Tzv. lijevica i desnica u Hrvata, su svi protiv MOST-a
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Tzv. lijevica i desnica u Hrvata, su svi protiv MOST-a
"IDEJA MOST-a o Vladi nacionalnog jedinstva nije moguća", izjavio je Žarko Puhovski, politički analitičar za Index.
Takvu ideju nazvao je amaterskom besmislicom.
"MOST se pokušava izvući iz svog obećanja da neće ići u koaliciju, a sad predlažu koaliciju koja je čak i veća. To je zaprepašćujuće i promašuje sve što Hrvatskoj treba", izjavio je Puhovski.
Nada se kaže, da to nije to moguće jer bi navodi, značilo da bi se ukinuo parlament.
"Takva Vlada moguća samo u vrijeme rata i teških katastrofa"
"U Saboru bi ostali samo oni koji nisu u većinskom sastavu, a to bi bilo manje od 20 ljudi u parlamentu. Uostalom takav konstrukt je besmislica. Ako se SDP i HDZ mogu dogovoriti onda im MOST nije ni potreban. Takve stvari se rade samo u vrijeme rata i teških katastrofa, a Hrvatska nije u takvoj situaciji", rekao je Puhovski.
Smatra kako se MOST treba prikloniti SDP-u jer im je to puno lakše budući da SDP ima 7 do 10 mandata više od HDZ-a te da SDP-u čak tvrdi, nije ni potreban cijeli MOST, dok, kaže, HDZ-u je.
"Iako HDZ im je bliži svjetonazorski pa je i jedna teorija da idu bližima, ali valja naglasiti i da će ih lakše će progutati oni koji su im bliži", zaključio je Puhovski.
Politički analitičar Davor Gjenero također tvrdi da takva Vlada koju predlaže MOST nije moguća.
"Ako bi i bila moguća koncentracijska Vlada onda MOST nije potreban. Takav model Vlade se primjenjuje samo u uvjetima ratnog stanja, kao što je bila Gregurićeva Vlada i samo za vrijeme najteže agresije je vladala", rekao je Gjenero.
"Nemamo iskustva za tehničku Vladu"
Ističe kako rješenje za sadašnju situaciju može biti velika koalicija SDP-a i HDZ-a, ili pak koalicija MOST-a s HDZ-om ili SDP-om, ali nikako koncentracijska Vlada.
MOST, tvrdi, predlaže to jer ili žele da njihov prijedlog bude odbačen i da nakon tog uđu u razgovore s jednim ili drugim blokom.
"S kojom god stranom krenu pregovarati neki njihovi članovi mogu pobuniti pa tako pokazuju da žele s oboje", rekao je Gjenero.
Ističe kako ni HDZ ni SDP neće to prihvatiti jer je kaže tako što opasno za hrvatsku političku arenu.
"Imamo niz problema, Hrvatska će se vraćati dio izbjeglica koji su u EU ušli u Hrvatskoj tako da morate imati Vladu da zastupa naše interese. Nemamo luksuz da izbore odgodimo za par mjeseci. Do svibnja moramo biti u stanju izabrati nove suce Ustavnog suda", rekao je Gjenero.
Na kraju je ponovio kako sad u obzir dolazi ili velika koalicija SDP i HDZ ili MOST s jednom ili drugom stranom. Dodao je još da izbor može biti i tehnička Vlada, ali navodi kako Hrvatska u tome nema iskustva.
Prof. Cipek: Takvom Vladom ugasila bi se politika u Hrvatskoj
Dr. Tihomir Cipek, redoviti profesor na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti za Index je rekao da MOST ovom odlukom ide protiv svojih glasača, koji ne žele ni SDP ni HDZ.
"To je nesnalaženje vodstva MOST-a, oni su heterogena skupina koji se nisu mogli odlučiti ni za koga, pa da ostanu homogeni predlažu ovu Vladu.
Vlada nacionalnog jedinstva je kad nemate alternative, ali je MOST ima ili HDZ ili SDP", rekao je profesor Cipek.
