Said Nikola Tesla?
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Said Nikola Tesla?
Perhaps, in the scientific world there is no other figure, shrouded in so many mysteries, myths and even the aura of mysticism. No legend has not done the very birth of Nikola Tesla: according to rumors, it happened at midnight, when there was lightning and thunder rolled.
Oh, what a pity that many of the traditions associated with the scientist, just fiction.
No, Tesla invented the AC generator in an instant, drawing in the sand his scheme... No, experiments Balkan physicist and engineer did not cause the fall of the Tunguska meteorite... Tesla also did not invent the "death ray", "antigravity machine", did not open the teleport.
However, it is to him we owe the appearance of such things as radio, electric clock, remote control, fluorescent light, the engine on solar energy...
And Nikola Tesla willingly gave interviews and many of them were making predictions for the distant future. One of the conversations published in the magazine Collier's (USA) 30 Jan 1926, is especially suggestive that the "master of electricity" was peculiar and supernatural abilities. In particular, the gift of prophecy.
In fact, Tesla claimed that:
I must say, Tesla is not just given an interview in which he drew a fantastic (as it seemed to his contemporaries) of the picture coming. It's hard to say whether it was a vision, as he hinted Tesla...
https://zen.yandex.ru/media/asutpp.ru/chto-utverjdal-nikola-tesla-5d57abaa14f98000ade9f5c3
Oh, what a pity that many of the traditions associated with the scientist, just fiction.
No, Tesla invented the AC generator in an instant, drawing in the sand his scheme... No, experiments Balkan physicist and engineer did not cause the fall of the Tunguska meteorite... Tesla also did not invent the "death ray", "antigravity machine", did not open the teleport.
However, it is to him we owe the appearance of such things as radio, electric clock, remote control, fluorescent light, the engine on solar energy...
And Nikola Tesla willingly gave interviews and many of them were making predictions for the distant future. One of the conversations published in the magazine Collier's (USA) 30 Jan 1926, is especially suggestive that the "master of electricity" was peculiar and supernatural abilities. In particular, the gift of prophecy.
In fact, Tesla claimed that:
- the development of wireless communication will transform our planet in a single brain...
- The distance will no longer affect communication, people can communicate while on different continents. And portable devices, with which the inhabitants of the Earth will hear and see each other, "will be wearing his vest,"...
- Will be an electric transportation, electric trains and locomotives will be sent to museums...
- Thanks to wireless connectivity, the morning paper can be printed at home...
- To manage buildings, their heating, lighting – start automation...
- Aircraft greatly reduced, pushing the car, solving the problem with Parking lots and access roads...
- Women do not just achieve equal rights with men (recall, interview dated 1926, and, for example, in Britain the ladies provided the opportunity to vote in 1928). Women, according to Tesla, will change the "sexual order".Getting the education to compete with men on equal terms, they will no longer aspire to marriage, childbirth. Because of this, believed Tesla, human civilization will begin to approach the model of a bee-hive. That is – some will work, others to support the population...
- Robots will become part of our everyday life...
- Surgeons will replace managed mechanisms...
- In General, people begin to give physical education more attention than reading, self...
I must say, Tesla is not just given an interview in which he drew a fantastic (as it seemed to his contemporaries) of the picture coming. It's hard to say whether it was a vision, as he hinted Tesla...
Or a scientist, a lover of effects and self-promotion, just shocked their many fans. In any case, in the same interview he also told that talks with the lightning and he understood the language of thunder...
https://zen.yandex.ru/media/asutpp.ru/chto-utverjdal-nikola-tesla-5d57abaa14f98000ade9f5c3
Guest- Guest
Re: Said Nikola Tesla?
genije iskonski i velikan,za razliku od "znanstvenika" koji galamom "patentiraju" svoje "izume"..
Guest- Guest
Ma kakvi ... to je bio jedan ČETNIK...pismejker wrote:genije iskonski i velikan,za razliku od "znanstvenika" koji galamom "patentiraju" svoje "izume"..
