obiteljski život u antifašističkoj istri
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: obiteljski život u antifašističkoj istri
a jel zvizde za tobomGnječ wrote:Svi koji mi zviždite možete
sigurno radi cipelica
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Koliko je meni znano odselila je samo Hrvatska ptica.Gnječ wrote:Dr. Franjo Tuđman u svom govoru početkom devedesetih u Pazinu tamošnjim je građanima zaprijetio: "Svi koji mi zviždite možete odseliti!"
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Gnječ wrote:marcellus wrote:Gnječ wrote:Dr. Franjo Tuđman u svom govoru početkom devedesetih u Pazinu tamošnjim je građanima zaprijetio: "Svi koji mi zviždite možete odseliti!"
Pa odselili su, 95., sve pet
Čovik bi reka da se, ipak, nismo odselili
ae vi ste više za slobu nego za franju
marcellus wrote:Gnječ wrote:marcellus wrote:Gnječ wrote:Dr. Franjo Tuđman u svom govoru početkom devedesetih u Pazinu tamošnjim je građanima zaprijetio: "Svi koji mi zviždite možete odseliti!"
mi smo vajk za slobodu.
Guest- Guest
Gnječ wrote:marcellus wrote:Gnječ wrote:marcellus wrote:Gnječ wrote:Dr. Franjo Tuđman u svom govoru početkom devedesetih u Pazinu tamošnjim je građanima zaprijetio: "Svi koji mi zviždite možete odseliti!"
mi smo vajk za slobodu.
vi ste više za teške droge i kurvarluk
ma ne seriGnječ wrote:marcellus wrote:Gnječ wrote:marcellus wrote:Gnječ wrote:Dr. Franjo Tuđman u svom govoru početkom devedesetih u Pazinu tamošnjim je građanima zaprijetio: "Svi koji mi zviždite možete odseliti!"
mi smo vajk za slobodu.
ti si vajk samo za kurca
ostalo je sve sporedno
2014-04-19
geho je vise za kurvalukmarcellus wrote:Gnječ wrote:marcellus wrote:Gnječ wrote:marcellus wrote:
mi smo vajk za slobodu.
vi ste više za teške droge i kurvarluk
njega kita smiri ko najbolja droga
2014-04-19
nisu svi narkomani antife ali su sve antife narkomanimarcellus wrote:epikur37 wrote:antifašisti su narkomani
narkomani su uglavnom antifašisti
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Što tebe čudi? Pa talijanske partizane su u većem broju činili kršćanski socijalisti nego komunisti.Gnječ wrote:
Regoč wrote:Što tebe čudi? Pa talijanske partizane su u većem broju činili kršćanski socijalisti nego komunisti.Gnječ wrote:
di si ti ubra da se ja čudim ustašo rahitičnog mozga?
Antifašizam, pokret protiv fašizma i nacizma, koji se od sred. 1930-ih pojavio u gotovo svim eur. zemljama, i koji je u različitim oblicima otpora okupljao različite političke stranke (demokrate, liberale, socijaliste, komuniste, demokršćane i dr.). U Istri se, međutim, pojavio već 1919., istodobno s nastankom prvih faš. organizacija i bio je vjerojatno jedan od prvih u Europi. Pokret nije bio jedinstven čak ni kao formalna grupa politički aktivnih građana.
Od druge pol. 1920-ih osnivaju se tajne antifaš. organizacije: hrvatsko-slov. TIGR te tal. organizacije Italia libera i Giustizia e Libertà, među čije su se antifašiste uključili i neki bivši fašisti, socijalreformisti i demokrati, koji su poslije ubojstva gl. tajnika tal. Socijalističke partije Giacoma Matteottija shvatili svoju veliku zabludu. Tal. su komunisti sve do početka II. svj. rata bili slaba oporba faš. režimu, posebice nakon mnogobrojnih policijskih provala. Organizacija TIGR nastala je nakon uvedbe diktature 1926. te u vrijeme zabranjivanja hrv. i slov. društava 1927. Mnogobrojne su se manje autonomne tajne organizacije Trsta, Gorice i Istre uspjele zbližiti te organizirati razmjerno dobro razgranatu tajnu antifaš. organizaciju: dok je tršćanska Borba zagovarala terorizam kao metodu antifaš. borbe, slov. (gorički) TIGR vodio je više politiku okupljanja domoljuba, iako se i on priklonio militantnim istupima. Član TIGR-a V. Gortan osuđen je i strijeljan 1929. poslije oružane akcije, te postao simbol otpora fašizmu.
i tako...
