Kome je u interesu propast znanja
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Kome je u interesu propast znanja
Pa zapravo je tako.pizzon wrote:hrvatska nije osvojena zapadnom
kulturom.
zapad je usisao sve najbolje
hrvatska odoleva zapadnoj kulturi,
sistemu, civilizaciji.
to vazi i za srbiju.
samo bolje glumi od srbije.
ima vece prilive iz eu fondiva
i to je vadi, normalno i turizam.
bugari su jos gori, oni zive od
eu fondova.
Ali to nije ništa novo, zapravo je oduvijek tako i tako će i ostat.
danni1- Posts : 5159
2014-04-16
U zadnje vrijeme izgleda da i obala postaje tuga.pizzon wrote:sve sem obale tuga.
zg je drzava u drzavi ko bg.
Obala je već duže vrijeme tuga.danni1 wrote:U zadnje vrijeme izgleda da i obala postaje tuga.pizzon wrote:sve sem obale tuga.
Sve najatraktavnije lokacije preuzeo je kosovsko-torlački elemenat(Albanci,Janjevci,Goranci).
Kič kakav se ljeti susreće na jadranskoj obali i otočadi prevazilazi svaku granicu ukusa. Ručnici,kineska odjeća "žnj" kategorije,pribor za ribolov namijenjen djeci i ribičkim diletantima,šlape koje poblijede nakon pola sata izloženosti suncu,suveniri dopremljeni iz Kine koji bi kao trebali predstavljati Jadran,lažni dresovi hrvatskih i svjetskih nog.asova...
Fešte su se svele na nastupe zaboravljenih asova,uz ćevape,vino sumnjive kvalitete koje okolo širi nesnosan smrad,te pivo iz automata,koje normalan čovjek nikad ne bi ni okusio.
Apartmanizacija,betonizacija,a u posljednje vrijeme i bazenizacija,uništili su izgled obale i otočadi,a istovremeno i unakazili izgled nekadašnjeg dalmatinskog i primorskog sela. Išla je i ideja o nekakvom etno turizmu,ali je i ono što se dotjeruje pod etno toliko izvještačeno i lažno da je vidljivo i iz aviona. Nestao je onaj domaći izvorni štih.
O cijenama,o gramzljivosti vlasnika objekata više smo puta govorili(neki danje na Krku objavljena vijest o tipu koji je naplaćivao hlad!!!)
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
T. wrote:Radi se po mome smatranju o globalnoj agendi, u kojoj prednjače zemlje tzv. zapadne demokracije, a mi ih samo slijedimo, kao i u svim drugim stvarima pogubnim za očuvanje kulture, tradicije, samostalnosti i samosvojnosti naroda obćenito...
Razlozi su duboki i obćepoznati...
ako ti se ne sviđa zapad ti onda idi na balkan
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
kriteriji su davno izgubljeni, ali mogao bi se Jokic zapitati i je li njegov model mozda los? zvuci kao oni iz "nas hajduk", nas model je savrsen ali sve ostalo ne valja... nda
a ovaj, poznanik stolar za dodatnu 4. godinu mora platiti 26k kuna npr
Osobno, premda imam vss i skoro pola doktorata, na jesen ću pokušati strukovnu prekvalifikaciju za brodsku elektriku i elektroniku....doduše zanima me i kuharstvo
2015-08-06
bravo ti...kako spremas gofa ?epikur37 wrote:Osobno, premda imam vss i skoro pola doktorata, na jesen ću pokušati strukovnu prekvalifikaciju za brodsku elektriku i elektroniku....doduše zanima me i kuharstvo
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
debotoijusto wrote:bravo ti...kako spremas gofa ?epikur37 wrote:Osobno, premda imam vss i skoro pola doktorata, na jesen ću pokušati strukovnu prekvalifikaciju za brodsku elektriku i elektroniku....doduše zanima me i kuharstvo
gradele ili gregada
2015-08-06
epikur37 wrote:debotoijusto wrote:bravo ti...kako spremas gofa ?epikur37 wrote:Osobno, premda imam vss i skoro pola doktorata, na jesen ću pokušati strukovnu prekvalifikaciju za brodsku elektriku i elektroniku....doduše zanima me i kuharstvo
gradele ili gregada
jos da se ostavis suludih tlapnji o saveznistvu s dodom i mozes dobit dalmovnicu
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
debotoijusto wrote:epikur37 wrote:debotoijusto wrote:bravo ti...kako spremas gofa ?epikur37 wrote:Osobno, premda imam vss i skoro pola doktorata, na jesen ću pokušati strukovnu prekvalifikaciju za brodsku elektriku i elektroniku....doduše zanima me i kuharstvo
gradele ili gregada
jos da se ostavis suludih tlapnji o saveznistvu s dodom i mozes dobit dalmovnicu
Strateški interes Dalmacije je HercegBosna a ona je u prirodnom savezu sa Srpskom.
