Ruski vojnik koji je pobio 8 kolega: Prijetili su da će me silovati
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Ruski vojnik koji je pobio 8 kolega: Prijetili su da će me silovati
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2129988
Rusko ministarstvo obrane svalilo je krivnju na živčani slom, ali kasnije dojave upućuju na navodno maltretiranje unutar jedinice u izoliranom gradu Gornyju.
"Časnici su taj dan rekli kako će me silovati", rekao je Shamsutdinov za Bazu.
"Znam da su to učinili drugima prije mene, nije bilo izlaza. Ako je te večeri bio moj red, što sam trebao učiniti", dodao je.
Njegov otac Salimzhan Shamsutdinov rekao je kako je u bazi bilo neprestanog maltretiranja koje je njegovog sina bacilo preko ruba.
Prema njegovim navodima, mladi vojnik ne žali zbog svoga postupka.
"Žao mi je, nisam imao izbora. Ili bi oni ubili mene ili bih ja ubio njih", poslao je svom ocu poruku putem ruskih medija.
Dodao je kako mu je žao jedino što je slučajno udario dvojicu kolega, ali da zbog ostalih ni najmanje ne žali.
Prema pisanju Baze, navodno je sve počelo kad su mu nadređeni ukrali mobitel četiri mjeseca prije pucnjave, a fizičko nasilje nije jenjavalo.
Re: Ruski vojnik koji je pobio 8 kolega: Prijetili su da će me silovati
Kremlj negira postojanje sustavnog maltretiranja
U međuvremenu, čelnik grupe "Časnici Rusije" rekao je kako sustavno maltretiranje u vojsci ne postoji i krivio je nasilne videoigrice za Shamsutdinov čin.
Ruski ministar obrane Sergei Shoigu također je rekao kako maltretiranje više nije sustavni problem u ruskoj vojsci.
"Nema mjesta maltretiranju u vojsci", rekao je Shoigu.
Ipak, Guardian javlja da je lokalni portal 72.ru objavio kako je zapovjednik u bazi zahtijevao novac od vojnika, prisiljavao ih da ostanu budni danima i zlostavljao mlade vojnike na razne načine.
U ruskoj javnosti pojavilo se pitanje o sustavnom maltretiranju mladih vojnika koje je počelo još u SSSR-u.
Naime, dedovschina je ritualizirano zlostavljanje novaka, a uključuje teško psihičko i fizičko zlostavljanje uključujući spolno uznemiravanje i silovanje.
Sumnja se da je upravo ova praksa uzrok brojnih napuštanja vojne službe, ali i samoubojstava.
Neki od slučajeva izazvali su velike skandale. Jednom vojniku su 2006. liječnici morali odstraniti genitalije nakon što su ga kolege prebili, a pijani zapovjednik ga je prisilio da čuči satima.
Novaka iz Chelyabinska Ruslana Aiderkhanova silovali su i do smrti mučili njegovi nadređeni. Danil Chalkin, koji je bio spreman svjedočiti protiv navodnih počinitelja, pronađen je upucan u bazi.
jbtg...ovi bar ne daju svoj supak,za razliku od jemerickih...soldata..nema kod Rusa zajebancije..
Guest- Guest
Ruski ministar obrane Sergei Shoigu također je rekao kako maltretiranje više nije sustavni problem u ruskoj vojsci.
smijesno
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
mobbinga je uvijek bilo u svakoj vojsci..prijetnji ovim ili onim,no rijetko se to jako dogadjalo..obicno su "fasovali" gushteri,koje se slalo da prekovremeno ciste veceje,zajebavalo ih se,gurkalo na rub stola pri obrocima,prekrivalo dekom i onada kao "tuklo" u biti je sve to bila samo laka zajebancija..debotoijusto wrote:Ruski ministar obrane Sergei Shoigu također je rekao kako maltretiranje više nije sustavni problem u ruskoj vojsci.
smijesno
ako si se uklapao kao prosjek,nisi se kurcio,niti bio pickica,niko te nije niti dirao..
Guest- Guest
jednom smo u staroj Juzi,u vojsci 80 i neke bil ina terenu,poslagani u dva reda,iza mene neki Paprika-Iz-Leskovci..i kao stao iza menea,prstima mi vuha lupkao i kao "guzio" me..
e jebiga,kad sam mu zakucao lakat u solaris,samo je lecnuo i savio se kao crv, pocrvenio ..kao paprika,i obecao da cu "josh vidjeti"..nish nisam vido do kraja roka,a bogumi,nije mi se vise niti priblizio..
e jebiga,kad sam mu zakucao lakat u solaris,samo je lecnuo i savio se kao crv, pocrvenio ..kao paprika,i obecao da cu "josh vidjeti"..nish nisam vido do kraja roka,a bogumi,nije mi se vise niti priblizio..
