U međuvremenu u jednoj zemlji na Balkanu
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: U međuvremenu u jednoj zemlji na Balkanu
Ne znam zašto oko ćirilice prave toliki šušur?
Pa to je baš onako egzotično. Prije 20 i nešto godina bio sam u celu Peroj,kod Pule.
Spomenik NOB-u je ispisan na ćirilici,a na sred sela grafit iz 1945.,velikim crvenim slovima: ОВЂЕ ЈЕ ЈУГОСЛАВИЈА!
Ne znam kome bi to moglo smetati. Baš je zanimljivo,jer to je selo jedina pravoslavna oaza u katoličkoj Istri.
isto tako je zanimljivo kad u nekoj selendri kod Prnjavora otkriješ da tamo 150 godina žive Talijani i još uvijek pričaju talijanski,ili da u istri imaš Vlaha koji govore vlaškim jezikom.
To su bogatstva koja treba čuvati i sačuvati.
Još rjeđe nailazimo na hebrejska slova. Ima ih nažalost samo na nadgrobnim spomenicima.
Pa to je baš onako egzotično. Prije 20 i nešto godina bio sam u celu Peroj,kod Pule.
Spomenik NOB-u je ispisan na ćirilici,a na sred sela grafit iz 1945.,velikim crvenim slovima: ОВЂЕ ЈЕ ЈУГОСЛАВИЈА!
Ne znam kome bi to moglo smetati. Baš je zanimljivo,jer to je selo jedina pravoslavna oaza u katoličkoj Istri.
isto tako je zanimljivo kad u nekoj selendri kod Prnjavora otkriješ da tamo 150 godina žive Talijani i još uvijek pričaju talijanski,ili da u istri imaš Vlaha koji govore vlaškim jezikom.
To su bogatstva koja treba čuvati i sačuvati.
Još rjeđe nailazimo na hebrejska slova. Ima ih nažalost samo na nadgrobnim spomenicima.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
u pravu si ali to će se u narednom vremenu dokinuti...RayMabus wrote:Nije. Može tamo di ih ima više osim u Vukovaru.Eroo wrote:Latinica je službeno pismo u HR.
Natpisi na na bilo kojem pismu osima na latinici, je zakonom zabranjeno.
2015-08-08
Protuudar ( strike back )
https://www.dnevnik.ba/dogadaji/eksplozije-i-rafali-u-obrovcu-nekoliko-dana-poslije-ostali-samo-grafiti
Špijunska akcijska serija
https://www.dnevnik.ba/dogadaji/eksplozije-i-rafali-u-obrovcu-nekoliko-dana-poslije-ostali-samo-grafiti
Špijunska akcijska serija
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Kad shvate zašto su im ujkani to dopustili sami će skidat tu ćirilicu.michaellcmacha wrote:u pravu si ali to će se u narednom vremenu dokinuti...RayMabus wrote:Nije. Može tamo di ih ima više osim u Vukovaru.Eroo wrote:Latinica je službeno pismo u HR.
Samo su se tili obilježit pa eto im. Jedino u Vukovaru ne može.
2014-04-11
U Vukovaru nema da se proba za film.RayMabus wrote:Kad shvate zašto su im ujkani to dopustili sami će skidat tu ćirilicu.michaellcmacha wrote:u pravu si ali to će se u narednom vremenu dokinuti...RayMabus wrote:Nije. Može tamo di ih ima više osim u Vukovaru.Eroo wrote:Latinica je službeno pismo u HR.
Slušaj da ti nešto objasnim. Srbija još dan danas drži dijelove RH pod okupacijom. Kad to vratite onda možemo pričat o suživotu u Vukovaru. A sve do tad tamo njima u Vukovaru mogla bi doć brokva u glavu. Pa nek idu u Šumadiju pizdit nakon svega šta sse desilo i činjenice da je jjoš pod okupacijom Šarengradska ada i ostalo.dzango wrote:U Vukovaru nema da se proba za film.RayMabus wrote:Kad shvate zašto su im ujkani to dopustili sami će skidat tu ćirilicu.michaellcmacha wrote:u pravu si ali to će se u narednom vremenu dokinuti...RayMabus wrote:Nije. Može tamo di ih ima više osim u Vukovaru.Eroo wrote:Latinica je službeno pismo u HR.