Nemoj da se čudiš, to je tako po ideološkoj matrici Republike Kifle nakon 1990te. ZAto su i kuće tih četnika Tesli sravnjene nakon Oluje.
Najbolje da ugasimo struju da nas ne podsjeća na tog četnika. To bi Hrvati trebali da urade. DA budu dosljedni sebi, da budu pećinari do kraja
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
a ti izbaci slovu U iz abecede da te ne podsjeća na ustaše i slova NDH da te ne podsjeća na NDH izbaci i kune i wc papir jer su sve to ustaše koristile...Ringo10 wrote:Ma kakvi ... to je bio jedan ČETNIK...pismejker wrote:genije iskonski i velikan,za razliku od "znanstvenika" koji galamom "patentiraju" svoje "izume"..
Nemoj da se čudiš, to je tako po ideološkoj matrici Republike Kifle nakon 1990te. ZAto su i kuće tih četnika Tesli sravnjene nakon Oluje.
Najbolje da ugasimo struju da nas ne podsjeća na tog četnika. To bi Hrvati trebali da urade. DA budu dosljedni sebi, da budu pećinari do kraja
MA jebite se više ...tre wrote:a ti izbaci slovu U iz abecede da te ne podsjeća na ustaše i slova NDH da te ne podsjeća na NDH izbaci i kune i wc papir jer su sve to ustaše koristile...Ringo10 wrote:Ma kakvi ... to je bio jedan ČETNIK...pismejker wrote:genije iskonski i velikan,za razliku od "znanstvenika" koji galamom "patentiraju" svoje "izume"..
Nabijem i vas i Blajburg i endehaziju ...
Nego šta ste nego gomila ustaša.
Ali vi ste one jadne salonske ustaše koji samo baljezgaju i laprdaju.
2015-09-24
a ti si pijani ustaša a trijezna budala, zbrčkan si do bola.Ringo10 wrote:MA jebite se više ...tre wrote:a ti izbaci slovu U iz abecede da te ne podsjeća na ustaše i slova NDH da te ne podsjeća na NDH izbaci i kune i wc papir jer su sve to ustaše koristile...Ringo10 wrote:Ma kakvi ... to je bio jedan ČETNIK...pismejker wrote:genije iskonski i velikan,za razliku od "znanstvenika" koji galamom "patentiraju" svoje "izume"..
Jedno je pjevat sa jaranima kad si pijan a drugo je biti ozbiljno opredijeljen.tre wrote:a ti si pijani ustaša a trijezna budala, zbrčkan si do bola.Ringo10 wrote:MA jebite se više ...tre wrote:a ti izbaci slovu U iz abecede da te ne podsjeća na ustaše i slova NDH da te ne podsjeća na NDH izbaci i kune i wc papir jer su sve to ustaše koristile...Ringo10 wrote:Ma kakvi ... to je bio jedan ČETNIK...pismejker wrote:genije iskonski i velikan,za razliku od "znanstvenika" koji galamom "patentiraju" svoje "izume"..
Nikad nisam bio ni u PArtiji uostalom bio sam mlad, ali me ni komunizam ni ustašluk nikad nisu zanimali.
Ali znam ko je dobio rat i šta je dobro isticati a šta nije dobro isticati jer donosi sam probleme.
Mi u BiH smo platili debelu cijenu upravo zbog te percepcije Hrvata kao ustaša i nacista. Znam jer sam nakon zadnjeg rata često imao prilike komunicirati sa međunarodnim drkadžijama poput sekretara USA veleposlanstva u Sarajevu i znam kakvo mišljenje i prerdasude imaju o nama a mi smo se uvijek svojski trudili da im damo za pravo.
