Nedostaje nam milijun svinja
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Nedostaje nam milijun svinja
Uostalom pitajte bivše izbjeglice koji su tijekom rata boravili u hotelima.
Naziv prognanik neću namjerno koristiti jer je to glupost.
E pa turizam je bio slab,a turizmusi su kukali kako im izbjeglice dovode u pitanje opstanak,kako sramote njihov domaći kraj pred gostima itsl.
Znači halapljivost nema granica. To što su tijekom zime izbjeglice bili glavni gosti u lokalima,što su kod lokalnog mesara kupovali duplo više mesa od domaćih,što su činili veći dio radne snage po bauštelama,a istovremeno se smrzavali po rovovima u Lici,to turizmusima (tako ću ih zvati) nije značilo ništa.
Izbjeglice iz Dubrovnika su posebna priča. To i nisu bile izbjeglice,već pobjeglice na nekom neodređenom godišnjem odmoru. Pobjegli su iz DU,kojeg JNA i Crnogorci nisu osvojili. Imali su brdo para. Kuće su im u najvećem broju slučajeva bile cijele,a obitelji na broju. Na ratištu nisu bili,ali su kukali kako im je rat uništio turizam.
Ja mislim da poljoprivreda i zanatstvo oplemenjuju čovjeka,a da ga turizam kvari i pretvara u turizmusa.
Naziv prognanik neću namjerno koristiti jer je to glupost.
E pa turizam je bio slab,a turizmusi su kukali kako im izbjeglice dovode u pitanje opstanak,kako sramote njihov domaći kraj pred gostima itsl.
Znači halapljivost nema granica. To što su tijekom zime izbjeglice bili glavni gosti u lokalima,što su kod lokalnog mesara kupovali duplo više mesa od domaćih,što su činili veći dio radne snage po bauštelama,a istovremeno se smrzavali po rovovima u Lici,to turizmusima (tako ću ih zvati) nije značilo ništa.
Izbjeglice iz Dubrovnika su posebna priča. To i nisu bile izbjeglice,već pobjeglice na nekom neodređenom godišnjem odmoru. Pobjegli su iz DU,kojeg JNA i Crnogorci nisu osvojili. Imali su brdo para. Kuće su im u najvećem broju slučajeva bile cijele,a obitelji na broju. Na ratištu nisu bili,ali su kukali kako im je rat uništio turizam.
Ja mislim da poljoprivreda i zanatstvo oplemenjuju čovjeka,a da ga turizam kvari i pretvara u turizmusa.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Tržište najbolje regulira stvari
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/627739/dalmatinci-su-otkrili-novu-shopping-oazu-vracaju-se-punih-portapaka-provjerili-smo-zasto-se-masovno-odlazi-u-liku--nema-cega-nema-sve-je-domace-evo-kakve-su-cijene
Jesenski sajam u Gospiću koji traje dva tjedna , prodaju sve šta izlože.
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/627739/dalmatinci-su-otkrili-novu-shopping-oazu-vracaju-se-punih-portapaka-provjerili-smo-zasto-se-masovno-odlazi-u-liku--nema-cega-nema-sve-je-domace-evo-kakve-su-cijene
Jesenski sajam u Gospiću koji traje dva tjedna , prodaju sve šta izlože.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Jel postoji neki Vegan restoran na Jadranskoj Obali...
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Pa naruči spizu di nema mesa.Serbinho-3 wrote:Jel postoji neki Vegan restoran na Jadranskoj Obali...
2014-04-11
Pa nije to to...
Dodje ti turista, vidi nema ni Vegan restorana, sve mu jasno
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Ima i to više. Malo san progugla. Ima i to eto. Zdrava hrana i ta priča , samo pšenica na meniju.Serbinho-3 wrote:Pa nije to to...
2014-04-11
Fali nama miljon ljudi a ne miljon svinja. Da se mene pita ja bi te poticaje za svinjogojstvo ukinija a te pare usmjerija u pronatalietnu politiku. Šta će ti svinje kad nemaš ljudi ? No mene ionako neće nitko poslušat al zato će fino svake godine natalitet cici krep pa ako neš vadit pare iz proračuna onda nema beba.
Ministarstvo poljoprivrede a koji kurac društvo mora financirat nečije svinje jbte ?!?!?!?
Zato meni drago da su i ovi stupili u štrajk pa će bit borba za svaku kunu u proračunu.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/novi-udar-na-vladu-uz-potporu-hns-a-nakon-osnovnih-i-srednjih-skola-u-strajk-ce-i-fakulteti-izvor-iz-hdz-a-hns-to-cini-radi-rejtinga/9477695/
Ministarstvo poljoprivrede a koji kurac društvo mora financirat nečije svinje jbte ?!?!?!?
Zato meni drago da su i ovi stupili u štrajk pa će bit borba za svaku kunu u proračunu.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/novi-udar-na-vladu-uz-potporu-hns-a-nakon-osnovnih-i-srednjih-skola-u-strajk-ce-i-fakulteti-izvor-iz-hdz-a-hns-to-cini-radi-rejtinga/9477695/
2014-04-11
zaboravili ste napisati i nešto o neizostavnoj crkvi u hrvata CUH, to je najveći problem za RH uz šiptare.jasambrend wrote:T. wrote:Šta bi tribalo u turističkim mjestima držat gudane?jastreb wrote:Pa normalno da nedostaje kad su nam glavni svinjarski krajevi (Slavonija,Baranja i Banija) prazne.
A gospoda sa mora više se ne želi bakćati s prascima jer smrde.
Ko prije 50 godina...
Lik je u uvjeren da su najveći problem turizma šiptari, a gudine bi u Rovinju uzgaja... a što dalje, nema dalje...
Counter-Strike- Posts : 4231
2018-03-12
Ima krmaka na dve noge prilicno
Mali milijun
Mali milijun
Za parove i kukuruz...RayMabus wrote:Ima i to više. Malo san progugla. Ima i to eto. Zdrava hrana i ta priča , samo pšenica na meniju.Serbinho-3 wrote:Pa nije to to...
Ima. Halal svinjetina obavezno na meniju...Serbinho-3 wrote:Jel postoji neki Vegan restoran na Jadranskoj Obali...
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Gori od svinja
» Svinja u blatu
» Muska sovinisticka svinja
» Kad zadnja svinja utihne
» Rusi zabranili uvoz svinja
» Svinja u blatu
» Muska sovinisticka svinja
» Kad zadnja svinja utihne
» Rusi zabranili uvoz svinja
Page 2 of 2