Kaj se mene tiče, Dodo i Čova mogu na Kornate o mom trošku ;)
2015-08-06
jastreb wrote:Obala je već duže vrijeme tuga.danni1 wrote:U zadnje vrijeme izgleda da i obala postaje tuga.pizzon wrote:sve sem obale tuga.
Sve najatraktavnije lokacije preuzeo je kosovsko-torlački elemenat(Albanci,Janjevci,Goranci).
Kič kakav se ljeti susreće na jadranskoj obali i otočadi prevazilazi svaku granicu ukusa. Ručnici,kineska odjeća "žnj" kategorije,pribor za ribolov namijenjen djeci i ribičkim diletantima,šlape koje poblijede nakon pola sata izloženosti suncu,suveniri dopremljeni iz Kine koji bi kao trebali predstavljati Jadran,lažni dresovi hrvatskih i svjetskih nog.asova...
Fešte su se svele na nastupe zaboravljenih asova,uz ćevape,vino sumnjive kvalitete koje okolo širi nesnosan smrad,te pivo iz automata,koje normalan čovjek nikad ne bi ni okusio.
Apartmanizacija,betonizacija,a u posljednje vrijeme i bazenizacija,uništili su izgled obale i otočadi,a istovremeno i unakazili izgled nekadašnjeg dalmatinskog i primorskog sela. Išla je i ideja o nekakvom etno turizmu,ali je i ono što se dotjeruje pod etno toliko izvještačeno i lažno da je vidljivo i iz aviona. Nestao je onaj domaći izvorni štih.
O cijenama,o gramzljivosti vlasnika objekata više smo puta govorili(neki danje na Krku objavljena vijest o tipu koji je naplaćivao hlad!!!)
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
frka wrote:Jebiga..da su ljudima rekli iskreno shto ce biti nakon rata 95% njih ne bi uzelo pushku u ruke taman daih goni sotona a ne Tudjman
naravno da bi, i opet će, ako vi srbi opet pomislite da će od rata biti kakve sreće :)
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
epikur37 wrote:debotoijusto wrote:epikur37 wrote:debotoijusto wrote:bravo ti...kako spremas gofa ?epikur37 wrote:Osobno, premda imam vss i skoro pola doktorata, na jesen ću pokušati strukovnu prekvalifikaciju za brodsku elektriku i elektroniku....doduše zanima me i kuharstvo
gradele ili gregada
Strateški interes Dalmacije je HercegBosna a ona je u prirodnom savezu sa Srpskom.
nadam se da ti je ove godine dobro urodilo,
bio nedavno u stativalu, znaš koja je cijena oborite ribe tamo? :D
2015-08-02
ljubo1212 wrote:epikur37 wrote:debotoijusto wrote:epikur37 wrote:debotoijusto wrote:
bravo ti...kako spremas gofa ?
gradele ili gregada
nadam se da ti je ove godine dobro urodilo,
bio nedavno u stativalu, znaš koja je cijena oborite ribe tamo? :D
Sezona nikad bolja pun sam kao sipak, sto u smjestaju sto u charteru. al dok ja radim ti po kornatima marendas... tamo su palacinke 50 eur
2015-08-06
pustili me da sam biram vino dolje iz podruma, kasnije sam saznao cijene, a hebga, moraš nekad odriješit kesu
što kažete vi dalmoši, vridilo je
ionak se to uzima iz tvog poreza, da dogodine imaš još bolji promet
što kažete vi dalmoši, vridilo je
ionak se to uzima iz tvog poreza, da dogodine imaš još bolji promet
2015-08-02
Privatizirati sve visokoškolske ustanove.
