Republika Srpska segregirala bošnjačku djecu i uvela dvije škole pod jednim krovom :D
Page 1 of 1
Republika Srpska segregirala bošnjačku djecu i uvela dvije škole pod jednim krovom :D
Djeca iz Vrbanjaca se izborila za bosanski jezik!
Vrhovni sud Republike Srpske naredio je uvođenje nacionalne grupe predmeta u OŠ "Sveti Sava" i zapošljavanje
ili angažovanje nastavnika povratnika
5. Decembra 2019.
Učenici bošnjačke nacionalnosti iz Vrbanjaca i njihovi roditelji konačno su dobili pravnu bitku koju vode duže od šest godina. Nakon godina i godina povlačenja po raznim sudovima i borbe za uvođenje nacionalne grupe predmeta, uključujući bosanski jezik, u područnu osnovnu školu “Sveti Sava”, Vrhovni sud Republike Srpske prije nekoliko dana donio je odluku u njihovu korist.
http://saff.ba/djeca-iz-vrbanjaca-se-izborila-za-bosanski-jezik/
Vrhovni sud Republike Srpske naredio je uvođenje nacionalne grupe predmeta u OŠ "Sveti Sava" i zapošljavanje
ili angažovanje nastavnika povratnika
5. Decembra 2019.
Učenici bošnjačke nacionalnosti iz Vrbanjaca i njihovi roditelji konačno su dobili pravnu bitku koju vode duže od šest godina. Nakon godina i godina povlačenja po raznim sudovima i borbe za uvođenje nacionalne grupe predmeta, uključujući bosanski jezik, u područnu osnovnu školu “Sveti Sava”, Vrhovni sud Republike Srpske prije nekoliko dana donio je odluku u njihovu korist.
http://saff.ba/djeca-iz-vrbanjaca-se-izborila-za-bosanski-jezik/
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Re: Republika Srpska segregirala bošnjačku djecu i uvela dvije škole pod jednim krovom :D
Taj Dodik je stvarno neki lik, ne dozvoljava bošnjačkoj djeci da uče na srpskom, kao i ostala djeca.
Ako ovo nije genocid, onda ja ne znam ...
Ako ovo nije genocid, onda ja ne znam ...
2016-07-22
Re: Republika Srpska segregirala bošnjačku djecu i uvela dvije škole pod jednim krovom :D
Odmah da reaguje Inzko i američka ambasada. Ovaj nečuveni fašizam mora prestati.
Eroo wrote:Učenici bošnjačke nacionalnosti iz Vrbanjaca i njihovi roditelji konačno su dobili pravnu bitku koju vode duže od šest godina. Nakon godina i godina povlačenja po raznim sudovima i borbe za uvođenje nacionalne grupe predmeta, uključujući bosanski jezik, u područnu osnovnu školu “Sveti Sava”, Vrhovni sud Republike Srpske prije nekoliko dana donio je odluku u njihovu korist.
Ček' ček'''....pa roditelji bošnjačke djece su tražili da se ih izdvoji? Je li ja ovo ispravno razumijem?
Samo...nije mi jasno zašto im to nije u redu kad im Hrvati dobrovoljno daju da im djeca uče na svom jeziku?
Sad ja više ne zanm ko je tu fašist, a tko nije.
2016-07-22
https://www.klix.ba/vijesti/bih/skolovanje-na-etnickom-principu-zasto-je-projekat-dvije-skole-pod-jednim-krovom-bio-genijalna-ideja/160421046
Eroo wrote:
Sad ja više ne zanm ko je tu fašist, a tko nije.
To je normalno za nas. Ni ja kurca ne kužim.
crvenkasti-
2014-04-17
Similar topics
» Vulin : Republika Srpska i Srbija će biti jedna srpska država
» Moldavija - dvije muhe jednim udarcem
» Republika srpska sve će da smrska
» Ime i prezime bh. genocida je Republika Srpska
» Republika Srpska pisala UN-u o SDA i Hrvatima u BiH
» Moldavija - dvije muhe jednim udarcem
» Republika srpska sve će da smrska
» Ime i prezime bh. genocida je Republika Srpska
» Republika Srpska pisala UN-u o SDA i Hrvatima u BiH