Guest- Guest
@Gnječ wrote:
Dr. Franjo Tuđman u svom govoru početkom devedesetih u Pazinu tamošnjim je građanima zaprijetio: "Svi koji mi zviždite možete odseliti!"
by jastreb Today at 09:19
Koliko je meni znano odselila je samo Hrvatska ptica
============================================================
Mislish na onu ..ve ptichice sa gore spustile se na more..Prvo su medjedi otishli pa onda srbi a za njima i hrvati...Bog te jebo 500 tisuca hrvata protjerano perfidnim metodama i nikom nishta..Ma samo nek je "moj" moze pishat i srat po meni ...moze mi jebat zenu ...kcerku...ma moze sve...svoji smo,,,isukrsta ti koja logika..U Porechu sam radio sezonski i moram priznati da su uvijek bili fer i na civiliziranom nivou..Shta god da si tamo radio samostalno a posebno ako se radilo o slikarstvu idesh pred komisiju pa pred njima pokazesh svoju vjeshtinu...ako vide da nemash pojma i da preprodajesh tudje ...uzmu ti sve a tebe shupiraju..Neki se prijetili Zagrebom...na svoje usi sam chuo kad mu gradonachelnik Porecha veli,,,ma mozesh se zaliti bogu ocu i Mriji zajedno sa Isusom...mi smo ovdje gospodari i svoji na svome..Mozda je to bio caca od Gnjecha ...tko ce znati...ali Istrijani su oduvijek bili i ostali njaciviliziraniji dio bivshe YU..Koliko sam vidio dosta purgera je pobjego iz Zegeja pod najezdom sanchocerosa..
Guest- Guest
Ne. U Istri su 91.digli u zrak spomenik "Hrvatska ptica" kojeg su postavili neki veliki Hrvati,a koji sa Istrom,a ni sa Hrvatskom nije imo veze. Gnjec ce mozda unat nesto o tome. Hrvatski mediji su ta incidente pokusali zataskati.frka wrote:
Mislish na onu ..ve ptichice sa gore spustile se na more..
2014-04-22
Prodavali ste svoju priču Beogradu, dok ste mogli, sad to jednostavno ne prolazi više.frka wrote:
@Gnječ wrote:
Dr. Franjo Tuđman u svom govoru početkom devedesetih u Pazinu tamošnjim je građanima zaprijetio: "Svi koji mi zviždite možete odseliti!"
by jastreb Today at 09:19
Koliko je meni znano odselila je samo Hrvatska ptica
============================================================
Mislish na onu ..ve ptichice sa gore spustile se na more..Prvo su medjedi otishli pa onda srbi a za njima i hrvati...Bog te jebo 500 tisuca hrvata protjerano perfidnim metodama i nikom nishta..Ma samo nek je "moj" moze pishat i srat po meni ...moze mi jebat zenu ...kcerku...ma moze sve...svoji smo,,,isukrsta ti koja logika..U Porechu sam radio sezonski i moram priznati da su uvijek bili fer i na civiliziranom nivou..Shta god da si tamo radio samostalno a posebno ako se radilo o slikarstvu idesh pred komisiju pa pred njima pokazesh svoju vjeshtinu...ako vide da nemash pojma i da preprodajesh tudje ...uzmu ti sve a tebe shupiraju..Neki se prijetili Zagrebom...na svoje usi sam chuo kad mu gradonachelnik Porecha veli,,,ma mozesh se zaliti bogu ocu i Mriji zajedno sa Isusom...mi smo ovdje gospodari i svoji na svome..Mozda je to bio caca od Gnjecha ...tko ce znati...ali Istrijani su oduvijek bili i ostali njaciviliziraniji dio bivshe YU..Koliko sam vidio dosta purgera je pobjego iz Zegeja pod najezdom sanchocerosa..
