Petak 13. + pun mjesec
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Znanost :: Na rubu znanosti
Page 1 of 1
Petak 13. + pun mjesec
https://www.tportal.hr/tehno/clanak/kao-da-nije-dosta-sto-je-petak-13-nocas-sjaji-i-puni-mjesec-europljani-ce-za-dlaku-izbjeci-potencijalnu-katastrofu-foto-20190913
Re: Petak 13. + pun mjesec
Nisam praznovjerna. Nesreće se događaju svaki dan.
Napozitivnije od navedenog.
Za kraj još i ovo: slučajno ili ne, tog 13. veljače 1987. bio je petak, a na nebu je zasjao pun mjesec, kad se na vrhove top lista uspeo Bon Jovi s pjesmom 'Livin' On A Prayer'.
Za kraj još i ovo: slučajno ili ne, tog 13. veljače 1987. bio je petak, a na nebu je zasjao pun mjesec, kad se na vrhove top lista uspeo Bon Jovi s pjesmom 'Livin' On A Prayer'.
Guest- Guest
smatram da nije pun mjesec, jer sam ga sinoć pozorno motrio, te ima još barem dan-dva do uštapa...
radi se o dezinformacijama kojima se hoće među pučanstvom posijati strah, panika i praznovjerje...
megi prebaci ovo na teorije zavjere...
radi se o dezinformacijama kojima se hoće među pučanstvom posijati strah, panika i praznovjerje...
T.- Posts : 17590
2014-04-14
T. wrote:smatram da nije pun mjesec, jer sam ga sinoć pozorno motrio, te ima još barem dan-dva do uštapa...
početak fame oko Petka 13-tog je povezan s napadom Francuskog Kralja na Templare
At dawn on Friday, 13 October 1307 (a date sometimes linked with the origin of the Friday the 13th superstition). King Philip IV ordered de Molay and scores of other French Templars to be simultaneously arrested.
Ra wrote:Nisam praznovjerna. Nesreće se događaju svaki dan.
Nije sladunjava baladica kakvu su kasnije uglavnom imali...
Socijalno angažirana pjesma o pravoj slici američkog sna za white trash radničku klasu, stihove bi i The Boss potpisao. :)
Ok, glazbu kao takvu baš i ne bi...
£otk@-
2019-02-12
T. wrote:
darth_vader-
2014-04-17
Nije mi bio drag ni onda, a ni kasnije.£otk@ wrote:
Nije sladunjava baladica kakvu su kasnije uglavnom imali...
Socijalno angažirana pjesma o pravoj slici američkog sna za white trash radničku klasu, stihove bi i The Boss potpisao. :)
Ok, glazbu kao takvu baš i ne bi...
Guest- Guest
Ja već duže vrimena pokušavam teleskopom uslikati zalazak miseca iza brda na čijem vrhu je križ... Križ u prvom planu, iza Misec,... zadnji put zakasnio 15min. Pokušaj prije toga prošle godine doša mi oblak, ... Pehovi gori od petka 13.
iako još nije završio, meni je danas, petak 13., fenomenalan dan, u usporedbi s jučerašnjim
ostala sam bez goriva, a netom prije toga i bez baterije na mobitelu, usred noći cca 100 km od kuće
ostala sam bez goriva, a netom prije toga i bez baterije na mobitelu, usred noći cca 100 km od kuće
Mrak mrakova. Kako si se izvukla?Noor wrote: iako još nije završio, meni je danas, petak 13., fenomenalan dan, u usporedbi s jučerašnjim
Zamalo mi se nešto slično dogodilo u Glini. Ono, voziš kroz noć, napuštene kuće, cijela sela, šuma, a svako malo nestane ceste. Mobitel prazan, a lampica rezerve svijetli. Kako sam bila sretna kad sam ugledala svjetla Karlovca.
Guest- Guest
Tvrdi mainstream, dakle odbacujem a limine...kic wrote:T. wrote:smatram da nije pun mjesec, jer sam ga sinoć pozorno motrio, te ima još barem dan-dva do uštapa...
početak fame oko Petka 13-tog je povezan s napadom Francuskog Kralja na Templare
At dawn on Friday, 13 October 1307 (a date sometimes linked with the origin of the Friday the 13th superstition). King Philip IV ordered de Molay and scores of other French Templars to be simultaneously arrested.
Ide se čak do posljednje večere i jude iškariota kao 13. apostola itd. ...
Smatram da se radi o relativno novom praznovjerju, dok me pisani dokazi ne uvjere u suprotno...
T.- Posts : 17590
2014-04-14
parkirala na zaustavnoj, uključila sva 4 i mahala rukama. nista, auti prolaze, nitko ne staje...gamad jedna :)Ra wrote:Mrak mrakova. Kako si se izvukla?Noor wrote: iako još nije završio, meni je danas, petak 13., fenomenalan dan, u usporedbi s jučerašnjim
Zamalo mi se nešto slično dogodilo u Glini. Ono, voziš kroz noć, napuštene kuće, cijela sela, šuma, a svako malo nestane ceste. Mobitel prazan, a lampica rezerve svijetli. Kako sam bila sretna kad sam ugledala svjetla Karlovca.
mahala sam i dalje, al nakon 15 minuta mi puko film...saćete vi vidit mislim si....skinula gaće, digla haljinu i stala pred ukljucena kratka svjetla
stao je prvi koji je naišao
šalim se, to mi je bio plan B
stao je jedan ubrzo nakon i pomogao dami u nevolji
;-))kic wrote:
I ima još nešto, ako želiš znati, radi ću ti reći...
red wolf-
2016-02-10
Similar topics
» Srpanj mjesec godine 1991 je mjesec kada počinje otvorena agresija JNA i srpskih paravojnih formacija na Hrvatsku.
» Petak je......
» Petak
» Fleksibilni petak
» veliki petak na njemačkoj tv...
» Petak je......
» Petak
» Fleksibilni petak
» veliki petak na njemačkoj tv...
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Znanost :: Na rubu znanosti
Page 1 of 1