srbija prva na svetu - dir.strane investicije
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
srbija prva na svetu - dir.strane investicije
https://informer.rs/vesti/drustvo/452786/fajnensel-tajms-srbija-prva-svetu-broju-stranih-direktnih-ulaganja-nasa-zemlja-privukla-107-investicija-2018
Guest- Guest
Re: srbija prva na svetu - dir.strane investicije
Toliko posla i love a tebe to ne sprjecava da visis ovdje danonocno.
omni-
2014-04-12
ej pižo oćel sad plaća bit 500 evra? A možda srbija opet namiruje plaće kao i kod fiata pa kad zatvori pipu i ovi zatvore tvornicu
omni wrote:Toliko posla i love a tebe to ne sprjecava da visis ovdje danonocno.
pa kad vas volim
Guest- Guest
Kad nećeš ti dati link, hoću ja citate:
“Serbia attracted the majority of the investors as an exporting platform rather than as a market in itself.
[A]t the same time, labor costs in, for example, a car part factory with 400 workers is half that of the regional competitors, such as Hungary and Turkey, as shown by fDi Benchmark, which compared business costs in various markets.”
Čestitam, postali ste regionalni sweat shop, sa €200/mjesec (BiH ima recimo €300).
Slijedeća na listi je Kambodža, pa Sjeverna Makedonija. Razvijene ekonomije su na dnu liste.
Opet si se skupa sa Informerom propucao u nogu i razotkrio svu bijedu današnje Srbije.
“Serbia attracted the majority of the investors as an exporting platform rather than as a market in itself.
[A]t the same time, labor costs in, for example, a car part factory with 400 workers is half that of the regional competitors, such as Hungary and Turkey, as shown by fDi Benchmark, which compared business costs in various markets.”
Čestitam, postali ste regionalni sweat shop, sa €200/mjesec (BiH ima recimo €300).
Slijedeća na listi je Kambodža, pa Sjeverna Makedonija. Razvijene ekonomije su na dnu liste.
Opet si se skupa sa Informerom propucao u nogu i razotkrio svu bijedu današnje Srbije.
£otk@-
2019-02-12
Evo ljudi u dilemi dali seliti u Irsku ili Srbiju.
Srbi na hrvatskoj obali masovno daju otkaze i vraćaju se u otadžbinu po 500 eurića plaćucatabbath wrote:Evo ljudi u dilemi dali seliti u Irsku ili Srbiju.
Ja bih za 200EUR plate radnicima, besplatnu struju, vodu, lokaciju, oslobodjen od poreza i uz mogucnost iznosa celog profita napolje napravio jos veci bum. Slabo je ovo pizon, slabo...
E, da... + subvencije od 20-40K po radnom mestu... Ludilo mozga...
Morate im plaćat da investiraju u Srbiju.Stanojko wrote:E, da... + subvencije od 20-40K po radnom mestu... Ludilo mozga...
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Naravno da ne moramo... Ali sipac sistematski radi na unistenju Srbije...u svakom pogledu...RayMabus wrote:Morate im plaćat da investiraju u Srbiju.Stanojko wrote:E, da... + subvencije od 20-40K po radnom mestu... Ludilo mozga...
Stanojko wrote:E, da... + subvencije od 20-40K po radnom mestu... Ludilo mozga...
sjeti se kad sam ja pisao da je dil s fiatom pušiona... ugovor je bio složen tako da profit ako ga ima ide njima, a gubitke ako budu zapravo snosite vi...
ovo sve dalje je na isti kalup - ideje naše, benzin vaš
Ceo sistem u Srbiji je napravljen da stranci dobiju robovsku radnu snagu... Da pokupe ono sto je skolovano, a da im ono sto ostane radi ko roblje za crkavicu. To je najveca izdaja zemlje...marcellus wrote:Stanojko wrote:E, da... + subvencije od 20-40K po radnom mestu... Ludilo mozga...
sjeti se kad sam ja pisao da je dil s fiatom pušiona... ugovor je bio složen tako da profit ako ga ima ide njima, a gubitke ako budu zapravo snosite vi...
