Počela trpačina Srba u Hrvatsku : Ukidaju se kvote za uvoz stranaca
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Počela trpačina Srba u Hrvatsku : Ukidaju se kvote za uvoz stranaca
MA to su sezonci, nisu to naseljenicijastreb wrote:Ne da hoće,nego već jesu. Kod mene je tu na moru, najveći broj radnika sezonaca ove godine,bio srpske nacionalnosti. A rade i kod privatnika u građevini,te na JANAF-u u radovima održavanja i asanacije.Ringo10 wrote:BAš će Srbi dolazit u Hrvatsku pored Njemačke, Austrije i cijelog zapada.
Imaš ih iz Srbije,te iz Bosne.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
To neke samoubice i sadomazohisti
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Nema jezicne barijere, slaveni, bijelci, krscani i jos uz to imamo.proslost zajednicke drzave.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
to je okej. ljui tribaju biti slobodni pojti i roditi di god ih neko oće.
jo ću si uzesti jednoga srbina da mi kosi trovu...
2014-04-16
Šta to mene brige šta su oni. Ti si iz Sarajeva.Ringo10 wrote:MA to su sezonci, nisu to naseljenicijastreb wrote:Ne da hoće,nego već jesu. Kod mene je tu na moru, najveći broj radnika sezonaca ove godine,bio srpske nacionalnosti. A rade i kod privatnika u građevini,te na JANAF-u u radovima održavanja i asanacije.Ringo10 wrote:BAš će Srbi dolazit u Hrvatsku pored Njemačke, Austrije i cijelog zapada.
Ja neman veze s Bosnom i ja da oću ić radit u Sarajevo ne mogu a on može ovamo znači da je on jači od mene i moje dice.
To se zove diskriminacija.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Pa imaš sezonce,a imaš i terence,koji tu mogu raditi i do penzije.Ringo10 wrote:MA to su sezonci, nisu to naseljenicijastreb wrote:Ne da hoće,nego već jesu. Kod mene je tu na moru, najveći broj radnika sezonaca ove godine,bio srpske nacionalnosti. A rade i kod privatnika u građevini,te na JANAF-u u radovima održavanja i asanacije.Ringo10 wrote:BAš će Srbi dolazit u Hrvatsku pored Njemačke, Austrije i cijelog zapada.
Ovi šta sa mnom rade su ovdje skoro godinu dana. Srbi iz Bijeljine.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ooo, imaš i te kako ..RayMabus wrote:Ja neman veze s BosnomRingo10 wrote:MA to su sezonci, nisu to naseljenicijastreb wrote:Ne da hoće,nego već jesu. Kod mene je tu na moru, najveći broj radnika sezonaca ove godine,bio srpske nacionalnosti. A rade i kod privatnika u građevini,te na JANAF-u u radovima održavanja i asanacije.Ringo10 wrote:BAš će Srbi dolazit u Hrvatsku pored Njemačke, Austrije i cijelog zapada.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Oko 25 000 radnih je za drzavljane bih, 15 000 srbija, 5 000 kosovo, ostalo svi ostali...ova dosadašnja kvota je premala, zato su ih morali ukinuti. Ima još jedna caka al ne da mi se sad o tome
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Imitira Njemačku
https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/hr/novi-njema%25C4%258Dki-zakon-otvara-vrata-i-useljenicima-sa-zapadnog-balkana/a-49106244
Smišljam mu kaznu.
https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/hr/novi-njema%25C4%258Dki-zakon-otvara-vrata-i-useljenicima-sa-zapadnog-balkana/a-49106244
Smišljam mu kaznu.
2014-04-11
Nisu, imaju plaću kao u njemačkoj, al možda ne kroz plaću a doma su za 4 sataSerbinho-3 wrote:To neke samoubice i sadomazohisti
2015-08-15
Ne smeta mi šta su ukinili. Smeta me šta me diskriminira. I moju djecu.kaya wrote:Oko 25 000 radnih je za drzavljane bih, 15 000 srbija, 5 000 kosovo, ostalo svi ostali...ova dosadašnja kvota je premala, zato su ih morali ukinuti. Ima još jedna caka al ne da mi se sad o tome
2014-04-11
PRIJEDLOGOM Zakona o strancima koji je MUP uputio u javnu raspravu ukidaju se kvote za zapošljavanje stranaca i pojednostavljuje njihovo zapošljavanje, no poslodavci će prethodno morati provjeriti mogu li potrebe za radnicima zadovoljiti na domaćem tržištu.
konacno jedan pametan potez koji isto zasrali s "morat provjerit"
ono ja cu trebat 3 mjeseca papirologije&gubitka vremena a debelom HDZ gazdi ce istovarit dva slepera ispred firme kad zatreba
no dobro , necu se zalit biljezim +
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Da. Nisi to sve sezonci, sezonaca ima par tisućajastreb wrote:Pa imaš sezonce,a imaš i terence,koji tu mogu raditi i do penzije.Ringo10 wrote:MA to su sezonci, nisu to naseljenicijastreb wrote:Ne da hoće,nego već jesu. Kod mene je tu na moru, najveći broj radnika sezonaca ove godine,bio srpske nacionalnosti. A rade i kod privatnika u građevini,te na JANAF-u u radovima održavanja i asanacije.Ringo10 wrote:BAš će Srbi dolazit u Hrvatsku pored Njemačke, Austrije i cijelog zapada.
