"12 stoljeća državotvornosti Bosne"
Page 5 of 8
Page 5 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: "12 stoljeća državotvornosti Bosne"
ne da mi se..moja domena povijesti je 20 stoljece i devdeset godine..srednji vijek me nikad previse nije zanimao..manje vise povijest se zasniva na pricama,mitologiji,crkvenim zapisima(kojima jos i mogu vjerovati)..nije mi jednostavno interesantno..vise me zanima povijest rimskog carstva mada ni onoStanojko wrote:Lepo, lepo, daj neku sliku...vuksadinare wrote:kraljevski grobovi i spomeniciStanojko wrote:Odlicno. Sta ima tamo?vuksadinare wrote:imas nin,imas petrovu goru...ko ti brani dođi ako smijesStanojko wrote:
Super, daj neki spomenik gde je pokopan neki kralj...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Hahahaha...posteno...vuksadinare wrote:ne da mi se..moja domena povijesti je 20 stoljece i devdeset godine..srednji vijek me nikad previse nije zanimao..manje vise povijest se zasniva na pricama,mitologiji,crkvenim zapisima(kojima jos i mogu vjerovati)..nije mi jednostavno interesantno..vise me zanima povijest rimskog carstva mada ni onoStanojko wrote:Lepo, lepo, daj neku sliku...vuksadinare wrote:kraljevski grobovi i spomeniciStanojko wrote:Odlicno. Sta ima tamo?vuksadinare wrote:
imas nin,imas petrovu goru...ko ti brani dođi ako smijes
S albanskim pasošom.Stanojko wrote:Naravno da mogu. Cak i sad. I mnoooogo vredi.Eroo wrote:Ništa vam to ne vredi, ako ne možeš posetiti...na Kosovu, naprimer.Stanojko wrote:Cool. Kad mogu da posetim spomenike, crkve i mauzolele gde su pokopani? :)vuksadinare wrote:imas ih na petrovoj gori,krbavi koliko hoces...i na duvanjskom polju...Stanojko wrote:
Gde? :)
Stanojko wrote:Super, daj neki spomenik gde je pokopan neki kralj...vuksadinare wrote:kad god hoces..spomenika imas,grobova imas..a u crkvama nema..jer katolicka crkva je bila odvojena od kraljevog dvora i bila je odgovorna samo vatikanu i papi..za razliku od pravoslavne crkve koja ej bila direktno pod carem..i zato su se vasi carevi ili car ukopavali u pravoslavnim crkvama...to je razlikaStanojko wrote:Cool. Kad mogu da posetim spomenike, crkve i mauzolele gde su pokopani? :)vuksadinare wrote:imas ih na petrovoj gori,krbavi koliko hoces...i na duvanjskom polju...Stanojko wrote:
Gde? :)
Desno je hr grb trojedine kraljevina.
Naravno, ovo tebi ništa ne znači.
Prestani čitat vaše bajke...
PS: Ispod je i mač s rukom (bosanski dio grba)
Ovaj grb se nalazi i u monografiji moje šire obitelji.
Last edited by Eroo on 9/8/2019, 10:13; edited 1 time in total
Naravno da ne, al nek si ti meni srecan... sa sve svojim kraljevima i istorijom...Eroo wrote:S albanskim pasošom.Stanojko wrote:Naravno da mogu. Cak i sad. I mnoooogo vredi.Eroo wrote:Ništa vam to ne vredi, ako ne možeš posetiti...na Kosovu, naprimer.Stanojko wrote:Cool. Kad mogu da posetim spomenike, crkve i mauzolele gde su pokopani? :)vuksadinare wrote:
imas ih na petrovoj gori,krbavi koliko hoces...i na duvanjskom polju...