Takvi vam je horoskop.Stanojko wrote:Ceo sistem u Srbiji je napravljen da stranci dobiju robovsku radnu snagu... Da pokupe ono sto je skolovano, a da im ono sto ostane radi ko roblje za crkavicu. To je najveca izdaja zemlje...marcellus wrote:Stanojko wrote:E, da... + subvencije od 20-40K po radnom mestu... Ludilo mozga...
2014-04-11
Stanojko wrote:Ceo sistem u Srbiji je napravljen da stranci dobiju robovsku radnu snagu... Da pokupe ono sto je skolovano, a da im ono sto ostane radi ko roblje za crkavicu. To je najveca izdaja zemlje...marcellus wrote:Stanojko wrote:E, da... + subvencije od 20-40K po radnom mestu... Ludilo mozga...
kakav si ti srbin kad sa
prosvapskim hrvatom
delis sl.gledista
Guest- Guest
pizzon wrote:ni vas nije bolji
kod nas je obratan problem, kod nas niko ne ulaže u ništa jer su porezi koma, pravni sustav štiti ko u socijalizmu dužnika a ne novac, i tako dalje... a vi ste ono bangladeš, jeftina radna snaga samo je transport jeftiniji... dok vas ne zamijene čipovima
pizzon wrote:Stanojko wrote:Ceo sistem u Srbiji je napravljen da stranci dobiju robovsku radnu snagu... Da pokupe ono sto je skolovano, a da im ono sto ostane radi ko roblje za crkavicu. To je najveca izdaja zemlje...marcellus wrote:Stanojko wrote:E, da... + subvencije od 20-40K po radnom mestu... Ludilo mozga...
kakav si ti srbin kad sa
prosvapskim hrvatom
delis sl.gledista
kakav si ti srbin da dijeliš gledišta s onima koji srbiju izrabljuju ko crnce prije 100 godina... crnce više ne smiju, to je rasizam, al vas ko jebe
Je samo i to je sve opet ....cila istočna Europa ima isti problem tako da sad to šta je nama nešto bolji od vašeg ne znači da nam je super. Bolji je al nam nije neka utjeha pošto se ne ravnamo kako je vama il nekome u Bugarskoj. Mogu ako će mi tako bit lakše no neće prominit ostale ekonomske i druge pokazatelje.pizzon wrote:ni vas nije bolji
Vaš najveći problem je šta politika niskih plaća nefunkcionira pa će u jednom trenutku nestat jeftine domaće snage pa ako oćete zadržat te tvornice morat ćete uvozit Indijce a to je veći problem nego sama ekonomija
2014-04-11
Politika jeftine radne snage ne funkcionira jer doć će ti Švabo i sve pokupit šta njemu triba
https://www.klix.ba/biznis/njemacka-zaposljava-medicinare-iz-bih-rok-za-prijave-13-septembar/190813055
Sutra će ti pokupit sve vodoinstalatere itd i na kraju neće nitko tit radit za kikiriki u tin tvornicama i štaš onda ?
Uvozit Indijce il zatvori tvornicu ako ovi neće da digne plaću.
https://www.klix.ba/biznis/njemacka-zaposljava-medicinare-iz-bih-rok-za-prijave-13-septembar/190813055
Sutra će ti pokupit sve vodoinstalatere itd i na kraju neće nitko tit radit za kikiriki u tin tvornicama i štaš onda ?
Uvozit Indijce il zatvori tvornicu ako ovi neće da digne plaću.
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Srbija bez konkurencije prva u svetu
» Srbija prva u Evropi, treća u svetu i još nam stiže 11 miliona vakcina
» Rimac: Vlada ne želi strane investicije u RH
» Rusija prva u svetu registrovala vakcinu protiv korone za životinje
» Ovo su najmoćnije žene na svetu:Merkelova i dalje prva,veliko iznenađenje stiže sa Balkana
» Srbija prva u Evropi, treća u svetu i još nam stiže 11 miliona vakcina
» Rimac: Vlada ne želi strane investicije u RH
» Rusija prva u svetu registrovala vakcinu protiv korone za životinje
» Ovo su najmoćnije žene na svetu:Merkelova i dalje prva,veliko iznenađenje stiže sa Balkana
Page 1 of 2