Bosna je nacionalni prostor Bošnjaka, koji mogu biti katolici, budisti, Јevreji, pravoslavci, muslimani, agnostici, ateisti ili bilo šta drugo
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Bosna je nacionalni prostor Bošnjaka, koji mogu biti katolici, budisti, Јevreji, pravoslavci, muslimani, agnostici, ateisti ili bilo šta drugo
oni su gori od nas po pripadnostiEroo wrote:Lako nama, mi sa indetitetom nemamo problema. Nama je bilo sve određeno rođenjem.RayMabus wrote:Nek oni mudruju. Za manje od dva miseca su pokrajinski izbori u tri istočnonjemačke savezne države i AfD će podignit rejting od 1 do 5% a to znači steže se obruč oko Berlina.Eroo wrote:PS: Primjetit ćete da Muslimani često koriste ono "Ubijali su nas samo zato jer smo muslimani". Ne Bošnjaci, već muslimani. A bii su ubijani samo zato što je bio rat.
Nama je nacionalnost sama po sebi razumljiva, a Muslimani nemaju u gene ugrađen taj osjećaj.
U Hrvatskoj i Srbiji se ne raspravlja o tome što si zašto si to što jesi.
Muslimanima danas treba stalni reper (Srbi i Hrvati) kako bi se utvrdili u onome što namjeravaju postati.
Upravo stvaraju naciju, jezik i sve što ide uz to. Kud god zakopaju sretnu Hrvate i Srbe, kao
i njihovu kulturu...Treba to odvojiti, ali kako? Sve su im knjige do zadnjega rata bile napisane na srpsko-hrvatskom
ili hrvatsko-srpskom, odnosna srpskom ili hrvatskom.
mi se borimo za svoje, oni za naše
immortal- Posts : 23285
2014-04-16
Re: Bosna je nacionalni prostor Bošnjaka, koji mogu biti katolici, budisti, Јevreji, pravoslavci, muslimani, agnostici, ateisti ili bilo šta drugo
Ajde da su rekli Bosanceros ...
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Kako to misliš? Kod nas je to ugrađeno u gene, a kod njih je posljedica frustracije.mortal wrote:oni su gori od nas po pripadnostiEroo wrote:Lako nama, mi sa indetitetom nemamo problema. Nama je bilo sve određeno rođenjem.RayMabus wrote:Nek oni mudruju. Za manje od dva miseca su pokrajinski izbori u tri istočnonjemačke savezne države i AfD će podignit rejting od 1 do 5% a to znači steže se obruč oko Berlina.Eroo wrote:PS: Primjetit ćete da Muslimani često koriste ono "Ubijali su nas samo zato jer smo muslimani". Ne Bošnjaci, već muslimani. A bii su ubijani samo zato što je bio rat.
Nama je nacionalnost sama po sebi razumljiva, a Muslimani nemaju u gene ugrađen taj osjećaj.
U Hrvatskoj i Srbiji se ne raspravlja o tome što si zašto si to što jesi.
Muslimanima danas treba stalni reper (Srbi i Hrvati) kako bi se utvrdili u onome što namjeravaju postati.
Upravo stvaraju naciju, jezik i sve što ide uz to. Kud god zakopaju sretnu Hrvate i Srbe, kao
i njihovu kulturu...Treba to odvojiti, ali kako? Sve su im knjige do zadnjega rata bile napisane na srpsko-hrvatskom
ili hrvatsko-srpskom, odnosna srpskom ili hrvatskom.
mi se borimo za svoje, oni za naše
Eroo- Posts : 78956
2016-07-22
Često govorimo kako su im uzori u Beogradu, no ovi su to baš doslovno shvatili... Na naslovnici su samo uzeli sliku "car lazar sa porodicom" i srpski grb promijenili u ljiljane :D
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Ateisti i agnostici pripremaju božićnu žurku
» Dodik: Zato će se sve ovo završiti tako što će Republika Srpska biti država, Herceg-Bosna druga i neka Bosna, gdje će biti Bošnjaci - rekao je Dodik.
» Katolici i pravoslavci uskoro zajedno slave blagdane
» Unuci za bake i djedove upisuju da su ateisti umjesto katolici
» "Ovdje sam jer neću slušati naredbe onih koji mi govore da tu ne bih trebao biti - Rusija nam je bliža od bilo koje druge svjetske sile"
» Dodik: Zato će se sve ovo završiti tako što će Republika Srpska biti država, Herceg-Bosna druga i neka Bosna, gdje će biti Bošnjaci - rekao je Dodik.
» Katolici i pravoslavci uskoro zajedno slave blagdane
» Unuci za bake i djedove upisuju da su ateisti umjesto katolici
» "Ovdje sam jer neću slušati naredbe onih koji mi govore da tu ne bih trebao biti - Rusija nam je bliža od bilo koje druge svjetske sile"
Page 2 of 2