Na pitanje što misli hoće li te dvije stranke pristati na koaliciju s MOST-om, Cipek je rekao da to ne zna, ali da su ipak te dvije stranke relativni pobjdenici izbora s najviše osvojenih mandata.
"Neugodna je situacija, ako prihvate onda su u koaliciji koju nisu htjeli niti jedni. Glasači MOST-a su pak htjeli novi tip politike, a ne ostanak uz tradicionalnu hrvatsku politiku", rekao je prof. Cipek.
Kazao je i kako su lako mogući i novi izbori. a isto se kaže, može dogoditi da MOST pukne pa se dio prikloni jednima ili drugima.
"Teško da će MOST na novim izborima ponoviti ovakve rezultate. Već su sad razočarali svoje birače radi niza proturječnih izjava", rekao je Cipek i zaključio da bi Vlada nacionalnog jedinstva bila definitivno ukidanje politike u Hrvatskoj jer bi se time ugasila opozicija koje više ne bi bilo.
Analitičari u Otvorenom
Svoja gledišta na aktualne pregovore o formiranju buduće vlade i mandataru u Otvorenom HTV-a su iznijeli Dražen Lalilć s Fakulteta političkih znanosti i njegov kolega s Pravnog fakulteta Ivan Rimac.
"Još se ništa važno nije dogodilo. Normalno je da razgovori traju, ja mislim da Most treba gledati kao zasebnog partnera i ne povezivati ga sa sudbinom drugih aktera trećeg puta. Obje glavne stranke su fingirale reforme, a zemlji su strukturne reforme hitno potrebne. Ja pitam sve, što bi učinili tri dana nakon izbora na mjestu ljudi iz Mosta? Lomili stvar preko koljena? Ja mislim da će proces dugo trajati, u Mostu dominira struja koja smatra da su problemi veliki, da je proces složen i da vremenu treba dati vremena. Ja mislim da za to trebaju imati razumijevanja svi građani Hrvatske. Mene čudi promptno reagiranje nekih ljudi, službeno ili neslužbeno, koji odbijaju tu koaliciju, jer navlače bijes javnosti. Loptica je na njihovoj strani.
Reforme u ovoj zemlji su posao za mnogo ruku. Most je mala stranka, tek je osnovan i trebati će pomoć stručnjaka. Iako je javnost opsjednuta s time tko će formirati vladu, osnovno je pitanje kako provesti reforme. Različiti akteri moraju surađivati na tome, mi se svi moramo prikloniti tome, mi moramo razgovarati o programskim reformskim paketima, različitim programima, uzeti dobro iz programa SDP-a i HDZ-a.
Treba na sve to šire gledati, do sad smo kao zemlja i društvo bili u situaciju da smo imali dva snažna aktera i mislim da bi trebali biti zadovoljni što imamo trećeg. Očito se u dvostranačju ničem dobrom ne možemo nadati. Jako je važno pružiti šansu toj novoj opciji. Most će biti snažan i važan dok god je kohezivan. Među njima su velike ideološke razlike, između Petrine i Podoljnaka su nemoguće, ali su oni još uvijek zajedno i oni dokazuju da se može zajednički funkcionirali. Važno je da formiramo stabilnu i meritornu vlast, ali ako se dogode izvanredni izbori to neće biti nikakva tragedija i ja mislim, nakon današnjih događaja, da je Most u poziciji da dobije još veću podršku u takvom scenariju. Oni su danas ponudili srce na dlanu, a Karamarko je dao tako netalentirani odgovor, SDP je ispao mudriji, on će barem prespavati prije odluke," rekao je Lalić.
Da je šef HDZ-a povukao niz loših poteza u posljednjim danima složio se i Rimac, rekavši:
"Karamarko je u posljednjih nekoliko dana napravio nekoliko velikih grešaka, slično kao što je Josipović odbacio Živi zid kao potencijalni generator glasova i Karamarko je u izbornoj noći umanjio značaj Mosta. Jasno je da postoji veliki animozitet prema bivšem potpredsjedniku HDZ-a Prgometu. Takvi animoziteti mogu stvarati ozbiljne poteškoće u razgovoru i argumentima," rekao je Rimac za kojeg je Vlada nacionalnog jedinstva teško zamisliva zbog osobnosti dvojice lidera glavnih stranaka.