nema nista interesantno u srednjem vijeku...nabijanje ljudi na kolac,odsjecanje glava,rasparanje trbuha,spavanje sa svinjama,kuga,ljudi smrdili ko kuge...incest vladao..ma bjez..ja sam pobornik modernog dobaStanojko wrote:Hahahaha...posteno...vuksadinare wrote:ne da mi se..moja domena povijesti je 20 stoljece i devdeset godine..srednji vijek me nikad previse nije zanimao..manje vise povijest se zasniva na pricama,mitologiji,crkvenim zapisima(kojima jos i mogu vjerovati)..nije mi jednostavno interesantno..vise me zanima povijest rimskog carstva mada ni onoStanojko wrote:Lepo, lepo, daj neku sliku...vuksadinare wrote:kraljevski grobovi i spomeniciStanojko wrote:
Odlicno. Sta ima tamo?
2015-09-08
Teško je to vama nomadima objasniti.Stanojko wrote:Naravno da ne, al nek si ti meni srecan... sa sve svojim kraljevima i istorijom...Eroo wrote:S albanskim pasošom.Stanojko wrote:Naravno da mogu. Cak i sad. I mnoooogo vredi.Eroo wrote:Ništa vam to ne vredi, ako ne možeš posetiti...na Kosovu, naprimer.Stanojko wrote:
Cool. Kad mogu da posetim spomenike, crkve i mauzolele gde su pokopani? :)
Vidi grb gore.
Nema veze , mogu ja.vuksadinare wrote:ne da mi se..moja domena povijesti je 20 stoljece i devdeset godine..srednji vijek me nikad previse nije zanimao..manje vise povijest se zasniva na pricama,mitologiji,crkvenim zapisima(kojima jos i mogu vjerovati)..nije mi jednostavno interesantno..vise me zanima povijest rimskog carstva mada ni onoStanojko wrote:Lepo, lepo, daj neku sliku...vuksadinare wrote:kraljevski grobovi i spomeniciStanojko wrote:Odlicno. Sta ima tamo?vuksadinare wrote:
imas nin,imas petrovu goru...ko ti brani dođi ako smijes
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Eroo wrote:Stanojko wrote:Super, daj neki spomenik gde je pokopan neki kralj...vuksadinare wrote:kad god hoces..spomenika imas,grobova imas..a u crkvama nema..jer katolicka crkva je bila odvojena od kraljevog dvora i bila je odgovorna samo vatikanu i papi..za razliku od pravoslavne crkve koja ej bila direktno pod carem..i zato su se vasi carevi ili car ukopavali u pravoslavnim crkvama...to je razlikaStanojko wrote:Cool. Kad mogu da posetim spomenike, crkve i mauzolele gde su pokopani? :)vuksadinare wrote:
imas ih na petrovoj gori,krbavi koliko hoces...i na duvanjskom polju...
Desno je hr grb trojedine kraljevina.
Naravno, ovo tebi ništa ne znači.
Prestani čitat vaše bajke...
PS: Ispod je i mač s rukom (bosanski dio grba)
Ovaj grb se nalazi i u monografiji moje šire obitelji.
I prvo polje u grbu je bijelo. Ma, mislim, ejjj...Nevjerojatno je šta smo si kao narod dozvolili.
Ko je ovde sahranjen?RayMabus wrote:Nema veze , mogu ja.vuksadinare wrote:ne da mi se..moja domena povijesti je 20 stoljece i devdeset godine..srednji vijek me nikad previse nije zanimao..manje vise povijest se zasniva na pricama,mitologiji,crkvenim zapisima(kojima jos i mogu vjerovati)..nije mi jednostavno interesantno..vise me zanima povijest rimskog carstva mada ni onoStanojko wrote:Lepo, lepo, daj neku sliku...vuksadinare wrote:kraljevski grobovi i spomeniciStanojko wrote:
Odlicno. Sta ima tamo?