Znaš onu priču o pastiru koji je tri dana zaredom seljacima vikao(lagao) "Vuk, vuk..." . Seljaci uvijek uredno
dolazili u pomoć. Kad se vuk stvarno pojavio, vikanje mu nije pomoglo, jer mu seljaci nisu
vjerovali. I odoše ovce u 'elać...Dakle, samo nastavi vikati. Možeš skupa sa Sorom i Gnječom u tercetu.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
jastreb wrote:Ne. U Istri su 91.digli u zrak spomenik "Hrvatska ptica" kojeg su postavili neki veliki Hrvati,a koji sa Istrom,a ni sa Hrvatskom nije imo veze. Gnjec ce mozda unat nesto o tome. Hrvatski mediji su ta incidente pokusali zataskati.frka wrote:
Pa sjećam se ja bio sam mali, ne vidim šta se tu točno zataškalo. Autor ptice je bio HDZov umjetnik Šime Vidulin, ljubavnik od Vesne Girardi. U to vrijeme je bila fora: koja ptica najviše letu? Hrvatska ptica
catabbath-
2015-08-22
jastreb wrote:Ne. U Istri su 91.digli u zrak spomenik "Hrvatska ptica" kojeg su postavili neki veliki Hrvati,a koji sa Istrom,a ni sa Hrvatskom nije imo veze. Gnjec ce mozda unat nesto o tome. Hrvatski mediji su ta incidente pokusali zataskati.frka wrote:
prvi i zadnji pokušaj ustašizacije Istre od strane tuđmanovih ustaških okupatora miniran je odmah u temelju na božić 1992. godine. ustaška se ptica razletjela u tisuću komada. Amen
Guest- Guest
Da,to se i ja sjećam. Uglavnom nije se previše čačkalo oko toga. Tek šture vijesti,a ptica se više nije vratila. Uglavnom se o tome pričalo po Istri.catabbath wrote:jastreb wrote:Ne. U Istri su 91.digli u zrak spomenik "Hrvatska ptica" kojeg su postavili neki veliki Hrvati,a koji sa Istrom,a ni sa Hrvatskom nije imo veze. Gnjec ce mozda unat nesto o tome. Hrvatski mediji su ta incidente pokusali zataskati.frka wrote:
Pa sjećam se ja bio sam mali, ne vidim šta se tu točno zataškalo. Autor ptice je bio HDZov umjetnik Šime Vidulin, ljubavnik od Vesne Girardi. U to vrijeme je bila fora: koja ptica najviše letu? Hrvatska ptica
2014-04-22
jastreb wrote:Da,to se i ja sjećam. Uglavnom nije se previše čačkalo oko toga. Tek šture vijesti,a ptica se više nije vratila. Uglavnom se o tome pričalo po Istri.catabbath wrote:jastreb wrote:Ne. U Istri su 91.digli u zrak spomenik "Hrvatska ptica" kojeg su postavili neki veliki Hrvati,a koji sa Istrom,a ni sa Hrvatskom nije imo veze. Gnjec ce mozda unat nesto o tome. Hrvatski mediji su ta incidente pokusali zataskati.frka wrote:
ha jebiga, ustaše mislile da je s nama istrijanima lako. e nije lako. imamo mi još eksploziva i artiljerije...
Guest- Guest
Ali ni Centrala vama nije ostala dužna.Gnječ wrote:jastreb wrote:Ne. U Istri su 91.digli u zrak spomenik "Hrvatska ptica" kojeg su postavili neki veliki Hrvati,a koji sa Istrom,a ni sa Hrvatskom nije imo veze. Gnjec ce mozda unat nesto o tome. Hrvatski mediji su ta incidente pokusali zataskati.frka wrote:
prvi i zadnji pokušaj ustašizacije Istre od strane tuđmanovih ustaških okupatora miniran je odmah u temelju na božić 1992. godine. ustaška se ptica razletjela u tisuću komada. Amen
Istarski pjevači (osim Cetinskog) su uglavnom nekako bojkotirani. Jedino se Vitasović uspio probiti,ali tada je imao hitove. Kasnije ga je ocat zel pod svoje.
MIK je na HRT-u bojkotiran,dok su razni drugorazredni tamburaški festivali prenošeni tutta forza.
Franci Blašković i KUD Idijoti nisu mogli naći mjesto na TV-u,a iskakali su na hrvatskoj rock sceni ohoho.
2014-04-22
Mislio si sve će biti takoGnječ wrote:
ha jebiga, ustaše mislile da je s nama istrijanima lako. e nije lako. imamo mi još eksploziva i artiljerije...
Istrijani ne daju se lako
Ne damo ti Tuđmane ni centa
Pule,Poreč ,nanke Savičenta...
Mislim,sada malo oponašate Knin.
2014-04-22
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Opet pizdarije u antifašističkoj istri
» CNN piše o strancima koji su odabrali Hrvatsku za život: ‘Ljudi su divni, a život nije skup‘
» Još malo pedofilije u antifašističkoj britaniji
» pederluk i pedofilija u liberalno antifašističkoj britaniji
» ŽIVOT VANI .. od plaće do plaće život ne pruža ništa... sve samo rad, trka, stres, borba...nemaš nikoga i ništa
» CNN piše o strancima koji su odabrali Hrvatsku za život: ‘Ljudi su divni, a život nije skup‘
» Još malo pedofilije u antifašističkoj britaniji
» pederluk i pedofilija u liberalno antifašističkoj britaniji
» ŽIVOT VANI .. od plaće do plaće život ne pruža ništa... sve samo rad, trka, stres, borba...nemaš nikoga i ništa
Page 3 of 4