"Uostalom Most je artikulirao zahtjeve neprihvatljive HDZ-u i SDP-u, pa mi se inzistiranje da upravo ti akteri sudjeluju u reformama čini nerealno i neprihvatljivo. Delegiranje lokalne samouprave nije nešto od čega su glavne stranke spremne odustati, ono ih hrani."
Možda najzanimljivije, Rimac je ocijenio da današnji događaji učvršćuju dojam o iskrenosti u pristupu Mosta. "Da su ljudi iz Mosta skloni političkoj trgovini, sporazum bi sklopili odmah. Građani moraju shvatiti da postoji realnost u kojoj je tim ljudima uistinu stalo do općeg dobra."
http://www.index.hr/vijesti/clanak/analiticari-danasnji-dogadjaji-ucvrscuju-dojam-da-most-ne-zanima-politicka-trgovina-vec-opce-dobro/855325.aspx
Takvu ideju nazvao je amaterskom besmislicom.
"MOST se pokušava izvući iz svog obećanja da neće ići u koaliciju, a sad predlažu koaliciju koja je čak i veća. To je zaprepašćujuće i promašuje sve što Hrvatskoj treba", izjavio je Puhovski.
Nada se kaže, da to nije to moguće jer bi navodi, značilo da bi se ukinuo parlament.
"Takva Vlada moguća samo u vrijeme rata i teških katastrofa"
"U Saboru bi ostali samo oni koji nisu u većinskom sastavu, a to bi bilo manje od 20 ljudi u parlamentu. Uostalom takav konstrukt je besmislica. Ako se SDP i HDZ mogu dogovoriti onda im MOST nije ni potreban. Takve stvari se rade samo u vrijeme rata i teških katastrofa, a Hrvatska nije u takvoj situaciji", rekao je Puhovski.
Smatra kako se MOST treba prikloniti SDP-u jer im je to puno lakše budući da SDP ima 7 do 10 mandata više od HDZ-a te da SDP-u čak tvrdi, nije ni potreban cijeli MOST, dok, kaže, HDZ-u je.
"Iako HDZ im je bliži svjetonazorski pa je i jedna teorija da idu bližima, ali valja naglasiti i da će ih lakše će progutati oni koji su im bliži", zaključio je Puhovski.
Politički analitičar Davor Gjenero također tvrdi da takva Vlada koju predlaže MOST nije moguća.
"Ako bi i bila moguća koncentracijska Vlada onda MOST nije potreban. Takav model Vlade se primjenjuje samo u uvjetima ratnog stanja, kao što je bila Gregurićeva Vlada i samo za vrijeme najteže agresije je vladala", rekao je Gjenero.
"Nemamo iskustva za tehničku Vladu"
Ističe kako rješenje za sadašnju situaciju može biti velika koalicija SDP-a i HDZ-a, ili pak koalicija MOST-a s HDZ-om ili SDP-om, ali nikako koncentracijska Vlada.
MOST, tvrdi, predlaže to jer ili žele da njihov prijedlog bude odbačen i da nakon tog uđu u razgovore s jednim ili drugim blokom.
"S kojom god stranom krenu pregovarati neki njihovi članovi mogu pobuniti pa tako pokazuju da žele s oboje", rekao je Gjenero.
Ističe kako ni HDZ ni SDP neće to prihvatiti jer je kaže tako što opasno za hrvatsku političku arenu.
"Imamo niz problema, Hrvatska će se vraćati dio izbjeglica koji su u EU ušli u Hrvatskoj tako da morate imati Vladu da zastupa naše interese. Nemamo luksuz da izbore odgodimo za par mjeseci. Do svibnja moramo biti u stanju izabrati nove suce Ustavnog suda", rekao je Gjenero.
Na kraju je ponovio kako sad u obzir dolazi ili velika koalicija SDP i HDZ ili MOST s jednom ili drugom stranom. Dodao je još da izbor može biti i tehnička Vlada, ali navodi kako Hrvatska u tome nema iskustva.
