Kajin: "Most je projekt najvećih hrvatskih tajkuna"
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Kajin: "Most je projekt najvećih hrvatskih tajkuna"
Politika je cudo. Bilo kako bilo ali sami gad do gada. Bit ce zanimljivo gledati rasplet sa eikpom iz Most-a. Imam svoje predvidjanje i iskreno se nadam da sam u krivu.
abraham- Posts : 14669
2014-04-14
marcellus wrote:Čuj jednu stvar je nemoguće poreći - most je netko financirao teškim milijunima - i ne zna se tko.
dr.ivo sanader...
sitting_bull-
2015-09-28
Ja ne dvojim, tamo ima i kusatih i repatih i kad krene borba za kolačiće, svjetonazorski okršaji,petrina protiv FT, prgomet protiv branitelja,kršćani protiv komunista.....kokice i gledaj samo.abraham wrote:Politika je cudo. Bilo kako bilo ali sami gad do gada. Bit ce zanimljivo gledati rasplet sa eikpom iz Most-a. Imam svoje predvidjanje i iskreno se nadam da sam u krivu.
Guest- Guest
http://www.siol.net/novice/slovenija/2015/11/branko_roglic.aspx
Podpora reformam?
[size=36]Gospodarstvenik, ki je na Hrvaškem finančno podprl Most, je pri nas podprl Cerarja[/size]
Avtor: Andreja Lončar
Hrvaški podjetnik in častni konzul Slovenije na Hrvaškem Branko Roglić je kot največji donator posameznik koaliciji Most vesel izida hrvaških volitev. "Zadnji čas je za reforme," pra
Tako nekako ali doslo je vrijeme da se promulja po septickoj.tre911 wrote:Ja ne dvojim, tamo ima i kusatih i repatih i kad krene borba za kolačiće, svjetonazorski okršaji,petrina protiv FT, prgomet protiv branitelja,kršćani protiv komunista.....kokice i gledaj samo.abraham wrote:Politika je cudo. Bilo kako bilo ali sami gad do gada. Bit ce zanimljivo gledati rasplet sa eikpom iz Most-a. Imam svoje predvidjanje i iskreno se nadam da sam u krivu.
abraham-
2014-04-14
Tijekom 2014. ukupni promet svih Roglićevih tvrtki, u europskim okvirima, iznosio je milijardu i 77 milijuna eura, što je bio najveći skok zabilježen u Europskoj uniji u odnosu na 2013., kad je ukupni godišnji promet Roglićeva poslovnog carstva iznosio 850 milijuna eura.
A trend rasta, prema Roglićevim najavama, nastavit će se i idućih godina.
Mi ćemo vam već 2016. – rekao mi je Roglić – raditi s najmanje milijardu i pol ukupnoga godišnjeg prometa, ali s minimalnom zaduženošću, koja će iznositi samo 3 EBIT-a. Lako je rasti s tuđim novcem, ali rasti ti sa svojime!
To je karakterističan Roglićev odgovor, ma o kom pitanju ili ma o kojoj temi se radilo. Branko Roglić vrlo je praktičan i racionalan čovjek, štedljiv ali ne škrt, no svakako nikada sklon pretjeranoj rastrošnosti, što su, nažalost, osobine nekih (da ne kažem mnogih) drugih hrvatskih poduzetnika. Najskuplji predmet na njemu bio je te subote, 12. rujna, švicarski sportski sat “Omega”, što ga je, kako mi je rekao, platio nešto više od 30.000 kuna (uz napomenu da ga je kupio prije nekoliko godina). Ali dao mi je i objašnjenje za takvu razmjerno veću investiciju: pasionirani je zaljubljenik u ribolov (u pravilu ribari svakog petka ili u subotu ujutro tijekom ljetne polovice godine u rodnoj Makarskoj), a taj sat može besprijekorno raditi na dubini od 600 metara ispod površine vode, što za ovakav hobi nije nevažno.
Što se privatnog voznog parka Branka Roglića tiče, on danas vozi džip Grand Cherokee, i to, kaže mi, opet zbog njegove velike praktičnosti.
– Džip mi – rekao mi je – omogućava da ukrcam u njega krumpire, luk i vino i da to odavde, iz Župe Biokovske, odvezem u Zagreb.