Guest- Guest
jel ruska vojska profi ili jos rabi zastarjeli model novacenja ?pismejker wrote:mobbinga je uvijek bilo u svakoj vojsci..prijetnji ovim ili onim,no rijetko se to jako dogadjalo..obicno su "fasovali" gushteri,koje se slalo da prekovremeno ciste veceje,zajebavalo ih se,gurkalo na rub stola pri obrocima,prekrivalo dekom i onada kao "tuklo" u biti je sve to bila samo laka zajebancija..debotoijusto wrote:Ruski ministar obrane Sergei Shoigu također je rekao kako maltretiranje više nije sustavni problem u ruskoj vojsci.
smijesno
ako si se uklapao kao prosjek,nisi se kurcio,niti bio pickica,niko te nije niti dirao..
2014-04-12
debotoijusto wrote:jel ruska vojska profi ili jos rabi zastarjeli model novacenjapismejker wrote:mobbinga je uvijek bilo u svakoj vojsci..prijetnji ovim ili onim,no rijetko se to jako dogadjalo..obicno su "fasovali" gushteri,koje se slalo da prekovremeno ciste veceje,zajebavalo ih se,gurkalo na rub stola pri obrocima,prekrivalo dekom i onada kao "tuklo" u biti je sve to bila samo laka zajebancija..debotoijusto wrote:Ruski ministar obrane Sergei Shoigu također je rekao kako maltretiranje više nije sustavni problem u ruskoj vojsci.
smijesno
Hibrid. 400000 profesionalaca kojima su popunjene 2/3 udarnih jedinica plus novaci.
Novačenje nije zastarjelo, strateška rezerva ti treba.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Ne znam kako će proći u Rusiji, u Americi bi to bilo mnogo gore, to što je pobio kolege ne bi bilo tako strašno kao to što im nije dao guzice...
Bolje spriječiti, nego liječiti.
darth_vader-
2014-04-17
da se pucam na vojsku zadnje sto bi zelio da mi ledja cuva nemotivirani prisilni novakHektorović wrote:debotoijusto wrote:jel ruska vojska profi ili jos rabi zastarjeli model novacenjapismejker wrote:mobbinga je uvijek bilo u svakoj vojsci..prijetnji ovim ili onim,no rijetko se to jako dogadjalo..obicno su "fasovali" gushteri,koje se slalo da prekovremeno ciste veceje,zajebavalo ih se,gurkalo na rub stola pri obrocima,prekrivalo dekom i onada kao "tuklo" u biti je sve to bila samo laka zajebancija..debotoijusto wrote:Ruski ministar obrane Sergei Shoigu također je rekao kako maltretiranje više nije sustavni problem u ruskoj vojsci.
smijesno
Hibrid. 400000 profesionalaca kojima su popunjene 2/3 udarnih jedinica plus novaci.
2014-04-12
Kic se naravno, ne slaže...
darth_vader-
2014-04-17
Pa rocna vojska nije mozda efikasna kao profi,ali svakako jako koristi pri ucenju discipline,odgovornosti i poslusnosti..a i mnogo cemu drugom...poznato je da su u vojsku odlazili djecaci a vracali se zreli muskarci..debotoijusto wrote:jel ruska vojska profi ili jos rabi zastarjeli model novacenja ?pismejker wrote:mobbinga je uvijek bilo u svakoj vojsci..prijetnji ovim ili onim,no rijetko se to jako dogadjalo..obicno su "fasovali" gushteri,koje se slalo da prekovremeno ciste veceje,zajebavalo ih se,gurkalo na rub stola pri obrocima,prekrivalo dekom i onada kao "tuklo" u biti je sve to bila samo laka zajebancija..debotoijusto wrote:Ruski ministar obrane Sergei Shoigu također je rekao kako maltretiranje više nije sustavni problem u ruskoj vojsci.
smijesno
Guest- Guest
Svaki papak koji drži do sebe bi treba znati rukovati lakim pješačkim naoružanjem zlu ne trebalo, a potrebe su česte, barem na ovim prostorima...debotoijusto wrote:da se pucam na vojsku zadnje sto bi zelio da mi ledja cuva nemotivirani prisilni novak...Hektorović wrote:debotoijusto wrote:jel ruska vojska profi ili jos rabi zastarjeli model novacenjapismejker wrote:mobbinga je uvijek bilo u svakoj vojsci..prijetnji ovim ili onim,no rijetko se to jako dogadjalo..obicno su "fasovali" gushteri,koje se slalo da prekovremeno ciste veceje,zajebavalo ih se,gurkalo na rub stola pri obrocima,prekrivalo dekom i onada kao "tuklo" u biti je sve to bila samo laka zajebancija..debotoijusto wrote:
smijesno
darth_vader-
2014-04-17
promašio si adresu, on je samo papak...jasambrend wrote:Svaki papak koji drži do sebe bi treba znati rukovati lakim pješačkim naoružanjem zlu ne trebalo, a potrebe su česte, barem na ovim prostorima...debotoijusto wrote:da se pucam na vojsku zadnje sto bi zelio da mi ledja cuva nemotivirani prisilni novak...Hektorović wrote:debotoijusto wrote:jel ruska vojska profi ili jos rabi zastarjeli model novacenjapismejker wrote:
mobbinga je uvijek bilo u svakoj vojsci..prijetnji ovim ili onim,no rijetko se to jako dogadjalo..obicno su "fasovali" gushteri,koje se slalo da prekovremeno ciste veceje,zajebavalo ih se,gurkalo na rub stola pri obrocima,prekrivalo dekom i onada kao "tuklo" u biti je sve to bila samo laka zajebancija..