2014-04-11
Kakvom bre jebenom suživotu? Sve ćemo da vas isteramo iz Вуковара. Ako je pod okupacijom, dođite da je oslobodite. Nema vam Amera da vam je daju na poslužavniku pa ćutite kao kurve dok se četnici baškare na tisućljetnjoj hrvatskoj adi.RayMabus wrote:Slušaj da ti nešto objasnim. Srbija još dan danas drži dijelove RH pod okupacijom. Kad to vratite onda možemo pričat o suživotu u Vukovaru. A sve do tad tamo njima u Vukovaru mogla bi doć brokva u glavu. Pa nek idu u Šumadiju pizdit nakon svega šta sse desilo i činjenice da je jjoš pod okupacijom Šarengradska ada i ostalo.dzango wrote:U Vukovaru nema da se proba za film.RayMabus wrote:Kad shvate zašto su im ujkani to dopustili sami će skidat tu ćirilicu.michaellcmacha wrote:u pravu si ali to će se u narednom vremenu dokinuti...RayMabus wrote:
Nije. Može tamo di ih ima više osim u Vukovaru.
Eto viš kakvi si. Iman tisuću otoka i jebe mi se za taj jedan al je moj i dok ne vratiš nećeš u EU.dzango wrote:Kakvom bre jebenom suživotu? Sve ćemo da vas isteramo iz Вуковара. Ako je pod okupacijom, dođite da je oslobodite. Nema vam Amera da vam je daju na poslužavniku pa ćutite kao kurve dok se četnici baškare na tisućljetnjoj hrvatskoj adi.RayMabus wrote:Slušaj da ti nešto objasnim. Srbija još dan danas drži dijelove RH pod okupacijom. Kad to vratite onda možemo pričat o suživotu u Vukovaru. A sve do tad tamo njima u Vukovaru mogla bi doć brokva u glavu. Pa nek idu u Šumadiju pizdit nakon svega šta sse desilo i činjenice da je jjoš pod okupacijom Šarengradska ada i ostalo.dzango wrote:U Vukovaru nema da se proba za film.RayMabus wrote:Kad shvate zašto su im ujkani to dopustili sami će skidat tu ćirilicu.michaellcmacha wrote:
u pravu si ali to će se u narednom vremenu dokinuti...
Ćirilicu ćete dobit kad to vratite jer me onda neće bit briga pošto znači da je stvar riješena.
A do tada glumi frajera.
2014-04-11
Ne dam Šarengradsku adu dok god mi zbog nje ne daš u EU.RayMabus wrote:Eto viš kakvi si. Iman tisuću otoka i jebe mi se za taj jedan al je moj i dok ne vratiš nećeš u EU.dzango wrote:Kakvom bre jebenom suživotu? Sve ćemo da vas isteramo iz Вуковара. Ako je pod okupacijom, dođite da je oslobodite. Nema vam Amera da vam je daju na poslužavniku pa ćutite kao kurve dok se četnici baškare na tisućljetnjoj hrvatskoj adi.RayMabus wrote:Slušaj da ti nešto objasnim. Srbija još dan danas drži dijelove RH pod okupacijom. Kad to vratite onda možemo pričat o suživotu u Vukovaru. A sve do tad tamo njima u Vukovaru mogla bi doć brokva u glavu. Pa nek idu u Šumadiju pizdit nakon svega šta sse desilo i činjenice da je jjoš pod okupacijom Šarengradska ada i ostalo.dzango wrote:U Vukovaru nema da se proba za film.RayMabus wrote:
Kad shvate zašto su im ujkani to dopustili sami će skidat tu ćirilicu.
Ćirilicu ćete dobit kad to vratite jer me onda neće bit briga pošto znači da je stvar riješena.
A do tada glumi frajera.
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» FINA ne postoji ni u jednoj zemlji Europske unije!
» U međuvremenu, japan...
» u međuvremenu se počeo baviti građevinom
» u međuvremenu Kinezi režu poreze na uvoz
» U međuvremenu: Britanija zabranila ulazak za 3 kršćanska biskupa iz Sirije i Iraka
» U međuvremenu, japan...
» u međuvremenu se počeo baviti građevinom
» u međuvremenu Kinezi režu poreze na uvoz
» U međuvremenu: Britanija zabranila ulazak za 3 kršćanska biskupa iz Sirije i Iraka
Page 2 of 2