--- Usput rečeno, Branko Roglić u zadnje vrijeme ulaže i u turizam, pa od profita svake godine sagradi barem dvije kuće, koje preko tvrtke Orvas iznajmljuje. Danas ih već ima 15 ili 16, od kojih se njih 4 nalaze na Hvaru, 7 na Braču itd.
Branko Roglić, neovisno o svojoj profesiji i o svom poslu, ima tri velike strasti.
Prva je ribolov, koji (gotovo) svakog vikenda prakticira u Makarskoj, neposredno prije nego što dođe u Župu Biokovsku. Ove je godine, kaže mi, ulovio tri škarpine, a u cjelokupnom dosadašnjem životu – njih oko 40.
Druga je kolekcioniranje umjetničkih slika, s time da se specijalizirao za hrvatsku i slovensku modernu. U svojim kućama i po svojim tvrtkama drži slike Kraljevića, Vidovića, Crnčića, Medovića, Stančića, Pulitike, Gojaka, Motike, Murtića, Masle, Režeka, Miše i inih. A jednako tako i skulpture Augustinčića, Meštrovića, Kuzme Kovačića, Kršinića, Koste Angelija Radovanija.
Poseban je dio ove priče krug političara koji spadaju u najprivilegiraniji krug prijatelja Branka Roglića. Riječ je o već spomenutoj trojici – Mesiću, Kučanu i Josipoviću – među kojima, vrlo zanimljivo, nijedan nije desničar. Branko Roglić mi je o tome rekao:
Branko Roglić otkrio mi je i koga će financijski potpomognuti na predstojećim parlamentarnim izborima. Bit će to, opet, Ivo Josipović, odnosno njegova stranka “Naprijed Hrvatska”.
Doduše, kako mi je rekao, Roglić ima i rezervu prema nastupu Ive Josipovića na izborima. Nije baš najsretniji što je Josipović napravio neke predizborne koalicije i najavio mi je da će s njim o tome razgovarati.
Međutim, on ima i jedan konkretan (politički) plan, također vezan za Ivu Josipovića, što mi ga je opisao ovim riječima;
– Napravit ću sve da Dragu Prgometa spojim s Josipovićem. Prgomet je prekrasan čovjek, s njim se može puno toga napraviti. Uistinu bih volio da njih dvojica, Josipović i Prgomet, budu zajedno, a u tom bih društvu volio vidjeti i ekonomisticu Martinu Dalić, koja je po meni super. I nju ću pokušati spojiti s Josipovićem. Također vrlo pohvalno mišljenje imam i o Sandri Švaljek, kao i o Jadranki Kosor, ali i o gradonačelnicima Metkovića, Omiša i Kaštela iz grupacije “Most”...
Roglić mi je otkrio da je s Dragom Prgometom već obavio razgovor na tu temu.
Branko Roglić ima rezervu prema HDZ-u. Objasnio mi je to time da bi se u slučaju pobjede HDZ-a na izborima opet mogla dogoditi “velika pljačka”, kao i u vrijeme Ive Sanadera.
Ni u Milanovićevu SDP-u ne prepoznaje dovoljno sluha za razumijevanje ekonomije i poticanje poduzetništva, što je njemu, kao poslovnom čovjeku, vrlo važno. Po njemu je ovakav SDP zastarjeli oblik socijaldemokracije.
Budući da je intimno sklon opciji HSLS-a (sam Vlado Gotovac kao dječak živio je upravo na Roglićevu današnjem imanju u Župi Biokovskoj), Roglić bi, kako mi je rekao, bio sklon podržati današnjeg predsjednika te stranke Darinka Kosora, ali samo pod uvjetom da na izbore izađe samostalno. Ovako, kada je u koaliciji s HDZ-om, manji su izgledi da ga financijski potpomogne.
A trend rasta, prema Roglićevim najavama, nastavit će se i idućih godina.
Mi ćemo vam već 2016. – rekao mi je Roglić – raditi s najmanje milijardu i pol ukupnoga godišnjeg prometa, ali s minimalnom zaduženošću, koja će iznositi samo 3 EBIT-a. Lako je rasti s tuđim novcem, ali rasti ti sa svojime!
