PUSTINJA BALKAN Od 1990. do danas otišlo 8,6 MILIONA LJUDI
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: PUSTINJA BALKAN Od 1990. do danas otišlo 8,6 MILIONA LJUDI
tako su i u americi racunali za vrijeme obamine administracije da onaj ko radi 2-3 sata tjedno je zaposlen,bolje bi mu bilo da je nezaposlen i na socijali
Counter-Strike- Posts : 4231
2018-03-12
U Hrvatskoj više ni nema te neke radne snage koja masovno visi po biroima tražeći bilo kakav posao. To je sve iselilo i još iseljava a imaš i negativni prirodni prirast od 15 tisuća stanovnika dakle i da ništa ne iseljava imat ćeš godišnje 15 tisuća manje nezaposlenih.
U Hrvatskoj ove godine imaš 24 razreda prvašića manje i svake godine će toga bit još manje.
Bijela kuga + iseljavanje = demografski slom.
U Hrvatskoj ove godine imaš 24 razreda prvašića manje i svake godine će toga bit još manje.
Bijela kuga + iseljavanje = demografski slom.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
iseljavaju se ali ce najebati,pogotovo ovi sto nisu navikli raditi,kad dodjes na zapad shvatis definiciju rijeci "rad"
Counter-Strike- Posts : 4231
2018-03-12
A zaradaRayMabus wrote:Njemačka na vrhuncu svoje ekonomske moći ima 4% nezaposlenih a Hrvatska ih sad ima 8% dakle od tih 100 tisuća nezaposlenih odbij pola dakle ostane ti 50 tisuća a to su ljudi poput mene kojima je dopizdilo radit za kikiriki a ima par apartmana itd tj imaju love.
Normalno da moraju uvozit kad im nema i neće nitko radit za kikiriki više u Hrvatskoj.
immortal-
2014-04-16
A gledaj , radija san vanka i to u pilani dvi godine , ja san upoznat s time samo šta ja iman 40 godina a pun san nekretnina a niks kredita i dugova i niks žena i dica tako da meni ne triba ić vani al tko misli da će tamo ladit jaja taj se neće dobro tamo provest.Unimatrix_Zero wrote:iseljavaju se ali ce najebati,pogotovo ovi sto nisu navikli raditi,kad dodjes na zapad shvatis definiciju rijeci "rad"
No ovi mlađi se nauče , to više za ove starije od trideset koji su naučili na balkanski režim rada.
2014-04-11
Ne iseljava ni taj Balkan pojednako , recimo ode kod mene u Kaštelima broj ljudi svake godine raste. Urbana područja i jadranska obala nisu pogođena iseljavanjem jer tu ljudi doseljavaju. Rualna područja istočne Europe e tu su ti najveća iseljavanja u svim smjerovima bilo van države bilo prema gradovima il obali i tu je ujedno i najveći krah nataliteta.
2014-04-11
Plate jebem li vas. Naučite taj srpski više, nije kineski.jastreb wrote:Plaće.Eroo wrote:
Relativno solidne plate,
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Pusti ih seru. I kod nas se kaže plata samo ne tako nego npr platna lista.dzango wrote:Plate jebem li vas. Naučite taj srpski više, nije kineski.jastreb wrote:Plaće.Eroo wrote:
Relativno solidne plate,
Platna lista
Isplate
Uplate
Uplatinica
Platiti
Uplatiti
2014-04-11
Isto tako ne kažete vi u Srbiji
Plateni godišnji odmor nego plaćeni godišnji odmor
Kod na je plaća a kod vas je plata.
To su one jotacije i šta je lakše izgovorit , t prelazi u ć pa je plata plaća i to je sve.
Plateni godišnji odmor nego plaćeni godišnji odmor
Kod na je plaća a kod vas je plata.
To su one jotacije i šta je lakše izgovorit , t prelazi u ć pa je plata plaća i to je sve.
2014-04-11
U biti plata je jedna plaća.
To su svršeni i nesvršeni glagoli a pošto je neki posao obično više mjeseci i traje onda je plaća.
Uplaćivati , nesvršeni glagol , radnja koja se odvija
Uplatiit , svršeni glagol
Dakle plata je svršeni oblik , nešto ko jedna plaća koja se desila već.
To su svršeni i nesvršeni glagoli a pošto je neki posao obično više mjeseci i traje onda je plaća.
Uplaćivati , nesvršeni glagol , radnja koja se odvija
Uplatiit , svršeni glagol
Dakle plata je svršeni oblik , nešto ko jedna plaća koja se desila već.
2014-04-11
I jedno i drugo je točno samo kod nas plaća je nešto šta se dešava kontinuirano dok recimo kad nešto obaviš a jedqn je posao onda je Koliko ti je platio za to i to dakle je jedna plaća za jedan posao jednom.
To je samo imenica.
