Zagreb voted No.3 Best Christmas Markets in the World for 2019
Page 1 of 1
Advent in Zagreb (Photo: (Photo: Julien Duval/ Zagreb Tourist Board)
14 November 2019 – The Croatian capital Zagreb has been voted the third best Christmas markets in the world for 2019 in a survey by global travel site Big 7.
With the festive season approaching, travellers across the world are finalising plans for winter breaks and today Big 7 Travel released its official list of the top 50 finalists.
“This year’s top Christmas Markets were ranked on a number of factors, including but not limited to vendor variety, entertainment, local traditions, reader suggestions from our 1.5 million social audience and previous awards.”
Zagreb came in at No.3 on the list of the Top 50 Best Christmas Markets in the World 2019. Big 7 writes: “This beautiful market has consistently been voted the best Christmas market in Europe and it isn’t hard to see why. The whole city is taken over by a Christmas spirit, with an outdoor ice rink, lots of trees and lights, as well as rides for the kids. With some great street food stalls and local crafts, this is the sort of market that you could easily return to for a couple of days in a row.
(Photo: (Photo: Julien Duval/ Zagreb Tourist Board)
10th. Toronto Christmas Market – Toronto, Canada
9th. Aachener Weihnachtsmarkt – Aachen, Germany
8th. Manchester Christmas Market – Manchester, England
7th. Christkindlmarket Chicago – Chicago, Illinois, USA
6th. Santurantikuy Market – Cusco, Peru
5th. Stellenbosch Slow Market – Stellenbosch, South Africa
4th. Christmas Village Belvedere Palace – Vienna, Austria
3rd. Zagreb Advent – Zagreb, Croatia
2nd. Birmingham’s Frankfurt Christmas Market – Birmingham, England
1st. Christkindlmarkt – Leavenworth, Washington, USA
You can see the full list of the Top 50 Best Christmas Markets in the World 2019 here.
(Photo: Davor Rostuhar/Zagreb Tourist Board)
A magical atmosphere around the city will start with the Christmas lights being turned on which will signal the start of Advent in Zagreb. Advent in Zagreb will start this year one day early on 30 November 2019 and go through until 7 January 2020. You can check out this year’s attractions in Zagreb here.
- by croatiaweek
- November 14, 2019
- inTravel
Advent in Zagreb (Photo: (Photo: Julien Duval/ Zagreb Tourist Board)
14 November 2019 – The Croatian capital Zagreb has been voted the third best Christmas markets in the world for 2019 in a survey by global travel site Big 7.
With the festive season approaching, travellers across the world are finalising plans for winter breaks and today Big 7 Travel released its official list of the top 50 finalists.
“This year’s top Christmas Markets were ranked on a number of factors, including but not limited to vendor variety, entertainment, local traditions, reader suggestions from our 1.5 million social audience and previous awards.”
Zagreb came in at No.3 on the list of the Top 50 Best Christmas Markets in the World 2019. Big 7 writes: “This beautiful market has consistently been voted the best Christmas market in Europe and it isn’t hard to see why. The whole city is taken over by a Christmas spirit, with an outdoor ice rink, lots of trees and lights, as well as rides for the kids. With some great street food stalls and local crafts, this is the sort of market that you could easily return to for a couple of days in a row.
(Photo: (Photo: Julien Duval/ Zagreb Tourist Board)
Best Christmas Markets in the World 2019:
10th. Toronto Christmas Market – Toronto, Canada
9th. Aachener Weihnachtsmarkt – Aachen, Germany
8th. Manchester Christmas Market – Manchester, England
7th. Christkindlmarket Chicago – Chicago, Illinois, USA
6th. Santurantikuy Market – Cusco, Peru
5th. Stellenbosch Slow Market – Stellenbosch, South Africa
4th. Christmas Village Belvedere Palace – Vienna, Austria
3rd. Zagreb Advent – Zagreb, Croatia
2nd. Birmingham’s Frankfurt Christmas Market – Birmingham, England
1st. Christkindlmarkt – Leavenworth, Washington, USA
You can see the full list of the Top 50 Best Christmas Markets in the World 2019 here.
(Photo: Davor Rostuhar/Zagreb Tourist Board)
A magical atmosphere around the city will start with the Christmas lights being turned on which will signal the start of Advent in Zagreb. Advent in Zagreb will start this year one day early on 30 November 2019 and go through until 7 January 2020. You can check out this year’s attractions in Zagreb here.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Re: Zagreb voted No.3 Best Christmas Markets in the World for 2019
Kad će ovaj svijet prestati s tim veličanjem ustaštva...
Što se krije iza izbora na kojem je Advent u Zagrebu proglašen najboljim u Europi Što se krije iza izbora na kojem je Advent u Zagrebu proglašen najboljim u Europi
Ukupno je bilo 200.516 glasova, a Zagreb je osvojio 38.830 glasova, što je najviše glasova koje je hrvatska metropola osvojila otkad se natječe za titulu najboljeg božićnog sajma u Europi.