To je karakterističan Roglićev odgovor, ma o kom pitanju ili ma o kojoj temi se radilo. Branko Roglić vrlo je praktičan i racionalan čovjek, štedljiv ali ne škrt, no svakako nikada sklon pretjeranoj rastrošnosti, što su, nažalost, osobine nekih (da ne kažem mnogih) drugih hrvatskih poduzetnika. Najskuplji predmet na njemu bio je te subote, 12. rujna, švicarski sportski sat “Omega”, što ga je, kako mi je rekao, platio nešto više od 30.000 kuna (uz napomenu da ga je kupio prije nekoliko godina). Ali dao mi je i objašnjenje za takvu razmjerno veću investiciju: pasionirani je zaljubljenik u ribolov (u pravilu ribari svakog petka ili u subotu ujutro tijekom ljetne polovice godine u rodnoj Makarskoj), a taj sat može besprijekorno raditi na dubini od 600 metara ispod površine vode, što za ovakav hobi nije nevažno.
Što se privatnog voznog parka Branka Roglića tiče, on danas vozi džip Grand Cherokee, i to, kaže mi, opet zbog njegove velike praktičnosti.
– Džip mi – rekao mi je – omogućava da ukrcam u njega krumpire, luk i vino i da to odavde, iz Župe Biokovske, odvezem u Zagreb.
--- Usput rečeno, Branko Roglić u zadnje vrijeme ulaže i u turizam, pa od profita svake godine sagradi barem dvije kuće, koje preko tvrtke Orvas iznajmljuje. Danas ih već ima 15 ili 16, od kojih se njih 4 nalaze na Hvaru, 7 na Braču itd.
Branko Roglić, neovisno o svojoj profesiji i o svom poslu, ima tri velike strasti.
Prva je ribolov, koji (gotovo) svakog vikenda prakticira u Makarskoj, neposredno prije nego što dođe u Župu Biokovsku. Ove je godine, kaže mi, ulovio tri škarpine, a u cjelokupnom dosadašnjem životu – njih oko 40.
Druga je kolekcioniranje umjetničkih slika, s time da se specijalizirao za hrvatsku i slovensku modernu. U svojim kućama i po svojim tvrtkama drži slike Kraljevića, Vidovića, Crnčića, Medovića, Stančića, Pulitike, Gojaka, Motike, Murtića, Masle, Režeka, Miše i inih. A jednako tako i skulpture Augustinčića, Meštrovića, Kuzme Kovačića, Kršinića, Koste Angelija Radovanija.
Poseban je dio ove priče krug političara koji spadaju u najprivilegiraniji krug prijatelja Branka Roglića. Riječ je o već spomenutoj trojici – Mesiću, Kučanu i Josipoviću – među kojima, vrlo zanimljivo, nijedan nije desničar. Branko Roglić mi je o tome rekao:
Branko Roglić otkrio mi je i koga će financijski potpomognuti na predstojećim parlamentarnim izborima. Bit će to, opet, Ivo Josipović, odnosno njegova stranka “Naprijed Hrvatska”.
Doduše, kako mi je rekao, Roglić ima i rezervu prema nastupu Ive Josipovića na izborima. Nije baš najsretniji što je Josipović napravio neke predizborne koalicije i najavio mi je da će s njim o tome razgovarati.
Međutim, on ima i jedan konkretan (politički) plan, također vezan za Ivu Josipovića, što mi ga je opisao ovim riječima;
– Napravit ću sve da Dragu Prgometa spojim s Josipovićem. Prgomet je prekrasan čovjek, s njim se može puno toga napraviti. Uistinu bih volio da njih dvojica, Josipović i Prgomet, budu zajedno, a u tom bih društvu volio vidjeti i ekonomisticu Martinu Dalić, koja je po meni super. I nju ću pokušati spojiti s Josipovićem. Također vrlo pohvalno mišljenje imam i o Sandri Švaljek, kao i o Jadranki Kosor, ali i o gradonačelnicima Metkovića, Omiša i Kaštela iz grupacije “Most”...
Roglić mi je otkrio da je s Dragom Prgometom već obavio razgovor na tu temu.
