebat meso... Tek nikidan ubilo prasca.
Egzekucija je bila odgođena zbog manjka mesara na tržištu pa je prasac živio misec dana duže. Bit će Kaji drago.
Zato i imš pušnicu. Zapali oveći dubov (hrastov) panj ispod, onako da samo tinja...mutava baštarda wrote:Ova južina će mi ujebat meso... Tek nikidan ubilo prasca.
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
sušara, a ne pušnica...Eroo wrote:Zato i imš pušnicu. Zapali oveći dubov (hrastov) panj ispod, onako da samo tinja...mutava baštarda wrote:Ova južina će mi ujebat meso... Tek nikidan ubilo prasca.
Kod nas se kaže šušara. Jebiga, stalno nešto moram prevodit.mutava baštarda wrote:sušara, a ne pušnica...Eroo wrote:Zato i imš pušnicu. Zapali oveći dubov (hrastov) panj ispod, onako da samo tinja...mutava baštarda wrote:Ova južina će mi ujebat meso... Tek nikidan ubilo prasca.
2016-07-22
pleme nema problema sa svinjetinom,
unuk prodao 40 prasadi za vase blagdane, ima mali njuh za biznis a mi ga zajebavali da ce mu sve kuruze pojesti :)
unuk prodao 40 prasadi za vase blagdane, ima mali njuh za biznis a mi ga zajebavali da ce mu sve kuruze pojesti :)
Švobi uzgajaju pajceke naveliko...PRODUKCIJA je ono sto donosi profit..RayMabus wrote:Evo svi trče da se bave poljoprivredom a Njemačkoj triba šest miljona radnika do 2030 godine ...a Austrija će sad otvorit tržište rada za hrvatske državljane. Mladi nemaju pametnijeg posla nego da se bave uzgojom prasadi.jastreb wrote:Hahaha. HDZ će oživjeti hrvatsko selo i ,kako su rekli,hrvatskog farmera.
Guest- Guest
I kod nas, to sam se iša falit kako znan jezike....Eroo wrote:Kod nas se kaže šušara. Jebiga, stalno nešto moram prevodit.mutava baštarda wrote:sušara, a ne pušnica...Eroo wrote:Zato i imš pušnicu. Zapali oveći dubov (hrastov) panj ispod, onako da samo tinja...mutava baštarda wrote:Ova južina će mi ujebat meso... Tek nikidan ubilo prasca.
kakvi pajceki..natovarilo se puretinom,gusketinom,ghovedinom,pačetinom..Rujka nish ne prepusta slucaju...
Guest- Guest
Da , baš san danas pogleda snimku neke moderne danske prasare. Ono je tvornica prasadi. To je industrija a ne ka mi , drži četri prajca i sad je to proizvođač svinja.pismejker wrote:Švobi uzgajaju pajceke naveliko...PRODUKCIJA je ono sto donosi profit..RayMabus wrote:Evo svi trče da se bave poljoprivredom a Njemačkoj triba šest miljona radnika do 2030 godine ...a Austrija će sad otvorit tržište rada za hrvatske državljane. Mladi nemaju pametnijeg posla nego da se bave uzgojom prasadi.jastreb wrote:Hahaha. HDZ će oživjeti hrvatsko selo i ,kako su rekli,hrvatskog farmera.
Iznenadila me Španjolska tj Katalonija koliko svinja proizvode. Uvoze od nas kokuruz jer svoga nemaju a preplavili EU sa svojim svinjama. Proizvode koliko Danska , Nizozemska i Belgija zajedno.
Raspored svinjogojskih farmi u EU :
Udio Katalonije tj Španjolske u proizvodnji svinjskog mesa u EU :
Tri i po miljona tona godišnje a proizvodnja Hrvatske 80 tisuća tona a Srbije 136 tisuća tona i onda mi mislimo da su nam Srbi konkurenkcija i da nas uništava uvoz iz Danske a kad ono Katalonci.
2014-04-11
O tome govorim...Drzave sa velikom populacijom MORAJU same uzgajati hranu,da ne odlazi novac van drzave..to su brutalne cifre kao i produkcija..
Sracunaj primjer da svaki dan 80miljuna Svaba pojede po samo 1/4 kg mesa..
to je 20 milijuna kila mesa,svaki dan za proizvesti..20000 tona..ako sam dobro konverzirao..
Sracunaj primjer da svaki dan 80miljuna Svaba pojede po samo 1/4 kg mesa..
to je 20 milijuna kila mesa,svaki dan za proizvesti..20000 tona..ako sam dobro konverzirao..
Guest- Guest
A ono "pušnica" nije bilo na stranjskom? Postoji li taj naziv uopće?mutava baštarda wrote:I kod nas, to sam se iša falit kako znan jezike....Eroo wrote:Kod nas se kaže šušara. Jebiga, stalno nešto moram prevodit.mutava baštarda wrote:sušara, a ne pušnica...Eroo wrote:Zato i imš pušnicu. Zapali oveći dubov (hrastov) panj ispod, onako da samo tinja...mutava baštarda wrote:Ova južina će mi ujebat meso... Tek nikidan ubilo prasca.
2016-07-22
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Još malo pa nestalo
» Sad je nestalo i vatrogasaca
» Nestalo popova u KC
» u nas nestalo tariguza
» GDJE JE NESTALO 10.000 EURA
» Sad je nestalo i vatrogasaca
» Nestalo popova u KC
» u nas nestalo tariguza