Trinity-
2014-04-17
Eto da sam to ja napisala razapeli bi medanni1 wrote:U zadnje vrijeme izgleda da i obala postaje tuga.pizzon wrote:sve sem obale tuga.
Pa ne kritiziram jer mi je to veselje nego od muke
Zbljuvepikur37 wrote:debotoijusto wrote:epikur37 wrote:debotoijusto wrote:bravo ti...kako spremas gofa ?epikur37 wrote:Osobno, premda imam vss i skoro pola doktorata, na jesen ću pokušati strukovnu prekvalifikaciju za brodsku elektriku i elektroniku....doduše zanima me i kuharstvo
gradele ili gregada
Kpja kretencina si ti Fuj
balkanci,nit vole uciti,nit vole raditi..pravi socijalisti,em se kroz sve skole provlace i kunjeraju za dvojku,em bjeze od posla kao vrag od tamjana..
Guest- Guest
pizzon wrote:to je balkana
sistem koji potiskuje kvalitet
zato je odliv mladosti non -stop
ostaju penzioneri, nemocni i poslusni. glasacko telo koje
obnavlja, fabrikuje sistem.
A zašto si ti deo tog sistema?
Guest- Guest
Nase skolstvo potonulo kao i sve drugo
Zasto bi bilo iznimka ne kuzim
1. Kolko para tolko muzike
Profe slabo plaćene ne rade ne znam kako
2. DEPROFESIONALIZACIJA na djelu u svim područjima pa i tu
3 kao i u turizmu, poljoprivredi i ostalom samo gledaju druge umjesto da grade svoje sustave, svoje strategije itd
4 a sto ce nama uopce skole i fakulteti
Za turističku zemlju dovoljno znat koji jezik i racunati do 1000
I ajd bok
Ostalo uvoz , recimo doktori, programeri itd
Jeftinije nego plaćat skole
A tko hoce vise , ima skola: OXFORD recimo
Zasto bi bilo iznimka ne kuzim
1. Kolko para tolko muzike
Profe slabo plaćene ne rade ne znam kako
2. DEPROFESIONALIZACIJA na djelu u svim područjima pa i tu
3 kao i u turizmu, poljoprivredi i ostalom samo gledaju druge umjesto da grade svoje sustave, svoje strategije itd
4 a sto ce nama uopce skole i fakulteti
Za turističku zemlju dovoljno znat koji jezik i racunati do 1000
I ajd bok
Ostalo uvoz , recimo doktori, programeri itd
Jeftinije nego plaćat skole
A tko hoce vise , ima skola: OXFORD recimo
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Kome će Zoran Milanović dati fotelju,a kome tvrdu stolicu?
» Srpski sportski komentatori:'Nikad nečemo biti objektivni kad igraju hrvatski klubovi ili reprezentacija. Kome pravo a kome krivo.'
» oskar znanja
» Guverner Vujčić : Ne bih predlagao uvođenje eura da to nije u interesu Plenkovica
» Guverner tkz HNB: u našem interesu je da svi što duže rade
» Srpski sportski komentatori:'Nikad nečemo biti objektivni kad igraju hrvatski klubovi ili reprezentacija. Kome pravo a kome krivo.'
» oskar znanja
» Guverner Vujčić : Ne bih predlagao uvođenje eura da to nije u interesu Plenkovica
» Guverner tkz HNB: u našem interesu je da svi što duže rade
Page 2 of 4