Prošle godine Zagreb je drugi put obranio svoju titulu s 38 tisuće glasova od ukupno 180 tisuća. "Glavni grad Hrvatske nudi idiličnu atmosferu doslovno na svakom koraku, gradske ulice u božićnom ruhu zovu vas da se pridružite plesu o pjesmi", napisali su tad na stranici European Best Destinations.
No, upravo je način glasovanja prijašnjih godina mnogima bio povod za dovođenje u pitanje ove titule i cijelog izbora pa su mnogi tvrdili da je Zagreb pobijedio samo zato što su za njega glasali samo Hrvati.
uratko, logirali se Hrvati na stranici, od 200 000 glasova, skoro 40 000 glasova iz Hrvatske, dakle svaki 5 glas je iz Hrvatske(iako po broju stanovnika smo smo svaki 120 stanovnik EU) i sami glasovali za sebe.
:)
Ukupno je bilo 200.516 glasova, a Zagreb je osvojio 38.830 glasova, što je najviše glasova koje je hrvatska metropola osvojila otkad se natječe za titulu najboljeg božićnog sajma u Europi.
Prošle godine Zagreb je drugi put obranio svoju titulu s 38 tisuće glasova od ukupno 180 tisuća. "Glavni grad Hrvatske nudi idiličnu atmosferu doslovno na svakom koraku, gradske ulice u božićnom ruhu zovu vas da se pridružite plesu o pjesmi", napisali su tad na stranici European Best Destinations.
No, upravo je način glasovanja prijašnjih godina mnogima bio povod za dovođenje u pitanje ove titule i cijelog izbora pa su mnogi tvrdili da je Zagreb pobijedio samo zato što su za njega glasali samo Hrvati.
uratko, logirali se Hrvati na stranici, od 200 000 glasova, skoro 40 000 glasova iz Hrvatske, dakle svaki 5 glas je iz Hrvatske(iako po broju stanovnika smo smo svaki 120 stanovnik EU) i sami glasovali za sebe.
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Ako je i tako kako to jalnuši objašnjavaju, sve pohvale Hrvatima.AssadNaPodmornici wrote:Što se krije iza izbora na kojem je Advent u Zagrebu proglašen najboljim u Europi Što se krije iza izbora na kojem je Advent u Zagrebu proglašen najboljim u Europi
2016-07-22
HTZ je tu odradio svoje plus lova i napravili su bolji advent od bilo kojeg grada u europi. To su turisti prepoznali i to je to, tu u tom periodu nema više slobodnog kreveta.
Ovo s glasanjem nebitno..
Ovo s glasanjem nebitno..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
pa istina sa strane bio sam prije 2godine ili 3 na jednom adventu u ZGu a prije toga u Sttutgartu, i mislim da je Zagrebački ljepši.. eh sada druga je stvar što ero uglavnom otvara fake newse..
https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/
https://edition.cnn.com/travel/article/best-christmas-market/index.html
https://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/articles/best-christmas-markets-europe-2019-venice-lille-scotland-prague-paris/
https://www.cntraveler.com/gallery/best-christmas-markets-in-europe
https://bigseventravel.com/2019/09/best-european-christmas-markets-2019/
https://www.standard.co.uk/lifestyle/travel/best-christmas-markets-in-europe-2019-a4264306.html
evo upisao sam u google "best advent in europe", ne nekoliko linkova nigdje nema zagreba, na 2 se zagreb pojavljuje pri dnu ljestvice(što je isto uspjeh) , a na jednom je čak pri vrhu.
dakle , mogu se kladiti kada bi recimo istom logikom tražio druge europske metropole, da bi dobio sličan postotak rezultata.
što znači , lijepo, ali ništa posebno ljepše od ostalih , sada je to postao trend da se europske metropole trude, zadnje 3-4godine
https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/
https://edition.cnn.com/travel/article/best-christmas-market/index.html
https://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/articles/best-christmas-markets-europe-2019-venice-lille-scotland-prague-paris/
https://www.cntraveler.com/gallery/best-christmas-markets-in-europe
https://bigseventravel.com/2019/09/best-european-christmas-markets-2019/
https://www.standard.co.uk/lifestyle/travel/best-christmas-markets-in-europe-2019-a4264306.html
evo upisao sam u google "best advent in europe", ne nekoliko linkova nigdje nema zagreba, na 2 se zagreb pojavljuje pri dnu ljestvice(što je isto uspjeh) , a na jednom je čak pri vrhu.
dakle , mogu se kladiti kada bi recimo istom logikom tražio druge europske metropole, da bi dobio sličan postotak rezultata.
što znači , lijepo, ali ništa posebno ljepše od ostalih , sada je to postao trend da se europske metropole trude, zadnje 3-4godine
Lani sam bio za Badnjak i Bozic.