T.- Posts : 17557
2014-04-14
slozit krevet radne navike i odgovornost mozes nauciti kuci a 1g. dana bolje iskoristit o svom poslupismejker wrote:Pa rocna vojska nije mozda efikasna kao profi,ali svakako jako koristi pri ucenju discipline,odgovornosti i poslusnosti..a i mnogo cemu drugom...poznato je da su u vojsku odlazili djecaci a vracali se zreli muskarci..debotoijusto wrote:jel ruska vojska profi ili jos rabi zastarjeli model novacenja ?pismejker wrote:mobbinga je uvijek bilo u svakoj vojsci..prijetnji ovim ili onim,no rijetko se to jako dogadjalo..obicno su "fasovali" gushteri,koje se slalo da prekovremeno ciste veceje,zajebavalo ih se,gurkalo na rub stola pri obrocima,prekrivalo dekom i onada kao "tuklo" u biti je sve to bila samo laka zajebancija..debotoijusto wrote:Ruski ministar obrane Sergei Shoigu također je rekao kako maltretiranje više nije sustavni problem u ruskoj vojsci.
smijesno
2014-04-12
ajd u kurazt Te...
Guest- Guest
bogami bezpogovorno ne mozes..nesh mi govori da nisi sluzio vojsku..Disciplina je ono najbolje..debotoijusto wrote:slozit krevet radne navike i odgovornost mozes nauciti kuci a 1g. dana bolje iskoristit o svom poslupismejker wrote:Pa rocna vojska nije mozda efikasna kao profi,ali svakako jako koristi pri ucenju discipline,odgovornosti i poslusnosti..a i mnogo cemu drugom...poznato je da su u vojsku odlazili djecaci a vracali se zreli muskarci..debotoijusto wrote:jel ruska vojska profi ili jos rabi zastarjeli model novacenja ?pismejker wrote:mobbinga je uvijek bilo u svakoj vojsci..prijetnji ovim ili onim,no rijetko se to jako dogadjalo..obicno su "fasovali" gushteri,koje se slalo da prekovremeno ciste veceje,zajebavalo ih se,gurkalo na rub stola pri obrocima,prekrivalo dekom i onada kao "tuklo" u biti je sve to bila samo laka zajebancija..debotoijusto wrote:
smijesno
Guest- Guest
jasambrend wrote:Svaki papak koji drži do sebe bi treba znati rukovati lakim pješačkim naoružanjem zlu ne trebalo, a potrebe su česte, barem na ovim prostorima...debotoijusto wrote:da se pucam na vojsku zadnje sto bi zelio da mi ledja cuva nemotivirani prisilni novak...Hektorović wrote:debotoijusto wrote:jel ruska vojska profi ili jos rabi zastarjeli model novacenjapismejker wrote:
mobbinga je uvijek bilo u svakoj vojsci..prijetnji ovim ili onim,no rijetko se to jako dogadjalo..obicno su "fasovali" gushteri,koje se slalo da prekovremeno ciste veceje,zajebavalo ih se,gurkalo na rub stola pri obrocima,prekrivalo dekom i onada kao "tuklo" u biti je sve to bila samo laka zajebancija..
rukovat naucis za 0.00573378 pretrage na svemogucem
vojna obuka sluzi za taktike spremu i doktrinu , dakle ozbiljan posao koji treba biti placen/motiviran
to se ne postize masovnim novacenjem
2014-04-12
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» PROVEO 914 DANA U PRITVORU ZBOG NEDOKAZANIH OPTUŽBI ‘Prijetili su mi smrću, pokušali me silovati i tjerali da pušim travu’
» Kosovski vojnik nudi 50 000 eura za imena srpskih vojnika koji na ovoj slici siluju zenu s Kosova
» 7 moćnih svjetskih lidera koji pričaju ruski
» KASPIJSKI MAČ: Kalibr-NK – ruski krstareći projektil koji je šokirao svijet
» Ruski veto na obnovu mandata stručnjacima koji prate sankcije Pjongjangu
» Kosovski vojnik nudi 50 000 eura za imena srpskih vojnika koji na ovoj slici siluju zenu s Kosova
» 7 moćnih svjetskih lidera koji pričaju ruski
» KASPIJSKI MAČ: Kalibr-NK – ruski krstareći projektil koji je šokirao svijet
» Ruski veto na obnovu mandata stručnjacima koji prate sankcije Pjongjangu
Page 1 of 2