2015-09-24
pa srbadija nam je dala tu stigmu i umjesto da se to rasčisti ti plešeš po njihovom ritmu kao i antife po hrvatskoj. Ti si sebi neto zacrtao i toga se držiš bez obzira što te činjenice i logika demantira svaki danRingo10 wrote:Jedno je pjevat sa jaranima kad si pijan a drugo je biti ozbiljno opredijeljen.tre wrote:a ti si pijani ustaša a trijezna budala, zbrčkan si do bola.Ringo10 wrote:MA jebite se više ...tre wrote:a ti izbaci slovu U iz abecede da te ne podsjeća na ustaše i slova NDH da te ne podsjeća na NDH izbaci i kune i wc papir jer su sve to ustaše koristile...Ringo10 wrote:
Ma kakvi ... to je bio jedan ČETNIK...
Nikad nisam bio ni u PArtiji uostalom bio sam mlad, ali me ni komunizam ni ustašluk nikad nisu zanimali.
Ali znam ko je dobio rat i šta je dobro isticati a šta nije dobro isticati jer donosi sam probleme.
Mi u BiH smo platili debelu cijenu upravo zbog te percepcije Hrvata kao ustaša i nacista. Znam jer sam nakon zadnjeg rata često imao prilike komunicirati sa međunarodnim drkadžijama poput sekretara USA veleposlanstva u Sarajevu i znam kakvo mišljenje i prerdasude imaju o nama a mi smo se uvijek svojski trudili da im damo za pravo.
Pusti ti Srbe, tu stigmu vi sebi sami stavljate na vrat.tre wrote:pa srbadija nam je dala tu stigmu i umjesto da se to rasčisti ti plešeš po njihovom ritmu kao i antife po hrvatskoj. Ti si sebi neto zacrtao i toga se držiš bez obzira što te činjenice i logika demantira svaki danRingo10 wrote:Jedno je pjevat sa jaranima kad si pijan a drugo je biti ozbiljno opredijeljen.tre wrote:a ti si pijani ustaša a trijezna budala, zbrčkan si do bola.Ringo10 wrote:MA jebite se više ...tre wrote:
a ti izbaci slovu U iz abecede da te ne podsjeća na ustaše i slova NDH da te ne podsjeća na NDH izbaci i kune i wc papir jer su sve to ustaše koristile...
2015-09-24
'Ko tebe ljuti stalno i prigovara ti da si ustasa, ringo?
Otvorit cu jednu temu, "ustase i ringo", samo za tebe.
Maggie19 wrote:'Ko tebe ljuti stalno i prigovara ti da si ustasa, ringo?
Ringo10 wrote:Ma kakvi ... to je bio jedan ČETNIK...pismejker wrote:genije iskonski i velikan,za razliku od "znanstvenika" koji galamom "patentiraju" svoje "izume"..
Jedan dan Hrvat, drugi dan četnik.
Danas si četnik.
crvenkasti-
2014-04-17
Crvenkasti, pun mi je kurac te dvoličnosti hrvatske.crvenkasti wrote:Ringo10 wrote:Ma kakvi ... to je bio jedan ČETNIK...pismejker wrote:genije iskonski i velikan,za razliku od "znanstvenika" koji galamom "patentiraju" svoje "izume"..
Danas si četnik.
Sve znam i ne treba mi niko pametovati.
2015-09-24
Ringo10 wrote:Crvenkasti, pun mi je kurac te dvoličnosti hrvatske.crvenkasti wrote:Ringo10 wrote:Ma kakvi ... to je bio jedan ČETNIK...pismejker wrote:genije iskonski i velikan,za razliku od "znanstvenika" koji galamom "patentiraju" svoje "izume"..
Danas si četnik.
To danas.
Sutra će ti biti pun kurac četničke agresije.
Ili je to bilo jučer?
crvenkasti-
2014-04-17
a jebovas,pospamaste mi temu..
Tesla je ZNANSTVENIK i to onaj nepatvoreni,covjek kojije isao ispred vremena jos vise nego Svabi..molim lijepo da se ostavite usraša i partizana,jerbo to nije lijepo spominjati u kontekstu covjeka,zahvaljujuci kome ne zivimo danas kao pecinski ljudi..THX..