Zvonimir.Stanojko wrote:Ko je ovde sahranjen?RayMabus wrote:Nema veze , mogu ja.vuksadinare wrote:ne da mi se..moja domena povijesti je 20 stoljece i devdeset godine..srednji vijek me nikad previse nije zanimao..manje vise povijest se zasniva na pricama,mitologiji,crkvenim zapisima(kojima jos i mogu vjerovati)..nije mi jednostavno interesantno..vise me zanima povijest rimskog carstva mada ni onoStanojko wrote:Lepo, lepo, daj neku sliku...vuksadinare wrote:
kraljevski grobovi i spomenici
Pitaš za ukope tadašnjih vladara a mi bar znamo di su ukapani.
Di je tebi Časlava ukopalo ?
Ukopali ga Mađari u Dunavu.
Stanojko ne prdi.
Kralj Dimitar Zvonimir je ukopan u Biskupiji kod Knina.
Hrpa hrvatskih vladara u Solinu.
2014-04-11
Od 1102 smo mi bili dio velike europske obitelji.Stanojko wrote:Naravno da ne, al nek si ti meni srecan... sa sve svojim kraljevima i istorijom...Eroo wrote:S albanskim pasošom.Stanojko wrote:Naravno da mogu. Cak i sad. I mnoooogo vredi.Eroo wrote:Ništa vam to ne vredi, ako ne možeš posetiti...na Kosovu, naprimer.Stanojko wrote:
Cool. Kad mogu da posetim spomenike, crkve i mauzolele gde su pokopani? :)
Doduše i vi ste neke druge, barem 500 godina.
meni se nije dalo nabrajati...sad stanojko zna sto moze posjetiti kao turistRayMabus wrote:Zvonimir.Stanojko wrote:Ko je ovde sahranjen?RayMabus wrote:Nema veze , mogu ja.vuksadinare wrote:ne da mi se..moja domena povijesti je 20 stoljece i devdeset godine..srednji vijek me nikad previse nije zanimao..manje vise povijest se zasniva na pricama,mitologiji,crkvenim zapisima(kojima jos i mogu vjerovati)..nije mi jednostavno interesantno..vise me zanima povijest rimskog carstva mada ni onoStanojko wrote:
Lepo, lepo, daj neku sliku...
Pitaš za ukope tadašnjih vladara a mi bar znamo di su ukapani.
Di je tebi Časlava ukopalo ?
Ukopali ga Mađari u Dunavu.
Stanojko ne prdi.
Kralj Dimitar Zvonimir je ukopan u Biskupiji kod Knina.
Hrpa hrvatskih vladara u Solinu.
2015-09-08
interesantno za vrijeme osmanske vladavine u srbiji bilo je kaznjavane palijom i bicem po guziciEroo wrote:Od 1102 smo mi bili dio velike europske obitelji.Stanojko wrote:Naravno da ne, al nek si ti meni srecan... sa sve svojim kraljevima i istorijom...Eroo wrote:S albanskim pasošom.Stanojko wrote:Naravno da mogu. Cak i sad. I mnoooogo vredi.Eroo wrote:
Ništa vam to ne vredi, ako ne možeš posetiti...na Kosovu, naprimer.
Doduše i vi ste neke druge, barem 500 godina.
2015-09-08
Stanojko sere kvake.
Srbija ima najmanje jedanjst ranosrednjovnekovnih knezova od 630 godine do 950.godine pa ni za jednog ne znaju di in je grob.
Kod nas se zna da ima u Solinu natpisi , Zvonimir je najvjerojatnije Biskupija kod Knina i tako.
To je rani srednji vijek i vladari na ovim prostorima nisu ono Karlo Veliki šema nego lokalni kneževi.
Titulu kralja bi dodjeljiva Papa , zato je Hr kraljevina u to vrijeme a Srbija nije jer to je državna titula.
Ironično on negira Hrvatske kraljeve a povijest srpskih knezova dakle njihovih vladara je dosta vezana uz naše u to vrijeme tj nemoš negirat nešto a to nešto je i dio srpske povijesti indirektno.
Srbija ima najmanje jedanjst ranosrednjovnekovnih knezova od 630 godine do 950.godine pa ni za jednog ne znaju di in je grob.