To je turizam i takve stvari valja propagirati.
A ne sve polagati na ljeto i more.
Ljeti Zg zjapi prazan,a ljepse gore i imas vise vidjet nego na moru.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Pa kažem ti, hrpu love su utukli i svake godine sve više i tako napravili neku bajku od centra što su turisti prepoznali.AssadNaPodmornici wrote:pa istina sa strane bio sam prije 2godine ili 3 na jednom adventu u ZGu a prije toga u Sttutgartu, i mislim da je Zagrebački ljepši.. eh sada druga je stvar što ero uglavnom otvara fake newse..
Sad na kojem je mjestu nebitno al stvarno je najljepši..
2015-08-15
Nije ti on više ljeti prazan, to je bilo nekada, pun prepun turista.jastreb wrote:Lani sam bio za Badnjak i Bozic.
2015-08-15
Ma mislip sam na Purgere ne na tjuriste.kaya wrote:Nije ti on više ljeti prazan, to je bilo nekada, pun prepun turista.jastreb wrote:Lani sam bio za Badnjak i Bozic.
2014-04-22
Aha, to da. Ma prije si u osmom mogao u pidžami po trgu, nikoga. A sad gužva, prvi ili osmi..al to su turisti u osmom da.jastreb wrote:Ma mislip sam na Purgere ne na tjuriste.kaya wrote:Nije ti on više ljeti prazan, to je bilo nekada, pun prepun turista.jastreb wrote:Lani sam bio za Badnjak i Bozic.
2015-08-15
I Rimac se nakrao, a sad cijelom svijetu prodaje maglu, Hrvatska je slučajno bila druga na svjetskom prvenstu...kaya wrote:Pa kažem ti, hrpu love su utukli i svake godine sve više i tako napravili neku bajku od centra što su turisti prepoznali.AssadNaPodmornici wrote:pa istina sa strane bio sam prije 2godine ili 3 na jednom adventu u ZGu a prije toga u Sttutgartu, i mislim da je Zagrebački ljepši.. eh sada druga je stvar što ero uglavnom otvara fake newse..
Sad na kojem je mjestu nebitno al stvarno je najljepši..
Sve slučajno...istina neki kažu da je HR i općenito slučajna država. Sad kandidira za predsjednika te iste slučajne države.
Mogao bi i postati slučajni predsjednik slučajne države.
2016-07-22
Advent je super.
Svi koji ga obidju izraze se pohvalno, u najmanju ruku.
Svi koji ga obidju izraze se pohvalno, u najmanju ruku.
dijagram-
2015-08-09
Ma dok mi je kćerka bila u ZG išao sam tamo svako malo.kaya wrote:Aha, to da. Ma prije si u osmom mogao u pidžami po trgu, nikoga. A sad gužva, prvi ili osmi..al to su turisti u osmom da.jastreb wrote:Ma mislip sam na Purgere ne na tjuriste.kaya wrote:Nije ti on više ljeti prazan, to je bilo nekada, pun prepun turista.jastreb wrote:Lani sam bio za Badnjak i Bozic.
Mogli smo ići na piće. Šalim se.
Bio sam za Badnjak. Onako lijepo se još za Božić nisam proveo. I to bez kapi alkohola.
Išao sam i ljeti i iznenadio se. Onako puno turista nema ni kod mene u onom ojađenom mistu na moru.
Da sam tjurist svakako bih najprije upoznao Zagreb,a ne tamo neke Njivice,Selce, Bašku,ili šta ja znam Zaostrog.
Baš imaš što vidjeti. Ugodna ,opuštena atmosfera,sve stigneš,a ne onaj krkljanac dolje.Ono je za poludjeti.
2014-04-22
Moji svake godine idu pogledat ZG Advent.
Ja sam bio samo jednom, ito slučajno , kad sam tamo dolazio zubaru.
Možda i ove godine odem kod zubara, ustvari zubarice.
Ja sam bio samo jednom, ito slučajno , kad sam tamo dolazio zubaru.
Možda i ove godine odem kod zubara, ustvari zubarice.
ljeti zagreb zjapi prazan?..onda sinko ljeti ti nisi fugo dugo bio u zagrebujastreb wrote:Lani sam bio za Badnjak i Bozic.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Similar topics
» CNN: The world's 15 best Christmas markets (među kojima je i Zagreb)
» Zlatni rat voted No.1 beach in the world
» Freedom in the World 2019 Map
» World's Safest Countries 2019
» Big 7 Travel : Best beaches in the world 2019- 1. ZLATNI RAT, Brač
» Zlatni rat voted No.1 beach in the world
» Freedom in the World 2019 Map
» World's Safest Countries 2019
» Big 7 Travel : Best beaches in the world 2019- 1. ZLATNI RAT, Brač
Page 1 of 1