Prof. Cipek: Takvom Vladom ugasila bi se politika u Hrvatskoj
Dr. Tihomir Cipek, redoviti profesor na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti za Index je rekao da MOST ovom odlukom ide protiv svojih glasača, koji ne žele ni SDP ni HDZ.
"To je nesnalaženje vodstva MOST-a, oni su heterogena skupina koji se nisu mogli odlučiti ni za koga, pa da ostanu homogeni predlažu ovu Vladu.
Vlada nacionalnog jedinstva je kad nemate alternative, ali je MOST ima ili HDZ ili SDP", rekao je profesor Cipek.
Na pitanje što misli hoće li te dvije stranke pristati na koaliciju s MOST-om, Cipek je rekao da to ne zna, ali da su ipak te dvije stranke relativni pobjdenici izbora s najviše osvojenih mandata.
"Neugodna je situacija, ako prihvate onda su u koaliciji koju nisu htjeli niti jedni. Glasači MOST-a su pak htjeli novi tip politike, a ne ostanak uz tradicionalnu hrvatsku politiku", rekao je prof. Cipek.
Kazao je i kako su lako mogući i novi izbori. a isto se kaže, može dogoditi da MOST pukne pa se dio prikloni jednima ili drugima.
"Teško da će MOST na novim izborima ponoviti ovakve rezultate. Već su sad razočarali svoje birače radi niza proturječnih izjava", rekao je Cipek i zaključio da bi Vlada nacionalnog jedinstva bila definitivno ukidanje politike u Hrvatskoj jer bi se time ugasila opozicija koje više ne bi bilo.
Analitičari u Otvorenom
Svoja gledišta na aktualne pregovore o formiranju buduće vlade i mandataru u Otvorenom HTV-a su iznijeli Dražen Lalilć s Fakulteta političkih znanosti i njegov kolega s Pravnog fakulteta Ivan Rimac.
"Još se ništa važno nije dogodilo. Normalno je da razgovori traju, ja mislim da Most treba gledati kao zasebnog partnera i ne povezivati ga sa sudbinom drugih aktera trećeg puta. Obje glavne stranke su fingirale reforme, a zemlji su strukturne reforme hitno potrebne. Ja pitam sve, što bi učinili tri dana nakon izbora na mjestu ljudi iz Mosta? Lomili stvar preko koljena? Ja mislim da će proces dugo trajati, u Mostu dominira struja koja smatra da su problemi veliki, da je proces složen i da vremenu treba dati vremena. Ja mislim da za to trebaju imati razumijevanja svi građani Hrvatske. Mene čudi promptno reagiranje nekih ljudi, službeno ili neslužbeno, koji odbijaju tu koaliciju, jer navlače bijes javnosti. Loptica je na njihovoj strani.
Reforme u ovoj zemlji su posao za mnogo ruku. Most je mala stranka, tek je osnovan i trebati će pomoć stručnjaka. Iako je javnost opsjednuta s time tko će formirati vladu, osnovno je pitanje kako provesti reforme. Različiti akteri moraju surađivati na tome, mi se svi moramo prikloniti tome, mi moramo razgovarati o programskim reformskim paketima, različitim programima, uzeti dobro iz programa SDP-a i HDZ-a.
Treba na sve to šire gledati, do sad smo kao zemlja i društvo bili u situaciju da smo imali dva snažna aktera i mislim da bi trebali biti zadovoljni što imamo trećeg. Očito se u dvostranačju ničem dobrom ne možemo nadati. Jako je važno pružiti šansu toj novoj opciji. Most će biti snažan i važan dok god je kohezivan. Među njima su velike ideološke razlike, između Petrine i Podoljnaka su nemoguće, ali su oni još uvijek zajedno i oni dokazuju da se može zajednički funkcionirali. Važno je da formiramo stabilnu i meritornu vlast, ali ako se dogode izvanredni izbori to neće biti nikakva tragedija i ja mislim, nakon današnjih događaja, da je Most u poziciji da dobije još veću podršku u takvom scenariju. Oni su danas ponudili srce na dlanu, a Karamarko je dao tako netalentirani odgovor, SDP je ispao mudriji, on će barem prespavati prije odluke," rekao je Lalić.