Kod nas se zna da ima u Solinu natpisi , Zvonimir je najvjerojatnije Biskupija kod Knina i tako.
To je rani srednji vijek i vladari na ovim prostorima nisu ono Karlo Veliki šema nego lokalni kneževi.
Titulu kralja bi dodjeljiva Papa , zato je Hr kraljevina u to vrijeme a Srbija nije jer to je državna titula.
Ironično on negira Hrvatske kraljeve a povijest srpskih knezova dakle njihovih vladara je dosta vezana uz naše u to vrijeme tj nemoš negirat nešto a to nešto je i dio srpske povijesti indirektno.
2014-04-11
Kralj Tomislav nije krunisani kralj u smislu da se deskla krunidba od strane Pape ili tako šta.
900 godine Mađari upadaju u Panonsku nizinu. O kakvim se osvajačima radi samo bacit oko na stogodišnja mađarska haračenja Evropom. Ekipa je mlatila njemačke vladare.
Tomislav 925 godine je porazio te Mađare na Dravi i u očima tadašnje svijetske javnosti postaje veliki vladar da ga i ondašnji Papa naziva kraljem ( naziva , nema službene krunidbe ).
Mađari su Srbiju uništil 950 godine. Nestaje srspka kneževina. Satrali ih. Ubili kneza Časlava.
Dakle od 925 tj od te pobjede svi hrvatski vladari nisu knezovi nego se smatraju kraljevima.
1050 crkvenk raskol a Hrvati su ?
Papa šalje Normane iz južne Italije i ovi moću Petra Krešimira i na vlast dolazi Zvonimir koji priznaje da je Papa vrhovni autoritet.
Tek tad službeno dobivaju krunu i to je ujedno i potvrda da u tom crkvenom raskolu Hrvati ostaju katolici tj neće se pridružit Bizantu.
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Dmitar_Zvonimir
To su politička previranja.
Zvonimr je oženjen mađarskom primcezom , nema potomaka i ta kruna prelazi pod Arpadoviće.
900 godine Mađari upadaju u Panonsku nizinu. O kakvim se osvajačima radi samo bacit oko na stogodišnja mađarska haračenja Evropom. Ekipa je mlatila njemačke vladare.
Tomislav 925 godine je porazio te Mađare na Dravi i u očima tadašnje svijetske javnosti postaje veliki vladar da ga i ondašnji Papa naziva kraljem ( naziva , nema službene krunidbe ).
Mađari su Srbiju uništil 950 godine. Nestaje srspka kneževina. Satrali ih. Ubili kneza Časlava.
Dakle od 925 tj od te pobjede svi hrvatski vladari nisu knezovi nego se smatraju kraljevima.
1050 crkvenk raskol a Hrvati su ?
Papa šalje Normane iz južne Italije i ovi moću Petra Krešimira i na vlast dolazi Zvonimir koji priznaje da je Papa vrhovni autoritet.
Tek tad službeno dobivaju krunu i to je ujedno i potvrda da u tom crkvenom raskolu Hrvati ostaju katolici tj neće se pridružit Bizantu.
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Dmitar_Zvonimir
To su politička previranja.
Zvonimr je oženjen mađarskom primcezom , nema potomaka i ta kruna prelazi pod Arpadoviće.
2014-04-11
Buahahahahahahahaha... Mozda...evetualno...najverovatnije...pise nesto... BUAHAHAHAHAHAHAHAAHAHHARayMabus wrote:Stanojko sere kvake.
Piše ne brini se.
Titula kralj potječe od riječi Karlo a misli se na Karla velikog koji se 800 godine okrunio za cara svetog Rimskog carstva ( obnova zapadnog rimskog carstva preko krščanstva ) i od tada svi kraljevi u Europi ( zapadnoj ) moraju od Pape bit krunisani.
Dimitar Zvonimir je krunisani kralj. Tomislav nije al je napravio nešto šta je onda izazvalo poštovanje da ga je i ondašnji Papa nazvao kraljem.
