Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica OSRH održala predavanje kadetima HVU
Page 1 of 1
Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica OSRH održala predavanje kadetima HVU
1
14. studenog 2019.
Zagreb
Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović održala je predavanje na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ na temu „Razvoj vojnih vođa za 21. stoljeće“.
Predsjednica Grabar-Kitarović, u svojem predavanju, naglasila je breme odgovornosti koje leži na kadetima OSRH kao budućim zapovjednicima, vođama vojnika. „Sve vas u vojnoj službi očekuju brojni izazovi. Zadaće koje će Hrvatska staviti pred vas su zahtjevne i kompleksne. Vi ste budući vojni zapovjednici. Predvodnici novih čuvara Hrvatske u 21. stoljeću“, kazala je Predsjednica te se osvrnula na zadaće i poslove s kojima će se susresti kroz daljnji tijek vojne službe, što hrvatska država od njih očekuje te što kadetkinje i kadeti mogu očekivati zauzvrat.
Predsjednica Republike naglasila je tri ključna čimbenika koji će uvjetovati i oblikovati vojnu karijeru vođa vojnika, a to su globalno i bliže sigurnosno okružje Hrvatske, izazovi koje takvo sigurnosno okružje predstavlja pred vojne vođe 21. stoljeća i način na koji će se suočiti s tim izazovima te što država i obrambeni sustav mogu učiniti kako bi im u tome pomogli i kako bi ih što bolje pripremili za tu zadaću.
Govoreći o globalnom sigurnosnom okružju Predsjednica se osvrnula na geostrateški položaj Hrvatske koja se, kao dio Europe i euro-atlantskog prostora, evidentno nalazi na otoku relativne stabilnosti, koji je omeđen pojasom nestabilnosti, sukoba i ratova.
Govoreći o izazovima koje takvo sigurnosno okružje predstavlja pred vojne vođe 21. stoljeća naglasila je kako se kroz učinkovit sustav vojne izobrazbe stvaraju nove vođe koji će uspješno i sigurno voditi Hrvatsku vojsku nekoliko sljedećih generacija te kako ne možemo dopustiti luksuz prosječnosti u tome sustavu. „Od kadeta, ali i polaznika svih drugih oblika vojne izobrazbe očekujemo izvrsnost, ali istom mjerom izvrsnosti moramo i uzvratiti“, kazala je Predsjednica te istaknula kako je to naša obveza prema budućnosti Hrvatske.
„Puna sam optimizma za budućnost Hrvatske o čijoj ćete vi sigurnosti skrbiti. Poteškoće s kojima se susrećete na tome putu prevladat ćete. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj mogućnosti da vam u tome pomognemo“, zaključila je predavanje kadetima predsjednica Grabar-Kitarović.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Re: Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica OSRH održala predavanje kadetima HVU
Eroo wrote:Govoreći o globalnom sigurnosnom okružju Predsjednica se osvrnula na geostrateški položaj Hrvatske koja se, kao dio Europe i euro-atlantskog prostora, evidentno nalazi na otoku relativne stabilnosti, koji je omeđen pojasom nestabilnosti, sukoba i ratova.
Predsjednica je odlično obaviještena i vrlo dobro zna o čemu priča.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Re: Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica OSRH održala predavanje kadetima HVU
Eroo wrote:Eroo wrote:Govoreći o globalnom sigurnosnom okružju Predsjednica se osvrnula na geostrateški položaj Hrvatske koja se, kao dio Europe i euro-atlantskog prostora, evidentno nalazi na otoku relativne stabilnosti, koji je omeđen pojasom nestabilnosti, sukoba i ratova.
Je ... samo to npr. ja znam i bez ikakvih savjetnika i obavjesnika.
Guest- Guest
baš... ..interesantno do jucer smo zivjeli navodno u stabilnom okruzenju pa ono kao mozemo spavati...neki u to jos danas vjeruju poput zokija,josipovica,jace...no buđenje bi moglo biti bolnoJoker wrote:Eroo wrote:Eroo wrote:Govoreći o globalnom sigurnosnom okružju Predsjednica se osvrnula na geostrateški položaj Hrvatske koja se, kao dio Europe i euro-atlantskog prostora, evidentno nalazi na otoku relativne stabilnosti, koji je omeđen pojasom nestabilnosti, sukoba i ratova.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:baš... ..interesantno do jucer smo zivjeli navodno u stabilnom okruzenju pa ono kao mozemo spavati...neki u to jos danas vjeruju poput zokija,josipovica,jace...no buđenje bi moglo biti bolnoJoker wrote:Eroo wrote:Eroo wrote:Govoreći o globalnom sigurnosnom okružju Predsjednica se osvrnula na geostrateški položaj Hrvatske koja se, kao dio Europe i euro-atlantskog prostora, evidentno nalazi na otoku relativne stabilnosti, koji je omeđen pojasom nestabilnosti, sukoba i ratova.
Znaju oni to dobro, ali se prave blesavi. Ako zakuha daleko će od kipućeg lonca biti.
Guest- Guest
je..imas praf...koferi su uvijek SPREMNI za ne daj bozeJoker wrote:vuksadinare wrote:baš... ..interesantno do jucer smo zivjeli navodno u stabilnom okruzenju pa ono kao mozemo spavati...neki u to jos danas vjeruju poput zokija,josipovica,jace...no buđenje bi moglo biti bolnoJoker wrote:Eroo wrote:Eroo wrote:Govoreći o globalnom sigurnosnom okružju Predsjednica se osvrnula na geostrateški položaj Hrvatske koja se, kao dio Europe i euro-atlantskog prostora, evidentno nalazi na otoku relativne stabilnosti, koji je omeđen pojasom nestabilnosti, sukoba i ratova.
Znaju oni to dobro, ali se prave blesavi. Ako zakuha daleko će od kipućeg lonca biti.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Predsjednica radi sve za sigurnost Hrvatske i Hrvatska joj je na prvom mjestu.Eroo wrote:Eroo wrote:Govoreći o globalnom sigurnosnom okružju Predsjednica se osvrnula na geostrateški položaj Hrvatske koja se, kao dio Europe i euro-atlantskog prostora, evidentno nalazi na otoku relativne stabilnosti, koji je omeđen pojasom nestabilnosti, sukoba i ratova.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Zajebavam se...za svaki slučaj da netko ne pomisli da sam sendvičarka postala moram istaknuti.
2015-08-15
Predsjednica odlično radi svoj posao i to mnogima smeta.
2015-08-15
Similar topics
» Vrhovna zapovjednica OSRH uručila odlikovanja i nagrade umirovljenim visokim časnicima OSRH
» Ex. predsjednica, KGG, održala govor-predavanje na Harvardu
» Predsjednica održala predavanje na Sveučilištu Columbia
» Predsjednica posjetila Laboratorij MAX IV i održala predavanje na Sveučilištu Lund
» Predsjednica primila počasni doktorat te održala predavanje na Sveučilištu Matej Bel
» Ex. predsjednica, KGG, održala govor-predavanje na Harvardu
» Predsjednica održala predavanje na Sveučilištu Columbia
» Predsjednica posjetila Laboratorij MAX IV i održala predavanje na Sveučilištu Lund
» Predsjednica primila počasni doktorat te održala predavanje na Sveučilištu Matej Bel
Page 1 of 1