Tesla je ZNANSTVENIK i to onaj nepatvoreni,covjek kojije isao ispred vremena jos vise nego Svabi..molim lijepo da se ostavite usraša i partizana,jerbo to nije lijepo spominjati u kontekstu covjeka,zahvaljujuci kome ne zivimo danas kao pecinski ljudi..THX..
Guest- Guest
PA da ... jer se ne zna koji su gori, Srbi ili Hrvaticrvenkasti wrote:Ringo10 wrote:Crvenkasti, pun mi je kurac te dvoličnosti hrvatske.crvenkasti wrote:Ringo10 wrote:Ma kakvi ... to je bio jedan ČETNIK...pismejker wrote:genije iskonski i velikan,za razliku od "znanstvenika" koji galamom "patentiraju" svoje "izume"..
Danas si četnik.
To danas.
Ili je to bilo jučer?
2015-09-24
rekoh ja..posvadjana bratija,toliko genetski izmjesana u staroj Juzi,da vise niti Mengele ne bi raspleo taj DNA..Ringo10 wrote:PA da ... jer se ne zna koji su gori, Srbi ili Hrvaticrvenkasti wrote:Ringo10 wrote:Crvenkasti, pun mi je kurac te dvoličnosti hrvatske.crvenkasti wrote:Ringo10 wrote:
Ma kakvi ... to je bio jedan ČETNIK...
Danas si četnik.
To danas.
Ili je to bilo jučer?
Guest- Guest
steta sto nije ostvario sve svoje projekte,ta besplatna energija je bogatsima zvucala sablaznjivo,valjda nije bilo vrijeme za to
Bijo je Tesla znamstvenik veliki, al je umeo i da filozofiše, jelte, pa evo par njegovih mudrih misli
- "Ja sam, kao što vidite i čujete, ostao Srbin i preko mora, gde se ispitivanjima bavim. To isto treba da budete i vi i da svojim znanjem i radom podižete slavu srpstva u svetu."
- "Nikad ne vjeruj sjaju u očima žene! To je vjerovatno svjetlo što prodire kroz njenu šuplju glavu."
- "Uvijek sam mislio da žena ima one suptilne umne i duševne osobine koje su je činile nadmoćnijom u odnosu na muškarca. Ali, tankoćutna žena koju obožavam je sada nestala i ustupila mjesto ženi koja misli da je njen najveći cilj da što više liči na muškarca - u odijevanju, glasu i djelu. Svijet je iskusio mnoge tragedije, ali, po meni, najveća tragedija je sadašnja ekonomska situacija koja je ženu okrenula protiv muškarca i one u mnogo slučajeva uspijevaju zauzeti njegovo mjesto u poslu i industriji. Rastuća tendencija žene da zasjeni muškarca je znak propadanja civilizacije."
ostvari jeste u projektima i testiranjima..iapk konvencionalne metode su zasnovane na brutalnom kapitalu koji je ulozen i sad se treba isplatiti,sve povise toga u sef...
ipak,raduj se,ponesto je i zazivjelo...vajfaj,indukciono punjenje energijom i slicno..
ipak,raduj se,ponesto je i zazivjelo...vajfaj,indukciono punjenje energijom i slicno..
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» "Nikola Tesla" / BG
» Koju je tajnu Nikola Tesla vidio u molitvi Oče naš!
» 'Da je Nikola Tesla živio u to vrijeme u Lici i njega bi ustaše ubile'
» Nikola Tesla - DOLAZAK
» Nikola Tesla je bio u pravu
» Koju je tajnu Nikola Tesla vidio u molitvi Oče naš!
» 'Da je Nikola Tesla živio u to vrijeme u Lici i njega bi ustaše ubile'
» Nikola Tesla - DOLAZAK
» Nikola Tesla je bio u pravu
Page 1 of 2