Ankete u ključnim državama: Biden pobjeđuje Trumpa
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Ankete u ključnim državama: Biden pobjeđuje Trumpa
ja bi rekao wolfi,ipak ja zvim u anglosaksoniji,znam kakva je situacija ti si ekspert za kroasane ja za ove ovdje
Counter-Strike- Posts : 4231
2018-03-12
heheheheheheheheheUnimatrix_Zero wrote:ja bi rekao wolfi,ipak ja zvim u anglosaksoniji,znam kakva je situacija ti si ekspert za kroasane ja za ove ovdje
red wolf-
2016-02-10
mada jebes im kupus,nije ni to moja vrsta
hahahahahahahahahahahaha...Ti si luđi nego ja...hahahahahahahahahahahahahahahahaUnimatrix_Zero wrote:mada jebes im kupus,nije ni to moja vrsta
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:hahahahahahahahahahahaha...Ti si luđi nego ja...hahahahahahahahahahahahahahahahaUnimatrix_Zero wrote:mada jebes im kupus,nije ni to moja vrsta
ma bitno da se orca
Counter-Strike- Posts : 4231
2018-03-12
AssadNaPodmornici wrote:ako vas zanima kolike su Trumpove šanse, imate rassmusenpoll i njihove modele, ukratko idem vam sumirati.
oni imaju prvo najtočnije ankete, sve ovo ostalo je prevara, drugo oni imaju najtočniji model
Model koji točno predviđa hoće li neki predsjednik biti re-elected. ima dvije varijable
stopa koliko % nekog predsjednika podržava stanovništva(obično se kreće od 40-50% u USA) i stopa gospodarskog rasta.
tipa ako trumpa podržava blizu 50% ljudi i ako ima stopu rasta ekonomije oko 3%, to znači da bi po njihovom modelu napravio teški landslide sa +300 elektoralnih glasova
recimo neka trump ostane kako sada stvari stoje između 45-48%, i neka mu je stopa rasta ekonomije iznad 2%, osvaja izbore, oko 300elektoralnih glasova(dakle slično kako je rasturio hillary).
dakle šta Trumpa može sjebati? pad podrške ispod 40% (reicmo rat sa Iranom bi ga uvukao u to , prije je bombardiranje neke muslimanske zemlje bilo dobro za predsjedničke kandidate, sada više nije) , i ekonomska kriza.
Dakle Trump treba zadržati FED da printa pare sa niskim kamatnim stopama, da ekonomija se još puše, na 3% rasta, i nesmije zasrati sa nekim glupim ratom, i osvaja izbore 100%.
sa druge strane Demokratska stranka je oštro podjeljena. Starija ekipa su "white liberals" oni su oko Bidena, Hillary, to je ekipa koja je za regulirani kapitalizam, liberali su itd..
mlađa ekipa je oko elizabeth warren i bernia sandersa, tamo je hrpa socijalista. .... i pazi, većina bernijevih glasača mrzi Joe Bidena, kao što Trumpovci mrze onoga pokojnog McCaina. i obrnuto hrpa Bidenovih demokrata nebi glasala za socijalističke prijedloge od Pohahontas i Bernia. Demokratska stranka je brutalno podjeljena, sa druge strane Trump ima podršku od 95% republikanske stranke, tu je teški rekorder
£otk@-
2019-02-12
Hektorović wrote:
New York Times and Siena College, utvrde korporativno-liberalnog krila Demokrata.
Ovo je presmiješno, nije toliko usmjereno protiv Trumpa, nego za Bidena a protiv Warren. Oteli su Sandersu nominaciju, ili barem fer trku, sada to čine Warren (ok, objektivno Berniea mi je više žao od Pochahontas).
Samo da se osvrnem na mapu, nema tri ključne tossup states: Ohio, New Jersey i Georgia.
One uz Floridu, Pennsylvaniu i Michigan odlučuju, a tamo će pitati ono što je yoda već izložio.
£otk@-
2019-02-12
dijagram wrote:Još jednom Tramp, onda dva puta Ivanka:)Joker wrote:Trump će ih pojesti za gablec i posrati.
£otk@-
2019-02-12
biden je nesto zasrao sa ukrajincima neko pranje novca,jebiga,to ce mu narusiti reputaciju
Unimatrix_Zero wrote:biden je nesto zasrao sa ukrajincima neko pranje novca,jebiga,to ce mu narusiti reputaciju
I nekakvo silovanje...jbg standardni demokrat. Preko dana feminist, po noći seksualni predator.
To neće uzdrmati DNC, dati će mu podršku.
£otk@-
2019-02-12
vidjecemo,demokrati prave greske koje bi i najveci debil primjetio,kao slon u staklari su,npr ameri obozavaju oruzje,jebiga,imaju po 10 tak cijevi u kuci i hrpe municije,valjda nslucuju nesto ko zna,a demokrate im pokusavaju uvoditi restrikcije na to i neke stroge zakone i tu su sami sebe izjebali i izgubili izbore i opet ce stati na iste grablje
Similar topics
» Biden će omogućiti pobijedu Trumpa
» pok. joe biden podržao trumpa za predsjednika...
» Nova anketa!Biden vodi ispred Trumpa
» Bombe postavljene na svim ključnim točkama u Beogradu
» je li joe biden zapravo joe biden?
» pok. joe biden podržao trumpa za predsjednika...
» Nova anketa!Biden vodi ispred Trumpa
» Bombe postavljene na svim ključnim točkama u Beogradu
» je li joe biden zapravo joe biden?
Page 2 of 2