ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Jugokomunisti udarili na Dubrovnik

Go down

Jugokomunisti udarili na Dubrovnik Empty Jugokomunisti udarili na Dubrovnik

Post by Hektorović 2/12/2019, 11:08

[size=44]Klapa izvrijeđala The Frajle zbog nastupa u Dubrovniku, usporedili ih s Cecom[/size]
DUBROVAČKI zimski festival započeo je uz paljenje prve adventske svijeće na Stradunu, a Dubrovčane je zabavljala popularna skupina The Frajle iz Novog Sada.
No nastup omiljene grupe koja je, osim po vlastitim pjesmama, poznata i po obradama pjesama Đorđa Balaševića i Olivera Dragojevića nije se svidio svima. Dubrovačka klapa Ragusa na svojoj je Facebook stranici objavila tekst u kojima su ove cijenjene glazbenice koje su nastupale i na Runjićevim večerima usporedili s - Cecom Ražnatović.
Njihovu objavu prenosimo u cijelosti, bez gramatičkih intervencija:

Jugokomunisti udarili na Dubrovnik 150050_110359265698970_7156429_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_ohc=BLA0dIkDxugAQl3CSoFTAMMFRbayGue_Fg1E00WvFZtc2eICDedgUZr6A&_nc_ht=scontent.fsjj1-1

app-facebook

Klapa Ragusa
u subotu

Evo upravo pobjegao sa Stradunu.Upaljena je prva Adventska svijeća i onda sve u duhu dubrovačke tradicije počele na bini pjevati Frajle iz Novoga Sada.Lepo su one pozdravile okupljene građane i rekle im da odmah časkaju i lepo pevaju sa njima i pjesma je krenula nema što prava Adventska.Ipak je to bilo previše za moje uši pa sam otišao odmah doma.Sa potpunim pravom očekujem iduču setemanu,tj,drugu Advensku svijeću upriličiti sa poznatom pevačicom Ražnjatović Cecom.Inače večeras nastupa i poznati domoljub u Revelinu Bajaga .Pametnom dosta

The Frajle na ovo nisu odgovarale, no na svom profilu na Instagramu objavile su nekoliko fotografija iz Dubrovnika te otkrile da im je bilo "divno".
"Dvno je bilo sinoć u Dubrovniku! Hvala svima koje ste bili na Stradunu, hvala svima koji ste dosli iz drugih gradova i hvala organizatorima. Cmok od nas", napisale su.

https://www.index.hr/magazin/clanak/klapa-izvrijedjala-the-frajle-zbog-nastupa-u-dubrovniku-usporedili-ih-s-cecom/2136975.aspx
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Jugokomunisti udarili na Dubrovnik Empty Re: Jugokomunisti udarili na Dubrovnik

Post by jastreb 2/12/2019, 14:17

Ma ja ne znam sta ta klapetala hoce?

Pa mladi vole zivu i temperamentnu glazbu koja je u skladu sa sadasnjoscu,pa ma kako ona destruktivna bila.

Klape su izvodjaci zanra koji polako odlazi u proslost.

I meni te Frajle, mc Stojani, Koreli i Senide idu na zivce,ali mladi to vole i nema se tu puno pametovati.

Kad se je folker Senad Galijasevic svojevremeno presaltao na dance i postao Sena M. tko njima brani da umjesto klape Ragusa postanu The Frajers ili barem Zvuci Dubrovnika.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb 2/12/2019, 14:19

Presaltaj se na turbo folk. To ide kod mladih.

Ili se prebacite u zaledje i preferirajte viseglasno ojkanje i zavijanje.

U najboljem slucaju idite kao Trio Gusti na tzv katolicke narodnjake.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by vuksadinare 2/12/2019, 14:36

jastreb wrote:Ma ja ne znam sta ta klapetala hoce?

Pa mladi vole zivu i temperamentnu glazbu koja je u skladu sa sadasnjoscu,pa ma kako ona destruktivna bila.

I meni te Frajle, mc Stojani, Koreli i Senide idu na zivce,ali mladi to vole i nema se tu puno pametovati.

Kad se je folker Senad Galijasevic svojevremeno presaltao na dance i postao Sena M. tko njima brani da umjesto klape Ragusa postanu The Frajers ili barem Zvuci Dubrovnika.
jesi ti shvatio sto su oni zeljeli reci..da u adventsko vrijeme nije bas primjerena tkv vrst glazbe vec duhovna a tu su klape majstori...i a kapela pjevanje..ta sto bi ti da na otvaranju adventa pjeva mitar miric.. pirat
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 2/12/2019, 14:37

najbolje vi ponovno uvedite onog Atsilinog Boga..Peruna..postavite totem,navvucite jela i pica,i opalite cjelonocne orgije oko totema... lol! lol! lol!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jastreb 2/12/2019, 14:39

vuksadinare wrote:

jesi ti shvatio sto su oni zeljeli reci..da u adventsko vrijeme nije bas primjerena tkv vrst glazbe vec duhovna a tu su klape majstori...i a kapela pjevanje..ta sto bi ti da na otvaranju adventa pjeva mitar miric.. pirat
Ma daj. A sta je s Rujan festom?

I tamo su se bunili.uvijek nesto.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by vuksadinare 2/12/2019, 14:41

pismejker wrote:najbolje vi ponovno uvedite onog Atsilinog Boga..Peruna..postavite totem,navvucite jela i pica,i opalite cjelonocne orgije oko totema... lol! lol! lol!
ma radi se o tome da na otvaranju adventa realno morla bi prevladavati duhovna glazba...jer je takvo ozracje..pa meni je ljepse tad cuti klapu koja pjeva a kapela duhovnu glazbu i bozicne i duhovne pjesme...a ne 'ljubio mica cicu'... lol!
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 2/12/2019, 14:43

vuksadinare wrote:
pismejker wrote:najbolje vi ponovno uvedite onog Atsilinog Boga..Peruna..postavite totem,navvucite jela i pica,i opalite cjelonocne orgije oko totema... lol! lol! lol!
ma radi se o tome da na otvaranju adventa realno morla bi prevladavati duhovna glazba...jer je takvo ozracje..pa meni je ljepse tad cuti klapu koja pjeva a kapela duhovnu glazbu i bozicne i duhovne pjesme...a ne 'ljubio mica cicu'... lol!
:tu :tu :tu
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 2/12/2019, 14:43

jastreb wrote:
vuksadinare wrote:

Ma daj. A sta je s Rujan festom?

I tamo su se bunili.uvijek nesto.
tu se sa pravom pobunila klapa ragusa..uvijek se pocetak adventa obiljezio klapskom duhovnom pjesmom i pjesmama i to je obicaj u dalmaciji...narocito na obali...tu se nisu pobunili branitelji,udruge vec klapa...i to sa pravom..rusi se ovim tradicija a i ovi sigurno nisu pjevali duhovne pjesme narocito katolicke a i sumnjam da znaju..
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 2/12/2019, 14:53

uostalom frajle pjevaju u emisiji 'lijepom nasom' pa se nitko bunio nije..no zna se kakav ugođaj treba prevladati na otvaranju adventa...ali izgubili se kriteriji..trcanje za lovom..ne valja to...bar bi to moralo biti u skladu i na liniji tradicionalnog ako nista drugo..
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics