Kvadratura kruga: Knin
Page 1 of 1
Re: Kvadratura kruga: Knin
Možda sam trebao napisat u naslovu "srpskog".
Samo bi "komentatora" podsjetio da se s "prelaskom" iz pravoslavlja na katoličanstvo
ne mijenja vjera. Ne postoji drveno željezo, neuku čovječe.
Samo bi "komentatora" podsjetio da se s "prelaskom" iz pravoslavlja na katoličanstvo
ne mijenja vjera. Ne postoji drveno željezo, neuku čovječe.
A jesmo im sjebali Knin! Nikad više ništa od njega!
Nek se grizu!
Nek se grizu!
crvenkasti-
2014-04-17
Sjebali su oni prije svega Srbiju. Ne vidim da se zbog toga grizu.crvenkasti wrote:A jesmo im sjebali Knin! Nikad više ništa od njega!
Nek se grizu!
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Kod nas ovdje na ovim prostorima mijenja se i vjera,ali se još u potpunosti mijenja identitet. Čak i mentalitet. I jezik. da,da. I jezik. I folklor.Eroo wrote:Možda sam trebao napisat u naslovu "srpskog".
ne mijenja vjera.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Di ti živiš? U čemu si vidio kulturnu, i bilo koju drugu, razliku među kninjanjima, ili općenito dalmatincima?jastreb wrote:Kod nas ovdje na ovim prostorima mijenja se i vjera,ali se još u potpunosti mijenja identitet. Čak i mentalitet. I jezik. da,da. I jezik. I folklor.Eroo wrote:Možda sam trebao napisat u naslovu "srpskog".
ne mijenja vjera.
2016-07-22
Oooooooo,nemaš ti pojma.Eroo wrote:Di ti živiš? U čemu si vidio kulturnu, i bilo koju drugu, razliku među kninjanjima, ili općenito dalmatincima?jastreb wrote:Kod nas ovdje na ovim prostorima mijenja se i vjera,ali se još u potpunosti mijenja identitet. Čak i mentalitet. I jezik. da,da. I jezik. I folklor.Eroo wrote:Možda sam trebao napisat u naslovu "srpskog".
ne mijenja vjera.
Znam za selo kod Zadra koje je prije 200 g. prešlo na katoličanstvo. I odmah nema đed,nego dida,nema đe,nego di. Nema ojkalice,nego Mišo Kovač.
2014-04-22
jastreb wrote:Oooooooo,nemaš ti pojma.Eroo wrote:Di ti živiš? U čemu si vidio kulturnu, i bilo koju drugu, razliku među kninjanjima, ili općenito dalmatincima?jastreb wrote:Kod nas ovdje na ovim prostorima mijenja se i vjera,ali se još u potpunosti mijenja identitet. Čak i mentalitet. I jezik. da,da. I jezik. I folklor.Eroo wrote:Možda sam trebao napisat u naslovu "srpskog".
ne mijenja vjera.
Znam za selo kod Zadra koje je prije 200 g. prešlo na katoličanstvo. I odmah nema đed,nego dida,nema đe,nego di. Nema ojkalice,nego Mišo Kovač.
bogami, Mišo Kovač je bio popularan i prije nego se rodio...ploče mu je štancao njegov pra pra dida još prije Edisona. kad se rodio đinekologo mu je tražio autogram.
Guest- Guest
jastreb wrote:Oooooooo,nemaš ti pojma.Eroo wrote:Di ti živiš? U čemu si vidio kulturnu, i bilo koju drugu, razliku među kninjanjima, ili općenito dalmatincima?jastreb wrote:Kod nas ovdje na ovim prostorima mijenja se i vjera,ali se još u potpunosti mijenja identitet. Čak i mentalitet. I jezik. da,da. I jezik. I folklor.Eroo wrote:Možda sam trebao napisat u naslovu "srpskog".
ne mijenja vjera.
Ojkalice?
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hektorović wrote:jastreb wrote:Oooooooo,nemaš ti pojma.Eroo wrote:Di ti živiš? U čemu si vidio kulturnu, i bilo koju drugu, razliku među kninjanjima, ili općenito dalmatincima?jastreb wrote:Kod nas ovdje na ovim prostorima mijenja se i vjera,ali se još u potpunosti mijenja identitet. Čak i mentalitet. I jezik. da,da. I jezik. I folklor.Eroo wrote:Možda sam trebao napisat u naslovu "srpskog".
ne mijenja vjera.
Ojkalice?
ma da
2014-04-22
ne mijenja vjera.
Doduše, ja sam se u mlađim danima družio s kninjanima intelektualcima.
Čini mi se da smo govorili isti dijalekt i imali iste kulturne običaje, hrana itd.
Tvoje spominjanje đe i đed je bedasto. Moj pokojni zet se doselio u naše selo(kao učo)
iz jednog drugog dijela Hercegovine i do svoje smrti je govorio i đe i đed, iako
je živio među totalnim "ikavcima". Da ne spominjem Ljubuški, di san se školova..
Tamo su me zezali s onim, na pr. : odija, bija vidija, na'vr'...itd Oni su bili gospoda, jelte...
2016-07-22
Similar topics
» Sesija ''Kruga 99'': Hrvatska krade i ne priznaje suverenitet BiH
» Knin
» Razdor među Francuzima uoči drugog kruga izbora
» Godišnji press "Kruga 666": Ovo će biti godina konstantnih blokada
» Dodik odjebao zahtjeve soroševca iz Kruga 99 sa sjedištem u Sarajevu
» Knin
» Razdor među Francuzima uoči drugog kruga izbora
» Godišnji press "Kruga 666": Ovo će biti godina konstantnih blokada
» Dodik odjebao zahtjeve soroševca iz Kruga 99 sa sjedištem u Sarajevu