Naš Marcel na pupavkinom spisku
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Naš Marcel na pupavkinom spisku
Ne govorim o tome.jastreb wrote:Ma šta bi ti sad i ovaj sažeti članak brisala??? Pa ovo je u najkraćim crtama opisano i sumirano.Maggie19 wrote:
Jastrebe, imas li mozda ovdje nesto za izbrisati?
Samo pitam.
Marcellus uopće ne poznaje srpsku "građu".
Neko.ime je navedeno.
Sto.s tim?
Maggie19- Posts : 6791
2019-01-30
Ako zarađuje više, drago mi je. U svakom slučaju, bavi se zanimanjem za koje je stvoren.
Čovjek sa toliko talenata i pameti, pa njega treba šamarati i gurati naprijed... :)
Čovjek sa toliko talenata i pameti, pa njega treba šamarati i gurati naprijed... :)
£otk@-
2019-02-12
jastreb wrote:
Više puta pisao je o Kninjanima i u usta im stavljao bre i ekavicu.
Nažalost, oni su si to stavili u usta, za vrijeme rata. Do 1990 područja sa većinskim srpskim stanovništvom su uglavnom govorila strogim hrvatskim standardnim književnim jezikom.
Izbio rat, i znaš onu o poturici i Turčinu.
£otk@-
2019-02-12
A neš ti ča se tote imo znati...rozlike medju srbima uopće nemo kad se piše o onomu čemu marcellus piše.jastreb wrote:Ma šta bi ti sad i ovaj sažeti članak brisala??? Pa ovo je u najkraćim crtama opisano i sumirano.Maggie19 wrote:
Jastrebe, imas li mozda ovdje nesto za izbrisati?
Samo pitam.
Marcellus uopće ne poznaje srpsku "građu".
Srbi su imperijalisti, kolektkvisti, socijalisti, istočni barbari. Volu li više ćolića ili nedu ukraden irelevantno je.
2014-04-16
Ovdje jastrebova kritika ima nekog osnova, marc je dobar analiticar za hrvatske prilike bez obzira sto se ne slazem u svemu, i za europske prilike nije los. No, kada je balkan u pitanju njegovo poznavanje je jako lose.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
nema...jastreb wrote:A da, vidim nema Marina Vlahovića.vuksadinare wrote:mene nema ... steta ... zaostaci kosa slabo rade
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
zanimljivo kako se srbalj jastreb napikne na temu.
nisam bio dezerter, jok, samo sam malo bio krajišnik.
metak u ćelenku i sve pet.
2014-12-30
kaze mi kako mogu radit popis pete kolone a njega nema na tom popisu..jos se i buni sto nije..veber wrote:zanimljivo kako se srbalj jastreb napikne na temu.
2015-09-08
epikur37 wrote:Ovdje jastrebova kritika ima nekog osnova, marc je dobar analiticar za hrvatske prilike bez obzira sto se ne slazem u svemu, i za europske prilike nije los. No, kada je balkan u pitanju njegovo poznavanje je jako lose.
Općenito gledajući, nadaren je za pisanje.
Globalna analitika mu je svakako najjača strana, ima sjajan osjećaj za dinamiku, događaje i teme.
Ne mislim da su tekstovi o Pupovcu neosnovani ili slabo potkovani. Mogu se složiti da na srpsku zajednicu u Hrv. ili BiH gleda i pojednostavljuje.
Ali gledao sam i ja, čovjek naprosto mora otići tamo, i to baš u Sarajevo, i sam vidjeti i čuti kako sam već opisao prije nekog vremena
£otk@-
2019-02-12
marc je zakon..marc deri balkance i probalkance..mi purgeri veze sa njima nemamo nigdar nismo..
2015-09-08
on je abolicionist.vuksadinare wrote:kaze mi kako mogu radit popis pete kolone a njega nema na tom popisu..jos se i buni sto nije..veber wrote:zanimljivo kako se srbalj jastreb napikne na temu.
malo je četnikovao, a onda mu tuđman i šušak udjelili aboliciju.
u normalnoj državi bio bi dezerter i kao takav isključen.
2014-12-30
£otk@ wrote:epikur37 wrote:Ovdje jastrebova kritika ima nekog osnova, marc je dobar analiticar za hrvatske prilike bez obzira sto se ne slazem u svemu, i za europske prilike nije los. No, kada je balkan u pitanju njegovo poznavanje je jako lose.
Globalna analitika mu je svakako najjača strana, ima sjajan osjećaj za dinamiku, događaje i teme.
Ne mislim da su tekstovi o Pupovcu neosnovani ili slabo potkovani. Mogu se složiti da na srpsku zajednicu u Hrv. ili BiH gleda i pojednostavljuje.
Ali gledao sam i ja, čovjek naprosto mora otići tamo, i to baš u Sarajevo, i sam vidjeti i čuti kako sam već opisao prije nekog vremena
Slazem se.
