Užas: pročetnički film osvojio Zlatnu arenu, a proustaški ništa
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Užas: pročetnički film osvojio Zlatnu arenu, a proustaški ništa
Zlatna arena 'Dnevniku Diane Budisavljević', Vrdoljakov 'General' bez glavnih nagrada
Na konferenciji za medije, održanoj danas u Puli, objavljeni su i dobitnici ovogodišnjeg Pula Film Festivala. Zlatnu arenu osvojio je film 'Dnevnik Diane Budisavljević' Dane Budisavljević, dok film Antuna Vrdoljaka 'General', snažno favoriziran od strane dijela javnosti i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, nije osvojio niti jednu glavnu nagradu
Velika Zlatna arena otišla je u ruke filma 'Dnevnik Diane Budisavljević', redateljice Dane Budisavljević, koja je dobila i Zlatnu arenu za najbolju režiju.
U ruke Dane Budisavljević, za film 'Dnevnik Diane Budisavljević' otišla je i nagrada publike Zlatna vrata Pule, a svi dobitnici svoje će statute preuzeti večeras, na svečanoj dodjeli koja počinje u 21:30.
Veliko iznenađenje za sve bilo je to da 'General' Antuna Vrdoljaka nije osvojio niti jednu od glavnih nagrada, osobito jer je on bio dosta favoriziran od strane dijela javnosti, ali i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja nakon odgledane premijere nije mogla sakriti emocije.
'Cijeli sam film doživjela vrlo emotivno prisjećajući se tih povijesnih trenutaka kada smo svi živjeli za Hrvatsku i uz naše hrvatske vojnike. Ja sam u to vrijeme bila u Ministarstvu vanjskih poslova gdje smo imali pune ruke posla prije i nakon akcije Oluja pripremajući pritom teren za međunarodnu zajednicu. Dobro se sjećam tih trenutaka, bili su to veličanstveni dani, nešto neopisivo', izjavila je nakon premijere Kolinda Grabar Kitarović i dodala:
'Tu je bilo toliko mladih koji su uložili svoj život u domovinu, i to to moramo poštivati. Vjerujem da će nas ovaj film podsjetiti na to. Mislim da je od iznimne važnosti prikazati rat onakvim kakvim je bio i samog generala Antu Gotovinu, koji je imao tu vojničku čast i koji je brinuo o svemu. Nadam se da će film odjeknuti u svijetu i da će ljudi doznati istinu, ne samo o generalu već općenito o Hrvatskoj vojsci.'
1. Nagrada Breza za najboljeg debitanta dodjeljuje se Predragu Ličini za film 'Posljednji Srbin u Hrvatskoj' redatelja Predraga Ličine
https://www.tportal.hr/kultura/clanak/zlatna-arena-dnevniku-diane-budisavljevic-vrdoljakov-general-bez-nagrada-foto-20190720
--------------------------------
Spašavala srpsku djecu od Jasenovca?
Pa zar ljudi nisu svjesni da sva srpska djeca, ako ih pustiš da odrastu, postaju četnici??
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Užas: pročetnički film osvojio Zlatnu arenu, a proustaški ništa
Jasenovac je bio radni logor,gdje su upućivani samo odrasli.crvenkasti wrote:
Spašavala srpsku djecu od Jasenovca?
Ondje su se proizvodile košare,lanci,kožna galanterija i sl. Nedjeljom su ondje održavane mise,operete,a igrao se i nogomet.
Djeca ondje ne bi imala što raditi.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Još poslije kažu da smo pobili 700 000 ljudi u Jasenovcu.
A evo, ovu djecu nismo.
A evo, ovu djecu nismo.
crvenkasti-
2014-04-17
U Jasenovac su otpremani osvjedočeni neprijatelji hrvatske mlade države,kako bi bili onemogućeni da za vrijeme ratnih djelovanja rovare protiv Hrvatske.crvenkasti wrote:Još poslije kažu da smo pobili 700 000 ljudi u Jasenovcu.
A evo, ovu djecu nismo.
Bilo je i pojedinačnih strijeljanja,zbog nepridržavanja stege. Zbog krađa.Zbog pokušaja bijega i sl. Nešto ljudi je umrlo od nekih bolesti koje su se ondje pojavile,a nekoliko zatočenika poginulo je uslijed napadaja bombama američkih zrakoplova.
Najviše je zatočenika poginulo uslijed proboja,kada su neki srbo-komunisti,ničim izazvani izveli pobunu u logoru i napali hrvatske stražare i sprovodnike. Prva žrtva ovog nesmiljenog zločina bio je ustaški zastavnik Mato Živanović,kojeg je židovski koljač Atijas na prevaru (prilikom brijanja) usmrtio britvom.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Nismi mi krivi, nego Nijemci. Oni su izmislili sabirne logore. Mi smo samo htjeli biti kao i oni.
crvenkasti-
2014-04-17
Jasenovac je bio jedini logor u okupiranoj Evropi koji je imao DOMAĆU POSADU zapovjedni kadar, kapoe, krvnike
Ja ne znam ..ostaju li takvi zlocini zaoisani negdje u genima?
