Srpski mediji o Hrvatskoj..ustaški krikovi, klanje
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Srpski mediji o Hrvatskoj..ustaški krikovi, klanje
https://www.index.hr/vijesti/clanak/srpski-mediji-o-obljetnici-pada-vukovara-ustaski-vrisci-paraju-nebo/2133060.aspx
Alo: "Mediji širom Hrvatske puni su ustaških hvalospjeva"
"Hrvatski političari danas obilježavaju 28 godina od pada Vukovara koji su nakon teških borbi zauzele snage JNA od Ustaša. Mediji širom Hrvatske puni su ustaških hvalospjeva, tragičnih priča o navodnim zločinima Srba nad Hrvatima, potresnim ispovijestima", piše u uvodu Alo, nazivajući branitelje Vukovara "ustašama", a zvjerske zločine počinjene nad civilima i ratnim zarobljenicima "navodnima".
"Tako i ne čudi što je vlast u Zagrebu ponovno potpalila ustaške lomače, dok na Beograd bacaju drvlje i kamenje", dodaje se u ovom skandaloznom članku u kojem se, doduše, ne objašnjava kakvim su se to "crnim plaštevima" hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Andrej Kenwood Kenon ogrnuli te kakvi to "ustaški vrisci" i "kletve" paraju nebo i lete ka Beogradu. Za pretpostaviti je da se i ovog puta radi o notornoj "pjesničkoj slobodi" srpskih tabloida, po čemu su jedinstveni fenomen u regiji, ali i šire.
Telegraf: "U Srbiji se ovaj dan smatra danom oslobođenja Vukovara"
"Dok se u Hrvatskoj obilježava kao dan 'pada' tog grada, u Srbiji se taj dan smatra danom oslobođenja Vukovara", piše pak srpski Telegraf te dodaje da će Dan sjećanja na žrtvu Vukovara od iduće godine biti državni praznik i neradan dan.
Telegraf dalje prenosi tekst vijesti agencije Tanjug u kojem se navodi i da su u tromjesečnoj bitci za Vukovar, prema nekim podacima, poginule 1264 osobe, no kako Hrvatska tvrdi da je ubijeno više od 4 tisuće hrvatskih branitelja i civila, a 7 tisuća odvedeno u srpske logore.
ečernje novosti: "Kitarović ponovo provocira Srbiju: U "zengama" došla u Vukovar"
Večernje novosti su se pak koncentrirale na to što je Kolinda i ove godine došla u takozvanim "zengama", legendarnim žutim čizmama tvornice obuće Borovo koje su 1991. godine nosili branitelji Vukovara. "Kitarović ponovo provocira Srbiju: U "zengama" došla u Vukovar", optužuju tako Večernje novosti odmah u naslovu.
Srpska televizija B92 također, doduše u neutralnom tonu, piše o Kolindinim zengama.
"Zenge su dobile ime po prvim brigadama nove hrvatske vojske, Zboru narodne garde (ZNG), osnovanim u maju 1991. godine. Njihova posebnost je ručna izrada, pa je svaki par unikat", piše tako B92. To je, očito, i razlog zašto Večernje novosti smatraju da je nošenje tih čizmi "provokacija Srbije".
Neki srpski mediji ipak su na normalan i profesionalan način izvijestili o komemoraciji, pa je tako Politika naslovila svoj članak jednostavno: "Danas 28 godina od ulaska JNA u Vukovar". U njemu je izvijestila i o suđenjima srpskim ratnim zločincima koji su predvodili ofenzivu na Vukovar pred haaškim sudom.
Alo: "Mediji širom Hrvatske puni su ustaških hvalospjeva"
"Hrvatski političari danas obilježavaju 28 godina od pada Vukovara koji su nakon teških borbi zauzele snage JNA od Ustaša. Mediji širom Hrvatske puni su ustaških hvalospjeva, tragičnih priča o navodnim zločinima Srba nad Hrvatima, potresnim ispovijestima", piše u uvodu Alo, nazivajući branitelje Vukovara "ustašama", a zvjerske zločine počinjene nad civilima i ratnim zarobljenicima "navodnima".
"Tako i ne čudi što je vlast u Zagrebu ponovno potpalila ustaške lomače, dok na Beograd bacaju drvlje i kamenje", dodaje se u ovom skandaloznom članku u kojem se, doduše, ne objašnjava kakvim su se to "crnim plaštevima" hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Andrej Kenwood Kenon ogrnuli te kakvi to "ustaški vrisci" i "kletve" paraju nebo i lete ka Beogradu. Za pretpostaviti je da se i ovog puta radi o notornoj "pjesničkoj slobodi" srpskih tabloida, po čemu su jedinstveni fenomen u regiji, ali i šire.
