Sirija
Page 46 of 50
Page 46 of 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
Re: Sirija
Francuski La Figgaro se pita kao ISIL prodaje naftu i kako je to moguće uz kartu i prijelaze gdje nafta prelazi u Tursku???
A glupih francuza?
3 prijelaza svi na područjima turkmena i direktno Dash i Turska
A glupih francuza?
stenjalica- Posts : 791
2015-10-18
Đoda je vaskrso Gospode pomilujmarcus-t wrote:Htio si reći neoliberalni_plaćenik ? Ne sjećam se tog masteryode ovdje. Iako ti nisi taj Yoda.EmberSpirit wrote:zanimljivo je što se tiče ratovanja, FSA islamisti , dok je bila ova prašina na relaciji Turska/ISIS/RUsija, pokrenuli kontra-napad J.Allepa na mjestima koje su SAA/Hezbollah/Iran/Šitske milicije oslobodili prije 2tjedna, sada su opet Sunitske Milicije/FSA zauzeli nazad jedno mjesto (oko 10-15km2) i napadaju na drugim područjima..
čudno mi je kako ti islamisti uopće da mogu napadati nakon što im je u zadnjih 48sati uništeno 500 komadnih centara i drugih baza i iznad glave im Ruska avijacija leti 0-24...
izgleda da rat u Siriji daleko da je gotov. Čak i uz Rusku interevenciju rat možda nikada neće završiti. Rusi dovlače još više avijacije i još više tehnike. Izgleda da je pitanje vremena kada će Rusi dovući i kopnenu vojsku... kao što je vaš ex forumaš masteryoda točno predvidio(to da rat u Siriji uz Rusku intervenciju neće biti niti približno gotov)..
evo link, izvor, mape
http://www.modernfrontlines.com/2015/11/25/rebels-gaining-more-ground-in-the-counter-offensive-south-of-aleppo/
Kermit-
2014-04-17
Pomiluj..!!!asilovski wrote:Đoda je vaskrso Gospode pomilujmarcus-t wrote:Htio si reći neoliberalni_plaćenik ? Ne sjećam se tog masteryode ovdje. Iako ti nisi taj Yoda.EmberSpirit wrote:zanimljivo je što se tiče ratovanja, FSA islamisti , dok je bila ova prašina na relaciji Turska/ISIS/RUsija, pokrenuli kontra-napad J.Allepa na mjestima koje su SAA/Hezbollah/Iran/Šitske milicije oslobodili prije 2tjedna, sada su opet Sunitske Milicije/FSA zauzeli nazad jedno mjesto (oko 10-15km2) i napadaju na drugim područjima..
čudno mi je kako ti islamisti uopće da mogu napadati nakon što im je u zadnjih 48sati uništeno 500 komadnih centara i drugih baza i iznad glave im Ruska avijacija leti 0-24...
izgleda da rat u Siriji daleko da je gotov. Čak i uz Rusku interevenciju rat možda nikada neće završiti. Rusi dovlače još više avijacije i još više tehnike. Izgleda da je pitanje vremena kada će Rusi dovući i kopnenu vojsku... kao što je vaš ex forumaš masteryoda točno predvidio(to da rat u Siriji uz Rusku intervenciju neće biti niti približno gotov)..
evo link, izvor, mape
http://www.modernfrontlines.com/2015/11/25/rebels-gaining-more-ground-in-the-counter-offensive-south-of-aleppo/
Guest- Guest
stenjalica wrote:Francuski La Figgaro se pita kao ISIL prodaje naftu i kako je to moguće uz kartu i prijelaze gdje nafta prelazi u Tursku???
A glupih francuza?
Ma mislim ono, to pitanje je stvarno uvreda inteligenciji svakom čitaocu.
Sve se zna.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Russian Pillot Rescued by Iran's General Soleimani
Russian sources revealed on Thursday that the pilot of the Russian Su-24 jet that was shot down by Turkey over the Syrian airspace on Tuesday was rescued in an operation by Iran's globally renowned IRGC Qods Force Commander Major General Soleimani.
On Tuesday, a Russian Su-24 bomber jet crashed in Syria. Russian President Vladimir Putin said that the plane was downed by an air-to-air missile launched by a Turkish F-16 jet over Syrian territory, falling 4 kilometers (2.5 miles) from the Turkish border.
The crew of the plane ejected and one pilot was killed by fire from the ground, according to the Russian General Staff. The co-pilot Captain Konstantin Murahtin survived. But the story of how he survived in a land surrounded by various types of terrorist groups for tens of kilometers was unknown until today.
Emad Abshenas, a reporter for Russia's state-run Sputnik news agency, wrote a piece in the Persian-language website of the Russian agency quoting the entire story from a senior Syrian officer.
"I contacted one of the Syrian officers who is my old friend and is stationed in Lattakia and asked him to tell me the story, and here is what he said," Abshenas mentioned.
After the downing of the Russian fighter jet, the Russian helicopters took off immediately to save the pilot but they faced the heavy fire power of FSA (or the so-called moderate opposition, the Free Syrian Army, supported by the West) and the Turkey-back Turkmens who targeted the helicopter with missiles and advanced weapons that they have gained recently. During the operations one Russian aid worker was killed.
Ovaj lik je već ušao u legendu.
marcus-t- Posts : 1720
2015-10-07
AlfaOmega wrote:Nije točno. Ja prema zadnjim informacijama imam podatak da su Čečeni već zauzeli Idlib. A desetci tisuća FSA-ovaca je pobjeglo u Tursku.EmberSpirit wrote:tema nisam niti ja, niti masteryoda, niti neoliberalni plaćenik.
tema je rat u siriji. Zadnje vijesti su da Islamisti pokreću ofenzive unatoč udarima koje primaju...