Da je šef HDZ-a povukao niz loših poteza u posljednjim danima složio se i Rimac, rekavši:
"Karamarko je u posljednjih nekoliko dana napravio nekoliko velikih grešaka, slično kao što je Josipović odbacio Živi zid kao potencijalni generator glasova i Karamarko je u izbornoj noći umanjio značaj Mosta. Jasno je da postoji veliki animozitet prema bivšem potpredsjedniku HDZ-a Prgometu. Takvi animoziteti mogu stvarati ozbiljne poteškoće u razgovoru i argumentima," rekao je Rimac za kojeg je Vlada nacionalnog jedinstva teško zamisliva zbog osobnosti dvojice lidera glavnih stranaka.
"Uostalom Most je artikulirao zahtjeve neprihvatljive HDZ-u i SDP-u, pa mi se inzistiranje da upravo ti akteri sudjeluju u reformama čini nerealno i neprihvatljivo. Delegiranje lokalne samouprave nije nešto od čega su glavne stranke spremne odustati, ono ih hrani."
Možda najzanimljivije, Rimac je ocijenio da današnji događaji učvršćuju dojam o iskrenosti u pristupu Mosta. "Da su ljudi iz Mosta skloni političkoj trgovini, sporazum bi sklopili odmah. Građani moraju shvatiti da postoji realnost u kojoj je tim ljudima uistinu stalo do općeg dobra."
http://www.index.hr/vijesti/clanak/analiticari-danasnji-dogadjaji-ucvrscuju-dojam-da-most-ne-zanima-politicka-trgovina-vec-opce-dobro/855325.aspx
Guest- Guest
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Tzv. lijevica i desnica u Hrvata, su svi protiv MOST-a
Birači su se lijepo narugali Tomislavu Karamarku i Zoranu Milanoviću natjeravši ih da se klanjaju ljudima kojima se do nedjelje ne bi javili ni na telefonski poziv, i to što su ih spustili na zemlju zasad je jedini dobitak posljednjih izbora.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/biraci-se-narugali-karamarku-i-milanovicu-1036670
http://www.vecernji.hr/hrvatska/biraci-se-narugali-karamarku-i-milanovicu-1036670
2014-04-11
Sve sam sklonija 2. krugu i konačnom obračunu s partijom.
Guest- Guest
I ovo je bit svega!
I ovo je bit svega!
Guest- Guest
Most mora prići jednima ili drugima, s HDZ-om je logičnije da idu jer su sličniji. Kako reče Puhi, ako se sklapa koalicija HDZ-a i SDP-a Most nije potreban.
Stipe Petrina će onda izać iz MOSTa.
2014-04-11
Naivčice.Eva wrote:Možda najzanimljivije, Rimac je ocijenio da današnji događaji učvršćuju dojam o iskrenosti u pristupu Mosta. "Da su ljudi iz Mosta skloni političkoj trgovini, sporazum bi sklopili odmah. Građani moraju shvatiti da postoji realnost u kojoj je tim ljudima uistinu stalo do općeg dobra."
I ovo je bit svega!
Onda nek idu s SDP-om. Velika koalicija može i bez Mosta i bez svih drugih stranakah zajedno. Samo najveći. A to bi bilo i najstabilnije. Jasno, ne i najbolje, da me Eva ne zaskoči.RayMabus wrote:Stipe Petrina će onda izać iz MOSTa.
Ode li MOST HDZu MOST se raspada jer Stipe Petrina automatski izlazi iz njega. Tu je još nekoliko njih koji nisu skloni HDZu.
MOST kao takvi na ćelu sa Petrovom može otić HDZu al bez Stipe Petrine.
MOST kao takvi na ćelu sa Petrovom može otić HDZu al bez Stipe Petrine.
2014-04-11
Pa ne žele svi da im država propada, da im se stanovništvo iseljava i da imaju vilu u Somaliji. Nisu svi ljudi smeće.Regoč wrote:Naivčice.Eva wrote:Možda najzanimljivije, Rimac je ocijenio da današnji događaji učvršćuju dojam o iskrenosti u pristupu Mosta. "Da su ljudi iz Mosta skloni političkoj trgovini, sporazum bi sklopili odmah. Građani moraju shvatiti da postoji realnost u kojoj je tim ljudima uistinu stalo do općeg dobra."