Ovi šta sa mnom rade su ovdje skoro godinu dana. Srbi iz Bijeljine.
2015-08-15
Aha, ti ne možeš u bosnu. Pa mislim da možeš al teško da bi radio za 200 eurićaRayMabus wrote:Ne smeta mi šta su ukinili. Smeta me šta me diskriminira. I moju djecu.kaya wrote:Oko 25 000 radnih je za drzavljane bih, 15 000 srbija, 5 000 kosovo, ostalo svi ostali...ova dosadašnja kvota je premala, zato su ih morali ukinuti. Ima još jedna caka al ne da mi se sad o tome
2015-08-15
https://www.alo.rs/posao-i/dnevnice-se-krecu-od-50-do-100-evra-uslovi-odlicni-fali-50-hiljada-radnika/227463/vest
2014-08-25
Pa ak mu daš 1500 eurića bude ti došao možda.aben wrote:to je okej. ljui tribaju biti slobodni pojti i roditi di god ih neko oće.
2015-08-15
Ne mogu. Ja i moja djeca smo diskrkminirani i građani drugog reda u odnosu na ostatak svijeta koji nije u EU.kaya wrote:Aha, ti ne možeš u bosnu. Pa mislim da možeš al teško da bi radio za 200 eurićaRayMabus wrote:Ne smeta mi šta su ukinili. Smeta me šta me diskriminira. I moju djecu.kaya wrote:Oko 25 000 radnih je za drzavljane bih, 15 000 srbija, 5 000 kosovo, ostalo svi ostali...ova dosadašnja kvota je premala, zato su ih morali ukinuti. Ima još jedna caka al ne da mi se sad o tome
2014-04-11
50 jo, 50 epikur...nakupit će mu sekaya wrote:Pa ak mu daš 1500 eurića bude ti došao možda.aben wrote:to je okej. ljui tribaju biti slobodni pojti i roditi di god ih neko oće.
2014-04-16
Najveca lova na gradjevininu bivsoj Jugi se vrti u okolini Petrovca na Mlavi i toj regiji generalno.
Razlika je samo sto to ne znaju ni u Srbiji a kamoli dalje.
Ako hoces da se ozenis dobro, muvas se malo tom regijom, ima da te iskesiraju da im zenis cerku.
Masa razvedenih, koje su zbrisale iz ugovorenih brakova.
Gastos ekipa.
Razlika je samo sto to ne znaju ni u Srbiji a kamoli dalje.
Ako hoces da se ozenis dobro, muvas se malo tom regijom, ima da te iskesiraju da im zenis cerku.
Masa razvedenih, koje su zbrisale iz ugovorenih brakova.
Gastos ekipa.
2014-08-25
aben wrote:50 jo, 50 epikur...nakupit će mu sekaya wrote:Pa ak mu daš 1500 eurića bude ti došao možda.aben wrote:to je okej. ljui tribaju biti slobodni pojti i roditi di god ih neko oće.
Moze, treba nesto pregletati...
a ako i kakve srkinjica...da je utreniram.pred sezonu
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Serbinho-3 wrote:To neke samoubice i sadomazohisti
Kaskate za trendovima... ISIL je out...
darth_vader-
2014-04-16
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Počela trpačina u Hrvatsku.. moramo primiti 3200 izbjeglica
» Na danasnji dan 3.7.1991 pocela agresija Srbije na Hrvatsku ulaskom kamiona JNA punih cetnika i rezervista iz Srbije u Hrvatsku tj.Baranju
» Državni tajnik koji je tajio da mu sin ima biznis s uvozom radnika iz Nepala upravo najavio hitan uvoz još stranaca: 'Treba ih 78 posto firmi'
» Da bi ostavili male plaće masovan uvoz Srba i Bosanaca
» Ekonomisti jedini spas vide u trpanju stranaca u Hrvatsku
» Na danasnji dan 3.7.1991 pocela agresija Srbije na Hrvatsku ulaskom kamiona JNA punih cetnika i rezervista iz Srbije u Hrvatsku tj.Baranju
» Državni tajnik koji je tajio da mu sin ima biznis s uvozom radnika iz Nepala upravo najavio hitan uvoz još stranaca: 'Treba ih 78 posto firmi'
» Da bi ostavili male plaće masovan uvoz Srba i Bosanaca
» Ekonomisti jedini spas vide u trpanju stranaca u Hrvatsku
Page 2 of 5