Plan Katarine Peović : Ukidanje agencijskog rada i zapošljavanja na određeno
Page 1 of 1
Plan Katarine Peović : Ukidanje agencijskog rada i zapošljavanja na određeno
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2139500
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Plan Katarine Peović : Ukidanje agencijskog rada i zapošljavanja na određeno
Koja je sad pak ova budala?!
A ne, ne , nečeš...dajem glas lažnom milanu bandiću.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Re: Plan Katarine Peović : Ukidanje agencijskog rada i zapošljavanja na određeno
Isseme sačuvaj, štajeovo...
To je budućnost Evrope.Eroo wrote:Isseme sačuvaj, štajeovo...
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
gle sad ovokaya wrote:Koja je sad pak ova budala?!
ja sam protiv agencija, ali nikako nisam za petokraku
koza bi imala više glasova, podrške kad bi bila normalnija
radi petokrake bi je zgazila na mrtvo ime
agencije.. heh
uhljebnički kapitalisti instalirani opet političkim vezama
to ne može svatko
posebno oni vani koji uvoze naš narod ( i iz drugih djelova bivše Juge.. GLADNI PROTJERANI NAROD) , kao fol im pomažu a zarađuju na njima .. fljuć
immortal-
2014-04-16
3) konfiskacija poduzeća koja ozbiljno krše radnička prava (neisplaćivanje plaća, prekovremeno neplaćeno, rad na crno itd.)",
komunizam na najjace
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
glas protiv neisplate plaća ne bi nazvala komunizmom, nego ljudskim pravom.. ovo je istinsko ljudsko pravodebotoijusto wrote:3) konfiskacija poduzeća koja ozbiljno krše radnička prava (neisplaćivanje plaća, prekovremeno neplaćeno, rad na crno itd.)",
komunizam na najjace
još u Bibliji se spominje rad za denar
immortal-
2014-04-16
probaj u njemačkoj ne isplatiti plaću 2 tjedna pa javi kako će biti..debotoijusto wrote:3) konfiskacija poduzeća koja ozbiljno krše radnička prava (neisplaćivanje plaća, prekovremeno neplaćeno, rad na crno itd.)",
komunizam na najjace
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
za neisplatu place postoje zakonimortal wrote:glas protiv neisplate plaća ne bi nazvala komunizmom, nego ljudskim pravom.. ovo je istinsko ljudsko pravodebotoijusto wrote:3) konfiskacija poduzeća koja ozbiljno krše radnička prava (neisplaćivanje plaća, prekovremeno neplaćeno, rad na crno itd.)",
komunizam na najjace
još u Bibliji se spominje rad za denar
moj osvrt na otimanje firme , vecina neisplata je stjecaj okolnosti a tek omanji dio kriminal
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
inače ugovori na neodređeno su sranje. prije je to bila neka "sigurnost" kada je na tržištu bilo 30% nezaposlenih kao tamo prije par godina
sada je nezaposlenih na tržištu 0%, pa koji će ti kurac taj ugovor na "neodređeno". radim dokle odgovora ili meni ili poslodavcu ili oboje. i onda idem ča ili ti da otkaz. ako si dobar nitko ti neće dati otkaz dok mu ide posao. ako si dobar ti kao radnik bolje ti je biti na ugovoru na mjesec , dva, i onda sam biraš gdje ćeš i kako ćeš
sada je nezaposlenih na tržištu 0%, pa koji će ti kurac taj ugovor na "neodređeno". radim dokle odgovora ili meni ili poslodavcu ili oboje. i onda idem ča ili ti da otkaz. ako si dobar nitko ti neće dati otkaz dok mu ide posao. ako si dobar ti kao radnik bolje ti je biti na ugovoru na mjesec , dva, i onda sam biraš gdje ćeš i kako ćeš
Evo sad ju gledam na TV-u. Iza nje niti jedan radnik ili radnica. Samo neki smrkavci s FFZ-a.
Ali neka je. Uzet ce dio redikulnih glasova esdepeju.
Ali neka je. Uzet ce dio redikulnih glasova esdepeju.
Guest- Guest
nisu uopće glupost, zato u razvijenim zemljama ne postoji institut ugovora na određeno. imaš probni rad i nakon toga ugovor za stalno. ugovor obvezuje obje strane. s tim da radniku daje veću sigurnost, socijalnu u slučaju gubitka posla, invaliditeta, porodiljskog i sl.AssadNaPodmornici wrote:inače ugovori na neodređeno su sranje. prije je to bila neka "sigurnost" kada je na tržištu bilo 30% nezaposlenih kao tamo prije par godina
u njemačkoj nakon 6mj automatski postaje kao ugovor za stalno. nema potpisivanja novog, filozofiranja. 6mj + 1 dan i ti si stalno zaposlen.
isto tako štiti poslodavca da se ne desi kaj ti pišeš. 2mj i odoh. ako u njemačkoj napraviš previše odoh možeš i otići, pogotovo ako si auslander.