I ovo je bit svega!
Guest- Guest
Ako se boje Petrinina izlaska ili Prgometove secesije, nek idu s SDP-om. S nekim moraju, velika je koalicija besmislena s Mostom, za to trebaju samo HDZ i SDP.
Naravno, nas dvoje smo takvi. Samo, gdje smo mi od vlasti?Eva wrote:Pa ne žele svi da im država propada, da im se stanovništvo iseljava i da imaju vilu u Somaliji. Nisu svi ljudi smeće.Regoč wrote:Naivčice.Eva wrote:Možda najzanimljivije, Rimac je ocijenio da današnji događaji učvršćuju dojam o iskrenosti u pristupu Mosta. "Da su ljudi iz Mosta skloni političkoj trgovini, sporazum bi sklopili odmah. Građani moraju shvatiti da postoji realnost u kojoj je tim ljudima uistinu stalo do općeg dobra."
I ovo je bit svega!
Ako MOST ode HDZU predviđam njegov raspad. Vecina ljudi koji su glasali za MOST su protiv još jedne vladavine pljačke i grabeža u režiji HDZa. To bi za MOST bio kraju u smislu idućih izbora jer im nitko nebi dao glas više.
2014-04-11
Glasaći MOSTa definitivno nisu biračko tijelo HDZa. Oni nisu ni skloni SDPeu al HDZovci nisu. Ode li MOST kao takav u nekakvu koaliciju ili suradnju sa HDZom oni se mogu pozdravit sa podrškom tih istih biraća na idućim izborima.
Last edited by RayMabus on Thu 12 Nov - 7:28; edited 1 time in total
2014-04-11
SDP/HDZ su dosada imali dost vremena za pokazat kaj znaju i mogu. Zakaj to ne bi i netko drugi mogao? Ljudi su pokazali na ovim izborima da žele i druge, da nisu zadovoljni s ovime kaj su imali dosada. Rezultati koje su ostvarili SDP/HDZ su glasovi onih koji jednako s njima uništavaju zemlju i koriste proračun kao izvor prihoda za male, sitne i sebične interese. Za MOST su glasali oni koji taj novac privređuju svojim radom u realnom sektoru.Regoč wrote:Naravno, nas dvoje smo takvi. Samo, gdje smo mi od vlasti?Eva wrote:Pa ne žele svi da im država propada, da im se stanovništvo iseljava i da imaju vilu u Somaliji. Nisu svi ljudi smeće.Regoč wrote:Naivčice.Eva wrote:Možda najzanimljivije, Rimac je ocijenio da današnji događaji učvršćuju dojam o iskrenosti u pristupu Mosta. "Da su ljudi iz Mosta skloni političkoj trgovini, sporazum bi sklopili odmah. Građani moraju shvatiti da postoji realnost u kojoj je tim ljudima uistinu stalo do općeg dobra."
I ovo je bit svega!
Guest- Guest
U SDP-u bi htjeli na suradnju privoljeti cijeli Most, i zato su otpočetka govorili da neće pojedinačno razgovarati s 19 članova stranke, ali ako dođe do raskola među njima, htjeli bi znati ima li Prgomet dovoljno svojih ljudi koji bi podržali Vladu Zorana Milanovića. U SDP-u vjeruju kako će njihova koalicija dogovoriti suradnju s Prgometom i njemu bliskim mostovcima, a nadaju se kako će im njihova potpora biti dovoljna za sastavljanje Vlade.