To je samo imenica.
2014-04-11
Rasprava o plaćama i platama mi je jezično nebitna. U Srbiji se kaže plata a vamo plaća i nema tu sad neke rasprave.
Plaće su u Srbiji male a ima 12% nezaposlenih , u 2018 in je uteklo nešto više od 50 tisuća ljudi na zapad i to će doć na 4% nezaposlenih kroz par godina isto ko i u Bugarskoj.
Plaće su u Srbiji male a ima 12% nezaposlenih , u 2018 in je uteklo nešto više od 50 tisuća ljudi na zapad i to će doć na 4% nezaposlenih kroz par godina isto ko i u Bugarskoj.
2014-04-11
Mi smo još uvijek bogata zemlja, samo što je država nakaradna i ima vojsku parazita koji joj daju legitimitet da bude takva.Eroo wrote:Imate preko 100,000 besposlenih, a uvozite 50,000 strane radne snage.mutava baštarda wrote:Tesla se selio iz Evrope u kojoj su obitelji imale +10 dice, a selilo se kolonizirati Ameriku. Kužiš razliku...Eroo wrote:S Balkana se uvijek selilo, ne znam čemu panika?
I Tesla je migrant, i mnogi znani i neznani.
I ja sam, mada ne klasični, jer nisam išao trbuhom za kruhom, ali ipak...
Lijenost ili neprilagodljivost na trgu radne snage?
Ovi šta su odselili su očigledno malo drugačiji, pismeniji ili šta već.
S druge strane imate poslodavce koji nastoje u par godina biti bogati.
...s barem 2-3 vile s bazenom, par ludih autombila, barkami i slično...
umjesto da gledaju da imaju samo pristojan mjesečni dohodak.
Nije u šoldima sve, ima puno drugih stvari u životu koje su puno ljepše
i ne da se ih kupiti jer nemaju cijene.
Kad nije sve u šoldima zbog čega si otišao sa vjekovnih ognjšta...
Pa studirao sam ovdje, nema veze s odlaskom o kojem pričaš.mutava baštarda wrote:Mi smo još uvijek bogata zemlja, samo što je država nakaradna i ima vojsku parazita koji joj daju legitimitet da bude takva.Eroo wrote:Imate preko 100,000 besposlenih, a uvozite 50,000 strane radne snage.mutava baštarda wrote:Tesla se selio iz Evrope u kojoj su obitelji imale +10 dice, a selilo se kolonizirati Ameriku. Kužiš razliku...Eroo wrote:S Balkana se uvijek selilo, ne znam čemu panika?
I Tesla je migrant, i mnogi znani i neznani.
I ja sam, mada ne klasični, jer nisam išao trbuhom za kruhom, ali ipak...
Lijenost ili neprilagodljivost na trgu radne snage?
Ovi šta su odselili su očigledno malo drugačiji, pismeniji ili šta već.
S druge strane imate poslodavce koji nastoje u par godina biti bogati.
...s barem 2-3 vile s bazenom, par ludih autombila, barkami i slično...
umjesto da gledaju da imaju samo pristojan mjesečni dohodak.
Nije u šoldima sve, ima puno drugih stvari u životu koje su puno ljepše
i ne da se ih kupiti jer nemaju cijene.
Kad nije sve u šoldima zbog čega si otišao sa vjekovnih ognjšta...
Pa pokušali su me odavde instalirat u Mostaru, ali sam nakon godinu dana odustao.
Pokušao sam, ali nije išlo. Kad bih nekoga zaposlio zanimalo me samo što zna i raditi.
Nakon toga su padale primjedbe nekih domaćih kabadahija : "Kud baš o'tamo".
Rekoh sebi, nije ovo za mene, vraćaj se...
Ovdje sam imao širom otvorena vrata za učiti i napredovati, a to me je jedino zanimalo.
Sam novac po sebi me nije posebno zanimao.
Drugi su se brinili da sam uvijek imao veću plaću od moga šefa...
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Balkan: GDP growth (1990-2018)
» Prošle godine trbuhom za kruhom iz BiH otišlo 70 tisuća ljudi
» Petrov:Ljudi danas glasaju za HDZ jer je Tuđman stvorio državu,ali HDZ danas nije kao Tuđmanov
» U Hrvatskoj je danas najmanje nezaposlenih od 1990. godine
» Akademik Tunjo: Najveće greške bošnjačke politike od 1990. do danas
» Prošle godine trbuhom za kruhom iz BiH otišlo 70 tisuća ljudi
» Petrov:Ljudi danas glasaju za HDZ jer je Tuđman stvorio državu,ali HDZ danas nije kao Tuđmanov
» U Hrvatskoj je danas najmanje nezaposlenih od 1990. godine
» Akademik Tunjo: Najveće greške bošnjačke politike od 1990. do danas
Page 2 of 2