Telegraf: "U Srbiji se ovaj dan smatra danom oslobođenja Vukovara"
"Dok se u Hrvatskoj obilježava kao dan 'pada' tog grada, u Srbiji se taj dan smatra danom oslobođenja Vukovara", piše pak srpski Telegraf te dodaje da će Dan sjećanja na žrtvu Vukovara od iduće godine biti državni praznik i neradan dan.
Telegraf dalje prenosi tekst vijesti agencije Tanjug u kojem se navodi i da su u tromjesečnoj bitci za Vukovar, prema nekim podacima, poginule 1264 osobe, no kako Hrvatska tvrdi da je ubijeno više od 4 tisuće hrvatskih branitelja i civila, a 7 tisuća odvedeno u srpske logore.
ečernje novosti: "Kitarović ponovo provocira Srbiju: U "zengama" došla u Vukovar"
Večernje novosti su se pak koncentrirale na to što je Kolinda i ove godine došla u takozvanim "zengama", legendarnim žutim čizmama tvornice obuće Borovo koje su 1991. godine nosili branitelji Vukovara. "Kitarović ponovo provocira Srbiju: U "zengama" došla u Vukovar", optužuju tako Večernje novosti odmah u naslovu.
Srpska televizija B92 također, doduše u neutralnom tonu, piše o Kolindinim zengama.
"Zenge su dobile ime po prvim brigadama nove hrvatske vojske, Zboru narodne garde (ZNG), osnovanim u maju 1991. godine. Njihova posebnost je ručna izrada, pa je svaki par unikat", piše tako B92. To je, očito, i razlog zašto Večernje novosti smatraju da je nošenje tih čizmi "provokacija Srbije".
Neki srpski mediji ipak su na normalan i profesionalan način izvijestili o komemoraciji, pa je tako Politika naslovila svoj članak jednostavno: "Danas 28 godina od ulaska JNA u Vukovar". U njemu je izvijestila i o suđenjima srpskim ratnim zločincima koji su predvodili ofenzivu na Vukovar pred haaškim sudom.
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Re: Srpski mediji o Hrvatskoj..ustaški krikovi, klanje
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:830803-Potomci-ustasa-vrsljaju-Bolivijom-uz-podrsku-SAD-Sta-stoji-iza-krvavog-puca
[size=33]Potomci ustaša vršljaju Bolivijom uz podršku SAD: Šta stoji iza krvavog puča[/size]
Susjed ili ti komsija iz pakla
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Jbg..ionak smo sjebani jos imas za susjeda koji je u ludjackoj kosuljie
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
A gledam na TV Pink, pa ono je da te Bog sačuva ...
A potomci ustaša su Branko MArinković, veliki neprijatelj Moralesa.
Ne znam kakav je njegov politički angažman ali da da on nije POTOMCI USTAŠA.
Koliko znam lik je sa Brača gdje nikad nije bilo ustaša a njegovi su svi bili partizani. MAter mu je Srpkinja zapravo Crnogorka i uzeo je i njeno prezime pa se zove Branko Marinković Jovičević, ovo drugo je klasično srpsko prezime.
Čudan neki ustaša i to u množini.
https://en.wikipedia.org/wiki/Branko_Marinkovic
A zanimljivo da srpski mediji ne spominju ulogu njihovog zemljaka Srđe Popovića i njegovog CANVASa
A potomci ustaša su Branko MArinković, veliki neprijatelj Moralesa.
Ne znam kakav je njegov politički angažman ali da da on nije POTOMCI USTAŠA.
Koliko znam lik je sa Brača gdje nikad nije bilo ustaša a njegovi su svi bili partizani. MAter mu je Srpkinja zapravo Crnogorka i uzeo je i njeno prezime pa se zove Branko Marinković Jovičević, ovo drugo je klasično srpsko prezime.
Čudan neki ustaša i to u množini.
https://en.wikipedia.org/wiki/Branko_Marinkovic
A zanimljivo da srpski mediji ne spominju ulogu njihovog zemljaka Srđe Popovića i njegovog CANVASa
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Uostalom Vukovar je danas u Hrvatskoj a po medijima može da lupeta ko šta hoće.
2015-09-24
"Kitarović ponovo provocira Srbiju: U "zengama" došla u Vukovar."
Ja eto, došla u čizmama i to je sad neka provokacija.Noor wrote:"Kitarović ponovo provocira Srbiju: U "zengama" došla u Vukovar."
Oni se fakat ponašaju ko da su s uma sišli
2015-09-24
Suma sumarum oni su totalna crna rupa. Neće ni taj mini šengen dugo.
