Mesic:'Smatrao sam Hrvatsku dijelom regije (regiona)'
Page 1 of 1
Mesic:'Smatrao sam Hrvatsku dijelom regije (regiona)'
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2127932
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Mesic:'Smatrao sam Hrvatsku dijelom regije (regiona)'
,...'ali neki ne zele'...normalno da ne zelimo sa onim koji nemaju pokajanja...bio 'mir'...ahaha..da si mogao imat turneju tefericanja...sto se rjesilo pod tvojim mandatima?..nista sve se melo pod tepih...'ziv ziv ziv nitko nije kriv'...
2015-09-08
,...ovaj nije naucio da nena trajnijeg dobrosusjedstva bez rijesenih otvorenih pitanja...jel on rijesio koje otvoreno pitanje?...nije..zrtve ne zanimaju samo rijeci..vec konkretne stvari...i potezi..pa jebote lik nikad nije potegao pitanje otkrivanja masovnih grobnica..za josipovica se moze reci da je postavio to pitanje..ali za dikobraza ne
2015-09-08
Hrvatska je dio Regiona,pače i Zap.Balkana,ma koliko neki bježali od toga.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Puno j toga što nas detektira kao Balkan (gusle,deseterac,lička kapa, ražanj,roštilj, ijekavica, štokavica,a u zadnje vrijeme i potpuna balkanizacija glazbe).
Inače saznao sam čitajući neke starije spise,kako je u Hrv.primorju tamo negdje prvih godina Kraljevine SHS, glavna psovka bila "Jebem vam mater štokavsku". To su bili prvi (mada neuspješni) pokušaji otpora balkanizaciji.
Inače saznao sam čitajući neke starije spise,kako je u Hrv.primorju tamo negdje prvih godina Kraljevine SHS, glavna psovka bila "Jebem vam mater štokavsku". To su bili prvi (mada neuspješni) pokušaji otpora balkanizaciji.
2014-04-22
Split je tipični primjer balkanizacije jednog primorskog,mediteranskog,čakavskog,hrvatsko-talijanskog grada.
2014-04-22
I onda je MOST koji u Dalmaciji ima uporište Mesiću da nogu u guzicu.jastreb wrote:Split je tipični primjer balkanizacije jednog primorskog,mediteranskog,čakavskog,hrvatsko-talijanskog grada.
http://www.kigo.hr/most-ukinuo-ured-bivseg-predsjednika-mesica/
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
jastreb wrote:Split je tipični primjer balkanizacije jednog primorskog,mediteranskog,čakavskog,hrvatsko-talijanskog grada.
Split je sad vlajland ghetto.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Nek šeta po Kazastanu i priča kako je Komšić civilizacijski iskorak.
Jeba mu ja mater i jednome i drugome balijsku.
To tribalo oba dvojicu streljat za primjer mlađim generacijama.
Jeba mu ja mater i jednome i drugome balijsku.
To tribalo oba dvojicu streljat za primjer mlađim generacijama.
2014-04-11
Litorizacija obale. Desila bi se i da nismo bili u Jugi.Hektorović wrote:jastreb wrote:Split je tipični primjer balkanizacije jednog primorskog,mediteranskog,čakavskog,hrvatsko-talijanskog grada.
2014-04-11
Obično smeče i jedan i drugi
https://www.klix.ba/vijesti/bih/stjepan-mesic-za-klix-ba-komsic-je-civilizacijski-iskorak-a-kolinda-neprihvatljiva/191029156
https://www.klix.ba/vijesti/bih/stjepan-mesic-za-klix-ba-komsic-je-civilizacijski-iskorak-a-kolinda-neprihvatljiva/191029156
2014-04-11
Ma kompletna Hrvatska (osim možda Međimurja i dijelova Zagorja) je teški Balkan.Hektorović wrote:jastreb wrote:Split je tipični primjer balkanizacije jednog primorskog,mediteranskog,čakavskog,hrvatsko-talijanskog grada.
Istra je Balkan tutto completto. Rijeka,ista stvar,unatoč njurganjima kako su rockerski grad,prijestonica EU kulture i slično.
Onda imamo područje obale i otočadi na potezu od Rijeke do Novog. To je pravi dinarski krš pun potomaka Morlaka (Canalle di Morlachi) u kojem dominira turbofolk,zatim jer tu vidljiv i uočljiv kosovsko-resavsko-torlački elemenat,masa Roma i pregršt Srba ,Bosanaca,Muslimana.
Senj,Karlobag i sve tu dolje,to je "podaj majko" i to je bio Balkan i u doba Turaka,a balkanizirali su ga senjski uskoci,turski upadi i Vlašadija koja tu obitava već 500 let.
Dalmacija je danas teška Balkanika,opsim par otoka (onaj gdje je Aben npr,ali samo zato što su izolirani). Vis je potpuni Balkan još od 1918.
O Lici,Kordunu i krajevima koji su bili pod Krajinom,ne treba ni govoriti. To ne liči ni na Hrvatsku kakvu prikazujemo svijetu u turističkim spotovima i prospektima.
Slavonija je Balkan samo takav. Tvrdi dinarski Balkan u kojem dominiraju već odavno Ličani,Dalmatinci, Hercegovci, Bosanci,Janjevci, Romi i čitav dijapazon Srba iz svih "srpskih zemalja".
I na kraju ostaju Zagreb i zagrebačka oblast koja je kruna svega. Dosta je prošetati ZG kolodvorima,ili prigradskim sokacima i čovjek koji ne poznaje Zagreb mogao bi reći da se nalazi u nekoj srbijanskoj palanci (roštilj,ražanj,rakijetina, roba se suši na dugačkim konopcima,kuće bez fasada,nerijetko i bez šprica,masa Romale-Romali populacije,narodna muzika,noževi,stolice lete,puca se...)
Koga je onaj Tuđman farbao,Bože ti sačuvaj!
2014-04-22
HR je dio EU. Još malo pa Schengen.jastreb wrote:Hrvatska je dio Regiona,pače i Zap.Balkana,ma koliko neki bježali od toga.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
I Bugarska i Rumunjska su dio EU.Eroo wrote:HR je dio EU. Još malo pa Schengen.jastreb wrote:Hrvatska je dio Regiona,pače i Zap.Balkana,ma koliko neki bježali od toga.
I Slovenija.
2014-04-22
Similar topics
» Srbija igra opasnu igru. Sljedećih mjeseci bi moglo doći do možda najopasnije destabilizacije regije od devedesetih. Tone bi zaobišlo ni Hrvatsku.
» MESIĆ PREMJEŠTEN IZ ZAGREBA? Sumnja se da je napustio Hrvatsku
» MESIĆ TUŽIO HRVATSKU EUROPSKOM SUDU ZA LJUDSKA PRAVA – Zbog teksta M. Holjevca o njemu!
» Tuđman smatrao da iza HOS-a stoji bivša Kontra obavještajna služba JNA ili skraćeno KOS
» Sramim se što sam Hrvat. Dobro da sam bar malim dijelom Slovenac
» MESIĆ PREMJEŠTEN IZ ZAGREBA? Sumnja se da je napustio Hrvatsku
» MESIĆ TUŽIO HRVATSKU EUROPSKOM SUDU ZA LJUDSKA PRAVA – Zbog teksta M. Holjevca o njemu!
» Tuđman smatrao da iza HOS-a stoji bivša Kontra obavještajna služba JNA ili skraćeno KOS
» Sramim se što sam Hrvat. Dobro da sam bar malim dijelom Slovenac
Page 1 of 1