To je rani srednji vijek. Tad nije ni bilo crkvenog raskola. Da se hrvatskk kraljevi krune papinskom krunom postalo je bitno tek nakon 1050.
Zato je maknut kralj Petar a postavljen Zvonimir kojeg je Papa okrunio.
To je to.
Titula kralj potječe od riječi Karlo a misli se na Karla velikog koji se 800 godine okrunio za cara svetog Rimskog carstva ( obnova zapadnog rimskog carstva preko krščanstva ) i od tada svi kraljevi u Europi ( zapadnoj ) moraju od Pape bit krunisani.
Dimitar Zvonimir je krunisani kralj. Tomislav nije al je napravio nešto šta je onda izazvalo poštovanje da ga je i ondašnji Papa nazvao kraljem.
To je rani srednji vijek. Tad nije ni bilo crkvenog raskola. Da se hrvatskk kraljevi krune papinskom krunom postalo je bitno tek nakon 1050.
Zato je maknut kralj Petar a postavljen Zvonimir kojeg je Papa okrunio.
To je to.
2014-04-11
Vi se Srbi nešto keberite a u biti vas peru kompleksi jer kako može Hrvatska bit kraljevina a Srbija ne.
Hrvataka je kraljevina jer je potukla Mađare i Bugare dakle vojna sila s respektom.
Ako ćeš gledat jel krunisan od Pape onda nije al ga je tako nazvao.
Dimitar Zvonimir je krunisan jer je nakon crkvenog rasklola postalo bitno da to bude i službeno. Krunisan je u Solinu. To nisu Hrvari izmislili nego to imaš u papinskim arhivima dakle svecka povijest.
Tomislav je narodni kralj , krunisan u Duvnu ( Tomislavgrad ). Duvno je inače povijesna prijestolnica Delmata.
Hrvati su slaveni a Delmate centralno Ilirsko pleme ( nema veze s Albancima )
Spajanjem primorske Hrvatske kojij je centar i većina površine u Dalmaciji ( šta je puno širi dinarskk prostor od današnje uglavnom obalne Dalmacije ) on postaje Rex Croatije i Dalmacije.
Dakle kralj , veliki vojvoda , dux.
Faca u kratko rečeno.
I to vas svrbi jer su vas Mađari popeglali a ove nisu jer su bili vojna sila.
Hrvataka je kraljevina jer je potukla Mađare i Bugare dakle vojna sila s respektom.
Ako ćeš gledat jel krunisan od Pape onda nije al ga je tako nazvao.
Dimitar Zvonimir je krunisan jer je nakon crkvenog rasklola postalo bitno da to bude i službeno. Krunisan je u Solinu. To nisu Hrvari izmislili nego to imaš u papinskim arhivima dakle svecka povijest.
Tomislav je narodni kralj , krunisan u Duvnu ( Tomislavgrad ). Duvno je inače povijesna prijestolnica Delmata.
Hrvati su slaveni a Delmate centralno Ilirsko pleme ( nema veze s Albancima )
Spajanjem primorske Hrvatske kojij je centar i većina površine u Dalmaciji ( šta je puno širi dinarskk prostor od današnje uglavnom obalne Dalmacije ) on postaje Rex Croatije i Dalmacije.
Dakle kralj , veliki vojvoda , dux.
Faca u kratko rečeno.
I to vas svrbi jer su vas Mađari popeglali a ove nisu jer su bili vojna sila.
2014-04-11
knez obrenovic u lepoj i mnogo staroj serbljanskoj narodnoj nošnji.Ustase,patite..
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Page 5 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Fijasko stoljeća
» Vrijednosti 21 stoljeca
» KRAĐA STOLJEĆA
» Korčula početkom 20 stoljeća
» 'Misli 21 stoljeca su porazene.'
» Vrijednosti 21 stoljeca
» KRAĐA STOLJEĆA
» Korčula početkom 20 stoljeća