Guest- Guest
Ma to bolesno, stvarno...sta je trebala obuti...šumadijski opanak? :)Ringo10 wrote:Ja eto, došla u čizmama i to je sad neka provokacija.Noor wrote:"Kitarović ponovo provocira Srbiju: U "zengama" došla u Vukovar."
Jasno da je zenge, kao jedan od simbola obrane, posto su ih naši decki imali u nedostatku vojnih čizama.
Nosili su ih tada svi mladi...bas je bio trend
Eno već umiruju uplašenu srpsku javnost, pa vele da je samo Kolinda nosila "zenge"Noor wrote:"Kitarović ponovo provocira Srbiju: U "zengama" došla u Vukovar."
i još nekoliko ženskih osoba oko nje.Ostali su bili samo u crnim odelima i kaputima.
Last edited by Eroo on 18/11/2019, 18:48; edited 1 time in total
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
PA ne znam šta njih zaboli kakve čizme ona nosi.Noor wrote:Ma to bolesno, stvarno...sta je trebala obuti...šumadijski opanak? :)Ringo10 wrote:Ja eto, došla u čizmama i to je sad neka provokacija.Noor wrote:"Kitarović ponovo provocira Srbiju: U "zengama" došla u Vukovar."
Jasno da je zenge, kao jedan od simbola obrane, posto su ih naši decki imali u nedostatku vojnih čizama.
Jel se neko u Hrvatskoj bavi stilom oblačenja Vučiča i Vulina
Vidim spominju i nekakve crne plaštove na njoj i Plenkiju
O jebo te patak, stvarno nisu normalni
2015-09-24
Ako je Plenki nosio crni plašt onda je sitoVacija veoma ozbiljna i složena...Ringo10 wrote:PA ne znam šta njih zaboli kakve čizme ona nosi.Noor wrote:Ma to bolesno, stvarno...sta je trebala obuti...šumadijski opanak? :)Ringo10 wrote:Ja eto, došla u čizmama i to je sad neka provokacija.Noor wrote:"Kitarović ponovo provocira Srbiju: U "zengama" došla u Vukovar."
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Te Zenge su im baš dobro utjerali strah u kosti
Inače moje su nestale negdje po bolnicama od mikanovaca do rebra :(
Inače moje su nestale negdje po bolnicama od mikanovaca do rebra :(
straaaašnoEroo wrote:Ako je Plenki nosio crni plašt onda je sitoVacija veoma ozbiljna i složena...Ringo10 wrote:PA ne znam šta njih zaboli kakve čizme ona nosi.Noor wrote:Ma to bolesno, stvarno...sta je trebala obuti...šumadijski opanak? :)Ringo10 wrote:Ja eto, došla u čizmama i to je sad neka provokacija.Noor wrote:"Kitarović ponovo provocira Srbiju: U "zengama" došla u Vukovar."
A ti glupaco na danasnji dan pokazuješ golu nogu u štikliNoor wrote:"Kitarović ponovo provocira Srbiju: U "zengama" došla u Vukovar."
Ja bi se sramila s tom golotinjom u javnosti
Di ti je respect ha?
ćurko, kpje?Sora wrote:A ti glupaco na danasnji dan pokazuješ golu nogu u štikliNoor wrote:"Kitarović ponovo provocira Srbiju: U "zengama" došla u Vukovar."
Ja bi se sramila s tom golotinjom u javnosti
Di ti je respect ha?
ti biješ u količini kretenizna i Večernje novosti
Bar Ne pokazujem golotinju ko ti
Vidis kako sam ja primjereno obučena u crno
Crni plašt
Crna ruka
I to
Crni plašt
Crna ruka
I to
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Srpski mediji:Još jedan ustaša u hrvatskoj Vladi:Napuštam hotel kad su u njemu Srbi
» Katarina ljuta jel su svjetski i srpski mediji izvjestavali o potresu u Hrvatskoj:'Je'l CNN prenosio kad su Srbiju bombardirali'
» Beograd: Vuciću hoćemo ordenje za klanje i ubijanje po Hrvatskoj 90-ih
» Kvasina im izgrizla mozak do kraja!Srpski mediji bune se zasto je dinamov sal na Teslinom spomeniku u - Zagrebu
» Srpski mediji protiv Tita zbog Jasenovca
» Katarina ljuta jel su svjetski i srpski mediji izvjestavali o potresu u Hrvatskoj:'Je'l CNN prenosio kad su Srbiju bombardirali'
» Beograd: Vuciću hoćemo ordenje za klanje i ubijanje po Hrvatskoj 90-ih
» Kvasina im izgrizla mozak do kraja!Srpski mediji bune se zasto je dinamov sal na Teslinom spomeniku u - Zagrebu
» Srpski mediji protiv Tita zbog Jasenovca
Page 1 of 2