Kaj se tice Pupovca i Srba mislim da pretjeruje i pojednostavljuje ali to ne znaci i da fula.
Svakako je talentiran a i dugo je brusio pisanje tako da s te strane svakako pohvale i dobro da radi to sto mu ide od ruke.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
marc mi je kućni prijatelj pa sam subjektivan.
ptočitao jedan njegov trkst.
sere ko grlica.
ali to bumo na nekom pivu.
ptočitao jedan njegov trkst.
sere ko grlica.
ali to bumo na nekom pivu.
2014-12-30
veber ja sam uvijek za rundu ali je ti placas
2015-09-08
jebeš lovu. platim odojka.vuksadinare wrote:veber ja sam uvijek za rundu ali je ti placas
platim deset rundi i taxi da ne zgineš
2014-12-30
epikur37 wrote:Ovdje jastrebova kritika ima nekog osnova, marc je dobar analiticar za hrvatske prilike bez obzira sto se ne slazem u svemu, i za europske prilike nije los. No, kada je balkan u pitanju njegovo poznavanje je jako lose.
Marc je ipak rođeni purger, osjeti se to na pisanju. Općenito ljudi iz sjeverozapadne HR slabo razumiju balkan, da ne pričemo o BiH.
Nama je balkan i BiH puno jasniji, jer smo ih gledali iznutra.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
£otk@ wrote:
Općenito o Sarajevu u mnogim glavama još ima predstava iz 80tih. A danas je u tom gradu stanovništvo čak i biološki totalno različito nego ondašnje.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
jastreb wrote:Nije problem što Marcelus piše protiv Srba.Serbinho-3 wrote:Marc zakuva rat pa u isti posalje druge i usput pokupi lovu od klikanja, jer od cega bi ziveo kao za vreme Juge sto se zalio na siromastvo.
Protiv Srba i ja pišem.
Ali ja pišem istinu.
darth_vader-
2014-04-17
veber wrote:jebeš lovu. platim odojka.vuksadinare wrote:veber ja sam uvijek za rundu ali ti je placas
platim deset rundi i taksi da ne zgineš
2015-09-08
fakat ovaj biser nisam uociojasambrend wrote:jastreb wrote:Nije problem što Marcelus piše protiv Srba.Serbinho-3 wrote:Marc zakuva rat pa u isti posalje druge i usput pokupi lovu od klikanja, jer od cega bi ziveo kao za vreme Juge sto se zalio na siromastvo.
Protiv Srba i ja pišem.
Ali ja pišem istinu.
2015-09-08
Serbinho-3 wrote:£otk@ wrote:
Država ne otvara tvornice
[size=30]Položen kamen temljac za fabriku namenske industrije u Kuršumliji[/size]
Kuršumlija -- Kuršumlija dobija fabriku namenske industrije "BSS", Borbeni složeni sistemi, u čiju će izgradnju biti uloženo 20 miliona evra.
Ceremoniji polaganja temeljca prisustvuju predsednik Aleksandar Adem Vuchiqi, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Milan Mojsilović, direktor Jugoimport SDPR-a Jugoslav Petković i predsednik opštine Kuršumlija Radomir Vidić, kao i građani Kuršumlije.
"Nemojte da čekate poslednje dane i poslednje rokove. Molim vas sve da krenete odmah sa poslom, da ljudi vide da kada država Srbija krene da radi da sve brzo završavamo. Ovde ćemo zaposliti 300 ljudi iz Kuršumlije, i to nije mali broj zaposlenih. Hoćemo da ljudi žive životima dostojnim čoveka. Imaćemo mnogo više vojnika u Kuršumliji, što znači novi život za Kuršumliju. Ovde ćemo praviti Lazara, i drugo naoružanje. Naš cilj je da radimo brzo, ali odgovorno, jel kada postavite ovde vojsku i ozbiljne jedinice ovde to će stvoriti nova radna mesta", rekao je Adem Vuchiqi.
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2019&mm=10&dd=12&nav_id=1602949
Evo ga opet na Pizzon mode prebacilo...
darth_vader-
2014-04-17
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Marcel Proust i Marcel Holjevac o katedralama
» Putin: Joooj, je'acu vam sve po spisku!
» Goran Vojković mi hebe sve po spisku
» Biži ća, vrati se odakle si došao, jebem ti sve po spisku...
» Nek sam milijun puta izdajnicka drolja,ali vam jebem sve po spisku 'braco' Srbi
» Putin: Joooj, je'acu vam sve po spisku!
» Goran Vojković mi hebe sve po spisku
» Biži ća, vrati se odakle si došao, jebem ti sve po spisku...
» Nek sam milijun puta izdajnicka drolja,ali vam jebem sve po spisku 'braco' Srbi
Page 4 of 6