Ostaje li zlo u obliku lazi, povijesnih i svih drugih ..
Pa se zato ponavlja
Ja ne znam ..ostaju li takvi zlocini zaoisani negdje u genima?
Ostaje li zlo u obliku lazi, povijesnih i svih drugih ..
Pa se zato ponavlja
Da nije bilo Jasenovca, u Hrvatskoj bi bilo još više Srba, i Hrvatska poslije ne bi mogla postati nezavisna država.
crvenkasti-
2014-04-17
Ja ne kužim.
Zašto smo Dijani Budisavljević, koja je bila Srpkinja, omogućili da ona spašava srpsku djecu iz Jasenovca?
Zašto nismo i nju metnuli u Jasenovac i ušutkali ju?
Zašto smo Dijani Budisavljević, koja je bila Srpkinja, omogućili da ona spašava srpsku djecu iz Jasenovca?
Zašto nismo i nju metnuli u Jasenovac i ušutkali ju?
crvenkasti-
2014-04-17
iznenadjenje?...ne...posalji film o ovcari nula bodova
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
https://m.youtube.com/watch?v=-dUD7w5nuu4crvenkasti wrote:Još poslije kažu da smo pobijedili 700 000 ljudi u Jasenovcu.
Evo, ova djeca nismo.
2015-09-08
vuksadinare wrote:iznenadjenje?...ne...posalji film o ovcari nula bodova
Pa poslali smo o Gotovini.
Kurac.
crvenkasti-
2014-04-17
ti ocekivao u puli da moze neki film sa hrvatskom tematikom pobjedit?..prije u pozarevcucrvenkasti wrote:vuksadinare wrote:iznenadjenje? ... ne ... posalji film o ovčari nula bodova
Kurac.
2015-09-08
vuksadinare wrote:ti ocekivao u puli da moze neki film sa hrvatskom tematikom pobjedit?..prije u pozarevcucrvenkasti wrote:vuksadinare wrote:iznenadjenje? ... ne ... posalji film o ovčari nula bodova
Kurac.
Točno. Kod nas su Hrvati veći Srbi nego pravi Srbi u Srbiji.
Evo, ja se prvi tako osjećam.
Sad mi je lakše kad vidim da i ti.
crvenkasti-
2014-04-17
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
,....inace realno u puli su dobijali nagrade filmovi koji nisu kasnije postigli takvu gledanost kakva se ocekivala zbog nagrade...ovo je vise bila politicka odluka da ne dobije nijednu nagradu...razlog?...vrdoljak pa i gotovina
2015-09-08
marcellus wrote:Pula, očekivano
Tamo je Gnječ.
Ako su tamo svi kao Gnječ, onda je sve jasno.
crvenkasti-
2014-04-17
vuksadinare wrote:ti ocekivao u puli da moze neki film sa hrvatskom tematikom pobjedit?..prije u pozarevcucrvenkasti wrote:vuksadinare wrote:iznenadjenje? ... ne ... posalji film o ovčari nula bodova
Kurac.
Pa više požarevac ima veze sa hrvatskom nego li pula...
Guest- Guest
General popušio? Direktan udar na državu preko državnog projekta. Mora da se zna neki red. Filmovi od državnog značaja moraju da dobiju nagradu iako su sranje. A ne ovako.
Pa vjerojatno je film sroljavski kad nije dobio nista...osim ako nije kakva udbaska zavjera a zapravo je bolji od Neprijatelja pred vratima. Tipujem na ovo prvo ipak..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Nema veze kakav je film. Važno je da kao državni projekat dobije nagradu.kaya wrote:Pa vjerojatno je film sroljavski kad nije dobio nista...osim ako nije kakva udbaska zavjera a zapravo je bolji od Neprijatelja pred vratima. Tipujem na ovo prvo ipak..
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Uzas,uzas ne uzas katastrofa:Izlozba o Katarini velikoj u Klovicevim dvorima
» Luka Modrić najbolji je igrač SP-a: Osvojio je Zlatnu loptu!
» Dan za pamcenje za hrvatsku atletiku.Filip Mihaljevic osvojio zlatnu medalju u bacanju kugle na EP u Minhenu
» Hrvatski film dobio Zlatnu palmu u Cannesu
» Užas u SAD: prestaje pomoć Ukrajini i ništa od nevidljivh bombardera
» Luka Modrić najbolji je igrač SP-a: Osvojio je Zlatnu loptu!
» Dan za pamcenje za hrvatsku atletiku.Filip Mihaljevic osvojio zlatnu medalju u bacanju kugle na EP u Minhenu
» Hrvatski film dobio Zlatnu palmu u Cannesu
» Užas u SAD: prestaje pomoć Ukrajini i ništa od nevidljivh bombardera
Page 1 of 4