ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

e-learning

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

e-learning - Page 2 Empty Re: e-learning

Post by Trinity 13/5/2014, 07:43

Naišla na nešto vrlo zanimljivo, eto kod nas nema online studija, ali ima u susjednoj Sloveniji i to je moguće studirati na hrvatskom jeziku.
Radi se o DOBA fakultetu (www.doba.hr), privatnom fakultetu iz Maribora. Za sada imaju jedan
preddiplomski /bachelor studijski program (Marketing, društveni mediji i odnosi s javnošću) i jedan diplomski/master studijski program (Međunarodno poslovanje).
Školarina iznosi 2964.00 EUR i moguće platiti u 12 rata ( što je manje za oko 30% od nekih naših privatnih visokoškolskih ustanova).
Zanimljivo je da se predmeti mogu pohađati pojedinačno, bez upisa na studij, s tim da se kod upisa priznaju položeni predmeti i školarina umanjuje za već plaćeni iznos.
Fakultet je međunarodno priznat i na web stranici su dane upute za nostrifikaciju diploma.
Za sve su se pobrinuli, svaka čast.
Online nastava se održava na već gotovoj platformi za e-learning Blackboard (www.blackboard.com).

Meni sad nešto nije jasno, kako kod nas nikome ne pada na pamet da počne sa online studijima, jer očito je da za to treba imati samo dobre (političke) volje s obzirom da su tehničke stvari već drugi odradili, nije potrebno sve raditi od nule.

Trinity

2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 15/5/2014, 22:16

Prije svega tri dana vršljala po  DOBA fakultetu (www.doba.hr), ostavila prave podatke, ipak je to ozbiljna stranica, kad danas stiže pošta, prava, zemaljska. 
Vabe me, vabe...Još da mi nisu oni nesretni franci za vratom...
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by zanstr 16/5/2014, 10:34

Bravo za slovence. Nije neki izbor ali za početak je super.

Ja sam trenutno na izvanrednom studiju i vidio sam da je dosta kolega moralo odustati ili zbog posla ili obitelji. Ovakvi programi definitivno takvim slučajevima izlaze u susret.

Naši ili su blesavi po tom pitanju.
Lako bi mogli već postojeći fakulteti napraviti online program.
Recimo moj faks ima predavanja za neke predmete dostupne online. To se bez problema napravi za ostale predmete. Odmah ti se odrede rokovi za predavanja i vježbe a ti ih možeš odslušati kad ti paše, samo da ispuniš rok. Za pitanja uvijek postoji neki forum, vježbe se mogu skidati bez problema i riješavati doma
Ovo je samo par brzih prijedloga. Zamisli kaj se može dogovoriti da ljudi sjednu i popričaju o tome.
Problem je kaj nema volje za to.

'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus   :rofl  
zanstr
zanstr

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Trinity 16/5/2014, 19:57

Nije neki izbor ali barem rade nešto na tom polju. Nije baš ni vezano uz moju struku mada ne bi bilo od viška. Ono što mene zanima i što dolazi u obzir  nalazi se u Rijeci. Neizvedivo. 

Neke sam stvari do sada odrađivala online na raznim platformama. Neke su za nešto pogodne.
Koliko bi  se ljudi više odlučilo za studij da postoji ta mogućnost online studiranja, naročito onih koji već rade i imaju obaveza. I cijena bi trebala ( i mogla) biti puno niža.

Izgleda da to nekima nije u interesu.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 20/5/2014, 22:34

Danas ću par riječi o Školi E-92 (www.e92.hr). To je one-man company koju vodi profesor  Ivica Kartelo.Inače,  to je prva hrvatska obrazovna ustanova koja nudi formalno obrazovanje u cijelosti putem Interneta!
Pravo na verificirano uvjerenje koje se upisuje u radnu knjižicu imaju državljani Republike Hrvatske stariji od 15 godina sa završenom osnovnom školom.