Putinova šema kiruškom bombardiranja daje polovične uspjehe.. treba vršiti genocid ako se misli dobiti rat.. dakle početi tepisiranje gradova koje kontroliraju pobunjenici..
A ISIL ostao bez još 5000 cisterni.
Tenkre, evo ti pa broji koliko ih je zginulo u samo ovom napadu.
2015-10-07
Siding With ISIL? Turkey Spotted Dealing With Radical Islamists in Syria
Turkey, a longstanding member of NATO, has long been involved in the funding of theIslamic State, and supports not only ISIL but also other jihadi groups including Ahrar
al-Sham and Jabhat al-Nusra, al-Qaeda's affiliate in Syria, British investigative
journalist Nafeez Ahmed reveals.
Pušta se erdogana i TR niz vodu.
2014-04-20
marcus-t wrote:
Ovo su snimke iz Yemena mislim. Već sam je pogledao.
2014-04-20
http://saff.ba/rusija-je-upala-u-klopku-iz-koje-ce-se-tesko-izvuci/#.Vlbj7TtLh6U
Ne pada snijeg da prekrije brijeg...Tragovi se već naziru.
.....................portal Mufekkiretul-islam.....................
ja Zijade, mora da je tako.
ja Zijade, mora da je tako.
2014-04-20
Iti pravo po svoje mišljenje na bosanski islamistički portal? Mogao si i na Dnevni avaz.Ero wrote:http://saff.ba/rusija-je-upala-u-klopku-iz-koje-ce-se-tesko-izvuci/#.Vlbj7TtLh6U
Inače ne brini se, S300 i krstarica Moskva su već na položajima. S400 stiže a ameri "izražavaju zabrinutost", a Rusi vraćaju Turkmenima
za pilota a Erdogan gleda bespomoćno preko granice :
2015-10-07
Ovo zna biti razlog za obaranje ruskog aviona...
I još nešto: Izbjeglice, koje nam dnevno pristižu, je najobičnije tursko sredstvo pritiska na EU.
Erdoganu puzi iz ruku kalifat...
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Šta je ovo bogtejebo, cijlo brdo skupa sa zgradama raznese!
Last edited by marcus-t on 26/11/2015, 12:11; edited 1 time in total
2015-10-07
Koliko je ovo oružje precizno? Šta je s civilima?marcus-t wrote:
2014-04-23
Ero wrote:
Ovo zna biti razlog za obaranje ruskog aviona...
I još nešto: Izbjeglice, koje nam dnevno pristižu, je najobičnije tursko sredstvo pritiska na EU.
Erdoganu puzi iz ruku kalifat...
EU treba zatvoriti sve prolaze..
Izbjeglice neka primaju Rusi, Iranci, Turci, Arapi, i USA slična ekipa koja se dolje ratuje.
Nije mi jasno kakve veze imaju Grci, Hrvati, Srbi, Njemci i Šveđani sa tim izbjeglicama što ih šalju Obama, Putin, Ayatollah Khameni ili Erdogan
Guest- Guest
Ero wrote:Koliko je ovo oružje precizno? Šta je s civilima?marcus-t wrote:
Evo ti nešto precizno:
2015-10-07
Ruski generalstab:
-Rusija je poslala u Siriju jos 12 lovaca,ovim cinom obezbijedjeno je da svaki od 24 bombardera koji se nalaze u Siriji bude pokriven lovackom avijacijom.
-Juce smo snazno bombardovali oblasti pada ruskog aviona,planiramo da udvostrucimo napade.
Amerikanci
dali izjavu zbog rasporedjivanja S400 u Siriji:
-Mi nemamo namjeru da sprecavamo ruske operacije u Siriji kao sto Rusija nema namjeru da sprecava nas.Ne postoji razlog da nisanimo jedni druge. Medjutim S400 je veoma efikasan sistem zemlja vazduh koji moze pokriti cijelu teritoriju Sirije.
Vicekancelar Njemacke Zigmar Gabrijel
kritikovao je Ankaru:
-Ovaj potez pokazao je da imamo igraca koji je nepredvidiv i nestabilan.Ne mislim na Rusiju vec na Tursku.
-Rusija je poslala u Siriju jos 12 lovaca,ovim cinom obezbijedjeno je da svaki od 24 bombardera koji se nalaze u Siriji bude pokriven lovackom avijacijom.
-Juce smo snazno bombardovali oblasti pada ruskog aviona,planiramo da udvostrucimo napade.
Amerikanci
dali izjavu zbog rasporedjivanja S400 u Siriji:
-Mi nemamo namjeru da sprecavamo ruske operacije u Siriji kao sto Rusija nema namjeru da sprecava nas.Ne postoji razlog da nisanimo jedni druge. Medjutim S400 je veoma efikasan sistem zemlja vazduh koji moze pokriti cijelu teritoriju Sirije.
Vicekancelar Njemacke Zigmar Gabrijel
kritikovao je Ankaru:
-Ovaj potez pokazao je da imamo igraca koji je nepredvidiv i nestabilan.Ne mislim na Rusiju vec na Tursku.
2014-04-20
#Russia pounded pro-#Turkey rebels in Azaz with over 35 airstrikes in the past 36 hours. #Syria...
Samo u Azazu im svako uru doleti nešto...
Samo u Azazu im svako uru doleti nešto...
http://saff.ba/rusija-ne-smije-napasti-tursku-pa-se-sveti-na-civilima-i-humanitarcima-u-siriji-video/#.VlbtYDu-d6U
2014-04-23
Page 46 of 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
Page 46 of 50