2014-12-30
vidiš nisam znaveber wrote:nisu uopće glupost, zato u razvijenim zemljama ne postoji institut ugovora na određeno. imaš probni rad i nakon toga ugovor za stalno. ugovor obvezuje obje strane. s tim da radniku daje veću sigurnost, socijalnu u slučaju gubitka posla, invaliditeta, porodiljskog i sl.AssadNaPodmornici wrote:inače ugovori na neodređeno su sranje. prije je to bila neka "sigurnost" kada je na tržištu bilo 30% nezaposlenih kao tamo prije par godina
u njemačkoj nakon 6mj automatski postaje kao ugovor za stalno. nema potpisivanja novog, filozofiranja. 6mj + 1 dan i ti si stalno zaposlen.
isto tako štiti poslodavca da se ne desi kaj ti pišeš. 2mj i odoh. ako u njemačkoj napraviš previše odoh možeš i otići, pogotovo ako si auslander.
nama se desila baš "karma" ovim poslodavcima.. prije su ljude cijedili i otpuštali šakom i kapom, a sada radnici koriste privilegije na tržištu i mjenjaju poslove ko čarape
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Odamh sve zaposliti na neodređeno i doživotno.
Trinity-
2014-04-17
znam da parafraziraš, ali recimo čim sam zaposlen za stalno, a u probnom roku sam prešao u drugu firmu koja me prelaskom zaposlila za stalno, automatski mi se promijenio kreditni rizik.Triny wrote:Odamh sve zaposliti na neodređeno i doživotno.
nije to prčija, ovaj perečija.
2014-12-30
Znam, ali poslodavca boli briga za tvoj kreditni rizik. Ima on svojih rizika i previše.veber wrote:znam da parafraziraš, ali recimo čim sam zaposlen za stalno, a u probnom roku sam prešao u drugu firmu koja me prelaskom zaposlila za stalno, automatski mi se promijenio kreditni rizik.Triny wrote:Odamh sve zaposliti na neodređeno i doživotno.
Trinity-
2014-04-17
ja govorim sa strane posloprimca, jebe mi se za njegov rizik kao poslodavca.Triny wrote:Znam, ali poslodavca boli briga za tvoj kreditni rizik. Ima on svojih rizika i previše.veber wrote:znam da parafraziraš, ali recimo čim sam zaposlen za stalno, a u probnom roku sam prešao u drugu firmu koja me prelaskom zaposlila za stalno, automatski mi se promijenio kreditni rizik.Triny wrote:Odamh sve zaposliti na neodređeno i doživotno.
a, rizik je obostran. recimo ne isplati me do osmog u mjesecu ja mu zapičim robota od 2 mil€ u onog od 1mil€. ionako je sve to pokriveno osiguranjem.
da je namjerno je nedokazivo, maximalno me može optužiti za nemar i dati mi opomenu.
rizici su različitih gradacija.
2014-12-30
Prije svega...primjer u svabiji,ako si na odredjeno,nema teorije dash dobiti neki znacajniji kredit..automatski te se smatra manje pouzdanim i kreditno sposobnim..AssadNaPodmornici wrote:inače ugovori na neodređeno su sranje. prije je to bila neka "sigurnost" kada je na tržištu bilo 30% nezaposlenih kao tamo prije par godina
Na neodredjeno,znatno ti se prosiruju mogucnosti ,ali i prava..Treba ti stvarno brutalan razlog da dobijes otkaz,dok na odredjeno,samo tiho cekaju da ti istekne ugovor i onda te puste niz vodu..
Guest- Guest
Similar topics
» Plan D propao, idemo na plan E...
» NOVIJI POTICAJI ZAPOŠLJAVANJA
» Nastavljaju sa zapošljavanjem: Primiće još 100.000 radnika na određeno vreme
» Stopa zapošljavanja u SAD daleko od planirane
» Razbijanje zablude: Nezaposlenost opada, ali ne zbog zapošljavanja
» NOVIJI POTICAJI ZAPOŠLJAVANJA
» Nastavljaju sa zapošljavanjem: Primiće još 100.000 radnika na određeno vreme
» Stopa zapošljavanja u SAD daleko od planirane
» Razbijanje zablude: Nezaposlenost opada, ali ne zbog zapošljavanja
Page 1 of 1