U ponudi su osam zanimanja:
·  Specijalist uredskih aplikacija
·  Specijalist uredskih i Internet aplikacija
·  Web kreator
·  Prodavač putem Interneta
·  Internet programer
·  Internet poslovni administrator
·  Specijalist poslovnih aplikacija
·  CAD specijalist

Ove godine dodana su još četiri nova:

Programer mobilnih aplikacija
Voditelj društvenih mreža
Voditelj sadržaja
 Programer odjevnih predmeta

Nastava se odvija u vlastito razvijenom okruženju za e-learning. Za profesora Kartela se zna da je veliki motivator, aktivan je na društvenim mrežama,  može ga se naći na Courseri (www.coursera.org),  WizIQ-u (www.wiziq.com)  i  na sličnim platformama gdje besplatno drži kurseve.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by zanstr 26/5/2014, 23:13

Nešto od komšija.

http://www.it-akademija.com/ITAkademija-UCENJE-NA-DALJINU_552_3__

http://www.biznis-akademija.com/B.Akademija-Ucenje-na-daljinu---_435_4__

Seems legit...

'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus   :rofl  
zanstr
zanstr

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Trinity 27/5/2014, 06:23

Pogledala bolje mada mi se njihovi oglasi vrte od prije. To je u biti ista škola sa dvije web stranice (možda imaju još koju). Nebitno u stvari.
Trebali bi pitati sveca kako se vani priznaju takve diplome i certifikati. Meni se čini da to kod nas i ne znači previše. Više se cijeni 'susjedov mali' koji lupa sto na sat po tipkovnici i za sitne novce odradi nešto sumnjive kvalitete i ne poštujući standarde. Za koje i ne zna da postoje.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by zanstr 28/5/2014, 08:58

Koliko sam vidio, to je ista škola i mislim da imaju još dva srednjoškolska programa.
Za diplome mogu reći da na kraju ovisi o pojedincu, odnosno kako će iskoristiti priliku. Hoće li učiti i vježbati ili će se zajebavati. Tipičan primjer, jedna prijateljica upisala faks (jedna od novih visokih škola za IT), zajebavala se, prepisivala i prošla. Rezultat je tragičan. Dok s druge strane, imam par prijatelja koji su išli na isti faks, učili su ko budale i svi su se nakon toga zaposlili u struci zahvaljujući stečenom znanju.
I na kraju, ako napraviš nekakav portfolio radova (ako nemaš radove onda neke tvoje mogučnosti) i prezentiraš ga potencijalnim poslodavcima, možda odustanu od niže cjene i poluproizvoda i izaberu baš tebe.

zanstr
zanstr

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Guest 18/6/2014, 13:18

prije svega.vani se CIJENI PRAKTICNO ZNANJE u bilo kojoj struci,ali hajmo se drzati IT-a...dakle,puno se traze programeri sa SAP certifikatima,potom Linux sistemci, i sve sto trazi znanje na vrlo detaljnom programerskom nivou...dakle,Certifikat,kao Certifikat,nema neku vrijednost,ako te posade u neku farmu servera,da je odrzavas u cjelini...Certifikat ti je čisto da te mogu selektirati za odabir i nis vise...fakulteti nemaju neku preveliku vaznostjer,opet se trazi znanje u praksi...
sto se tice svega drugoga,susjedov "mali" ce imati prednost,jer ce za kikiriki raditi one poslove,koji su po prirodi samouki...web dizajn,odrzavanje stranica,CMS,i sline trivijalnosti...
Da rezimiramo..dok ne baratas kodom a ono,kao sa dvije zenske dude,nemas sto traziti vani u IT-u... ima klinaca koji ne mrdaju iz fotelje, i od kuce odrzavaju sve kako sam opisao...web stranice,azuriranje sadrzaja i --"administriranje"
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 20/6/2014, 22:05

Upravo čitam, akcija u školi E-92 (www.e92.hr) zanimanje web kreator samo 399 kn !
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by zanstr 20/6/2014, 22:18

Čini mi se da je to možda jedna rata.

Cjena s popustom za građane za gotovinu 1699kn

http://www.e92.hr/EKnjizara/detalji.aspx?artikal=43

zanstr
zanstr

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Trinity 20/6/2014, 22:28

Ne nije,  znaju često imati popuste. Negdje prije je bila akcija na Crnom jajetu.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 23/6/2014, 20:32

Odslušala i pogledala danas  webinar  Online informativni dan na Doba Fakultetu (Marketing - HR), jako dobro pripremljena prezentacija u meni već poznatom okruženju.
e-learning - Page 2 Doba310

e-learning - Page 2 Doba410

e-learning - Page 2 Doba610
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down