Branko Roglić ima rezervu prema HDZ-u. Objasnio mi je to time da bi se u slučaju pobjede HDZ-a na izborima opet mogla dogoditi “velika pljačka”, kao i u vrijeme Ive Sanadera.
Ni u Milanovićevu SDP-u ne prepoznaje dovoljno sluha za razumijevanje ekonomije i poticanje poduzetništva, što je njemu, kao poslovnom čovjeku, vrlo važno. Po njemu je ovakav SDP zastarjeli oblik socijaldemokracije.
Budući da je intimno sklon opciji HSLS-a (sam Vlado Gotovac kao dječak živio je upravo na Roglićevu današnjem imanju u Župi Biokovskoj), Roglić bi, kako mi je rekao, bio sklon podržati današnjeg predsjednika te stranke Darinka Kosora, ali samo pod uvjetom da na izbore izađe samostalno. Ovako, kada je u koaliciji s HDZ-om, manji su izgledi da ga financijski potpomogne.
Na mostu je ograda!Le Roi Soleil wrote:Iza MOSTA stoji Opus Dei.
Tony Soprano-
2015-08-15
Možemo svi mi o Kajinu imati oprečna razmišljanja ( kako tko _ netko iz osobne koristi - drugi iz osnove neke pravednosti ) no svakako je ponižavajuće i alarmantno za hrvatsko društvo da birači ne biraju onoga koji ukazuje na nepravilnosti u društvu nego upravo suprotno; nagrađuju LOPINE svojim glasovima što se ne očituje samo u glasovanju na određenim područjima - nažalost po čitavoj HR - MOST je samo TRENUTNI hit - vidjet ćemo koliko će dugo uopće moći opstati u ovoj političkoj močvari koja je premrežila čitavu našu lijepu !!
Guest- Guest
Toj mafijaškoj hobotnici treba podhitno rezat krake. Most je već započel i zato im je trn u oku.redder4 wrote:Možemo svi mi o Kajinu imati oprečna razmišljanja ( kako tko _ netko iz osobne koristi - drugi iz osnove neke pravednosti ) no svakako je ponižavajuće i alarmantno za hrvatsko društvo da birači ne biraju onoga koji ukazuje na nepravilnosti u društvu nego upravo suprotno; nagrađuju LOPINE svojim glasovima što se ne očituje samo u glasovanju na određenim područjima - nažalost po čitavoj HR - MOST je samo TRENUTNI hit - vidjet ćemo koliko će dugo uopće moći opstati u ovoj političkoj močvari koja je premrežila čitavu našu lijepu !!
Guest- Guest
Uhljebe na ulicu.Eva wrote:Toj mafijaškoj hobotnici treba podhitno rezat krake. Most je već započel i zato im je trn u oku.redder4 wrote:Možemo svi mi o Kajinu imati oprečna razmišljanja ( kako tko _ netko iz osobne koristi - drugi iz osnove neke pravednosti ) no svakako je ponižavajuće i alarmantno za hrvatsko društvo da birači ne biraju onoga koji ukazuje na nepravilnosti u društvu nego upravo suprotno; nagrađuju LOPINE svojim glasovima što se ne očituje samo u glasovanju na određenim područjima - nažalost po čitavoj HR - MOST je samo TRENUTNI hit - vidjet ćemo koliko će dugo uopće moći opstati u ovoj političkoj močvari koja je premrežila čitavu našu lijepu !!
Guest- Guest
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Rektum, Puhovski, Kajin i kila mozga....
» Pomalo zaboravljen a jos jedan velik datum.5.kolovoza.1990 postrojeni prvi pripadnici hrvatskih redarstvenih postrojbi zacetka hrvatskih oruzanih snaga
» Kajin guzi Milanovića
» Kajin ponovo jaše
» šest POLITIČARA TAJKUNA vršlja Balkanom
» Pomalo zaboravljen a jos jedan velik datum.5.kolovoza.1990 postrojeni prvi pripadnici hrvatskih redarstvenih postrojbi zacetka hrvatskih oruzanih snaga
» Kajin guzi Milanovića
» Kajin ponovo jaše
» šest POLITIČARA TAJKUNA vršlja Balkanom
Page 3 of 3