- To su ozbiljni ljudi, i ako oni žele preuzeti odgovornost za reforme koje traže, mi ćemo im ponuditi ministarstva da to i provedu - kaže naš izvor. Međutim, ishodom večeri, tvrde naši izvori, Milanović nije zadovoljan. Prgomet o ponuđenim funkcijama nije htio razgovarati. Navodno nije pristao razgovarati ni o mogućnosti da dio sebi bliskih ljudi u Mostu nagovara na suradnju sa SDP-om, kaže jedan njegov bliski suradnik.
http://www.jutarnji.hr/otkrivamo-nove-detalje-tajnog-sastanka-milanovic-svoju-ponudu-uvjetovao-vrbovanjem-barem-7-mostovaca--nije-bio-zadovoljan-prgometovom-reakcijom/1456364/
Potrebnih osam
Računaju na to da im treba potpora barem osmero mostovaca.- To su ozbiljni ljudi, i ako oni žele preuzeti odgovornost za reforme koje traže, mi ćemo im ponuditi ministarstva da to i provedu - kaže naš izvor. Međutim, ishodom večeri, tvrde naši izvori, Milanović nije zadovoljan. Prgomet o ponuđenim funkcijama nije htio razgovarati. Navodno nije pristao razgovarati ni o mogućnosti da dio sebi bliskih ljudi u Mostu nagovara na suradnju sa SDP-om, kaže jedan njegov bliski suradnik.
http://www.jutarnji.hr/otkrivamo-nove-detalje-tajnog-sastanka-milanovic-svoju-ponudu-uvjetovao-vrbovanjem-barem-7-mostovaca--nije-bio-zadovoljan-prgometovom-reakcijom/1456364/
2014-04-11
Kako god bilo moj kandidat odma izlazi iz MOSTa ako ovi uđu u koaliciju sa HDZom tako da ja nisam pogrešno glasova a oni neka idu HDZu .....idući izbori nula mandata.
2014-04-11
super, treba zaposliti još reformatora:)Eva wrote:
Reforme u ovoj zemlji su posao za mnogo ruku.
2014-04-16
Hm, čudna računica. Mostovacah je 19 u Saboru, dakle 12,58%, dok HDZ-ova koalicija ima 56 mjestah (37,09 %), a SDP-ova 53 mjesta (35,1 %). Ispada po tvojoj logici da glasovanje znači određenje za promjene ili protiv njih da je protiv promjena 72,19 % biračkoga tiela.Eva wrote:SDP/HDZ su dosada imali dost vremena za pokazat kaj znaju i mogu. Zakaj to ne bi i netko drugi mogao? Ljudi su pokazali na ovim izborima da žele i druge, da nisu zadovoljni s ovime kaj su imali dosada. Rezultati koje su ostvarili SDP/HDZ su glasovi onih koji jednako s njima uništavaju zemlju i koriste proračun kao izvor prihoda za male, sitne i sebične interese. Za MOST su glasali oni koji taj novac privređuju svojim radom u realnom sektoru.Regoč wrote:Naravno, nas dvoje smo takvi. Samo, gdje smo mi od vlasti?Eva wrote:Pa ne žele svi da im država propada, da im se stanovništvo iseljava i da imaju vilu u Somaliji. Nisu svi ljudi smeće.Regoč wrote:Naivčice.Eva wrote:Možda najzanimljivije, Rimac je ocijenio da današnji događaji učvršćuju dojam o iskrenosti u pristupu Mosta. "Da su ljudi iz Mosta skloni političkoj trgovini, sporazum bi sklopili odmah. Građani moraju shvatiti da postoji realnost u kojoj je tim ljudima uistinu stalo do općeg dobra."
I ovo je bit svega!
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» ĆIRO BLAŽEVIĆ NAVJEŠTA FIZIČKI SUKOB HRVATA I OVIH KOJI RATUJU PROTIV HRVATA
» DESNICA SE OKRENULA PROTIV ŠKORE
» Radikalna desnica protiv EURA
» Evo što radikalna desnica, MOST i HRT ne žele da znate o njihovom omiljenom borcu protiv UDBE
» Pernar protiv Dodika i suradnje Hrvata u BIH sa Srbima
» DESNICA SE OKRENULA PROTIV ŠKORE
» Radikalna desnica protiv EURA
» Evo što radikalna desnica, MOST i HRT ne žele da znate o njihovom omiljenom borcu protiv UDBE
» Pernar protiv Dodika i suradnje Hrvata u BIH sa Srbima
Page 1 of 2